Nema spasenja bez Hrista

Isus nije bog,njegovo uzdizanje do statusa božanstva je ruganje bogu.
Uostalom i sam je nastradao zbog tog ruganja,inače bi doživeo duboku starost...
Ovako je "vaskrsao" pa otišao na nebo da sedne pored sebe kako neki to pogrešno tumače....
Najveći je slepac onaj ko odbija da vidi.

Ovde je tema Nema spasenja bez Hrista.

Promasili ste temu.

- - - - - - - - - -

"Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena."

Isusovo ime je vece od svakog imena, pa i od JHVH.

Vec prizivanjem Isusovog imena

"Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja; Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti."

Zasto vredjate i HULITE da je ISUSU HRISTU bilo potrebno spasenje?
Toliko omalovazavate HRISCANSKOG Boga, koje ZVANICNO HRISCANSTVO uci i toliko ga vredjate da je ovo stvarno prevazislo svaku meru.
Ovo mene takodje vredja.
Vi koji ne pripadate nijednoj CRKVI jer ste sami (a CRKVU minimum cine 2 osobe koje su u ISUSOVO ime sabeane) govorite o necemu a niste deo toga.
Jos pritom i vredjate CRKVU koja uci da je ISUS = BOG.

Moje pitanje je bilo - TKO JE SPASIO ISUSA - kada je umro na križu?
----------------------------------------------------------------------------------------

DJELA APOSTOLSKA 2,24
Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime ovlada.
DJELA APOSTOLSKA 2,32
Toga Isusa uskrisi Bog! Svi smo mi tomu svjedoci.
DJELA APOSTOLSKA 3,15
Začetnika života ubiste. Ali Bog ga uskrisi od mrtvih, čemu smo mi svjedoci.
DJELA APOSTOLSKA 4,10
Neka bude znano svima vama i svemu narodu Izraelovu: po imenu Isusa Krista Nazarećanina, kojega ste vi raspeli, a
kojega Bog uskrisi od mrtvih! Po njemu ovaj stoji pred vama zdrav!
DJELA APOSTOLSKA 5,30
Bog otaca naših uskrisi Isusa kojega vi smakoste objesivši ga na drvo.
DJELA APOSTOLSKA 10,40
Bog ga uskrisi treći dan i dade mu da se očituje -
DJELA APOSTOLSKA 13,30
Ali Bog ga uskrisi od mrtvih.
DJELA APOSTOLSKA 13,33
Bog je ispunio djeci, nama, uskrisivši Isusa, kao što je i pisano u Psalmu drugom: Ti si Sin moj, danas te rodih.
DJELA APOSTOLSKA 13,37
a Onaj koga Bog uskrisi ne vidje truleži.
DJELA APOSTOLSKA 17,31
jer ustanovi Dan u koji će suditi svijetu po pravdi,
po Čovjeku kojega odredi, pred svima ovjerovi uskrisivši ga od mrtvih.
RIMLJANIMA 4,24
nego i za nas kojima se ima uračunati, nama što
vjerujemo u Onoga koji od mrtvih uskrisi Isusa, Gospodina našega,
RIMLJANIMA 10,9
Jer ako ustima ispovijedaš da je Isus Gospodin,
i srcem vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen.
1. KORINĆANIMA 6,14
Ta Bog koji je Gospodina uskrisio i nas će uskrisiti snagom njegovom.
2. KORINĆANIMA 4,14
Ta znamo: onaj koji je uskrisio Gospodina Isusa i nas će s Isusom uskrisiti i zajedno s vama uza se postaviti.
GALAĆANIMA 1,1
Pavao, apostol - ne od ljudi ni po kojem čovjeku, nego po Isusu Kristu i Bogu Ocu koji ga uskrisi od mrtvih -
EFEŽANIMA 1,20
koju na djelu pokaza u Kristu, kad ga uskrisi od mrtvih i posjede sebi zdesna na nebesima
EFEŽANIMA 2,6
te nas zajedno s njim uskrisi i posadi na nebesima u Kristu Isusu:
KOLOŠANIMA 2,12
s njime suukopani u krštenju, u njemu ste i suuskrsli po vjeri u snagu Boga koji ga uskrisi od mrtvih.
1. PETROVA 1,21
koji po njemu vjerujete u Boga koji ga uskrisi od mrtvih te mu dade slavu da vjera vaša i nada bude u Bogu.

-------------------
Da li ima istinitih ovdje?
Onih koji bi mogli reč - TKO je TAJ Bog - Koji je Isusa Uskrsnuo?

Kako je IME Tome Bogu?

Poslednja izmena:
A da ne govorim o tome sto tvrdite da vam se licno BOG obratio i kazete da je to JAhve.

Pa ako je jedini posrednik izmedju COVEKA i BOGA ISUS HRIST, kako to da vam se obratio Jahve a ne ISUS?

Jos ne cinite CRKVU BOZIJU i on vam se licno obratio?

Vi vredjate CRKVU tom tvrdnjom.

Prvo i osnovno - Gospodin Isus je ČOVJEK!
Isus je POSREDNIK u Božjem Jahvinu SPASENJU!

-----------------------------------------------------------------------

NEMA posrednika BOGA - DO Boga!
-----------------------------------------------

1. Timoteju 2,5

Jer jedan je Bog,
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,
čovjek - Krist Isus,

Od NZ uz Boga Oca Jahvu - za spasenje treba vjerovati JOŠ i u Isusa.

Tema je "NEMA SPASENJA BEZ HRIISTA."
Pozdrav.
"Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;"

Ivan 17,3
A ovo je život vječni:
da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga,
i
koga si poslao - Isusa Krista.

---------------------------------------
ŠTO je Život Vječni - spasenje - u gornjem stihu?
Možeš li odgovoriti?
Jednom si pobjegao već.
Ako ne želiš odgovoriti - reci - Ne želim.
Ako ne znaš odgovori - reci - Ne znam.

A bježiš od istine - ne od mene!

Bravo!
Jasno pise: Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Cije IME je vece od svakog imena?
Za kraj:
"Jer nema drugog imena pod nebom danog ljudima kojim bi se mi mogli spasti."
Koje je to ime?

JAHVE!
Jedini Spasitelj - Jer je Jedini Bog.
Samo Bog Jahve može spasiti.

Isus je DOBIO TO ime OD Koga?
Od Boga Jahve!

ŠTO znači Isus?

Isus = OD JAHVE dolazi spasenje.

NE od Isusa - jer Isus nije ni sam sebe uspio uskrsnuti!
OD JAHVE - Jedinoga Boga!

Ako je Bog nerazdjeljiv to znači da Isus nije Bog jer je sišao na Zemlju,a za Boga je on govorio da je na nebesima...

