Neki pokazatelji produhovljene osobe

Da imaju razum i osjecanja imale bi i civilizaciju i kulturu. Covjek jeste zivotinja bioloski.
Ja nisam ateista nego ti robujes ideologijama. Naravno, svako moze da vjeruje u sta hoce, pa i u to da ce se opet roditi.

Mravi i pčele imaju “državu”, pa samim tim i neku vrstu “civilizacije”. Kultura je širok pojam. Čovek je najgora životinja.

Ja ne robujem ničemu, a baš me briga šta si ti ili bilo ko. Ako je smrt kraj, čemu onda moralne norme? Glupo je da kvariš prvi utisak ovakvim ispadima. Ili nije. Veruje onaj ko nije siguran postoji li to u šta veruje. Onaj ko zna - on ne veruje. Ja neću reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što znam da će svanuti. Ko ne zna neka veruje, pa i u to da se neće reinkarnirati.

Mravi i pčele imaju “državu”, pa samim tim i neku vrstu “civilizacije”. Kultura je širok pojam. Čovek je najgora životinja.

Ja ne robujem ničemu, a baš me briga šta si ti ili bilo ko. Ako je smrt kraj, čemu onda moralne norme? Glupo je da kvariš prvi utisak ovakvim ispadima. Ili nije. Veruje onaj ko nije siguran postoji li to u šta veruje. Onaj ko zna - on ne veruje. Ja neću reći - “Verujem da će sutra svanuti dan” - zato što znam da će svanuti. Ko ne zna neka veruje, pa i u to da se neće reinkarnirati.

Drzava i civilizacija su previse slozeni pojmovi da bi se mogli primjenjivati na zivotinjske strukture.
Bioloska smrt nije kraj. Vjerujem da dusa nastavlja postojanje negdje drugo. Ali to nije bitno jer ne mozemo znati sta nas ceka nakon ovog zivota. Moralne norme (pretocene u zakone) postoje da drustvo ne bi zapalo u anarhiju. Moral je promjenljiv sto pise i u samim vjerskim knjigama. Npr. nekada je bilo normalno imati vise zena a danas vecinom nije.
Volio bih da postoji reinkarnacija, u smislu da u novom tijelu to opet budem ja, odnosno moja licnost da bude sacuvana, ali istorija pokazuje da nije tako.

Drzava i civilizacija su previse slozeni pojmovi da bi se mogli primjenjivati na zivotinjske strukture.
Bioloska smrt nije kraj. Vjerujem da dusa nastavlja postojanje negdje drugo. Ali to nije bitno jer ne mozemo znati sta nas ceka nakon ovog zivota. Moralne norme (pretocene u zakone) postoje da drustvo ne bi zapalo u anarhiju. Moral je promjenljiv sto pise i u samim vjerskim knjigama. Npr. nekada je bilo normalno imati vise zena a danas vecinom nije.
Volio bih da postoji reinkarnacija, u smislu da u novom tijelu to opet budem ja, odnosno moja licnost da bude sacuvana, ali istorija pokazuje da nije tako.

Veoma su složeni. Ali ne možeš negirati društvo i državu mrava i pčela. Uređenije je društvo od ljudskog. Nema pobuna i dinastičkih ratova. Ljudi su životinje, pa imaju civilizaciju i kulturu.

Naravno da nije kraj. Naravno da duh i duša nastavljaju postojanje. Poenta i jeste da ne možemo (i ne treba) znati, jer je besmisleno da se sve prenese u novi život. Moralne norme imamo u sebi, bez pominjanja bilo kakvih zakona koje donose najnemoralniji ljudi. Ono Kantovo “moralni zakon u meni i zvezdano nebo nada mnom”. Moral može da se tumači i tako da jedan pas zna šta nije lepo da uradi. A kamoli čovek. I danas je kod muslimana poligamija normalna pojava.

Normalno da postoji reinkarnacija i da si ti nadograđeni ti, sa naučenim iskustvima iskustvima iz prošlosti. Duhovna znanja ostaju sačuvana. Kad sam prvi put u ovom životu čuo za neke termine i pojmove rekao sam sâm sebi kako ja to znam. Ili neke matematičke zadatke, jer je matematika božanski jezik. To je to osvežavanje znanja iz prošlih života. Istorija nema nikakve veze sa ličnim primerom. Uz konstataciju da si jedan od najboljih diskutanata na ovoj temi, laku noć i pozdrav do sutra uveče.

Veoma su složeni. Ali ne možeš negirati društvo i državu mrava i pčela. Uređenije je društvo od ljudskog. Nema pobuna i dinastičkih ratova. Ljudi su životinje, pa imaju civilizaciju i kulturu.

Naravno da nije kraj. Naravno da duh i duša nastavljaju postojanje. Poenta i jeste da ne možemo (i ne treba) znati, jer je besmisleno da se sve prenese u novi život. Moralne norme imamo u sebi, bez pominjanja bilo kakvih zakona koje donose najnemoralniji ljudi. Ono Kantovo “moralni zakon u meni i zvezdano nebo nada mnom”. Moral može da se tumači i tako da jedan pas zna šta nije lepo da uradi. A kamoli čovek. I danas je kod muslimana poligamija normalna pojava.

