Neki pokazatelji produhovljene osobe

Citat Z. Jov : "Ja nikada u životu nisam bio hinduista, niti ću to ikada biti. Ne pada mi na pamet da budem pripadnik bilo koje religije. Nikada. Ti kažeš da sam hinduista, ja kažem da nisam, pa kako ko pravo govorio - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i svim njegovim bližnjima. Pošteno? Ko i zašto upućuje kletvu? Pa obično oni koji se nalaze niže od onoga onome ko se nalazi više od njih. Kletvu nikada neće uputiti car podaniku, robovlasnik robu ili prosjaku onaj ko neće da mu udeli milostinju, već naprotiv, uvek je upućuje podanik caru, rob robovlasniku ili prosjak onome ko neće da mu udeli milostinju. Uvek bilo i biće. E, sad, postoje dve vrste kletvi (ovo nisam nigde pročitao ili skinuo od nekuda, već pišem iz svoje glave), takozvana „pravedna kletva“, koju u samoodbrani mogu da upute oni koji se nalaze na višem nivou svesti i višim vibracijama, i takozvana „nepravedna kletva“, koju usled napada izazvanih ljubomorom, zavišću ili nekom drugom prizemnom, materijalističkom emocijom, mogu da upute oni koji se nalaze na nižem nivou svesti i uopšte na nižim vibracijama. Pravedna kletva izgleda otprilike ovako. Neko ti kaže da nešto ne možeš da uradiš, ili da si nešto što nisi, bez nekog valjanog razloga, verovatno zato da te povredi i/ili diskredituje u društvu pripadnika tvoje i njegove životinjske vrste, tebe to duhovno uvredi, jer znaš da možeš to što on kaže da ne možeš, i da nisi ono što on kaže da jesi, pa mu odgovoriš ovako nekako: „Ti kažeš da ja ne mogu da uradim sklekove na dva prsta, ja kažem da mogu, pa kako ko pravo govorio u moje ime - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovom potomstvu. Pošteno?“ Ili ovako: „Ti kažeš da sam ja satanista, ja kažem da nisam, da ne jedem meso, mleko i jaja, da se gadim krvi, da ne prihvatam krv obrezanih krmaka i tetoviranih robova, te da ne mogu biti nikakav satanista, pa kako ko pravo govorio u moje ime - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovom potomstvu. Pošteno?“ Ova kletva je bezopasna, odnosno energija koja je njom upućena se ne vraća pošiljaocu, jer nema za šta. Nepravedna kletva obično nastaje onda kada vam neko smeta, jer vas je razotkrio kao sitnog prevaranta i muljatora, ili na bilo koji drugi način, ili vam je jednostavno krivo što u nečemu niste bolji od njega, taj neko vas na neki način ugrožava, a nalazite se na nižem nivou svesti od njega, i onda mu uputite kletvu koja obično počinje ovako: „Dabogda ti bilo ovo ili ono (a onda izgovoriš ono što želiš da mu se dogodi)“. Ova kletva je veoma opasna, jer negativna energija koja je preko nje upućena u etar se trostruko vraća pošiljaocu, i zapravo on nastrada od nje, a ne onaj kome je upućena.

Ma kakvi citati. Oni ti ne mogu biti nikakav dokaz na sudu. A na sud ne smeš da ideš, jer si kukavica.

1. Svačije životinjske vrste.

2. I ti mrziš ljudski rod, jer da ne mrziš ne bi progonio neistomišljenike po forumu. Mene pokušavaš da progoniš na sve moguće načine po celom forumu, ma da mi vadiš crno ispod nokata, zato što neću da verujem u jadne obrezane ljude, i da se uzdam u njihovu prljavu krv, punu mesa, mleka i jaja, ali čak ni to ne umeš, jer si jadni diletant.

3. Da, bekstvo od sopstvene životinjske vrste, odnosno jadne programirane i primitivne ljudske stoke. Šta ćeš preduzeti po tom pitanju?

4. Šta će meni, čoveku... i šta dalje? Zašto ne smeš da citiraš dalje?

Znači (Znaci) ti si čovek (covek), a ostali su ljudska stoka? Vrlo neinteresantno i neuko zaključivanje (zakljucivanje) sa tvoje strane. Koga je briga šta ćeš ti pomisliti?

Šta znači reč (ili dve reči) “Citat i”? Nikad čuo.

1. Šta će meni, čoveku koji je konektovan na Akašu, ko se hrani Sunčevom pranom i zbog toga se ne može razboleti... a dalje ide krv bogoborno i bogohulno obrezanog čoveka, koja je bila puna mesa, mleka i jaja?

2. Gledajte u Sunce (solarna joga, sungazing) i oslobodićete se sistema za sva vremena. Apsolutno tačno.

Što se ovoliko nerviraš? Ako nastaviš da me pratiš šta pišem mozak će da počne da ti curi kroz nozdrve. Jeftinije ti je da me staviš na ignore, jer ja neću nikada u životu da budem to što si ti. Tačka.

Šta te briga šta sam i kakav sam, nisam te zvao da živiš sa mnom.

Ti kažeš - “Ovo je dokaz da ti je Bafomet, tj. neimar svih svetova guru, a Sladjana Velkov licna doktorica, koja preporucuje gledanje u Sunce kao prirodnu terapiju” - ja kažem da nemam nikakvog gurua, da vršim nuždu na sve gurue, jer kao prvo ne poštujem nijedno ljudsko biće, a kao drugo ne dam novac nijednom ljudskom biću, bafomet (lik sa jarećom glavom) me uopšte ne zanima, kao ni bilo kakvo životinjsko božanstvo, Slađana Velkov (a ne Sladjana Velkov) me uopšte ne zanima, držim je na block na Facebook-u, jer je izjavila da je Zemlja ravna ploča (vaša hrišćanska nakarada), da sam za gledanje u Sunce znao pre nje i praktikovao ga mnogo pre nego što sam čuo za nju, da mi ona nije nikakva lična doktorica, niti bilo ko, jer ne idem kod doktora, pošto nemam radi čega - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš da govoriš bilo šta u moje ili bilo čije ime) - tako mu bog i univerzum dali pameti i zdravlja, i njemu i svim njegovim bližnjima. Pošteno? Zaključak. Lažeš kao pas u moje ime. Ne znam zašto? Jesu li te u crkvi učili da lažeš u tuđe ime? Litonjo. Fuj. U moje ime nećeš lagati, ma da si se sa nebom sastavio. A nisi. Kad god pokušaš da lažeš u moje ime ja ću ti razbiti sve laži u paramparčad, i dokazati ko si i šta si. Baš mi je drago što ne pripadam tvojoj mizernoj crkvi i što ne moram da lažem u nečije ime. Hvala ti do neba što si izašao iz ormana i pokazao ko si i šta si. Ojha. Ende.

P.S. Tema je “neki pokazatelji produhovljene osobe”, a ne “Mentalni programi i strahovi diskutanta ISTRAZIVAC9, kao i njegovi pokušaji da laže u tuđe ime”. Molim moderatore da ga onemoguće da laže u moje ime i da me provocira, da ne bismo obojica bili banovani bez ikakvog razloga.

Ti ne da si hinduista, nego onaj okoreli,a to se vidi na kilometar litonjo, :)
Sve sto pises i preporucujes, to rade hinduisti,a ti mozes da se branis koliko god hoces, pisanje te odaje :)
A ovo ti je duhovni guru : Hira Ratan Manek, jer jedino on propoveda suncarenje, :)

hrmport.jpeg

Bog je rekao da postujemo bliznje svoje, tako i ja tebe, moras da promenis karakter, da bi doziveo svoje bivstvo i bio u vecnome zivotu.

- - - - - - - - - -

Ovde se nista ne laze niti provocira, nemoj da se nervoziras, Forum je slobodna diskusija,a posto si ti ljudsko bice, ujedno si i drustveno bice, koje zeli da bude zapazeno,
i zato pokusavas da budes u centru paznje, ali moras da promenis strategiju, ova ti je zastarela, :cool:

- - - - - - - - - -

Nikada te necu staviti na ignore, volim da te cituckam, imas puno "bisercica", i pratim sta pises, da ti pomognem i uputim te u bolje sutra, jer ti je od suncarenje mozak "zaribao", :)

- - - - - - - - - -

Tvoj vislji nivo svesti je u "dogovoru" sa entitetima, ali kletve nista ne mogu da naude, to su ti suplje filozofije, di plasi nekog drugog,a ovde budi dostojanstve Covek, namaste.