“Sišao na Zemlju” - znači da je postao čovek, ne prestavši istovremeno da bude i Bog. Zato je i govorio da je Otac u Njemu i da je On u Ocu (Jn. 10:38; 14:11) i da Otac koji prebiva u Njemu, kroz Njega, Jaošúu (Isusa), tvori dela (Jn. 14:10) i da je Otac sa Njim i da Ga nije ostavio samog (Jn. 8:29).

Isus ne zna kada je Sudnji dan, ne piše da ne zna ,,Sin čovječiji'' već piše da ne zna ,,Ni sin''....

Ne piše ni da “Sin Božiji” ne zna. Jaošúa je jasno rekao da ima sve što ima i Otac (Jn. 16:15), što znači da ima i znanje Sudnjeg dana. A zašto je rekao da ne zna “ni Sin” objasnio sam u prethodna dva posta => #738 ; #768

Što se tiče ovog stiha iz Jovana 10:30 odnosno Ivana....

Hrišćanii vrlo često (skoro uvijek) citiraju Ivana 10:30 kako bi dokazali da je Isus Bog:

Ivan 10:30 - "Ja i Otac smo jedno (hen)"

Ali upotrebljavanje riječi "hen" jasno pokazuje da Isus nije tvrdio da su Otac i on jedno biće. Da bi se bolje shvatilo, treba pogledati kako Isus govori o svojim sljedbenicima, i kako se moli za njih.

Ivan 17:20 - "A ne molim samo za njih, nego i za one, koji na riječ njihovu vjeruju u mene, 21 Da svi budu jedno (hen), kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno (hen), da vjeruje svijet, da si me ti poslao. 22 I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno (hen), kao što smo i mi jedno (hen): 23 Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio."

Ako još uvijek postoje sumnje, onda treba pogledati Ivan 17:11.

Ivan 17:11 - "I više nijesam na svijetu - ali su oni na svijetu. Ja dolazim k tebi. Oče sveti, sačuvaj ih u ime svoje, koje si mi dao, da budu jedno (hen) kao mi!"

Dakle jasno je da Ivan 10:30 ne sugerira trojstvo, niti sugerira da je Isus Bog. Analizirajući kontekst, i gledajući upotrebu riječi "hen", vidi se da se definitivno ne radi o bukvalnom jedinstvu sa Bogom, već o jedinstvu u "saradnji", ili svrsi (cilju). Da je biblijski Isus mislio o bukvalnom jedinstvu sa Bogom, onda ne bi postojali stihovi koj sam već ko zna koliko puta navodio ....

Reč „en“ iz Jovan 10:30 označava nerazdeljivo jedinstvo, a takva vrsta jedinstva zasnovana je na istovetnosti božanske prirode. Jaošúa je nerazdeljivo „jedno“ sa Ocem zato što je iste prirode sa Njim, odnosno zato što jeste Bog kao i Otac. Za učenike se moli da i oni, po daru blagodati iskupljenja, uđu u to nerazdeljivo jedinstvo i da, iako stvoreni, postanu po daru ono što Otac, Jaošúa i Duh Sveti jesu po prirodi – bogovi.

Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.“ (Ps. 82:6)

Bogovi (elohim) stadoše na saboru Božijem (el); usred bogova (elohim) izreče sud“ (Ps. 82:1)

I sada proslavi ti mene, Oče, u tebe samoga, slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade.“ (Jn. 17:5)
Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gdje sam ja, da gledaju slavu moju koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanja svijeta.“ (Jn. 17:24)
A šta ako vidite Sina Čovječijega da odlazi gore gdje je prije bio?“ (Jn. 6:62)
Jaošúa svedoči da Njegovo jedinstvo sa Ocem nema početka, čime jasno govori da jeste Bog kao i Otac. Zato reči „Ja i Otac jedno smo“ iz Jn. 10:30 jeste svedočanstvo da Jaošúa jeste Bog.

Jaošúa se moli da učenici dobiju (u budućnosti) slavu koju On ima sa Ocem od pre postanja tvorevine (bespočetno). Jaošúino jedinstvo sa Ocem nema početka jer Jaošúa jeste Bog po prirodi kao i Otac, a jedinstvo Jaošúinih učenika sa Ocem i Sinom-Jaošúom ima početka (Jn. 17:23) jer oni nisu bogovi po prirodi nego to postaju po blagodati.

Zar ti ne reče da je samo mogao Bog da otkupi grijehe, a sada govoriš da je Isus postao čovjek, usvojio našu ličnost i slično ?

Rekoh ( #738 ; #768 ) da se Bog-Sin svojim očovečenjem unizio, svrstao među nas (Filip. 2:6-8) i da je radi dela našeg iskupljenja postupao u skladu sa čovečanskom prirodom koju je usvojio i koju je došao da iskupi, jer delo iskupljenja drugačije ne bi bilo moguće. To bezgrešno ponašanje Bog-Sina u skladu sa smrtnom čovečanskom prirodom i označava izraz „usvojio našu ličnost“.
Zato Jaošúa o Sebi ne govori samo kao o "jedinom rođenom Sinu Božijem" t.j. Bogu, nego i kao o "Sinu Čovečijem". Ne kao da su dva Sina, nego da se jedan Bog-Sin unižava i da se, radi dela iskupljenja čovekovog, bezgrešno ponaša i kao Sin Čovečiji, u skladu sa čovečanskom prirodom koju je uzeo na Sebe.

Islam je nesavršen zato što tvrdi da Bog nema sina? :hahaha: E pa svašta....

Da, da... nesavršen, nesavršen.... Svako učenje koje tvrdi da Bog nije savršen jeste nesavršeno.

Uzvišeni nema sudruga, sve radi sam,on je svemogući i sveznajući, za razliku od tvoga Boga Isusa ;)

Taj Uzvišeni o kome govoriš ti i Muhamed nije ni svemoguć ni sveznajuć jer uopšte i nije Bog.

Time što uči da Bog nema svog rođenog Sina, muhamedanstvo uči da Bog nije Otac, a ako Bog nije Otac onda taj „bog“ nije savršeno biće nego nesavršeno, to jest uopšte i nije Bog. Nije Bog, jer mu nedostaje pozitivno svojstvo očinstva.
Bog, kao savršeno biće, u apsolutnoj meri poseduje sva pozitivna svojstva u koja, između ostalog, spada i očinstvo.
Muhamedovom bogu fali to pozitivno svojstvo što znači da njegov Alah nije savršen i da uopšte nije Bog.

P.S. A da ne govorim o tome da Muhamed svom Alahu pripisuje i otvoreno negativna svojstva kao na primer "najbolji prevarant" (S. 3:54; cf. 8:30) itd...