Normalno da postoji reinkarnacija i da si ti nadograđeni ti, sa naučenim iskustvima iskustvima iz prošlosti. Duhovna znanja ostaju sačuvana. Kad sam prvi put u ovom životu čuo za neke termine i pojmove rekao sam sâm sebi kako ja to znam. Ili neke matematičke zadatke, jer je matematika božanski jezik. To je to osvežavanje znanja iz prošlih života. Istorija nema nikakve veze sa ličnim primerom. Uz konstataciju da si jedan od najboljih diskutanata na ovoj temi, laku noć i pozdrav do sutra uveče.

Nikakvih se naucenih tekstova iz proslosti ne secam,a duhovno znanje sam kroz proucavanje tekstova dobio,a i Bog me je osvedocio.

Nikakvih se naucenih tekstova iz proslosti ne secam,a duhovno znanje sam kroz proucavanje tekstova dobio,a i Bog me je osvedocio.

Ja se itekako sećam. Za razliku od ljudi koji se ne sećaju šta su juče jeli, ja se sećam celog svog života. Pamtim kao slon. Na boga se najviše pozivaju oni koji su najdalje od boga. I najviše se busaju u grudi da su blizu boga. Ponašanje ih odaje. Ima ih dosta na ovom forumu.

Jedan pesnik je ušao u neku knjižaru i kupio mastilo. Usput je porazgovarao sa trgovcem o nekim temama i pomenuo boga. Trgovac mu je rekao da ne veruje u boga. I tu se sve završilo. Nedelju dana kasnije, pesnik se vratio u pomenutu knjižaru i pokazao trgovcu svoju pesmu napisanu na papiru. Trgovac ju je pročitao, rekao da je dobra i pitao ga ko je autor. „Niko“, odgovorio je pesnik. „Mastilo se prosulo na papir i nastala je ova pesma.“ - „To je nemoguće!“, uzvratio je trgovac. „Pesma mora svog imati autora.“ - „Upravo vi tvrdite da je moguće. Pre nedelju dana ste rekli da nema boga. Ako ova pesma, koja je uzgred moja, mora imati svog autora, onda i ceo svemir, i svet u kome živimo, mora imati svog tvorca. Ako je ova pesma nastala slučajno - onda je i svemir nastao slučajno.“ I od tog trenutka trgovac je prestao da bude ateista.

Koza i sveštenik...

goat10.jpg

Jednom davno, u jednom selu u drevnoj Indiji, živeli su jedna mala koza i jedan sveštenik. Sveštenik je hteo da žrtvuje kozu bogovima. Podigao je ruku i nož kako bi je zaklao, ali koza najednom poče da se smeje. Sveštenik zastade, u čudu, pa upita kozu: “Zašto se smeješ? Znaš li da ću te sad zaklati?” - “O, da,” reče koza. “Znam, pošto sam 499 puta umrla i iznova se rodila kao koza, i ponovo ću se roditi kao ljudsko biće.” Onda mala koza poče da plače. Visoki sveštenik je upita: “Zašto sada plačeš?” A koza mu odgovori: “Zbog tebe, jadni svešteniče. Pre 500 života i ja sam bila visoki sveštenik i žrtvovala koze bogovima.” Sveštenik pade na kolena i reče: “Oprosti mi, preklinjem te. Odsad ću biti čuvar i zaštitnik svih koza u zemlji.” Čemu nas uči ova drevna priča? Tome da se nijedno živo biće ne sme žrtvovati. Namaste.

Izvanredno. :super:

Koja je poanta reinkarnacije ako se covek ne seca svog proslog zivota ? Kako da zna u cemu je sve gresio i dokle je stigao u svom duhovnom usavrsavanju ? Besmisleno. Takodje besmisleno da imas neogranicen broj sansi za spasenje. To znaci da je spasenje neminovnost, a ne izbor. I u kakvo spasenje veruju hinduisti i budisti ? Nirvanu - stanje savrsene bezosecajnosti za bilo sta i bilo koga, a onda izlazak iz kruga reinkarnacije i prakticno odlazak u nistavilo. I nije neko spasenje.

Da vam se pohvalim: uspeo sam danas da razumem neke životinje. Hranjenje pranom, najjačom duhovnom hranom na našoj planeti, odnosno solarna joga, učinilo je da počinjem da razumem nemušti jezik. Naime, jedan čovek pored kog sam seo na jednu klupu, budući da su sve druge bile zauzete, jeo je GMO faširani burek, sklepan od svinjskih creva i tumora. Naišla je jedna mačka, stala pored nas, i pogledala ga. Rekla je: “Mijau.” I ja sam je razumeo. “Mijau... Jedi, jedi, dabogda se zagrcnuo, da sve što ostane - ostane meni...” Nasmejao sam se. Mačka najednom pobeže, jer je naišao neki pas. I on je seo pored klupe i pogledao u čoveka. “Av! Av!”, rekao je. I njega sam razumeo. “Av! Av!.. Jedi, jedi, ostaće i meni malo...” I čovek mu je bacio malo.

