Ne piše se „Otvoras“ nego „Otvaraš“; nema potrebe da ti se tresu ruke, jer ne možeš da me nateraš da verujem u srednjovekovne nebuloze, prepisane X puta, iz knjige čiji autori nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik. Svako radi šta hoće. Naročito da piše po forumu. Ovo je neka vrsta zabave, a ne život. Neki od vas su to zamenili. Radim mnogo toga što nije duhovnost, a ne „sto duhovnost nije“, ali radim i mnogo toga što jeste duhovnost. Za tebe i tvoju versku zajednicu sam doktor nauka.
Da, kažem da sam mizantrop. I stojim iza toga. I, šta ćemo sad? Kome ćeš me tužiti? Naravno da mrzim pale ljude, kao i palu i posrnulu prirodu uopšte. Ja čekam da me neko tuži nekom sudu (neki pokušali, pa sam ih razbio mkao zvečku), ali niko se ne usuđuje. Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju na to da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno. Pametnom dosta.
Ja imam koga da volim. Ljude koji proždiru GMO salame od svinjskih creva i tumora, piju industrijsko GMO mleko puno kravlje krvi i gnoja, i proždiru GMO jaja puna petlove sperme i kokošje menstruacije nikada neću „da pocnem da volim“, naročito ako prvi pokušavaju da provociraju, a ne umeju. Gaženjem takvih na svakom koraku ne gubi se apsolutno ništa od duhovnosti. I oni nemaju nikakve veze sa bilo čijom produhovljenošću, jer nisu referentna tačka za bilo šta. Ne kaže se i ne piše se „duhovan“, nego produhovljen. I to se ničim ne može uslovljavati, i sa tim trgovati, kako ti to pokušavaš da činiš. Došla si ovde da mi se rugaš, ali si se svojim komentarom narugala sama sebi. Tuga. I naravno da nije tačno da je duhovnost samo pozitivna; postoji i negativna. Ovako. Pošto sva živa bića koja se nalaze na višem nivou svesti znaju da se po prirodnom zakonu samosvesna energija vrti u krug, ostaje nepoznanica u kom se pravcu kreće svaka samosvesna energija u svom karmičkom krugu - da li u pozitivnom ili negativnom smeru. Naime, ono samosvesno biće koje je dostiglo izvesni duhovni nivo, bez nazadovanja, a napredovalo je u pozitivnoj duhovnosti, obično se na svim naseljenim planetama u univerzumu, kojih po „Bhagavad gita“-i ima kao latica lotosovih cvetova, ponovo rađa, odnosno reinkarnira, kao neki veliki umetnik ili humanista; dok neko samosvesno biće koje je dostiglo visok duhovni nivo, a napreduje u negativnoj duhovnosti, može da se na svim tim planetama ponovo da se rađa, odnosno reinkarnira, kao sve veći i veći zločinac, koji će voditi horde bića na nižem nivou svesti u periodične katastrofe (recimo velike ratove). Otuda imamo bića, na svim naseljenim planetama, koja namerno i svesno čine zlo znajući da nema ko da ih kazni, jer niko nikoga ne kažnjava. Pri tom u potpunosti isključujem takozvani robovski mentalitet (strah od nekakve božje ili đavolje kazne), što je karakteristika svih bića koja se nalaze na nižem nivou svesti, odnosno skoro svih vernika. Znači, jedan veliki vođa nekog naroda koji je taj narod vodio u osvajanja bio je veoma produhovljen, ali se nalazio u takozvanoj negativnoj duhovnosti - i on je potpuno ravnopravan (u duhovnom smislu) sa onim ko je najveći umetnik i humanista, i ko je dostigao najveće moguće visine u pozitivnoj duhovnosti. Namaste.
Produhovljenost podrazumeva vrline, da, naveo sam u uvodnom postu, ali naveo sam i to da je za sve nas koji živimo u gradovima, koristimo WiFi i Internet ona kao takva nedostižna. Mislim na pravu duhovnost, a ne na mentalne programe iz jedne „svete knjige“. Nećeš uspeti da preneseš ništa od ovoga na lični nivo, ma koliko pokušavala. Loše su te naučili u toj tvojoj verskoj zajednici. Ti ovde provedeno vreme računaš kao vreme provedeno u propovedanju, upisuješ u neki dnevnik, možda i naplaćuješ, a mi se opušteno zabavljamo, što je licemerno, dok su ti sve „propovedi“ skoro svi poklopili. To nije duhovnost.Ubuduće, kad budeš htela nekoga da provociraš, barem nauči kako se to radi. Pošteno?
Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.Namaste.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Astrologija? Nepouzdana. U tradicionalnoj astrologiji Sunce i Mesec se vode kao planete, a mi vrlo dobro znamo da one to nisu.
- - - - - - - - - -
Distopija (od grčkog δυσ- i τόπος, alternativno, kakotopija, ili antiutopija) je fikciono društvo koje predstavlja antitezu utopije. Obično ga karakteriše ugnjetavajuća društvena kontrola, kao kod autoritarnih ili totalitarnih vlada. Neki akademski krugovi razlikuju antiutopiju i distopiju. Kao u Orvelovoj “1984” i Hakslijevom “Vrlom novom svetu”, distopija ne pretenduje da bude dobra, dok se antiutopija predstavlja kao utopija, ili je planirana kao takva, ali je iz nekog razloga utopijski svet uništen ili iskrenut.
Ne primećujemo je?
Distopiju smo mi sami stvorili.
Nekada je bila samo fantazija, a danas živimo u njoj - guramo se, grizemo, mrzimo... i množimo kao pacovi, a životni vek nam je uprkos svemu sve duži.
Druge životinjske vrste polako nestaju, dok mi kao pripadnici primate iz reda sisara (a svi primate i svi sisari su životinje) se množimo kao muve. Gospodar prirode će već nešto smisliti da tako ostane, i već radi na tome.
Gens una sumus.
I onaj iz zoo vrta nam je brat od neke pradaleke tetke, ogledalo ne laže.
Možda će od ljudi nekada postati čovek?
Evolucija je čudo, ma šta pop mislio o tome, a tada će utopija prestati da bude samo san.
Možda.