Poslednja izmena:
Ovdje je tema -
Nema spasenja bez Hrista

Tako je - Bez Isusa nema spasenja!
ALI - TKO je spasio Isusa?

TAJ je TEMELJ spasenja!
NJEMU se Isus klanja kao Bogu!

TAJ je Isusov Bog - Jahve!

IZAIJA 43,11
Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.

IZAIJA 45,21
Objavite, iznesite svoje dokaze, svjetujte se zajedno: tko je to od davnine navijestio i od tada prorekao?
Nisam li ja, Jahve?
Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.

HOŠEA 13,4
A ja sam Jahve, Bog tvoj sve od zemlje egipatske:
drugog Boga osim mene ne ljubi!
Osim mene nema spasitelja.

----------------------------------------------------------------

Gospodin Isus je TITULARNI Spasitelj.
Isus je dobio OD Boga Jahve da bude spasitelj.
Isus nije Bog - i stoga - ne može biti TEMELJNI spasitelj,
jer, kako stihovi gore jasno kažu -
JEDAN je Bog - Jahve - a TAJ nije Isus!

Piramido a sta je sa ovim stihovima?

Apg 4:10 Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevom da u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kog vi raspeste, kog Bog podiže iz mrtvih, stoji ovaj pred vama zdrav.
Apg 4:11 Ovo je kamen koji vi zidari odbaciste, a postade glava od ugla: i nema ni u jednom drugom spasenja;
dobar citat.ključan za nebo. je li si se krstio za oprost greha u to jedino ime ili odbacuješ kamen od ugla.

“Sišao na Zemlju” - znači da je postao čovek, ne prestavši istovremeno da bude i Bog. Zato je i govorio da je Otac u Njemu i da je On u Ocu (Jn. 10:38; 14:11) i da Otac koji prebiva u Njemu, kroz Njega, Jaošúu (Isusa), tvori dela (Jn. 14:10) i da je Otac sa Njim i da Ga nije ostavio samog (Jn. 8:29).

Ne piše ni da “Sin Božiji” ne zna. Jaošúa je jasno rekao da ima sve što ima i Otac (Jn. 16:15), što znači da ima i znanje Sudnjeg dana. A zašto je rekao da ne zna “ni Sin” objasnio sam u prethodna dva posta => #738 ; #768

Reč „en“ iz Jovan 10:30 označava nerazdeljivo jedinstvo, a takva vrsta jedinstva zasnovana je na istovetnosti božanske prirode. Jaošúa je nerazdeljivo „jedno“ sa Ocem zato što je iste prirode sa Njim, odnosno zato što jeste Bog kao i Otac. Za učenike se moli da i oni, po daru blagodati iskupljenja, uđu u to nerazdeljivo jedinstvo i da, iako stvoreni, postanu po daru ono što Otac, Jaošúa i Duh Sveti jesu po prirodi – bogovi.

Bogovi (elohim) stadoše na saboru Božijem (el); usred bogova (elohim) izreče sud“ (Ps. 82:1)

I sada proslavi ti mene, Oče, u tebe samoga, slavom koju imadoh u tebe prije nego svijet postade.“ (Jn. 17:5)
Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gdje sam ja, da gledaju slavu moju koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanja svijeta.“ (Jn. 17:24)
Jaošúa svedoči da Njegovo jedinstvo sa Ocem nema početka, čime jasno govori da jeste Bog kao i Otac. Zato reči „Ja i Otac jedno smo“ iz Jn. 10:30 jeste svedočanstvo da Jaošúa jeste Bog.

Jaošúa se moli da učenici dobiju (u budućnosti) slavu koju On ima sa Ocem od pre postanja tvorevine (bespočetno). Jaošúino jedinstvo sa Ocem nema početka jer Jaošúa jeste Bog po prirodi kao i Otac, a jedinstvo Jaošúinih učenika sa Ocem i Sinom-Jaošúom ima početka (Jn. 17:23) jer oni nisu bogovi po prirodi nego to postaju po blagodati.

Rekoh ( #738 ; #768 ) da se Bog-Sin svojim očovečenjem unizio, svrstao među nas (Filip. 2:6-8) i da je radi dela našeg iskupljenja postupao u skladu sa čovečanskom prirodom koju je usvojio i koju je došao da iskupi, jer delo iskupljenja drugačije ne bi bilo moguće. To bezgrešno ponašanje Bog-Sina u skladu sa smrtnom čovečanskom prirodom i označava izraz „usvojio našu ličnost“.
Zato Jaošúa o Sebi ne govori samo kao o "jedinom rođenom Sinu Božijem" t.j. Bogu, nego i kao o "Sinu Čovečijem". Ne kao da su dva Sina, nego da se jedan Bog-Sin unižava i da se, radi dela iskupljenja čovekovog, bezgrešno ponaša i kao Sin Čovečiji, u skladu sa čovečanskom prirodom koju je uzeo na Sebe.

Da, da... nesavršen, nesavršen.... Svako učenje koje tvrdi da Bog nije savršen jeste nesavršeno.

Taj Uzvišeni o kome govoriš ti i Muhamed nije ni svemoguć ni sveznajuć jer uopšte i nije Bog.

Time što uči da Bog nema svog rođenog Sina, muhamedanstvo uči da Bog nije Otac, a ako Bog nije Otac onda taj „bog“ nije savršeno biće nego nesavršeno, to jest uopšte i nije Bog. Nije Bog, jer mu nedostaje pozitivno svojstvo očinstva.
Bog, kao savršeno biće, u apsolutnoj meri poseduje sva pozitivna svojstva u koja, između ostalog, spada i očinstvo.
Muhamedovom bogu fali to pozitivno svojstvo što znači da njegov Alah nije savršen i da uopšte nije Bog.

P.S. A da ne govorim o tome da Muhamed svom Alahu pripisuje i otvoreno negativna svojstva kao na primer "najbolji prevarant" (S. 3:54; cf. 8:30) itd...

Enoh, malo si "skrenuo", sa staze Vecnoga zivota.

2 stiha koja Dokazuju da Isus nikada nije bio Bog niti ce biti, nego se Bog- Onaj koji Jeste "sluzi" sa njim da bi ljudskom rodu dokazao sta ga ceka.

Kao Prvo U Postanju Bog kaze sledece:
Isaija 57 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.

16. Јер се нећу једнако прети нити ћу се довека гневити, јер би ишчезао преда мном дух и душе које сам створио.

Isaija 41, 4. Ко је урадио и учинио то? И зове нараштаје од искона? Ја, Господ, први и последњи, ја исти.

V Mojs. 4, 39. Знај дакле и памти у срцу свом да је Господ Бог, горе на небу и доле на земљи, нема другог.