Ustao sam sa klupe sav srećan. Slušao sam ptice kako se svađaju, zbog ptičje švaleracije... a onda otišao do mravinjaka. Njih odavno već razumem. Ali danas sam spoznao ceo nemušti jezik.

Poslušajte me, radite na sebi, za sopstvenu dobrobit; praktikujte solarnu jogu, i hranite se pranom, najjačom duhovnom hranom na planeti. Svaka čast svima koji su me poslušali, i pomogli sami sebi, jednog dana će razumeti jezik životinja, kao ja; od mene možete mnogo toga naučiti, i krenuti mojim putem prosvetljenja, čak i oni koje su braća iz vere slagala da će živeti večno u raju na Zemlji, dok oni mene nikada i nikako ne mogu nagovoriti da radim protiv sebe, da idem sa boljeg na gore, sa hranjenja pranom na prizemnu veru u spasenje preko nečije krvi i/ili bilo koje životinjske telesne tekućine... i na žderanje mesa, mleka i jaja... kao i ostalih GMO proserotina sa kodom HACCP... Namaste.

Koja je poanta reinkarnacije ako se covek ne seca svog proslog zivota ? Kako da zna u cemu je sve gresio i dokle je stigao u svom duhovnom usavrsavanju ? Besmisleno. Takodje besmisleno da imas neogranicen broj sansi za spasenje. To znaci da je spasenje neminovnost, a ne izbor. I u kakvo spasenje veruju hinduisti i budisti ? Nirvanu - stanje savrsene bezosecajnosti za bilo sta i bilo koga, a onda izlazak iz kruga reinkarnacije i prakticno odlazak u nistavilo. I nije neko spasenje.

besmisleno je i trojstvo, pakao i besmrtnost duse
sve su to lazi

Koja je poenta da forumski provokator u pokušaju, čije si postove upavo pobrisala, bez kažnjavanja, da mi upada na svaku temu i prvi me provocira, bez ikakvog razloga i povoda, da se toliko troši na mene, i da se u zadnja tri-četiri dana obraća samo i jedino meni, kad mu se sve to što je pisao obriše za jednu sekundu?

Treba li tražiti poentu u kružnom toku svih stvari? Neko je odlučio da se sve vrti u krug. Jadni insekt se ispili iz svog jajeta i drugi ga već pojede. Njega pojede velika buba. Nju pojede ptica, nju pojede lisica, nju upuca čovek... i sva njihova energija se negde vraća... ili pak vrti u krug. Kakvom duhovnom usavršavanju? Nema nikakvog duhovnog usavršavanja, jer nema karme. Karmu su izmislili kraljevi i sveštenici, dakle najveći lažovi. U prirodi nema pravolinijskog kretanja. Nema početka i kraja. Samim tim nema ni uskrsnuća. Sve postoji večno. Sve što postoji je ovakvo kakvo je oduvek. Nema nikakvih pravila u reinkarnaciji. Rađaš se ponovo i ponovo, bez nekog reda. Kakvo spasenje? Nema nikakvog spasenja? Nisam hinduista i budista, ali znam da oni ne veruju ni u kakvo spasenje. Naročito ne u spasenje preko nekog drugog ljudskog bića, ili ne daj bože preko njegove krvi, pune ko zna čega i ko zna kakvih materija. Nema ni nirvane, i njih su slagali manipulatori. Postoji samo slobodna volja da u čitavu večnost radiš šta ti je volja, jer nema ko da te kažnjava, pošto niko nikoga i ni za šta ne kažnjava. Oni koji su sve ovo znali činili su najveća zlodela. To su oni koji su pisali sve “svete spise” svih velikih religija. U kakvo “spasenje” veruju hrišćani to smo odavno apsolvirali. Greh je nastao pre malo više od 6.000 godina, preko Adama i Eve, a pre 100.000.000 godina dinosaurusi su jeli jedni druge. Besmisleno. Bog je po Bibliji dobar, ali u Bibliji ima jako puno ispada gneva, gde pobija milione ljudi. I to je sve ok. Niko ništa ne pita. Princip Yin-Yang u Bibliji nije doveden u pitanje. Naravno da ste vi vernici u pravu. Pogledajmo činjenice koje idu u prilog vašoj teoriji... Univerzum je stvorilo nevidljivo biće, ni iz čega, pre 6000 godina, onda stvorilo čoveka iz blata, usput odjednom stvorilo sve vrste životinja, uzelo mu rebro i od njega stvorilo ženu, koja ga je naterala da pojede jabuku punu znanja, ubranu sa čarobnog drveta, jer ju je na to nagovorila zmija koja govori, što je uzrokovalo da bog postane čovek, umre, oživi, opet postane bog, ode na nebo i obeća da će opet doći da uništi svet koji je stvorio, što je već jednom uradio, a onda obećao da to više nikad neće uraditi. Zar nije logično? A spasenje se nalazi u krvi protivprirodno obrezanog čoveka. I nije neko spasenje. A ne znaju da odgovore ni od čega je spasenje. Potrebno vam je spasenje, pa verujete da stolica od 4 noge ima 3 noge. Možete verovati do kraja sveta, ali ona će i dalje imati 4 noge. Namaste.