- - - - - - - - - -

Strah imas ti, jer si opterecen proganjanjem, bas se pitam zasto si takav, sta te plasi u zivotu, nije ti to dobro, neces moci da otvoris trece oko,a ono je vrlo vazno podrucje, jer preko njega jedino mozes da razgovaras sa duhovnim entitetima.

A tebi za obavestenje u crkve ne idem, nisu mi potrebne, jer imam direktan kontakt sa Bogom, amin, :)

Slava tebi Adonai, pomozi Z. Jovu da se prosvetli i dozivi bivstvovanje i da prizna Yehoshua za spasitelja, jer jedino tako moze imati kontakt sa tobom, slava tebi Elohim, haleluja.

Poslednja izmena:
Ti ne da si hinduista, nego onaj okoreli,a to se vidi na kilometar litonjo, :)
Sve sto pises i preporucujes, to rade hinduisti,a ti mozes da se branis koliko god hoces, pisanje te odaje :)
A ovo ti je duhovni guru : Hira Ratan Manek, jer jedino on propoveda suncarenje, :)

hrmport.jpeg

Bog je rekao da postujemo bliznje svoje, tako i ja tebe, moras da promenis karakter, da bi doziveo svoje bivstvo i bio u vecnome zivotu.

- - - - - - - - - -

Ovde se nista ne laze niti provocira, nemoj da se nervoziras, Forum je slobodna diskusija,a posto si ti ljudsko bice, ujedno si i drustveno bice, koje zeli da bude zapazeno,
i zato pokusavas da budes u centru paznje, ali moras da promenis strategiju, ova ti je zastarela, :cool:

- - - - - - - - - -

Nikada te necu staviti na ignore, volim da te cituckam, imas puno "bisercica", i pratim sta pises, da ti pomognem i uputim te u bolje sutra, jer ti je od suncarenje mozak "zaribao", :)

- - - - - - - - - -

Tvoj vislji nivo svesti je u "dogovoru" sa entitetima, ali kletve nista ne mogu da naude, to su ti suplje filozofije, di plasi nekog drugog,a ovde budi dostojanstve Covek, namaste.

- - - - - - - - - -

Strah imas ti, jer si opterecen proganjanjem, bas se pitam zasto si takav, sta te plasi u zivotu, nije ti to dobro, neces moci da otvoris trece oko,a ono je vrlo vazno podrucje, jer preko njega jedino mozes da razgovaras sa duhovnim entitetima.

A tebi za obavestenje u crkve ne idem, nisu mi potrebne, jer imam direktan kontakt sa Bogom, amin, :)

Slava tebi Adonai, pomozi Z. Jovu da se prosvetli i dozivi bivstvovanje i da prizna Yehoshua za spasitelja, jer jedino tako moze imati kontakt sa tobom, slava tebi Elohim, haleluja.

Kao prvo, nauči da citiraš post, seljače neuki i glupi.

Kao drugo, ja nikada u životu nisam bio hinduista, niti ću to ikada biti. Ne pada mi na pamet da budem pripadnik bilo koje religije. Nikada. Ti kažeš da sam hinduista, ja kažem da nisam, pa kako ko pravo govorio - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i svim njegovim bližnjima. Pošteno? Ko i zašto upućuje kletvu? Pa obično oni koji se nalaze niže od onoga onome ko se nalazi više od njih. Kletvu nikada neće uputiti car podaniku, robovlasnik robu ili prosjaku onaj ko neće da mu udeli milostinju, već naprotiv, uvek je upućuje podanik caru, rob robovlasniku ili prosjak onome ko neće da mu udeli milostinju. Uvek bilo i biće. E, sad, postoje dve vrste kletvi (ovo nisam nigde pročitao ili skinuo od nekuda, već pišem iz svoje glave), takozvana „pravedna kletva“, koju u samoodbrani mogu da upute oni koji se nalaze na višem nivou svesti i višim vibracijama, i takozvana „nepravedna kletva“, koju usled napada izazvanih ljubomorom, zavišću ili nekom drugom prizemnom, materijalističkom emocijom, mogu da upute oni koji se nalaze na nižem nivou svesti i uopšte na nižim vibracijama. Pravedna kletva izgleda otprilike ovako. Neko ti kaže da nešto ne možeš da uradiš, ili da si nešto što nisi, bez nekog valjanog razloga, verovatno zato da te povredi i/ili diskredituje u društvu pripadnika tvoje i njegove životinjske vrste, tebe to duhovno uvredi, jer znaš da možeš to što on kaže da ne možeš, i da nisi ono što on kaže da jesi, pa mu odgovoriš ovako nekako: „Ti kažeš da ja ne mogu da uradim sklekove na dva prsta, ja kažem da mogu, pa kako ko pravo govorio u moje ime - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovom potomstvu. Pošteno?“ Ili ovako: „Ti kažeš da sam ja satanista, ja kažem da nisam, da ne jedem meso, mleko i jaja, da se gadim krvi, da ne prihvatam krv obrezanih krmaka i tetoviranih robova, te da ne mogu biti nikakav satanista, pa kako ko pravo govorio u moje ime - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i njegovom potomstvu. Pošteno?“ Ova kletva je bezopasna, odnosno energija koja je njom upućena se ne vraća pošiljaocu, jer nema za šta. Nepravedna kletva obično nastaje onda kada vam neko smeta, jer vas je razotkrio kao sitnog prevaranta i muljatora, ili na bilo koji drugi način, ili vam je jednostavno krivo što u nečemu niste bolji od njega, taj neko vas na neki način ugrožava, a nalazite se na nižem nivou svesti od njega, i onda mu uputite kletvu koja obično počinje ovako: „Dabogda ti bilo ovo ili ono (a onda izgovoriš ono što želiš da mu se dogodi)“. Ova kletva je veoma opasna, jer negativna energija koja je preko nje upućena u etar se trostruko vraća pošiljaocu, i zapravo on nastrada od nje, a ne onaj kome je upućena.

Gurua nemam niti ću ga ikada imati. Sa ovim Manekom sam se žestoko svađao po Internetu, kao i sa njegovim sledbenicima, jer ja smatram da se sve duhovne prakse mogu raditi bez bilo kog ljudskog bića. Nikada mi nije bio guru, ni on niti bilo ko, ti kažeš da mi je on guru - pa kako ko pravo govorio - tako mu bog dao pameti i zdravlja, i njemu i svim njegovim bližnjima. Pošteno? Žuborim na sliku ovog “gurua”, na sve one kojima je guru, na tvog gurua, ko god da je, i na sve gurue... žub, žub, žub... :hahaha:

Jadan tvoj guru...

Pogledajte prilog 446436

Bog tebi nije rekao apsolutno ništa. Time što svaki dan lažeš kao pas u moje ime navlačiš zlo na sebe i svoje bližmnje, ali šta ćeš jadan kad ne znaš i nisi toga svestan. Neka, i nisi za bolje. Tebe je jadna crkva kojoj pripadaš naučila da lažeš u tuđe ime. Baš mi je drago što nisam kao ti. Fuj. Neću da promenim ništa, da bi ti pukao od muke.

Ovde se laže na kvadrat. Onaj ko laže u tuđe ime neka opremi ženu koja ga najduže i najviše voli onako kako Zmaj od Šipova oprema svoje krave. Pošteno? Šta znači reč “ nervoziras”? Nikad čuo. Koliko truda i energije uludo bacaš. Ništa nećeš postići. Ti napišeš 1 a ja 100. Razbiću te kao staru kantu. Ja sam za tebe doktor nauka. A ti svoju inteligenciju dokazuješ nepismenošću i ošišanom latinicom. E, žalosti.