Kao sto se vidi, Bog je Jedan i drugoga nema.

Ko je Isus?Bog kaze sledece;
Isaija 42, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.
Znaci ovde je Sluga.
Da li je i Boziji sin?
Matej 3, 17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.

A da li imamo jos Bozijih sinova?Imamo:Jov 2, 1. Опет један дан дођоше синови Божји да стану пред Господом, а дође и Сотона међу њих да стане пред Господом.
Da li ovaj stih dokazuje ko je Isus,
Jovan 5, 30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим воље своје него вољу Оца који ме је послао.
Koje ustvari Isus?

I Tim, 2,5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,

Ovo je Kljucni Dokaz da je Bog Jedan , a Isus Posrednik- Covek;

Kako Isus moli?

Matej 6,9. Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје;

Matej 26, 39. И отишавши мало паде на лице своје молећи се и говорећи: Оче мој! Ако је могуће да ме мимоиђе чаша ова; али опет не како ја хоћу него како Ти.

Sta se desava na raspecu?

Matej 27, 46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?

Znaci i Isus Moli Boga Njegovoga, kao sto i mi treba da se Molimo i Trazimo, da budemo Boziji sinovi.

Gde je sada Isus, 55. А Стефан будући пун Духа Светог погледа на небо и виде славу Божју и Исуса где стоји с десне стране Богу;

56. И рече: Ево видим небеса отворена и Сина човечијег где стоји с десне стране Богу.

Cak i Stefan koji je bio pun Duha Bozijega je video da Isus Stoji pored Boga.

Zakljucak:sam Isus je potvrdio da je samo Boziji sin , a ne Bog, jer da je Bog, onda bi imali Nikejsku Konstataciju o trojstvu, sto na zalost ne postoji u Bozijem pismu,ali zato pise sledece:

I Jovan., 7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.

9. Кад примамо сведочанство човечије, сведочанство је Божије веће; јер је ово сведочанство Божије што сведочи за Сина свог.

Enoh znas kako ces znati ko si?

I Jovan. 5, 18. Знамо да ниједан који је рођен од Бога, не греши, него који је рођен од Бога чува се, и нечастиви не дохвата се до њега.

Razmisljaj o ovome.

Enoh, malo si "skrenuo", sa staze Vecnoga zivota.

2 stiha koja Dokazuju da Isus nikada nije bio Bog niti ce biti, nego se Bog- Onaj koji Jeste "sluzi" sa njim da bi ljudskom rodu dokazao sta ga ceka.

Kao Prvo U Postanju Bog kaze sledece:
Isaija 57 15. Јер овако говори Високи и узвишени, који живи у вечности, коме је име Свети: На висини и у светињи станујем и с оним ко је скрушеног срца и смерног духа оживљујући дух смерних и оживљујући срце скрушених.

16. Јер се нећу једнако прети нити ћу се довека гневити, јер би ишчезао преда мном дух и душе које сам створио.

Isaija 41, 4. Ко је урадио и учинио то? И зове нараштаје од искона? Ја, Господ, први и последњи, ја исти.

V Mojs. 4, 39. Знај дакле и памти у срцу свом да је Господ Бог, горе на небу и доле на земљи, нема другог.

Kao sto se vidi, Bog je Jedan i drugoga nema.

Ko je Isus?Bog kaze sledece;
Isaija 42, 1. Ево слуге мог, кога подупирем, изабраника мог, који је мио души мојој; метнућу Дух свој на Њега, суд народима јављаће.
Znaci ovde je Sluga.
Da li je i Boziji sin?
Matej 3, 17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.

A da li imamo jos Bozijih sinova?Imamo:Jov 2, 1. Опет један дан дођоше синови Божји да стану пред Господом, а дође и Сотона међу њих да стане пред Господом.
Da li ovaj stih dokazuje ko je Isus,
Jovan 5, 30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим воље своје него вољу Оца који ме је послао.
Koje ustvari Isus?

I Tim, 2,5. Јер је један Бог, и један посредник Бога и људи, човек Христос Исус,

Ovo je Kljucni Dokaz da je Bog Jedan , a Isus Posrednik- Covek;

Kako Isus moli?

Matej 6,9. Овако дакле молите се ви: Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје;

Matej 26, 39. И отишавши мало паде на лице своје молећи се и говорећи: Оче мој! Ако је могуће да ме мимоиђе чаша ова; али опет не како ја хоћу него како Ти.

Sta se desava na raspecu?

Matej 27, 46. А око деветог сата повика Исус гласно говорећи: Или! Или! Лама савахтани? То јест: Боже мој! Боже мој! Зашто си ме оставио?

Znaci i Isus Moli Boga Njegovoga, kao sto i mi treba da se Molimo i Trazimo, da budemo Boziji sinovi.

Gde je sada Isus, 55. А Стефан будући пун Духа Светог погледа на небо и виде славу Божју и Исуса где стоји с десне стране Богу;

56. И рече: Ево видим небеса отворена и Сина човечијег где стоји с десне стране Богу.

Cak i Stefan koji je bio pun Duha Bozijega je video da Isus Stoji pored Boga.

Zakljucak:sam Isus je potvrdio da je samo Boziji sin , a ne Bog, jer da je Bog, onda bi imali Nikejsku Konstataciju o trojstvu, sto na zalost ne postoji u Bozijem pismu,ali zato pise sledece:

I Jovan., 7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.

8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.

9. Кад примамо сведочанство човечије, сведочанство је Божије веће; јер је ово сведочанство Божије што сведочи за Сина свог.

Enoh znas kako ces znati ko si?

I Jovan. 5, 18. Знамо да ниједан који је рођен од Бога, не греши, него који је рођен од Бога чува се, и нечастиви не дохвата се до њега.

Razmisljaj o ovome.

:)
Ako hoćeš pročitaj ovo vezano za Isaiju 42, 1 puno je logičnije :) http://www.answering-christianity.com/isaiah_42.htm

Enoh ovo ti je Bise nad Biserima:"Ne postoji nikakav “odvojeni Bog”. Bog je nerazdeljiv. Bog-Otac, Bog-Sin i Bog-Duh Sveti su nerazdeljivi. Savršena Trojica koja jeste savršena Jedinica. Savršena Jedinica koja jeste savršena Trojica.

:hahaha::dash::zskace::rotf::rotf:

Ako hoćeš pročitaj ovo vezano za Isaiju 42, 1 puno je logičnije :) http://www.answering-christianity.com/isaiah_42.htm

Исаија 9.6.