- - - - - - - - - -

besmisleno je i trojstvo, pakao i besmrtnost duse
sve su to lazi

Totalno besmisleno, osim besmrtnosti duha. On je neuništiva energija koja se vrti u krug. Sve religije su besmislene. I sve su laž.

Ovo nije hrišćanska, već opšteduhovna tema. Potrudiću se da je komentarima ponovo vratim na stazu duhovnosti, što dalje od učenja bilo koje crkve ili verske zajednice.

- - - - - - - - - -

Kada se neko dvoumi oko dve dijametralno suprotne ideje u religiji, recimo između reinkarnacije i uskrsnuća, trebalo bi da se postavi u ulogu sudije, da izvaga argumente za i protiv i u jednoj i u drugoj opciji, i da onda donese svoj sud. Znam da većina vernika ne podržava ovakav stav, ali me baš briga za to što neko ko je vernik misli da treba da bude i lakoveran. Dakle, ovako.

Recimo, kakvi su argumenti za uskrsnuće? Nikada u istoriji pre Isusa Hrista i nigde izvan jevrejskog nacionalnog kruga ova ideja nije postojala. Dalje, ideja o uskrsnuću u najvećoj mogućoj meri podržava pâd iz duha u materiju. I najzad, u uskrsnuće su kroz istoriju verovali samo najniži i najmanje obrazovani slojevi stanovništva.

Kakvi su argumenti za reinkarnaciju? U najzabačenijim delovima naše planete svi narodi su nezavisno jedan od drugog zaključili da je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. U reinkarnaciju su kroz istoriju verovali i uvažavali je najveći umovi, mistici i filozofi.

Da se setim samo jednog seljaka iz Titove države koji je slušajući tada udarnu vest kako su se američki astronauti masoni jula 1969. godine spustili na Mesec izjavio za dnevnik u 19:30: „Ja sam mislio da će tamo da nađu boga.“ On je verovao u uskrsnuće. I da se setim Nikole Tesle, iluminata i člana jedne masonske lože iz Njujorka, velikog prijatelja mnogih indijskih gurua, te poštovalaca dalekoistočne i indijske religiozne misli, koji je više puta rekao kako je život kosmički fenomen i kako je reinkarnacija potpuno prirodna stvar. E, vidite ovako, ja sam toliko bezobrazan da ću pre prihvatiti sve Tesline stavove nego i jedan jedini stav od onog malopređašnjeg seljaka.

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Allaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da se meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Danas smo svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo se rodilo ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

I ovde dolazimo do principa sudije - dakle sami presuđujemo da reinkarnacija funkcioniše nauštrb uskrsnuća.

Cigani čergari, jako mudri, i najzad najprirodniji ljudi, imaju najjaču izreku na svetu: “Bože, kad sledeći put budeš pravio svet, pazi šta radiš.” Prepoznali su sve mane i svo zlo sveta, koje je delo zlog genija. Nema mudrosti iznad ovoga, ni u jednoj jedinoj religiji.

Postoji legenda da su Cigani, negde u Indiji, pronašli ulaz u Agartu. Na ulazu su se naselili i dugo i dobro živeli, sve dok ih nisu odatle proterali i rasuli po svetu. Od tada oni nemaju državu, još uvek tražeći put do Agarte, arhetipski svesni da će ostati nomadi dok ponovo ne nađu ulaz. Ali i oni su se upecali u priču po kojoj postoji početak i kraj, a nema ni početka ni kraja, jer je sve večno. Namaste.

Dajte ludacima vlast (ili „vlast“) u ruke i imaćete ludnicu. Ne verujem u Bibliju i detinjaste pričice koje su izmislili bogoborno i bogohulno obrezani međunarodni bankari, da bi manipulisali još detinjastijim tetoviranim i na mnoge druge druge načine obeleženim robovima, ali ova biblijska je dobra: „Čovjek vlada nad čovjekom na njegovu štetu.“

Fenomenalan film:

No comment... except...

Da li se zaista nalazimo na višoj evolutivnoj lestvici od majmuna?

Samo da dodam nešto jako bitno. Kroz ceo film se kao glavni motiv provlači jedan bitan detalj vezan za ljudski rod u budućnosti: svi akteri filma su tetovirani. Tetovaže, kao produkt ropskih vremena, sve više i više se propagiraju kroz filmove, da bi se što više budućih robova tetoviralo, odnosno obeležilo i bilo obeleženo. Šta će jadni robovi kad ne znaju za bolje. Majmuni su slobodniji od njih...

- - - - - - - - - -

Nekoliko rečenica o tetovažama. Nekada su robovlasnici obeležavali svoje robove tako što su im utiskivali žig u kožu, odnosno tetovirali ih, da bi ih označili kao svoje vlasništvo. Kao što mesari tetoviraju svinje ili goveda. Kao što su, na žalost, nacisti obeležavali logoraše u svojim logorima u Drugom svetskom ratu. Što znači vladari su tetovirali stoku, a ne stoka vladare. Cezar se nije tetovirao, ali je podržavao tetoviranje robova, što su činili njegovi sledbenici. Isto važi za sve istorijske epohe.

