Nemačka blokira pridruživanje Srbije EU

Znam ono sto su pricali Solana&co. da je SPS sasvim prihvatljiv za EU ako udje u vladu sa DS-om. A ovo sto ti kazes, prvi put cujem....

možda nisu tako eksplicitno kazali, ali svi mi znamo da se ne može odraditi stvar, ako te neko sputava...
znači, Hag, onaj krepani DSS ih je isporučivao kao na traci-Koštunica ništa drugo i nije radio 2004-2005 no se rukovao sa njima:mrgreen:, nisam siguran da će sa SPS-om pronaći onog gorba i isporučiti ga Hagu...bez završetka Haga, nema napred i to je valjda svima jasno
Hag je najveći kamen oko vrata ove zemlje već 8 godina i tutabani još to nisu završili:roll:

sve ostalo je mačiji kašalj, reforme pravosuđa, policije se rešavaju zakonima i materijalnim sredstvima. Ništa više.

srbija je oduvek u evropi, nasi zakoni, standardi i nauka su bili evropski i pre vise desetina godina.

ovo o reformama prihvatam 100%, samo da ih ne sprovode tarbanti i sateliti, nego stvarno, kritika se odnosi na slabosti dosadasnjih demokratskih vlada, nemoj da reforme opet sprovode oni na kojima treba da budu sprovedene

E pa dragi moji evroskojevci bilo je lepo dok je trajalo, ali vreme je da zaboravite EU, bice i vama lakse.

„DNEVNIK”:NEMCIMA HAG NIJE DOVOLJAN USLOV ZA SRBIJU

NOVI SAD , 19. juna (Tanjug) - Nemačkoj nije dovoljno da Srbija izruči Ratka Mladića Hagu, da bi ispunila uslove za ubrzavanje evropskih integracija i dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, prenosi danas novosadski „Dnevnik”, pozivajući se na izvore u Briselu.

Na sednici Saveta ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu Nemci su insistirali na tome da se u tekst zaključaka o Srbiji, pripremljenog za Evropski savet, ubaci odrednica da je puna saradnja sa Haškim tribunalom samo jedan od uslova koji treba da budu ispunjeni.

Dugoročno gledano, za Srbiju bi veći problem mogao da bude stav Nemačke koja traži neke dodatne zadatke, nego Holandije i Belgije koje smatraju da bi hapšenjem Mladića sve prepreke Srbiji na putu evrointegracija bile uklonjene, rekao je jedan od učesnika sednice Saveta ministara EU u Luksemburgu.

On je napomenuo da među tim uslovima nije priznavanje Kosova nego je reč o reformama u pravosuđu, policiji, obaveštajnoj službi i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Promena stava Berlina u odnosu na uslove evropskih integracija Srbije u Briselu se tumači time da Nemci nisu zaboravili upad u njihovu ambasadu tokom mitinga „Kosovo je Srbija” i insistiranjem jačeg dela nemačke vlade (demohrišćana) na restriktivnijem stavu o daljem širenju EU.

Postavljanje novih uslova Srbiji samo je drugo ime za usporavanje evropskih integracija, a „ako neko hoće da uspori približavanje zapadnog Balkana EU, dovoljno je da zaustavi Srbiju i stvar je rešena”, objasnio je izvor „Dnevnika” koji je želeo da ostane anoniman.

(Kraj)

a ako ja moj carsaf okrenem na sto dijagonalno jel cu smem u evropu

Imao sam Link(sta su pisale strane novine) dajte mi malo vremena da ga nadjem-ali prvo moram po mladju cerkicu u Vrtic da je uzmem!;)
Eto sta ti je ova Nedemokratska i nacisticka Austrija:hahaha:
Dok sam isao u Vrtic po malu video na ulici "baustelca"-neki nas vozi bager i utovaruje pesak u kolica nikom drugom do SVABI,a Svaba jadan gura li ta kolica,gura jadnik.Tek cu ja ovom nasem:Zemljak ovo nema niti je bilo ni u Jugi a on meni-Sta cu kad su Svabe glupi!:eek::hahaha:
Nego da se vratim na temu-nasao sam za sada samo jedan link-http://www.heute.de/ZDFheute/inhalt/3/0,3672,7237635,00.html(znam da je na Nemackom-ali naci ce se neko mladji od forumasa da ovo prevede:D).Inace sve se svodi da u Srbiji treba da pobedi vecina "Pro Evropskih Srba"-sto u prevodu znaci da Srbija mora sa vecinom svojih gradjana da ide u pravcu EU i sve dok ima "dosta" onih koji su protiv-nema nista od EU(jer bi tih "dosta" pravilo problema i Srbiji i EU).Znaci mora Srbija da odluci u VECINI-za ili protiv EU(to je najveci uslov).
Evo imam jos par linkova(takodje su na Nemackom-pa se opet nadam da ce neko da ih prevede(ja sam vec umoran od pisanja a i ne volim mnogo da pisem;)) a ako niko ne prevede neka moderatori obrisu moje postove.
http://www.europolitan.de/Pressestimmen/Boris-Tadic-bezwingt-Tomislav-Nikolic/289,572.html
http://www.jungewelt.de/2008/06-11/040.php
http://karl-kreibich.over-blog.com/article-16201753.html.