Јер нам се роди дијете, Син нам се даде, којему је власт на рамену, и име ће му бити: Дивни, Савјетник, Бог силни, Отац вјечни, Принц мирни

Исаија 53. 2-17

2.Јер изниче пред њим као шибљика, и као коријен из сухе земље; не би обличја ни љепоте у њега; и видјесмо га, и не бјеше ништа на очима, чега ради бисмо га пожељели.
3.Презрен бјеше и одбачен између људи, болник и вичан болестима, и као један од кога свак заклања лице, презрен да га ни за што не узимасмо.
4.А он болести наше носи и немоћи наше узе на се, а ми мишљасмо да је рањен, да га Бог бије и мучи.
5.Али он би рањен за наше пријеступе, избијен за наша безакоња; кар бјеше на њему нашега мира ради, и раном његовом ми се исцијелисмо.
6.Сви ми као овце зађосмо, сваки нас се окрену својим путем, и Господ пусти на њ безакоње свијех нас.
7.Мучен би и злостављен, али не отвори уста својих; као јагње на заклање вођен би и као овца нијема пред онијем који је стриже не отвори уста својих.
8.Од тјескобе и од суда узе се, а род његов ко ће исказати? јер се истрже из земље живијех и за пријеступе народа мојега би рањен.
9.Одредише му гроб са злочинцима, али на смрти би с богатијем, јер не учини неправде, нити се нађе пријевара у устима његовијем.
10.Али Господу би воља да га бије, и даде га на муке; кад положи душу своју у принос за гријех, видјеће натражје, продуљиће дане, и што је Господу угодно напредоваће његовом руком.
11.Видјеће труд душе своје и наситиће се; праведни слуга мој оправдаће многе својим познањем, и сам ће носити безакоња њихова.
12.Зато ћу му дати дио за многе, и са силнима ће дијелити плијен, јер је дао душу своју на смрт, и би метнут међу злочинце, и сам носи гријехе многих, и за злочинце се моли.

Israphel, ovako pise na hibru:א. הֵן עַבְדִּי אֶתְמָךְ בּוֹ בְּחִירִי רָצְתָה נַפְשִׁי נָתַתִּי רוּחִי עָלָיו מִשְׁפָּט לַגּוֹיִם יוֹצִיא:,
Behold My servant, I will support him, My chosen one, whom My soul desires; I have placed My spirit upon him, he shall promulgate justice to the nations.
Evo moje sluge, ja ću ga podržati, moj izabran, koga moja duša želi, ja sam stavio moj duh nakon njega, on će donijeti pravdu za narode.

U Matej, 3,16. И крстивши се Исус изиђе одмах из воде; и гле, отворише Му се небеса, и виде Духа Божјег где силази као голуб и дође на Њега.

17. И гле, глас с неба који говори: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.

Ovde vidimo da je Bog izabrao Isusa i na njega metnuo Duha, i da Isus jalja Sud narodima, a dokaz imamo u Isaiji 11, 2. И на Њему ће почивати Дух Господњи, дух мудрости и разума, дух савета и силе, дух знања и страха Господњег.

Verze 11 i 22 pisu drugacije na hibru:

This verse (verse 11) is not talking about Jesus (pbuh) but Muhammad (pbuh).

Verza 11 govori o Isacu:11. Now it came to pass after Abraham's death, that God blessed his son Isaac, and Isaac dwelt near Be'er Lachai Ro'i.

As God says above, He did not send to pagan Arabs until Muhammad (pbuh) as stated in verse 22.

Verza 22. And the children struggled within her, and she said, "If [it be] so, why am I [like] this?" And she went to inquire of the Lord.

Knjiga Proroka Isaije je najverniji prikaz Boga i njegove namere sa ljudskim rodom uopsteno.Ovo je jedina Logika koju razumem, a takodje i razumem da je Kuran Sveta knjiga za Muslimane i da Boga zovu Alah od reci El.

Piše da ne zna ,,Ni sin'' misli se uopšte na sina... Znači u jednom stihu se kaže da ima sve što otac ima, a u drugom se kaže da ne zna kada će Sudnji dan ? Kome se Isus molio dok je bio na Zemlji???? Sebi? Ocu od koga se odvojio? Kome se molio na krstu, kada je jadikovao na krstu što ga je Bog ostavio, pazi Bog ostavio Boga, Otac ostavio Sina..... Da je Bog htio tek tako da nam oprosti grijehe ne bi slao nekoga da muče i ubiju da bi nas on iskupio već bi nam jednostavno oprostio....

Pročitaj Kur'an vidim nisi ga otvorio i vidi kakva se sva svojstva mu se svojstva daju, i to su sve najljepša... Uzvišeni nema sina i to ga čini samo savršenim, jer on je jedan jedini, Svemogući i Sveznajući..

Jednostavno ne znam šta da kažem kada vidim kako ljudi lažu o Kur'anski ajetima.... kakav bre ,,najbolji prevarant''

U suri 3:54 se kaže:
I nevjernici počeše smišljati spletke, ali ih je Allah otklonio, jer On to umije najbolje.

U 8:30 se kaže
I kad su ti nevjernici zamke razapinjali da bi te u tamnicu bacili ili da bi te ubili ili da bi te prognali; oni su zamke pleli a Allah ih je ometao, jer Allah to najbolje umije.

Kako očekuješ da te nego ozbiljno shvata kada ovako lažeš?

Исаија 9.6.

Исаија 53. 2-17

Isaija 9,6, je na hibru 9,5 ה. כִּי יֶלֶד יֻלַּד לָנוּ בֵּן נִתַּן לָנוּ וַתְּהִי הַמִּשְׂרָה עַל שִׁכְמוֹ וַיִּקְרָא שְׁמוֹ פֶּלֶא יוֹעֵץ אֵל גִּבּוֹר אֲבִי עַד שַׂר שָׁלוֹם:

5. For a child has been born to us, a son given to us, and the authority is upon his shoulder, and the wondrous adviser, the mighty God, the everlasting Father, called his name, "the prince of peace."

malo losije na srpskom sa hibru:. Нас дете Бен нам је дао и влада ће бити на раменима и он ће бити Дивни Саветник, Бог силни отац Принца Мира:

Bog ovde direktno govori o Sebi.

1- Behold my servant, whom I uphold; mine elect, in whom my soul delighteth; I have put my spirit upon him: he shall bring forth judgment to the Gentiles.

Until "...delighted"

If we consider "mine elect" as a noun then Mine elect = God's elect = Mustafa (in Arabic) the name of our Prophet Muhammad Mustafa (SAV). Otherwise it is true for all prophets of God.

After "..delighted..."

All prophets after Jacob (pbuh) mentioned in the Bible came for Israelites not Gentiles. This includes Jesus (pbuh) (look Matthew 15:21-26, Matthew 10:5-6 and many more). And Jesus (pbuh) did not stay on earth long enough to do that. But Muhammad (pbuh) was a Gentile and he brought message and judgment to Gentiles first.