Robovlasništvo je zakonski ukinuto zadnji put u Saudijskoj Arabiji 1962. godine, što znači da u našem XXI veku žive ljudi koji su se po zakonu u prošlom XX veku rodili kao robovi. Strašno.

Šta se sada dešava? U našem dobu se rodilo užasno mnogo ljudskih bića, koliko se nikada u istoriji nije nalazilo na planeti u jednom momentu: oko ili nešto preko 7 milijardi. Što znači... da su se bivši robovi masovno reinkarnirali... i nametnuli svoj mentalitet ostalima, i bivšim robovima, ali i onima koji nikada nisu bili robovi, ali su u suštini ovce i ljudi skloni manipulatorima i manipulacijama.

Ne znam da li znate, ali članovi ezoterijskih redova ne smeju da se tetoviraju. Zašto? Zato što nisu stoka. Zato što su oni manipulatori, a ne manipulisana masa.

Ljudi zaboravljaju da je svaka tetovaža, pirsing, operacija pa čak i vađenje zuba atak na ćelije našeg tela. One dožive šok, jer su žive, kao što i mi doživimo šok kada nam se nešto dogodi, i taj šok ostaje u ćelijskim memorijama do kraja našeg života. Taj šok izaziva skupljanje ćelije da se zaštiti... ne dopire dovoljno kiseonika u njene membrane i polako odumire... Sem toga, ubacuje se tečnost (tetovažom) koja je strana našem telu i ćelije je doživljavaju kao invaziju. I zato uvek treba misliti na to šta prija našem telu a ne šta se nama sviđa. Ako volimo svoju kuću, odnosno svoje telo, jer ono je kuća u kojoj boravi naša duša. Neka je ljubav i svetlost uvek sa vama, i nadam se da nikoga nisam povredio ovim komentarom... on je samo plod dugogodišnjeg istraživanja.

Ne volim tetovaže. Samo uništavaju i ružne telo. A uz to traju i zauvek. Ojha. Ende.

Šta se sada dešava? U našem dobu se rodilo užasno mnogo ljudskih bića, koliko se nikada u istoriji nije nalazilo na planeti u jednom momentu: oko ili nešto preko 7 milijardi. Što znači... da su se bivši robovi masovno reinkarnirali... i nametnuli svoj mentalitet ostalima, i bivšim robovima, ali i onima koji nikada nisu bili robovi, ali su u suštini ovce i ljudi skloni manipulatorima i manipulacijama.

Odakle ti ideja da se rodilo uzasno mnogo ljudskih bica, pogledaj koliko ljudi zivi u Kini, u Indiji, i koliko je to svetske poulacije.

Niko na svetu ne zna, koliko maksimalno ljudi moze da zivi na Zemlji, sve su samo hipoteze,a elita zeli da ostane samo 500 miliona ljudi da bi im bili robovi, a to je monstruozna ideja.

Poslednja izmena:
Ubuduće citiraj post,to se ne radi ovako. Do sredine XIX veka broj ljudi na planeti se povećavao za 200 miliona na svakih 500-1000 godina. Posle XVII veka za 500 miliona na svakih 100, a posle XIX veka se usedmostručio za 100 godina. Svako to može da vidi.

Na Zemlji teoretski može da žćivi oko 18 milijardi ljudi. Baš me briga za one što planiraju da smanje broj ljudi na 500 miliona. I to su hipoteze. Neću im ni pomagati ni odmagati.

Ne piše se „Otvoras“ nego „Otvaraš“; nema potrebe da ti se tresu ruke, jer ne možeš da me nateraš da verujem u srednjovekovne nebuloze, prepisane X puta, iz knjige čiji autori nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik. Svako radi šta hoće. Naročito da piše po forumu. Ovo je neka vrsta zabave, a ne život. Neki od vas su to zamenili. Radim mnogo toga što nije duhovnost, a ne „sto duhovnost nije“, ali radim i mnogo toga što jeste duhovnost. Za tebe i tvoju versku zajednicu sam doktor nauka.

Da, kažem da sam mizantrop. I stojim iza toga. I, šta ćemo sad? Kome ćeš me tužiti? Naravno da mrzim pale ljude, kao i palu i posrnulu prirodu uopšte. Ja čekam da me neko tuži nekom sudu (neki pokušali, pa sam ih razbio mkao zvečku), ali niko se ne usuđuje. Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju na to da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno. Pametnom dosta.