Boli me dupe šta ćeš ti ikada ili nećeš nikada, ali to da ćeš me progoniti po celom forumu, zbog toga što neću da sledim bogoborno i bogohulno obrezane krmke, njihovu krv punu mesa, mleka i jaja, kao i njihove strahove, nećeš da doživiš, niti ćeš da lažeš u moje ime, jer kad god budeš pokušao, litonjo, jandalo i litalino, ja ću ti uzvratiti pravednom kletvom. Od gledanja u kantu punu svinjske masti i od svinjarenja zaribalo ti je celo telo i svi organi. Tuga.

Ne kaže se i ne piše se “vislji”, nego “viši”, seljače nepismeni, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Pravedna kletva, kad konstantno lažeš u nečije ime, a on ti odgovori “ti kažeš u moje ime ovo, a ja kažem da to nije tačno” su veoma opasne. Videćeš kad te stignu. Samo nastavi da lažeš u moje ime i da odbijaš sve ljude od sebe i svoje crkve. Šta ćeš jadan, naučio si da lažeš, tako su te učili zabrađeni crnomantijaši u crkvi. I nisi za bolje od toga. Ali nećeš uspeti ni u čemu.

Straha si pun, jer proždireš industrijsku hranu, pokušavaš da proganjaš ljude i lažeš u njihovo ime, a ne umeš, pa pucaš kao dulek. Nije ti to dobro, nećeš moći da otvoriš treću nogu, a ona ti je vrlo važno područje, jer preko nje jedino možeš da komuniciraš sa obrezanim krmcima.

Zabole me dupe za tvoje obaveštenje, kao što me ni ti ne zanimaš. Bitno je da sam te poklopio kao staru kantu.

Nisi ti to nešto dobro razumeo. Cilj je tražiti ono što ne nastaje i nestaje, već uvek jeste, a to je ono supstancijalno, a ne akcidentalno... ili metaforički rečeno pesak, a ne oblik peska.

Svaki uvid, svaka kontemplacija koja apstrahuje individualnu volju i pruži nam dodir sa suštinom... sa transcendentnim... duhom... gradi spomenuto „svadbeno odelo”, odnosno naše biće, koje je slično melodiji na način promene te melodije. Znači, radi se o melodiji… A da li su njene “note” samo reprezenti pojava, oblika kula od peska ili sam pesak?

Vidiš li razliku? Neko u svom duhovnom biću, pod uslovom da se ne promeni, ili shvati šta je bitno u životu, imaće samo slike pojava, samo slike senki na zidu Platonove pećine... tako da kada konačno njegov brod života stigne u svoju luku imaće melodiju sastavljenu od senki, ili biće “go na kraljevskoj svadbi” kako kaže Svedenborg.

Zato tražite ono što ne nastaje i nestaje kako se ne biste našli goli na svadbi.

Okreni glavu sa senki na zidu pećine i obrati pažnju na vatru iza, koja baca senke na zid.

Slava Velikom Arhitekti, Neimaru svih svetova. Ko neće da vidi ne mora, ali i ako ne vidi neće nikada moći da natera onoga ko vidi da ne vidi. Ja nikada neću prihvatiti izmišljene bogove i jadne obrezane ljude, čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja, jer za tim nema nikakve potrebe. Ja sam onaj treći na slici, a ti onaj prvi...

Ko bolje vidi.jpg

Ja sam bio tu gde si ti (kad sam počeo da čitam), a ti nećeš nikada bbiti ovde gde sam ja. Ojha. Ende.

Namaste.

Nema bolje vage koja može tačnije izmeriti koliko ima ljubavi u našoj duši, kolko smo blizu ili daleko od boga, od količine dobra ili zla koje vidimo oko sebe...

Na svakom koraku susrećem ljude koji misle da će promeniti svet i učiniti ga boljim ako zabodu koplje u krvavu ranu tuđih grehova. A kako zabadajući koplje u ranu tuđih grehova ujedno ubadaju i u vlastito srce - čine da iz njega iscuri ljubav. A kad iz nekog razuma i srca iscuri ljubav, ljubav koja je velikodušna, zajedno sa ljubavlju, iz srca iscuri i moć praštanja. A srce bez ljubavi i praštanja može uočavati samo zlo i grehove kod drugih...

Što budemo dolazili bliže bogu, izvoru ljubavi, to ćemo lakše prepoznavati dobro u drugima, koliko god to dobro bilo skriveno našim očima...

Teško je shvatiti one silne izreke koje vele da ne postoji tama, već samo odsustvo svetlosti, da ne postoji zlo, već samo odustvo dobra, da ne postoji mržnja, već samo odustvo ljubavi... Kada uspemo u svojim srcima i dušama da osetimo ovo kao veliku istinu, kada naše oči budu toliko bistre da svojim pogledima osvetljavamo sve što pogledamo, kada budemo u sebi i drugima tražili dobro a ne zlo, tada će ovaj svet postati bolje mesto, tada ćemo i mi postati bolji ljudi, tada će i ovaj besmisao patnji i bola konačno dobiti smisao...

Tama se tamom ne može isterati... ako hoćemo da umnožavamo dobro tada dobro iznesimo iz svojih srca i potražimo dobro u srcima drugih. Namaste.

I sad da negiram samog sebe... uz sprdnju sa polarizovanjem... Zlo i mržnja itekako postoje. Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno. Dalje, niko ne treba da bude bolji nego što jeste, odnosno da postane bolji čovek, već treba da bude ono što jeste. Nipošto ne treba ići u bilo kakav polaritet, već treba pokušati biti kao bog - balansiran - po principu Dobro:Zlo=50:50. U univerzumu paralelno vladaju, i međusobno se bore, sile haosa i sile poretka. Sile haosa su, svakako, mnogo jače. Uvek je jače zlo od dobra, uvek je jača mržnja od ljubavi, crno od belog, tama od svetlosti... Bog i đavo su ili jedno te isto biće, ili su sukobljena braća, ili autoritarni otac i pobunjeni sin. Dobro i zlo su suprotni elementi univerzuma, koji ga svojim sukobom održavaju u ravnoteži. Dobro nije ništa drugo do samospoznaja zla, odnosno skupa egoističnih želja, svetlost nije ništa drugo do buđenje tame, a ljubav ništa drugo do dovođenje u red straha od beskonačnosti prostora i vremena vezivanjem za nešto ili nekoga. Pitanje večnosti je najteže pitanje: ako je bog večan, onda on nije ništa stvarao, onda svemir nije nikad nastao, niti će ikada nestati - on postoji večno sa svim svojim manama, sa starim galaksijama koje umiru i mladim koje se rađaju. Po prirodnom zakonu život jednog čoveka vredi koliko i život jedne bube. Ljudi se razlikuju od životinja samo po tome što umeju da maštaju i što su svesni prolaska vremena. Istina, po ljudskom zakonu ubistvo čoveka mora biti sankcionisano, ali samo da bi se sprečio haos u ljudskom društvu...Zlo se itekako može isterati zlom, kao i dobro dobrim. Kako potrošiti zlo? Pa upravo činjenjem zla; činjenjem zla - zlo se troši i u svetu ostaje više dobra; obrnuto - činjenjem dobra dobro se troši i u svetu ostaje više zla... Jasno kao dan. Kad ne bi bilo zla - ne bismo znali ni šta je dobro. Ovim je sve rečeno, bez uzvičnika - recidiva histerije (ženske bolesti) i shizofrenije... Namaste.

- - - - - - - - - -

Broj 7 je jedini u nizu od 1 do 10 koji se ne sadrži u drugima. Broj 1 simbolizuje boga; broj 2 predstavlja dualizam (duh i materija); broj 3 predstavlja tri božanska stuba - Moć, Mudrost i Ljubav - na kojima je Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova, nadbiće, sagradilo sve svetove, nešto nalik na staroegipatske trijade bogova i hrišćansko/kršćansko trojstvo; broj 4 predstavlja nesavršenost, materijalnu prirodu, pala bića, na kraju krajeva i čoveka... Kad se saberu... brojevi od 1 do 4... 1+2+3+4=10... dakle dobije se 10, apsolutna celina, svi brojevi od 1 do 9 u jednom, a opet 10 jeste 1 i 0, dakle jedan i jedini, znači bog, ali i ona 0, odnosno praznina... E, sad, sa matematičke strane, 1 se dobije kad se svaki broj deli sam sa sobom; 2 se sadrži u 4, 6, 8 i 10, kad se ti brojevi dele sa 2, 3, 4 i 5; 3 se sadrži u 6 i 9, odnosno dobije se kad se ti brojevi dele sa 2 i 3; 4 se sadži u 8, nastaje kad se 8 deli sa 2, a kad se 4 deli sa 2 dobije se 2; 5 se sadrži u 10, kad se množi sa 2; 6 se deli sa 2 i 3 i onda nastaju brojevi 3 i 2; 7 se ne deli ni sa kim, osim sa samim sobom; 8 se deli sa 4 i 2 i tada nastaju brojevi 2 i 4; 9 se deli sa 3 i tada se dobija 3; 10 se deli sa 2 i 5 i tada se dobije 5 i 2... U celoj toj priči broj 7 ostaje savršen, i zato se smatra božanskim brojem. Namaste.