2- He shall not cry, nor lift up, nor cause his voice to be heart in the street.

Here the word "not cry" is used as "not complain about the duty that I gave him" because we see in verse 13 God says "... he shall cry". There is a difference between these two using of the word cry. Now if we read your Bible Matthew 26:39-42, we can not say that Jesus (pbuh) never complained.

But if you read the life of Muhammad (pbuh) , the history of Islam you cannot find even one complaining word of Muhammad (pbuh) about the mission (duty) that given by God Almighty.

3- A bruised reed shall he not break, and the smoking flax shall he not quench: he shall bring forth judgment unto truth.

This is true almost all prophets.

4- He shall not fall nor be discouraged, till he had set judgment in the earth: and the isles shall wait for his law.

Until "earth:"

Jesus (pbuh) couldn't finish his mission which had continued only for ~3 years. He fall and discouraged (you will find many places in NT about this) and he couldn't set judgment in the earth, because his followers were a few and they had little faith (you will find many places in NT about this). And yet they "forsook him and fled" at the time that Roman soldiers came to arrest Jesus (pbuh). And Jesus (pbuh) himself says "My kingdom is not of this world: if my kingdom were of this world, then would my servants fight, that I should not be delivered to the Jews: but now is my kingdom not from hence " John 18:36

But Muhammad established a state and ruled with his law that given by God. Therefore he set judgment in the earth and he did not fall and he was not discouraged.

After "earth:"

Here God says "his law", and in verse 9 says "former things come to pass". This means that he (new prophet) will bring new law. But if we read the Bible again, we see that Jesus (pbuh) says Matthew 5:17 "Think not I am come to destroy the law, or the prophets: I am not come to destroy but fulfill". And if we read further we understand that Jesus (pbuh) did not come with new law.

But Muhammad (pbuh) came with new law.

5- Thus saith God the Lord, he that created the heavens, and stretched them out; he that spread forth the earth, and that which come out of it ; he that giveth breath unto the people upon it, and spirit to them that walk therein;

6- I the Lord have called thee in righteousness, and will hold thine hand, and will keep thee, and give thee for a covenant of the people, for a light of the Gentiles.

Muhammad (pbuh) is a descendent of Abraham (pbuh) and came to Gentiles.

7- To open blind eyes, to bring out prisoners from prison, and them that sit in darkness out of the prison house.

"To open blind eyes". If we read verse 19 we will see more clearly that the word blind is used as idiom.

Meaning, he will show people the things that they did not know and will show people how to comprehend God and His message.

Prison is used as an idiom too. If a spirit doesn't know God and doesn't obey Him, then that spirit is in prison of Satan, and that person is prisoner of Satan. By accepting oneness of God and by obeying Him, the spirit of a person will be free and this makes that person free from prison of Satan. And in verse 8 God clearly states what He meant.

8- I am the Lord: that is my name: and my glory will I not give to another, neither my praise to graven images.

(With explanation of verse 7) we understand that the person that God is talking about will come to a place that people worship idols as their gods. If we read verse 17, we may understand this better.

From verses 7 and 8, we understand that God is not talking about Jesus (pbuh) but Muhammad (pbuh). Because Jesus (pbuh) came to Israelites and they were not worshipping idols. But Muhammad (pbuh) came during the Jahilliya (ignorance) period of Arabs and destroy the idols. If we read verse 17, it will be understood more clearly.

9- Behold, the former things come to pass, the new things do I declare: before they spring forth I tell you of them.

As we read in verse 4 and my explanation of it, the person, God is talking about, will come new law. And this person cannot be Jesus (pbuh) because of the reasons stated above. This person is nobody but prophet Muhammad (pbuh).

10- Sing unto the Lord a new song, and his praise, ye that go down to the sea, and all that is therein; the isles and inhabitants thereof.

If you want to hear this new song please listen to someone reciting the Qur'an. The new song that God talking about is Noble Qur'an. If you hear how people recite the Noble Qur'an, you will understand what God is talking about.

11- Let the wilderness and the cities thereof lift up their voice, the villages that Kedar doth inhabit: let the inhabitants of the rock sing, let them shout from the top of the mountains.

12- Let them give glory unto the Lord, and declare his praise in the islands.

Kedar is son of Ishmael (pbuh) (Genesis 25:13-16), and has nothing to do with Jesus (pbuh). This verse (verse 11) is not talking about Jesus (pbuh) but Muhammad (pbuh). As you know Muhammad (pbuh) is descendent of Abraham (pbuh) through Ishmael (pbuh). And the cities that they inhabited are in Arabia namely Telma (Tema/Teman), Yathrib (Al-Madinah Al-Munawwarah), Paran (Makkah) etc. And if you observe the ritual of Muslims (especially during Hajj), you will see that cities (Makkah and Al-Madinah) lift up their voices** and people shout and glorify Allah from top of mountains, especially Mt. Arafat**. The rock is the rock that God sent to Adam from heaven, and it is located at the side of Kaba. As you know Muslim people make 7 tours around Kaba and kiss this rock while glorifying the Lord.

. Da je Bog htio tek tako da nam oprosti grijehe ne bi slao nekoga da muče i ubiju da bi nas on iskupio već bi nam jednostavno oprostio....

Зато што Бог није арбитраран, као човек него осим што је апсолутно милостив он је и апсолутно праведан

Он и сваком даје слободу, и Сатани, али цена човеку коју мора да плати за грех је вечна раздвајаност од Бога у вечној тами смрти и ништавила ,као и што ни Сатана не може да поднесе присуство Бога.

Син зато мора да поцепа завесу између савршеног и несавршеног. бесмртног и смртног, божанског и људског.

Исија 9.2.
Народ који ходи у тами видјеће видјело велико, и онима који сједе у земљи гдје је смртни сјен засвијетлиће видјело.

Јован 1.5.
И видјело се свијетли у тами, и тама га не обузе.

Отац шаље Сина, Син слуша Оца, Реч је у Богу, и оне једини зна када је шаље. У Тројици није нарушена монархија Оца, јер и Син и Свети Дух произилазе из Оца

Зашто Бог није једноставно опростио Адаму како ти кажеш да је могао, зар само због једне непослушности и греха такви проблеми?

Poslednja izmena:
**in fact, you can see this in every Muslim country, when people are called to prayer, muezzins read the Adhan (calling to prayer) that sounds like a song. And even far from city you can hear this Adhan, it will look like that city lifted up its voice. Meaning of Adhan is

Allah is the greatest, Allah is the greatest

I'm witness that there is no god but Allah

I'm witness that there is no god but Allah

I'm witness that Muhammad is His messenger

Come to prayer, come to prayer

Come to salvation, come to salvation

There is no god but Allah.