Ja imam koga da volim. Ljude koji proždiru GMO salame od svinjskih creva i tumora, piju industrijsko GMO mleko puno kravlje krvi i gnoja, i proždiru GMO jaja puna petlove sperme i kokošje menstruacije nikada neću „da pocnem da volim“, naročito ako prvi pokušavaju da provociraju, a ne umeju. Gaženjem takvih na svakom koraku ne gubi se apsolutno ništa od duhovnosti. I oni nemaju nikakve veze sa bilo čijom produhovljenošću, jer nisu referentna tačka za bilo šta. Ne kaže se i ne piše se „duhovan“, nego produhovljen. I to se ničim ne može uslovljavati, i sa tim trgovati, kako ti to pokušavaš da činiš. Došla si ovde da mi se rugaš, ali si se svojim komentarom narugala sama sebi. Tuga. I naravno da nije tačno da je duhovnost samo pozitivna; postoji i negativna. Ovako. Pošto sva živa bića koja se nalaze na višem nivou svesti znaju da se po prirodnom zakonu samosvesna energija vrti u krug, ostaje nepoznanica u kom se pravcu kreće svaka samosvesna energija u svom karmičkom krugu - da li u pozitivnom ili negativnom smeru. Naime, ono samosvesno biće koje je dostiglo izvesni duhovni nivo, bez nazadovanja, a napredovalo je u pozitivnoj duhovnosti, obično se na svim naseljenim planetama u univerzumu, kojih po „Bhagavad gita“-i ima kao latica lotosovih cvetova, ponovo rađa, odnosno reinkarnira, kao neki veliki umetnik ili humanista; dok neko samosvesno biće koje je dostiglo visok duhovni nivo, a napreduje u negativnoj duhovnosti, može da se na svim tim planetama ponovo da se rađa, odnosno reinkarnira, kao sve veći i veći zločinac, koji će voditi horde bića na nižem nivou svesti u periodične katastrofe (recimo velike ratove). Otuda imamo bića, na svim naseljenim planetama, koja namerno i svesno čine zlo znajući da nema ko da ih kazni, jer niko nikoga ne kažnjava. Pri tom u potpunosti isključujem takozvani robovski mentalitet (strah od nekakve božje ili đavolje kazne), što je karakteristika svih bića koja se nalaze na nižem nivou svesti, odnosno skoro svih vernika. Znači, jedan veliki vođa nekog naroda koji je taj narod vodio u osvajanja bio je veoma produhovljen, ali se nalazio u takozvanoj negativnoj duhovnosti - i on je potpuno ravnopravan (u duhovnom smislu) sa onim ko je najveći umetnik i humanista, i ko je dostigao najveće moguće visine u pozitivnoj duhovnosti. Namaste.

Produhovljenost podrazumeva vrline, da, naveo sam u uvodnom postu, ali naveo sam i to da je za sve nas koji živimo u gradovima, koristimo WiFi i Internet ona kao takva nedostižna. Mislim na pravu duhovnost, a ne na mentalne programe iz jedne „svete knjige“. Nećeš uspeti da preneseš ništa od ovoga na lični nivo, ma koliko pokušavala. Loše su te naučili u toj tvojoj verskoj zajednici. Ti ovde provedeno vreme računaš kao vreme provedeno u propovedanju, upisuješ u neki dnevnik, možda i naplaćuješ, a mi se opušteno zabavljamo, što je licemerno, dok su ti sve „propovedi“ skoro svi poklopili. To nije duhovnost.Ubuduće, kad budeš htela nekoga da provociraš, barem nauči kako se to radi. Pošteno?

Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.Namaste.

- - - - - - - - - -

farting_smiley.gif

smiley_fart.gif

- - - - - - - - - -

Astrologija? Nepouzdana. U tradicionalnoj astrologiji Sunce i Mesec se vode kao planete, a mi vrlo dobro znamo da one to nisu.

- - - - - - - - - -

Distopija (od grčkog δυσ- i τόπος, alternativno, kakotopija, ili antiutopija) je fikciono društvo koje predstavlja antitezu utopije. Obično ga karakteriše ugnjetavajuća društvena kontrola, kao kod autoritarnih ili totalitarnih vlada. Neki akademski krugovi razlikuju antiutopiju i distopiju. Kao u Orvelovoj “1984” i Hakslijevom “Vrlom novom svetu”, distopija ne pretenduje da bude dobra, dok se antiutopija predstavlja kao utopija, ili je planirana kao takva, ali je iz nekog razloga utopijski svet uništen ili iskrenut.

Ne primećujemo je?

Distopiju smo mi sami stvorili.

Nekada je bila samo fantazija, a danas živimo u njoj - guramo se, grizemo, mrzimo... i množimo kao pacovi, a životni vek nam je uprkos svemu sve duži.

Druge životinjske vrste polako nestaju, dok mi kao pripadnici primate iz reda sisara (a svi primate i svi sisari su životinje) se množimo kao muve. Gospodar prirode će već nešto smisliti da tako ostane, i već radi na tome.

Gens una sumus.

I onaj iz zoo vrta nam je brat od neke pradaleke tetke, ogledalo ne laže.

photo.jpg

Možda će od ljudi nekada postati čovek?

Evolucija je čudo, ma šta pop mislio o tome, a tada će utopija prestati da bude samo san.

Možda. :)
I hate the hater ,I rape the raper ,I am the animal who will not be himself

Podsecas me na tu pesmu

Do mene se malopre dokotrljala jedna kockica koja nije imala šest strana, nego sedam.

- Ko si ti?, upitao sam tu sedmu stranu.

- Ja sam ona tačka, onaj sedmi pečat sa vela svih tajni.

Ja sam rođen sa po sedam prstiju na svakoj ruci, i zato sam drugačiji; ti prsti, viškovi, izvlače one najtananije zvuke na onoj harfi stihova, padova, besciljnosti, lutanja, povremene hrabrosti i svega ostalog što ide uz lajanje paščadi i zavijanje hijena.

Namaste.