- - - - - - - - - -

O-o-o, silan si bože, jer si prve ljude (Adam i Eva) stvorio bez pupka, da bi posle toga preko zmije došapnuo Evi rečima: “Ja ću da ti pokažem i da te podučim, a posle toga radite kako znate, razmnožavajte se po čitavoj zemlji, ali ovde u vrtu ne želim da vidim nijedan pupak.”

Hvala mu za to.

Hvala mu što je stvorio zemlju, vodu, vazduh, prdež i vudu gasove.

Hvala mu što je čoveku napravio usta, 2 bubrega, mokraćnu kesu, i pišu, da bi slobodnom voljom mogao da određuje koliko će da radi, koliko zbog toga mora da popije vode, da bi potom piškio, na tvoju zemlju, kamen, i na travu. Hvala što je čovek napunjen vodom koja ga čini elastičnim, koja ima ulogu amortizera, pa kada želi da odmori dupe može da ga spusti na neki panj ili kamen, pa da svojim prdežom daruje svo bilje oko sebe.

Hvala što si dao zeleno svetlo evoluciji i mutaciji, jer bez nje ne bismo imali Albinose i ljude koji se rađaju sa po nekoliko ruku, glava, i sisa. “Sve si bože dobro proračunao” i “sve ti je pod kontrolom”.

Hvala za enzime i proteine, sa kojima možemo da sve pretvorimo u Albine. Hvala što imamo 3D-led TV, mobilne mreže, Google i Wikipedia-e.

Hvala za muda sa po dva jajeta, da ako se jedno pokvari onda imamo drugo.

Hvala za dve ruke i dve noge, jedno srce, i dva plućna krila.

Samo si pokvario jednu stvar: trebalo je, ne samo kravama, već i čoveku, da daš dva želuca; jedan je, i kad se slomi nema mu spasa. Isto tako i glavu, trebalo je da mu daš još jednu, jer vidim da je neki imaju, ali im ne radi kako treba, pa hvataju jednu te istu sitnicu - “JHVH”. Pa im je taj sotonin plug izorao duboke brazde u mozgu.

Znaš i sam, “bože”, stalno ponavljanje jednog te istog je majka učenja (programiranje mozgova). Za vreme komunista je svako morao da nauči napamet neke pesmice, one su ostale u sećanju do današnjeg dana, i teško ih je izbrisati. Tu doktrinu su komunisti pozajmili iz judaizma i hrišćanstva.

Da je tako, možemo uzeti za primer jedan CD-disk (RW) na kojima urezujemo informaciju; možemo da oremo (režemo) po njemu, ali pre ili kasnije je duboko izrezan, da na kraju ne možemo da ubacimo novu informaciju.

Sramota je da superintelegentni stvoritelj počeo nešto da stvara, pa kad je došlo do “požara” - njega uvatila prpa, i umesto da gasi on pobegao iz laboratorije, sakrio se posle svoje gluposti u neko ćoše.

Pitam se ponekad, važi za vas vernike, zašto nešto čitate kad svejedno ne razumete; ne razumete da vas drevni čobani svojim nebulozama vrte u krug.

Luda kuća, “Sveto pismo”, tamo neka žena nije žena, zmija nije zmija, magarac nije magarac, božji sin nije uvek božji sin... već svako po svome može da tumači i određuje na šta je drevni čoban mislio...

Primer:

1. žena nije ravna muškarcu i pred bogom;

2. žena je ravna muškarcu i pred bogom;

3. žena je “živela” 6000 godina bez duše, sve dok joj na “partijskom kongresu” nisu dali dušu. Izgleda da je “bog” čekao da joj čovek da dušu, jer je ona od čoveka “čovečica”, i pored toga što ju je bog stvorio;

4. žena nije žena, već je antihrist na čelu neke crkve;

5. žena je majka svih ljudi, a isto tako prostitutka, a uz to i rodila boga.

A sad, nek nam neki teolog objasni kako rastu brda, jer to sigurno stoji negde u Bibliji...

Pa sunce mu čobansko... lepo piše: “Božji sinovi opštiše sa zemaljskim ženama, pa se rađaše divovi.” Adam je božji sin? Ali neko će se uvek naći da kaže da nije. Hrist isto tako? Čak štaviše, neko još tvrdi da je on bog.

Ali na koje sad ovaj misli... koji su ostali sinovi... astronauti sa druge planete?

Ne mogu valjda anđeli da budu ti sinovi, pa oni su valjda božja armija? S druge strane, božjom vojskom se u nekim tekstovima podrazumevaju planete, zvezde, i komete.

Ili je po čobanu reč o seksu kada meteor ili kometa lupi po Zemlji, pa se stvaraju krateri, brda i doline, i da su takvim seksom... i tim putem... stigli drugi organizmi na Zemlju? Panspermija?

Pamet u glavu. Razmišljajte svojom glavom, a ne glavama ljudi kojih nema hiljadama godina, koji nisu znali najosnovnije stvari, a koji su svoje neznanje pripisali bogu (recimo to da je planeta Zemlja stvorena pre zvezde Sunca... i ostalih zvezda). Tuga.

Sad ćemo malo da razbijemo argumentima laži ovog jihadiste, prerušenog u hrišćanina, koji veli kako ja imam gurua i izmišlja ko mi je guru. Izvršim nuždu na pomenutog gurua i na sve gurue.

Dakle, ovi tekstovi su moji autorski tekstovi, a pisao sam ih po blogovima i na Facebook-u, ali i po celom Internetu... idemo...

* * *

Inedija da ili ne?

Bože dragi, šta sve čovek neće pročitati i videti na Internetu:

Gomila šarlatana priča o nekakvom bretarijanskom postu nastalom ranih 90-tih godina prošlog veka. Vidi se iz aviona da se radi o teškim duševnim bolesnicima.

Stvari treba nazvati pravim imenom. Ako je neko lažov - lažov je. Pogledajte ovo:

I dalje verujete u priče gurua?

Kraj priče. Namaste.

- - - - - - - - - -

Eto šta ja mislim o Hiri Ratan Maneku. Da bih gledao u Sunce, a završio sam praksu odavno, za to mi ne treba nikakav Hira, niti bilo koji guru. Jihadista koji se prerušio u hrišćanina, govori iz svog ugla, jer on sledi obrezane ljude čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja. :rida: E, žalosti...

Ne znam zašto ovi nepismeni jihadisti, koji s epredstavljaju kao hrišćani, i lažu u tuđe ime, tvrde da ljudi koji gledaju u Sunce nikada ništa ne jedu. Ja to nikada i nigde nisam rekao. Naprotiv, uvek sam se rugao ljudima koji lažu da nikada ništa ne jedu, jer to je apsolutno nemoguće.

Zašto je nemoguće ne jesti hranu?

Sva živa bića pretvaraju hemijsku energiju iz molekula hrane u hemijsku energiju (ATP). Taj biomolekularni proces je jako komplikovan, ali postoji kod svih živih bića i poslednjih decenija je temeljno ispitivan i jasno opisan od strane nauke. Ako nekog zanima, lagan uvod u opis metobilzma ćelije može se pronaći ovde: http://www.bionet-skola.com/w/Metabolizam_ćelije . Dakle, u prirodi ne postoji živo biće, niti će ikada postojati, koje je u stanju da radi obrnutu stvar, odnosno da od fotona svetlosti proizvodi materiju, i da od nje dalje proizvodi belančevine i proteine. Takav organizam bi morao da menja sastav atoma, i u bukvalnom smislu verovatno bi trebalo da ima nuklearni reaktor u želucu. Ali čak i da zanemarimo tu fundamentalnu činjenicu, i da hipotetički zamislimo da mozak ipak nekako može svetlosnu energiju, koju prima ljudsko oko, transformisati u belančevine i proteine (što je potpuni apsurd), da zamislimo čak i da se vrši neka transformacija svetlosne energije u električnu, putem fiktivnog fotoelektričnog elementa u oku, ta energija je opet nedovoljna za elementarne potrebe, a kamoli za neki rad.