13- The Lord shall go forth as a mighty man, he shall stir up jealousy like a man of war: he shall cry, yea, roar; he shall prevail against his enemies.

14- I have long time holding my peace; I have been still, and refrained myself: now will I cry like a travailing women; I will destroy and devour at once.

Until Islam, God had never ordered any prophets to fight against unbelievers to destroy them. Believer were fighting only to defense themselves. But Allah ordered Muhammad (pbuh) to fight against unbelievers, and slay them if they don't accept Allah. And if you study the life of Muhammad (pbuh) you will see that he was the commander of the army and he fought with his sword and he lost one of his teeth during the war. And God destroyed unbelievers at once (with only during of one prophet).

15- I will make waste mountains and hills, and dry up all their herbs; and I will make the rivers islands, and I will dry up the pools.

Here God is talking about deserts of Arabia. In desert place, mountains and hills of sand are not steady, they diminish with winds and another one appears. And you can not find rivers but small water islands as described by God.

Also this verse has nothing to do with Jesus (pbuh)

16- And I will bring blind by a way that they knew not; I will lead them in paths that they have not known: I will make darkness light before them, and crooked thins straight. These things I will do unto them, and not forsake them.

As God says above, He did not send to pagan Arabs until Muhammad (pbuh) as stated in verse 22. Until Muhammad (pbuh), Arabs were worshipping idols, killing baby girls, drinking alcohol, gambling etc. Allah a way (Islam, unity of God) that they did not know, made Qur'an and Muhammad (pbuh) guided (as light before) them, and made crooked things (mentioned above) straight.

This verse also has nothing to do with Jesus (pbuh).

17- They shall be turned back, they shall be greatly ashamed, that trust in graven images, that they say to the molten images, Ye are our gods.

This is exactly what pagan Arabs did, when they heard the message that given to Muhammad (pbuh) by God. They offered money, authority and many things to our prophet and he did not accept any of them. They ashamed, because they thought that all other Arabs will mock them, and will not visit the Kaba (at that time they were using Kaba as place of the idols that all other Arab tribes were using) and this would be their economic end. And they turned graven images and they asked help from those images.

This verse also has nothing to do with Jesus (pbuh).

18- Hear, ye deaf; and look, ye blind, that ye may see.

19- Who is blind, but my servant? or deaf, as my messenger that I sent? who is blind as he that is perfect, and blind as the Lord's servant?

20- Seeing many things, but thou observest not; opening the ears, but he heareth not.

In this verses God talks to Christians and Jews.

In verse 18: Hear you (Christians and Jews) deaf, and look you (Christians and Jews) blind, you may see that above things are happening every day in Islamic world.

In verse 19: God says, "Who is blind or deaf? My messenger (Muhammad (pbuh) and his followers) or you?

In verse 20: You do see these things but you don't pay attention, you don't comprehend. You do hear the Qur'an and you know that Muslims sing new song and Muslim cities lift up their voices and they shout from top of mountains, they glorify Me, but you don't pay attention, you don't comprehend.

Indeed, Christians and Jews think that Muslims do not see the right path (blind). Even you wrote that "What Muslims do not understand...".

These verses also have nothing to do with Jesus (pbuh).

21- The Lord is well pleased for his righteousness' sake; he will magnify the law, and make it honourable.

In Qur'an many places Allah calls Prophet as "My friend" (friend is not exactly translation for Habeeb/Habib, because Habeeb is closer then friend but I couldn't find another word for this). And He magnified the law and people still follow his law. Jesus did not bring new law, and non of the Christians follows the law that he was following.

This verse also has nothing to do with Jesus (pbuh)

22- But this is a people robbed and spoiled; they are all of them snared in holes, and they are hid in prison houses: they are for a prey, and none delivereth; for a spoil, and none saith, Restore.

In this verse God talks about corrupted society of pagan Arabs. And, indeed, He had not send any prophets to Arabs until Muhammad (pbuh). That's why "none saith, Restore". But up to Jesus (pbuh), many prophets had been send to Israelites.

This verse also has nothing to do with Jesus (pbuh)

23- Who among you will give ear to this? who will hearken and hear for the time to come?

Who will become Muslim?

Conclusion:

Isaiah 42 describes Prophet Muhammad.

Gdje je Isus nazvan Otac vječni? Gdje je nazvan Otac silni? :P

Исус је донео откровење Тројице, Вечног Оца коме се молимо, Сина-Принца мира који ће судити и владати и живима и мртвима, Светог Духа-Саветника и утешитеља кога је послао апостолима, да би га крштењем примили, и тако били поново рођени не од воље тела него од Духа.

Poslednja izmena:
Piše da ne zna ,,Ni sin'' misli se uopšte na sina... Znači u jednom stihu se kaže da ima sve što otac ima, a u drugom se kaže da ne zna kada će Sudnji dan ?

Pa naravno. U jednom stihu ističe svoju sveznajuću božansku prirodu, a drugom svoju nesveznajuću čovečansku prirodu. U jednom stihu da je Bog, a u drugom da nije samo Bog nego da je i čovek – Bogo-čovek.

Kome se Isus molio dok je bio na Zemlji???? Sebi? Ocu od koga se odvojio? Kome se molio na krstu, kada je jadikovao na krstu što ga je Bog ostavio, pazi Bog ostavio Boga, Otac ostavio Sina.....

Tada skloniše kamen gdje ležaše mrtvac. A Isus podiže oči gore, i reče: Oče, blagodarim ti što si me uslišio! A ja znadoh da me svagda slušaš; nego rekoh naroda radi koji ovdje stoji, da vjeruju da si me ti poslao.” (Jn. 11:41-42)
Jaošúa kaže da se molio ne sebe radi nego naroda radi; kaže da njemu molitva nije potrebna nego da je to bilo potrebno „naroda radi“. Znači On, Bog-Sin, koji je svagda u Ocu i Otac u Njemu (Jn. 10:38; 14:11) i koga Bog nije nikad ostavio (Jn. 8:29) unižava sebe i “naroda radi” t.j. radi dela čovekovog iskupljenja ponaša se kao “Sin Čovečiji“ t.j. kao čovek kome je potrebna molitva. Isto važi i za sve ostale slučajeve.

Da je Bog htio tek tako da nam oprosti grijehe ne bi slao nekoga da muče i ubiju da bi nas on iskupio već bi nam jednostavno oprostio....