Ubuduće citiraj post,to se ne radi ovako. Do sredine XIX veka broj ljudi na planeti se povećavao za 200 miliona na svakih 500-1000 godina. Posle XVII veka za 500 miliona na svakih 100, a posle XIX veka se usedmostručio za 100 godina. Svako to može da vidi.

Na Zemlji teoretski može da žćivi oko 18 milijardi ljudi. Baš me briga za one što planiraju da smanje broj ljudi na 500 miliona. I to su hipoteze. Neću im ni pomagati ni odmagati.

To u vezi 18 milijardi je hipoteza, na Zemlji moze da zivi mnogo vise ljudi, :)

Čuda se pominju u mnogim religijama, ali odnos vernika prema njima je različit. Naime, ukoliko postoje ikakva čuda - ona bi morala biti univerzalna, a ne ograničena na jednu religiju i njeno tumačenje.

Konkretno, u mnogim religijama moć govora, ljudskim jezikom, pripisana je životinjama.

Tako, recimo, u pali kanonu „Jataka“, budističkoj svetoj knjizi, na jednom mestu opisana je scena gde se budistički sveštenik sprema da zakolje (žrtvuje) kozu na oltaru (da li sotoni, kao Mojsije, boginji Kali Ma, ili nekoj drugoj spodobi, to ovde nije važno), ali doživi da mu se koza nasmeje. A on je pita što se smeje. A ona mu veli da je ona u prošlom životu bila sveštenik i klala koze. I tada sveštenik baci bodež i nikada više nije žrtvovao nijednu kozu.

Tako, recimo, u Starom zavetu, Brojevi 22:21-35, bog govori kroz magaricu, da sad ne opisujem detalje, hrišćani znaju o kakvom čudu pišem.

Šta je sporno u ovome? Pa to što budista neće reći za čuda u hrišćanstvu da su gluposti, ali svaki hrišćanin će za čuda u budizmu (ili bilo kojoj drugoj religiji) reći da su gluposti.

Još jedan primer. U svetoj budističkoj knjizi “Buddha charita” piše kako je Sidarta Gotama, zvani Buda, nakon što je otvorio sve čakre i postao prosvetljen (jer nije bio obrezan, pošto obrezani ljudi ne mogu otvoriti četiri gornje čakre i doživeti prosvetljenje), gde god je koračao pravio čudo: iza njegovih stopala, kad god bi podigao noge sa tla, na zemlji bi momentalno nicao lotosov cvet. Ima ih još dosta, ali naveo sam samo ovo. U Novom zavetu opisana su Isusova čuda: uskrsnuće (povampirenje) određenih ljudi, pretvaranje vode u vino... Ima ih još dosta, ali naveo sam samo ova.

Šta je sporno u ovome? Pa to što budista neće reći za čuda u hrišćanstvu da su gluposti, ali svaki hrišćanin će za čuda u budizmu (ili bilo kojoj drugoj religiji) reći da su gluposti.

E, sad, zanima me po kojoj to formuli hrišćani znaju koja čuda, ili „čuda“, su prava čuda, a koja gluposti? A kako to odlučuju šta je glupost a šta nije? Ili su obe stvari glupost? Za mene su obe. Ali ipak primećujem da su budisti pošteniji, da nisu hipokriti kao hrišćani, te da ne kažu za tuđe da je glupost.

Budista, recimo, nikada neće reći za hrišćanstvo da je pogrešna religija (ili za bilo koju drugu religiju), a hrišćanin će uvek reći za budizam da je pogrešna religija (ili za bilo koju drugu religiju). Uostalom, budisti nikada nisu došli u hrišćanske zemlje sa mačem, a hrišćani su došli u budističke zemlje sa mačem. Okreni-obrni, više je nego jasno ko je hipokrit (za polupismene diskutante objašnjenje - licemer).

Mi živimo u XXI veku i znamo da ne postoje nikakva religiozna čuda ovog tipa, te da je to simbolika koju treba razumeti, a ne nešto što se prihvata zdravo za gotovo. Ipak, treba primetiti ko ima objektivan a ko subjektivan odnos prema takozvanim čudima u religijama. Toliko.

U ime novog doba, pozdrav svim ljudima dobre volje. Namaste.

Ovo nema veze sa tim koliko ljudi moze da zivi na Zemlji.
Bog je odredio do 120 godina ljudskom bicu da zivi.

Sve ima veze sa svim. Veruješ knjizi čiji autori nisu znali za pola kontinenata (nabrojao sam Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik). Sve je povezano. Nigde u Bibliji ne piše da nema drugih planeta, ali, eto, ovaj vernik se drznuo da to izmisli. Za razliku od njih, u Indiji su ljudi koji su pisali Vede znali za druge planete.

Bhagavad gita 8.16

ā-brahma-bhuvānal lokāh
punar āvartino ’rjuna
mām upetya tu kaunteya
punar yanma na vidyate

“Sve planete u materijalnom svetu, od najviše do najniže, mesta su patnje, na kojima se odvija uzastopno rađanje i umiranje. Ali onaj ko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne vraća.”