Stavimo prosto neke cifre na papir. Sunce na Zemlju zrači oko 1000 - 1500W/m^2. Ako se uzme da je aktivna površina u oku na koju dospeva svetlost 1mm^2, tada se dobije da je maksimalna apsorbovana snaga jednaka 1500 / 1000000 = 0.0015W. Za jedan sat gledanja u Sunce (a to niko ne radi, jer je maksimum 45 minuta) sakupi se 3600 x 0.0015 = 5.4J (džula). Sa tom energijom se nešto više od 1 mililitra vode (tačnije 5.4 / 4.186 = 1.29 ml) može zagrejati sa 14.5°C na 15.5°C. Čovek prosečno ima 70000 grama (70 kg) pa mu je potrebno 70000 x 4.186 = 293020 džula za isti efekat. A onda još 20 puta više da bi dogurao do 36°C. Dakle 5860400 J = 5.86 MJ. Snaga električne lokomotive (one crvene bivše JŽ) je 600V x 1700A = 1020000W, dakle 1MW. Iz ovih poređenja je jasno zašto čovek mora da se hrani. A ljudsko oko ima druga posla.

Ovo je dakle drugi po redu jasan i 100% proverljiv dokaz koji potvrđuje da je hranjenje ljudskog organizma Suncem nemoguće. Iako na internetu postoji obilje drugih “dokaza”, uglavnom od strane šarlatana koji se goje kao svinje bez obzira što “nikada ništa ne jedu”, ova dva ograničenja (ograničenje metabolizma i količina primljene svelosne energije) su možda najvažniji, jer su u pitanju elementarne činjenice koje svaki čovek koji iole drži do sebe i do naučnih saznanja neće i ne može ignorisati. A šarlatani se plaše nauke kao đavo krsta, jer nauka dokazuje da su neuki i nepismeni šarlatani.

Matematika i fizika su egzaktne nauke. Fizičar Ole Kristensen Remer je 1692. godine, dakle krajem XVII veka (možda bi ti videvši ovu godinu rekao krajem XVI veka, ha ha ha) izmerio brzinu svetlosti uz pomoć 9 sveća i 9 ogledala, i njegovo merenje se malo razlikuje od merenja brzine svetlosti koja se obavljaju laserima u naše vreme. Sve sam rekao. Pametnom dosta. Dakle, nauka je egzaktna stvar, a nebuloze koje šarlatani skidaju sa YouTube ne vrede ni pet para i treba im se rugati.

Takođe, iako ne pripadam nijednoj religiji, dobro su mi poznati slučajevi budističkih i pravoslavnih vernika koji su se izlagalli dugačkim postovima i uz neprestane molitve uspevali da ne jedu čak i po više sedmica. Međutim, ovde se radi o sasvim drugoj stvari. Metabolizam osobe koja je na dugim postovima je usporen do krajnjeg nivoa i samim tim i količina belančevina i proteiina u organizmu se daleko sporije troši. Ovo apsolutno nema nikakve veze sa hranjenjem Suncem, niti je ikada i jedno svešteno lice tvrdilo da se tokom tih postova i mollitvi “hranilo” nečim sličnim i da mu je energija “ulazila” na oči.

Na žalost, baš zbog te svoje zdravstveno korisne crte, meditacija je često ciljna tema mnogih duhovnih organizacija (a posebno istočnjačkih sekti) koje lako mogu iza nje prikrivati svoje New age učenje i time širiti ideologiju sekte. Sudeći po ćinjenicama kakve iznosi “Sungazing pokret”, tvrdnje o hranjenju Suncem su samo još jedna u nizu perpetum mobile stvari, okultizma, vidovitih Zorki i New age-a, koji poslednjih godina dopire sa svih strana. Najveći i osnovni razlog njihove popularnosti jeste loš obrazovni sistem zbog koga, na žalost, današnja omladina izlazi iz škola bez jasnog znanja o nauci i načina na kojima ona radi. Osobe kod kojih je stepen poznavanja medicine, biologije, fizike, osnova biohemije i ostalilh prirodnih nauka bolji, daleko teže postaju žrtve New age manipulacije.

Za one koji bi da čitaju još dalje, da se osvrnemo ukratko na to kako je uopšte nastao “kult hranjenja Suncem”.

Cela priča o sungazingu i hranjenju Suncem kreće od čoveka po imenu Hira Ratan Manek, koji je pripadnik božansko/učiteljske drevne indijske religije Đaninizma (iako je više puta izjavio kako pije mleko, a poznato je da đainisti bojkotuju meso, mleko i jaja, kao i svu industrijsku hranu) - http://en.wikipedia.org/wiki/Jainism - star preko 70 godina, iz južne indijske države Kerale. Vest o tome da “čovek ne jede već 13 godina” je navodno obišla ceo svet, pa je čak i NASA pozvala Maneka na proučavanje. Oko 130 dana je živeo pod strogim nadzorom, dok u julu 2002. godine naučnici NASA-e u izveštaju nisu potvrdili da je Manek zaista to vreme preživeo samo na vodi i Suncu.

Međutim i ovo je još jedna od neistina, ovo je isečak iz zvaničnog izveštaja NASA-e o tome:

“After a thorough check with all its scientific officers and regional offices throughout the US over two days, a NASA spokesperson has denied it had invited Hira Ratan Manek in any official capacity, or that it has anything to do with him. Recent news reports had stated that Manek, a 64-year-old mechanical engineer, who claims he has not eaten in eight years and lives on water and solar energy, had been invited by NASA to New York to show them how it was done. However, NASA spokesperson Dolores Beasley said she had no idea why press reports had claimed that NASA had invited Manek. ‘No one checked with us’, said Dolores, public affairs officer for biological and physical research. ‘We have no record of him being involved with us. We have checked with all offices doing related research at centers such as Johnson, Marshall and Ames’.”

Kao što vidimo, Hira Ratan nikada i nije bio na istraživanju u NASA-i; jedino “istraživanje” kome je on bio podrvgnut je obično skeniranje mozga da bi se utvrdili zdravstveni efekti meditacije.

Thomas Jefferson University: “The third study lasted 130 days in Philadelphia, Pennsylvania at Thomas Jefferson University and University of Pennsylvania under the direction of Dr. Andrew Newberg and Dr. George Brenard. However, contact with Dr. Andrew Newberg has revealed that Hira only stayed at University of Pennsylvania for brain scans on studies of meditation, not his ability to fast indefinitely. Dr. Andrew Newberg had denied ever undertaking the 130 day study.”

Ovim vrstama skeniranja se savremena nauka bavi već duže vreme, ali ona nisu, niti će biti, ikakav dokaz o “hranjenju Suncem”. Na žalost, ovo je bilo dovoljno da pristalice “Sungazing pokreta” to iskoriste kao argument da je Hira Ratan Manek “potpuno zbunio sve naučnike, jer je istraživanjima dokazao da 13 godina nije jeo”.

Dalje, Hira Ratan Manek je poznat po predavanjima koja je držao i u Srbiji i Hrvatskoj tokom 2009 godine, nakon čega je sungazing postao popularniji i na Balkanu. Na ovim predavanjima se obično prodavao i DVD na kome se pored ostalog nalazi i sledeći sadržaj...

Sun Gazing Process: “We have a super computer in our bodies given to us by the nature, which is our brain. HRM (Hira Ratan Manek) calls it the “brainutor”. The brain is more powerful than the most advanced super computer. Each and every human being is gifted with innumerable talents, and infinite inherent powers by nature. Individuals should never underestimate themselves. Everyone is gifted. If we make use of these powers we can take ourselves to great levels. Unfortunately, these infinite inherent powers are programmed in that part of the brain that is largely dormant and goes unused. Even medical science agrees we hardly make use of the brain but about 5-7% – the most brilliant of humans like Albert Einstein is reported to have used only about 32% of their brains.”