Nije tačno.
Jedna od osnovnih istina biblijskog otkrivenja je „u koji dan okusiš sa drveta poznanja dobra i zla umrećeš“ i „plata za greh jeste smrt“ što znači da smrt s punim pravom vlada nad grešnicima i Bog ne može oprostiti niti pomilovati grešnika kada smrt sa punim pravom vlada nad njim. Bog bi tada postupao nepravedno i ne bi bio Bog. Zato vlast smrti nad grešnim čovekom može da se oduzme samo ako smrt proguta savršeno nevinu (bezgrešnu) žrtvu i ako na taj način ona sama postane nepravedna. U vreme Starog Zaveta to su bile životinjske žrtve, ali one nisu bili dovoljno savršene za potpuno iskupljenje. Bila je potrebna savršena čovečanska žrtva. Jer je čovek taj koji je u početku sagrešio. Bilo je nephodno da smrt proguta savršeno pravednog čoveka. Međutim, posle pada Adama i Eve celo njihovo potomstvo, koje se rađa prirodnim semenim putem jeste isto tako palo potomstvo i ne može biti ta savršena žrtva. Zato je jedina mogućnost spasenja čovekovog od vlasti greha i smrti u tome da Sam Bog postane čovek, da se besemeno Duhom Svetim obuče u onoga koga je prvobitno stvorio po svome obličju, i da kao Novi Adam, kao savršeni čovek, proživi savršeno pravedan život od prvog do poslednjeg trenutka i da budući savršeno bezrešan pretrpi savršeno nepravedno stradanje i smrt i da ustavši iz mrtvih jednom zauvek i potpuno oduzme vlast smrti nad čovekom...

Pročitaj Kur'an vidim nisi ga otvorio i vidi kakva se sva svojstva mu se svojstva daju, i to su sve najljepša... Uzvišeni nema sina i to ga čini samo savršenim, jer on je jedan jedini, Svemogući i Sveznajući..

To što Muhamedov Uzvišeni nema Sina ga ne čini savršenim nego, naprotiv, nesavršenim.
Da bio neko biće bilo savršeno mora da poseduje sva pozitivna svojstva u apsolutnoj meri, a ne samo neka. U pozitivna svojstva spada i roditeljstvo odnosno očinstvo. Ako je tako kod čoveka koji je stvoren po slici i prilici Božijoj, utoliko pre tako mora biti i kod Boga. Zato Bog da bi bio Bog mora biti i Otac. Savršeni Otac. A da bi bio savršeni Otac mora da ima ne samo usvojeno potomstvo nego i rođeno, istoprirodno potomstvo. Zato pojam Boga nužno podrazumeva da Bog pored drugih atributa – bespočetnosti, beskrajanosti, nepromenljivosti, sveznanja, svemoći, savršene pravednosti, savršene ljubavi,... – poseduje i atribut savršenog roditeljstva.

Prema tome, svako onaj koji uči (u ovom slučaju Muhamed) da Bog nema svog savečnog istoprirodnog Sina, taj uči lažnom nepostojećem bogu i svojim lažnim učenjem služi đavolu a ne Bogu.

Taj je antihrist, koji odriče Oca i Sina. Svaki koji odriče Sina, ni Oca nema; a koji priznaje Sina, ima i Oca.” (1.Jn. 2:22-23)

Jednostavno ne znam šta da kažem kada vidim kako ljudi lažu o Kur'anski ajetima.... kakav bre ,,najbolji prevarant''

U suri 3:54 se kaže:
I nevjernici počeše smišljati spletke, ali ih je Allah otklonio, jer On to umije najbolje.

U 8:30 se kaže
I kad su ti nevjernici zamke razapinjali da bi te u tamnicu bacili ili da bi te ubili ili da bi te prognali; oni su zamke pleli a Allah ih je ometao, jer Allah to najbolje umije.

Kako očekuješ da te nego ozbiljno shvata kada ovako lažeš?

U Suri 3:54 piše “Ali oni (Judeji) beše varljivi, i Alah beše varljiv, jer Alah je najbolji prevarant/varalica (Wamakaroo wamakara Allahu waAllahu khayru al-makireena)

Reč koja ovde označava prevaru/varanje jeste makr. Rečnik je ovako definiše:
Miim-Kaf-Ra = Praktikovati prevaru ili obmanu ili podvalu, izvrdavanje ili iluziju, prepredenost... http://www.studyquran.co.uk/14_MIIM.htm

Slično je i u S. 8:30.

Na osnovu izvornog arapskog teksta vidi se da Muhamed izvorno uči da Alah jeste “najbolji prevarant”.
Savršeni Bog nije “najbolji prevarant”, takav epitet pripada Satani a ne Bogu: “Đavo ... kad laž govori svoje govori, jer je on lažov i otac laži” (Jn. 8:44)

Muhamedov bog više liči na Satanu nego na savršenog Boga o kome govori Biblija.

Nema nikakve laži sa moje strane. A sa tvoje? :think:

To što Muhamedov Uzvišeni nema Sina ga ne čini savršenim nego, naprotiv, nesavršenim.
Da bio neko biće bilo savršeno mora da poseduje sva pozitivna svojstva u apsolutnoj meri, a ne samo neka. U pozitivna svojstva spada i roditeljstvo odnosno očinstvo. Ako je tako kod čoveka koji je stvoren po slici i prilici Božijoj, utoliko pre tako mora biti i kod Boga. Zato Bog da bi bio Bog mora biti i Otac. Savršeni Otac. A da bi bio savršeni Otac mora da ima ne samo usvojeno potomstvo nego i rođeno, istoprirodno potomstvo.
Не родитељство, него љубав, то муслимани никако не схватају они кад кажеш син, одма им је у глави биолошки син и сексуални односи.

Основна порука јевањђеља је љубав како каже Христ је ''љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свим умом својим. Ово је прва и највећа заповест. А друга је као и та: љуби ближњега свога као самога себе. На тим двема заповестима утврђују се сав Закон и Пророци'' Све остало је фуснота, и ако савршено остваримо ове две остале саме произилазе

Јован Богослов каже ''А који нема љубави не позна Бога; јер је Бог љубав''

Како Бог може да буде љубав, ако је монолитан, како га муслимани доживљавају. Љубав је увек у релацији. Зато Бог Отац у вечности рађа Сина и из љубави према Сину и за Сина ствара. универзум и човека, да би и ми преко Једнороднога Сина, сви били синови Божији, зато на Христ и учи да се молимо богу као Оцу, у ''Оче наш''

Алах је с друге стране описан, као каприциозни бог,, он ствара свет и човека да би имао робове, зато се муслимани називају робови Алаха, а зна се ко је онај који хоће да пороби човека, сигурно не хришћански бог који је савршена љубав Тројице.

Poslednja izmena:

Back