E pa dragi moji evroskojevci bilo je lepo dok je trajalo, ali vreme je da zaboravite EU, bice i vama lakse.

„DNEVNIK”:NEMCIMA HAG NIJE DOVOLJAN USLOV ZA SRBIJU

NOVI SAD , 19. juna (Tanjug) - Nemačkoj nije dovoljno da Srbija izruči Ratka Mladića Hagu, da bi ispunila uslove za ubrzavanje evropskih integracija i dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, prenosi danas novosadski „Dnevnik”, pozivajući se na izvore u Briselu.

Na sednici Saveta ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu Nemci su insistirali na tome da se u tekst zaključaka o Srbiji, pripremljenog za Evropski savet, ubaci odrednica da je puna saradnja sa Haškim tribunalom samo jedan od uslova koji treba da budu ispunjeni.

Dugoročno gledano, za Srbiju bi veći problem mogao da bude stav Nemačke koja traži neke dodatne zadatke, nego Holandije i Belgije koje smatraju da bi hapšenjem Mladića sve prepreke Srbiji na putu evrointegracija bile uklonjene, rekao je jedan od učesnika sednice Saveta ministara EU u Luksemburgu.

On je napomenuo da među tim uslovima nije priznavanje Kosova nego je reč o reformama u pravosuđu, policiji, obaveštajnoj službi i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Promena stava Berlina u odnosu na uslove evropskih integracija Srbije u Briselu se tumači time da Nemci nisu zaboravili upad u njihovu ambasadu tokom mitinga „Kosovo je Srbija” i insistiranjem jačeg dela nemačke vlade (demohrišćana) na restriktivnijem stavu o daljem širenju EU.

Postavljanje novih uslova Srbiji samo je drugo ime za usporavanje evropskih integracija, a „ako neko hoće da uspori približavanje zapadnog Balkana EU, dovoljno je da zaustavi Srbiju i stvar je rešena”, objasnio je izvor „Dnevnika” koji je želeo da ostane anoniman.

(Kraj)

Ajde mi samo lebati objasni,šta ima loše u tome??To je bre budalo DOBRO,a ne loše za narod!Ne znam samo šta ima loše u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala??

Poslednja izmena:
:super:

SARKOZI: NEMA PROŠIRENJA BEZ LISABONSKOG SPORAZUMA

BRISEL , 20. juna (Tanjug) - Evropska unija neće prihvatiti nijednu novu zemlju članicu dok reformatorski Lisabonski sporazum ne stupi na snagu, izjavio je noćas francuski predsednik Nikola Sarkozi.

"Bez Lisabonskog sporazuma neće biti proširenja", rekao je Sarkozi na završetku prvog dana samita šefova država ili vlada EU u Briselu.

Miroslav Ilić je vaš.....................Mislim Mrčajevski slavuj................:super:

jeste :D

4u3noz6.jpg

Pa Mrčajevci su blizu Čačka zar ne?Blizu Velje Selje vašeg..............

A zasto se ti sprdas sa Cackom...
Iz koje si ti to NEprovincije da mozes da se sprdas sa Cackom i njegovim gradjanima...
Ako neko unutar EU zbog neceg blokira daljnju integraciju Srbije u EU,to ne znaci da ce Srbija biti primljena ako se BG odrekne Cacka...i kaze ma ko yebe blesave gedzovane,,,,koji ce nam oni quraz u EU...samo nas sramote....
Zaboravio si jednu stvar i bilo bi dobro da skapiras...sav normalan svet PREZIRE njuske kao sta si ti, koje se stide svoje zemlje i njenih gradjana,bili oni provincijalci ili "gradjani" po tvom ukusu....

Back