Ukratko, priča o tome da čovek koristi 5 - 7% mozga je stari, urbani mit. Čovek koristi 100% mozga, ali u različitim vremenskim periodima, u zavisnosti koju radnju kad obavlja (čitanje, slikanje, repetitivni rad, vođenje ljubavi, računanje, razmišljanje, itd). Da li ste ikad čuli lekara da kaže: “Gospodine, metak vam je prošao kroz glavu, ali je, srećom, oštetio samo 20% mozga koji ne koristite.”

Za one koji žele da pročitaju više o tome koliko zaista mozga koristimo, predlažem ovu stranicu:

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=people-only-use-10-percent-of-brain

I za kraj jedan savet onima koji možda žele da i dalje veruju da je “hranjenje jedino Suncem” moguće. Život i energija kriju tajne i mnoga znanja, a vi sami birate sredstva i put kojim želite da ih upoznajete. Moja lična (altruistička) potreba je da svoja saznanja podelim sa vama i da vas upozorim na one koji vas na tom putu “ometaju” i koji vaš vid zamagljuju.

Pametnom dosta. Dakle, nauka je egzaktna stvar, a nebuloze koje šarlatani skidaju sa YouTube ne vrede ni pet para i treba im se rugati. Ojha.

Svetlost kao hrana...

Ono što mistici milenijumima govore i najnovija naučna istraživanja dokazuju, se poklapa: mi smo svetlosna bića. Taman kad su naučnici nekako shvatili kako se vegani na presnoj ishrani nalaze u vrhunskoj formi, bez vidljivog unosa većih količina proteina, pojavili su se ljudi koji uopšte ne unose čvrstu hranu i opet izazvali nauku da preispita svoje tvrdnje.

Ono što mistici milenijumima govore i najnovija naučna istraživanja dokazuju, se poklapa: mi smo svetlosna bića.

U skladu sa tim treba da bude i naša ishrana.

Pošto svetlost dolazi od Sunca, prvi stepen ishrane je direktno od naše najbliže zvezde.

Svi znaju da se biljke hrane Sunčevom svetlošću, ali je manje poznato da se sva živa bića hrane istom. Još manje je poznato da i ostala živa bića, prvenstveno ljudi, mogu da se hrane isključivo svetlošću. Pored različitih primera iz religija tokom istorije, u poslednje vreme sve je više takvih pojedinaca koji se udružuju i u grupe.

Tako imamo prana ljude, bretarijance, Sungazere. Svi oni unose direktno životnu energiju poznatu kao prana, či, ki, ili orgon, koja se prenosi Sunčevom svetlošću.

Biljke se direktno hrane fotosintezom, a biljojedi su sledeći stepen iskoriščenja Sunčeve energije. Ljudi koji termički spremaju biljke, gube veliki deo te energije u tom procesu. Kod mesojeda je taj gubitak još veći. Tradicionalna mesna ishrana, sa dugotrajnom termičkom obradom, vrlo brzo dovodi do poremećaja u organizmu usled nedostatka enzima, odnosno ćelija života. Narodi koji su usled klimatskih uslova prinuđeni da se hrane isključivo hranom životinjskog porekla (recimo Eskimi), često je koriste u sirovom obliku, te tako jedva preživljavaju.

Lako se zaključuje prednost određenih načina ishrane u energetskom pogledu. Ko ne veruje neka proba par dana da bude na presnoj hrani ili neka posle dužeg vremena u zatvorenoj tamnoj prostoriji provodi vreme na Suncu. Razlika je drastično primetna. Naravno, ljudima koji se dugo nezdravo hrane, bez unosa voća i povrća, može smetati nagla promena ishrane, usled nagle detoksikacije organizma, te se preporučuje postepeno menjanje načina ishrane. Ljudi koji se duže hrane presno, ili unose Sunčevu energiju direktno u sebe, su zdraviji, dugovečniji i imaju mnogo više energije. Zato i ima sve više vrhunskih sportista na sirovoj veganskoj ishrani koji to potvrđuju.

Ako hoćete dokaze na koje načine je sve ovo moguće, nemojte koristiti staru naučnu literaturu, nego pogledajte najnovije vesti iz biologije, kvantne fizike, nutricionizma... Taman kad su naučnici nekako shvatili kako se vegani na presnoj ishrani nalaze u vrhunskoj formi, bez vidljivog unosa većih količina proteina, pojavili su se ljudi koji uopšte ne unose čvrstu hranu, i opet izazvali nauku da preispita svoje tvrdnje. I kako ljudi kao vrsta napreduju ka svetlosnim bićima, napreduju i načini ishrane ka svetlosnoj, a nadamo se da će i nauka svima, školski, lepo objasniti kako je to sve moguće i kako se tačno odigravaju ti procesi u organizmu. Iako se misli da je ljudski organizam detaljno istražen, njegov pravi potencijal je daleko od saznanja sadašnje nauke.

- - - - - - - - - -

Bosonogo hodanje...

Jedan od najdestruktivnijih izuma u ljudskoj istoriji je obična cipela. Cipela je jedan od najvećih krivaca zašto ljudi oboljevaju od inflamatornih, autoimunih i drugih bolesti.

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da gumeni đonovi kompletno blokiraju sve elektrone koji štite i hrane čitavu planetu, pa tako i nas same. Kada stanemo na zemlju bosonogi, posebno ako stanemo na kamen, mi smo istog časa ispunjeni slobodnim elektronima koje nam planeta velikodušno daje preko celog dana i noći, svakog dana i noći.

Onoga trenutka kad obujemo cipele - sve prestaje. Kompletno prestaje komunikacija sa zemljom i mi smo izolovani.

Postoji jedan efikasan način da se ponovo uspostavi ta veza između elektrona iz zemlje i nas ljudi, a to je bosonogo hodanje.

Zemljin elektomagnetni omotač je toliko jak, da kada stanemo na nju, automatski nas isprazni od statičkog elektriciteta koji se nakupi u nama od naših mobilnih telefona, podova, kamera, kompjutera, bežičnih telefona... Dovoljno je da hodate bosonogi po zemlji, sednete na kamen, skočite u more, jezero ili reku petnaestak minuta dnevno (najbolje 45 minuta) i da budete zaštićeni Zemljinim prirodnim eletronskim omotačem. Ljudi hodaju oko nas odvojeni od stvarnosti, sa mislima u oblacima. Naravno, zato što nisu prizemljeni; između njih i zemlje je gumeni đon.

Zato, odbacite cipele bar za trenutak i napravite koji korak bosih nogu, osetite dodir sa Zemljom.

- - - - - - - - - -

O uticaju Sunca na ljude, sunčevoj svetlosti, cirkadijalnim bioritmovima...

Gornji prag jutarnje svetlosti ubrzava ritmove, dok ih večernja svetlost usporava. I jutarnja i večernja svetlost su nam neophodne za zdravlje.

Nedostatak Sunčeve svetlosti, kao i izlaganje neadekvatnoj okolnoj svetlosti, kao što je veštačka svetlost, dovodi do poremećaja rada unutrašnjeg sata, zatim i metabolizma, i konačno manifestacije bolesti.

Neadekvatna svetlost iz okruženja može izazvati cirkadijska oštećenja, rizik od nesanice, depresije, brojnih sistemskih oboljenja i mogućnost rane smrti. Nedovoljan unos Sunčeve svetlosti preko očiju narušava ritam hormona, ćelija, organa, odnosno celog organizma. Ritam koji daje Sunčeva svetlost preko očiju je ritam zdravlja.