Sve vrste yogija - karma, jnana, hatha - na kraju moraju dostići savršenstvo devocije u bhakti-yogi ili svesnosti Krišne, pre nego što mogu otići u Krišnino transcendentalno prebivalište, da se nikada više ne vrate. Oni koji dostignu najviše materijalne planete, planete polubogova, ponovo bivaju podvrgnuti uzastopnom rađanju i umiranju. Kao što se osobe sa Zemlje uzdižu na više planete, ljudi s viših planeta, kao što su Brahmaloka, Candraloka i Indraloka, padaju na Zemlju. Žrtvovanje zvano pancagni-vidya, preporučeno u Chandogya Upanisadi, omogućuje osobi dostizanje Brahmaloke, ali ako na Brahmaloki osoba ne neguje svesnost Krišne, mora se vratiti na Zemlju. Oni koji na višim planetama napreduju u svesnosti Krišne, postupno se uzdižu na još više planete i u trenutku kosmičkog uništenja bivaju preneti u večno duhovno carstvo.

U svom komentaru na Bhagavad-gitu, Sridhara Svami navodi sledeći stih:

brahmana saha te sarve samprapte pratisancare
parasyante krtatmanah pravisanti param padam

”Kada dođe do uništenja ovog materijalnog univerzuma, Brahma i njegove bhakte, koji su neprestano zaokupljeni svesnošću Krišne, bivaju preneti u duhovni univerzum, na duhovne planete, u skladu s njihovim željama.”

Ovo Vedsko znanje je, kao što i sami vidite, doktorat za Bibliju, Kuran, kao i sve ostale materijalističke knjige, zasnovane na kultu krvnih žrtava (Isusova otkupna žrtva, telo i krv) ili kultu svetih ratova (Muhamedov jihad). Ko razume razume. Ko ne razume neka i dalje prebiva u tami i nada se uskrsnuću i nekakvom raju u kome će “jesti zlatne jabuke”. Ha ha ha.

Eto, ovo su neki duhovni dokazi o tome da je bog biće koje je stvorilo (a ne stvorio, jer nije muškarac, kao što su slagali autori Biblije) svemir kao kuću sa mnogo soba (galaksija) u kojima će se živeti, a ne samo u jednoj sobi. To što su stanari jedne sobe primitivni, pa ne znaju za stanare druge, ne znači ništa.

Bog nije odredio koliko ljhudsko biće može da živi, to su neviđene gluposti i nebuloze. Uzgred, ovo nije hrišćanska tema, već tema o opštoj duhovnosti.

- - - - - - - - - -

Odakle ova informacija ?

Ovo nije nikakva informacija, već najobičnija smejurija.

Ima planeta u univrezumu, ko kaze da nema :?:

Citat ; ”Kada dođe do uništenja ovog materijalnog univerzuma, Brahma i njegove bhakte, koji su neprestano zaokupljeni svesnošću Krišne, bivaju preneti u duhovni univerzum, na duhovne planete, u skladu s njihovim željama.”
Sta su bhakte i koje su to duhovne planete :?:
Brahma, Krisna i Viznu su tri bozanstva,a nijedan od njih nije Bog.

- - - - - - - - - -

Odakle ova informacija ?

Imas dokaz koliko ljudi danas zive, niko jos zvanicno nije presao 120 godina.

Ima planeta u univrezumu, ko kaze da nema :?:

Citat ; ”Kada dođe do uništenja ovog materijalnog univerzuma, Brahma i njegove bhakte, koji su neprestano zaokupljeni svesnošću Krišne, bivaju preneti u duhovni univerzum, na duhovne planete, u skladu s njihovim željama.”
Sta su bhakte i koje su to duhovne planete :?:
Brahma, Krisna i Viznu su tri bozanstva,a nijedan od njih nije Bog.

- - - - - - - - - -

Imas dokaz koliko ljudi danas zive, niko jos zvanicno nije presao 120 godina.

Juče si rekao da nema nijedne osim Zemlje. Danas govoriš da ima i još pitaš ko kaže da nema. :dash: Koja šiza. :rida:

Reč bhakta dolazi od reči bhagavan, što u prevodu znači “onaj koji poseduje sve”, iliti bog... Dakle bhakta je sluga boga i u ovom kontekstu to je vrlo širok pojam... Vaišnava ima slično značenje, ali znači da sledi određenu duhovnu praksu, u ovom slučaju Vaišnavsku... otuda i ime za Vaišnavsku versku zajednicu, koju neznalice nazivaju “Hare Krišna”. Postoje 33 vrhovne planete, a ona na vrhu zove se Vrndialoka. Ti si se zaglavio oko osnovnih enciklopedijskih pojmova i ne možeš dalje. Preciznije, guraš nos tamo gde mu nije mesto i misliš da si mnogo pametan. Dno dna.

Ne zanima me nijedan od njih, već samo pravi i jedini bog. Omnes in unum.

Imaću dokaz na sudu. Pošto nismo na sudu nema ni dokaza. Bilo je ljudi koji su živeli preko 130 godina. Drago mi je da pobijaš Bibliju, jer je u njoj rečeno kako je izvesni Metuzalem živeo tačno 969 godina. Samo nastavi tako. Ojha.

- - - - - - - - - -

Namaste.

Back