Zamislite jedan orkestar koji se usaglašava sa dirigentom (Sunčevom svetlošću). Dirigent održava ritam i sklad celog orkestra (celog tela). Sve lepo zvuči dok orkestar prima dirigentove signale kada se treba ubrzati ili usporiti, pojačati ili utišati. Međutim, ako dirigenta nema, ili je neadekvatan (veštačka svetlost) nastupa raspad sistema. Prva violina gubi ritam, a zatim umesto da gudi po žicama odabira četiri prelepa pramena kose od svoje koleginice i kreće u sopstvenu, svojom voljom odabranu simfoniju. Koleginica, koja inaće svira violu, a kojoj je fetiš zatezanje kose, oseća signale prve violine preko vlasi kose, doživljava orgazam i onesvešćuje se (posle tri sata se probudi i onda opet). Ostalim članovima orkestra (ćelijama, organima) nije jasno šta se dešava, ali nastavljaju da sviraju, približavajući se, polako ali sigurno, ludilu prve violine i viole. Jeste gadno slušati, ali nedostatak dirigenta se mora prevazići pa makar sviruckali (živuckali) koješta. Ubrzo, zbog nedostatka dirigenta, prestaje sviruckanje (živuckanje). Poznata vam je rečenica da bez Sunca nema života.

Tako je i kod čoveka u telu. Ako ne usnesemo dovoljno Sunčeve svetlosti preko očiju, hormoni, ćelije i organi će da rade bez sklada, odnosno sa svojim slobodnim ciklusima (simfonijama) što vodi ka bolesti. Ovi slobodni ciklusi sa jako lošom “kud koji mili moji” organiziacijom, odnosno ponavljajuće kruženje bez dnevnog resetovanja, naziva se “slobodan hod”. Tokom slobodnog hoda faza fizioloških ciklusa progresivno skreće i potom se vraća u normalu za nekoliko dana i meseci, a onda opet izlazi iz normale i ide u nenormalno stanje, i tako sve u krug. Bez zeitgeber-a (zeit-vreme, geber-davalac), odnosno spoljašnjeg davaoca vremena, odnosno Sunčeve svetlosti, idete u bolest, a potom u apoteku - umesto na Sunce.

1. Prve tri gornje crveno-plave linije opisuju zdravlje; tačno se zna kada se radi a kada se odmara. Nema tu neke velike filozofije. Da bismo bili zdravi treba da se budimo kad se Sunce budi, a zatim u toku dana, koliko nam obaveze dopuštaju, da budemo napolju, a ne u zatvorenim prostorijama, okruženi nezdravim veštačkim svetlom. Posebno je bitna jutarnja svetlost, kao i svetlost zalazećeg Sunca. Hira Ratan Manek je rekao da za bolje efekte sungazing podelite na dva dela, pola na svitanje i pola na zalazak Sunca. Jutarnje Sunce ubrzava ritmove u nama, a zalazeće Sunce ih usporava. Ubrzani ritmovi opisuju aktivnost, dok nas usporavanje ritmova uvodi u san.

2. Preostalih 13 crveno-plavih linija pokazuju šta radi totalno neunošenje Sunčeve svetlosti preko očiju. To je pomenuti slobodan hod - živuckanje - orkestriranje bez dirigenata - bolest. Vidite kako pomenute linije progresivno skreću u desno. Bez Sunca sigurno idete u bolest. Nedovoljan unos Sunca preko očiju, i veštačka svetlost na finiji način, polako ali sigurno vode u najraznovrsnije bolesti. Savet: bežite na Sunce, radite siguran sungazing, ostavite lekove i pomozite i sebi i drugima.

Prenosim vam jedan tekst iz Britanskog žurnala oftamologije 2008. godine...

* * *

Fotosenzitivne retinalne ganglijske ćelije šalju podsvesne informacije o osvetljenju iz okruženja nevizualnim centrima u mozgu, uključujući glavni biološki sat ljudskog organizma, koji se nalazi u suprahijazmatičkim jedrima. Ova informacija omogućava humanoj fiziologiji da bude poboljšana i usklađena sa geofizičkim dnevno-noćnim ciklusima, koristeći nervne i hormonalne transportere, uključujući i melatonin. Neadekvatna svetlost iz okruženja i/ili neadekvatna ganglijska fotorecepcija mogu izazvati cirkadijsko oštećenje, povećavajuci rizik od nesanice, depresije, brojnih sistemskih oboljenja i mogućnost rane smrti. Veštačka svetlost je takozvani dimmer ( http://sr.wikipedia.org/sr/Dimer_(hemija) ) i manje je plava od prirodne dnevne svetlosti, doprinoseći gubicima nesvesnoj cirkadijskoj fotorecepciji, koji su povezani sa starenjem. Manje od 1% retinalnih ganglijskih ćelija je fotoreceptivno, ali zato ovi receptori imaju ulogu od životne važnosti u humanoj fiziologiji i zdravlju. Fotosenzitivne retinalne ganglijske ćelije (pRGC) su otkrivene 2002. godine. One eksprimiraju fotopigment melanopsin, osetljiv na plavu svetlost u svojim ćelijskim telima i produženim dendritima. Suprahijazmatička jedra (SCN) spoljašnjeg hipotalamusa služe kao glavni biološki sat organizma. Ganglijski fotoreceptori šalju nesvesne, nevizuelne fotičke informacije kroz retinohipotalamički trakt do SCN-a i omogućuju poravnanje unutrašnjeg biološkog vremena sa spoljnim iz okruženja. Ganglijski fotoreceptori zahtevaju mnogo više svetlosti za odgovor nego čepići i štapići, i imaju prag mnogo iznad onih za fotopički vid. Mogu da se adaptiraju na ambijentalnu svetlost danima i mesecima. Ove osobine su veoma pogodne za nedirekcionu detekciju celokupne svetlosti iz okruženja koja je esencijalna za integrisane cirkadijske, neuroendokrine i neurobihejvioralne efekte. Odsustvo ili nedostatak pRGC fotorecepcije se ne može subjektivno opaziti, ali cirkadijski poremećaji ukazuju na to.

SCN iniciraju događaje tako da ima vremena za pripremu nezavisnih metaboličkih, biohemijskih i fizičkih aktivnosti. Pre buđenja, oni aktiviraju kolebanje jutarnjeg kortizola i započinju promene vitalne za prelaz iz sna u budnost. Jutarnje izlaganje Sunčevoj svetlosti povećava temperaturu tela, povećavajući i, kao misaone procese i nivoe serotonina u mozgu, koji pojačavaju raspoloženje i vitalnost. Kako dan odmiče, maksimum misaonog procesa je srazmeran maksimalnoj temperaturi tela. Do večeri, SCN aktivno inhibiraju sekreciju kortizola zbog obnavljanja jutarnjih kolebanja i iniciraju pinealnu sekreciju hormona melatonina, koji smanjuje budnost i smanjuje telesnu temperaturu. Za vreme sna, on usporava talasanja i SCN supresija smanjuje kortizol na dnevni minimum, dok SCN orkestriraju noćna talasanja melatonina i drugih hormona u vezi sa snom.

Molekulski mehanizmi kontrole samoodržavajućih SCN satnih oscilacija bili su detaljno proučavani. Slični mehanizmi koji generišu dnevene ritmove nalaze se u većini ćelija. Oscilacije perifernih ćelija brzo se desinhronizuju jedna sa drugom, osim ako je konstantno poravnjanje vremena urađeno preko SCN nervnih i hormonskih vremenskih signala. Pravilno funkcionisanje SCN-a je presudno za dobro zdravlje zbog brojnih funkcija koje koordinira. Bez jakih SCN signala, cirkadijski ritmovi perifernih organa i ćelija mogu se razdvojiti, proizvodeći biohemijsku zbrku, amplitude ritmova dovode u ravan položaj i povećavaju rizik od bolesti.

Melatonin, koji proizvodi pinealna žlezda, je hormon koji je veoma blisko povezan sa SCN funkcijom. SCN nervi supresuju ili stimulišu sintezu melatonina u odgovarajuće vreme, preko multisinaptičkih simpatičkih puteva. Povećana ekspresija kontrolnih enzima u sintezi melatonina (N-acetiltransferaze) je direktno i trenutno supresovana od strane SCN kao odgovor na svetlost. Tama zbog toga omogućuje produkciju pinealnog melatonina u toku odgovarajuće faze SCN ciklusa. Melatonin šalje signal o dobu dana i simultano daje snažne antioksidanse i brojne druge povoljnje efekte.

Unutrašnji biološki satovi su usklađeni sa spoljašnjim vremenom iz okruženja pomoću vremenskih signala poznatih kao zeitgeber-i. Najvažniji cajtgeber u ljudima je svakako prirodna dnevna Sunčeva svetlost, fotousaglašavajući SCN na svetlo-tamne cikluse.

Gornji prag jutarnje svetlosti ubrzava ritmove, dok ih večernja svetlost usporava.

Sunčeva svetlost je kroz ljudsku istoriju bila glavni stimulus za pRGC fotorecepciju. Nebeska svetlost ima dominantnu talasnu dužinu na 477nm, slično maksimumu pRGC osetljivosti. Osvetljenost dnevne, odnosno Sunčeve svetlosti, može nadmašiti 100000 lux. Privremeni veštački izvori svetlosti retko dostižu više od 1% jasnoće spoljašnje prirodne svetlosti, sa spektrom pomerenim ka višim (crvenim) talasnim dužinama koje su manje efektivne za pRGC fotorecepciju.

Izloženost svetlijoj, dužoj i plavljoj svetlosti je najefikasnija za efekte posredovane preko retinalnih ganglijskih ćelija, uključujući supresiju melatonina, fotousklađivanje, termoregulaciju, poboljšan kvalitet noćnog sna, nestalnost pulsa, tretman nesezonskih ili sezonskih depresija, pojačano raspoloženje, blagostanje, opreznost, misaone pocese, vreme reagovanja, ispunjenost i budnost.

Smanjena izloženost Sunčevoj svetlosti osoba koje mogu da vide može uzrokovati nesanicu, slobodan hod ritmova, ekstremno ujednačenje hormonskih profila i smetnje u misaonim procesima, koje se vraćaju u normalu sa obnavljanjem adekvatne Sunčeve svetlosti.

* * *

To bi bilo to.

- - - - - - - - - -

Sada ćemo objasniti ulogu jednog od članova orkestra - hormona budnosti.

Pre toga idemo iz početka. Sunčeva svetlost je dirigent. Onaj ko govori da su Sunce i UV zraci štetni, a da vam istovremeno ne kaže da su veoma hranljivi i neophodni da bismo bili zdravi - taj vam ne želi dobro i taj je farmako-dirigovani poltroon.

Sunce šalje Sunčevu svetlost ka planeti Zemlji, ka nama ljudima, i preko očiju dolazi u unutrašnji sat (SCN), odakle reguliše metabolizam. Ako smo “dirigovani” Suncem, ritam hormona budnosti, koji se zove kortizol, je sledeći. Ovo je samo jedan mali primer zašto je Sunce bitno.

Pratićemo put za kortizol. Sunčeva svetlost preko očiju dospeva do SCN-a u hipotalamusu, zatim hipotalamus deluje na hipofizu preko CRH (kortikoliberin - hormon koji oslobađa adrenokortikotropin, odnosno ACTH), a hipofiza deluje na nadbubrežne žlezde preko ACTH (adrenokortikotropin), a nadbubrežne žlezde luče kortizol.

Rano ujutro sekrecija CRH, ACTH i kortizola je velika, a kasno uveče mala. Nivo kortizola u plazmi se kreće od oko 200 mikrograma po litru, jedan sat pre buđenja, pa do samo 50 mikrograma oko ponoći. To nastaje zato što se hipotalamusni signali, koji izazivaju lučenje kortizola, ciklično (kružno) menjaju tokom 24 časa u skladu sa Suncem i Zemljom.

Ako smo programirani Suncem sve je u redu. To je ritam hormona budnosti kojim diriguje Sunce. Kako ćete jednostavno znati da li ste u zdravom ritmu? Ako se bez muke i napora, odmorni, probudite uz izlazak Sunca, uz cvrkut ptica.

Efekti kortizola

Odgovoran je za povećanje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, a ima i imunosupresivno dejstvo:

1. glukoneogeneza (sinteza glukoze iz neugljenohidratnih molekula);

2. mobilziacija masti;

3. mobilizacija belančevina;

4. važan za odbranu od stresa i zapaljenja; sprečava zapaljenski proces u alergijskim reakcijama.

Dakle, kortizol treba da ide određenim Suncem dirigovanim ritmom gore-dole. I to tako stalno, nanovo, u krug.

Vidite li kako ide u ritmu gore-dole? A ako se ritam prekine nedovoljnim unosom Sunca kroz oči, stavljanjem naočara za Sunce i preteranim konzumiranjem veštačkog svetla, ili buđenjem kad Sunce zalazi, dolazi do poremećaja u navedenim funkcijama kortizola. Onda ove linije ne bi išle usklađenim ritmom gore-dole, već puno i dugo gore, ili puno i dugo dole, i slično. I eto vam poremećaja metabolizma i bolesti.

Savet: šaljite vest svojim bližnjima da je neophodno unositi Sunčevu svetlost preko očiju da bi bili zdravi. Ljudima je ispran mozak preko TV-a i i ostalih medija, samo govore o štetnosti UV zraka da bi farmakomafija prodala kreme, a nikada ne pomenu i najvažnije, a to je da su UV zraci hranljivi. Govore vam da koristite naočare za Sunce, a ne kažu vam da Sunčeva svetlost mora da ulazi u oči da biste bili zdravi...

Sunce kao izvor života...

Ljudi su deca Sunca. Bez Sunca nema života za čoveka. Svi prirodni procesi na Zemlji zavise od Suncu; ljudi, biljke i životinjski svet prilagođavaju se Suncu.

Kako Sunce utiče na čoveka?

Voda, kao najvažniji izvor života, takođe zavisi od Sunca. Oblaci i sva vazdušna strujanja se stvaraju isparavanjem vodene pare iz mora i okeana delovanjem Sunca. Oblaci kasnije učestvuju u stvaranju slatkovodnih izvora vode.

Sunce sa svojim solarnim zračenjem oslabljuje štetna visoko-energetska kosmička zračenja (GCR), koja dolaze izvan našeg Sunčevog sistema, i samim tim pomaže Zemljinoj atmosferi da lakše apsorbuje i neutralizuje ta zračenja, čineči Zemlju, a i ceo naš sistem pogodnijim za život čoveka.

UVC zračenje od 280 - 100 nm (van vidljivog spektra), koje je deo spektra zračenja Sunca, ima antibakterijski učinak. UVC lampe se danas koriste za sterilizaciju medicinske opreme, a u novije vreme i za sterilizovanje vode u sistemima za prečišćavanje vode. Zato je bolje sušiti veš na Suncu nego u sušilici. Oni koji pate od akni uvek se raduju letu, jer znaju da Sunce blagotvorno deluje na problematičnu kožu.

Sunce direktno utiče na stanje našeg duha. Kad ovo kažem ne mislim samo na subjektivnu činjenicu da se 99.99% ljudi jednostavno oseća bolje po sunčanom nego po kišnom vremenu, nego mislim na uticaj Sunca na epifizu (pineal gland) koja se u istočnoj filozofiji zove i kuća duha. Veruje se da ova mala endokrina žlezda, pozicionirana u središtu ljudske lobanje, između ušiju i u ravnini obrva, jednostavno “sadrži” našu dušu i što smo “svesniji” ova žlezda je veća. Ali, osim ovog verovanja, postoje i naučni dokazi da epifiza zajedno s hipofizom (pituitary gland) kontroliše metabolizam i ostale bitne procese u ljudskom telu. Epifiza ima direktnu neuralnu vezu sa očnim živcima. Epifiiza proizvodi hormon melatonin, koji osim primarne uloge da reguliše spavanje/buđenje čoveka ima i važnu ulogu za centralni nervni sistem. Lučenje melatonina je indukovano mrakom, a inhibira se u prisutnosti svetlosti. Ovo je vrlo značajno u kontekstu sveopšteg svetlosnog zagađenja, kad po mraku cela polovina Zemlje jednostavno zasvetli od ulične rasvete, reklamnih panoa i ostalih tričarija, i tako onemogućava ljudima (ali i biljnom i životinjskom svetu) da se pošteno odmore preko noći. Takozvana moderna medicina je sve donedavno smatrala epifizu nepotrebnom/suvišnom žlezdom, ostatkom nekog većeg organa, a čak i danas kad se zna da epifiza ima važnu ulogu za funkcionisanje čoveka, zapadnjačka medicina ne posvećuje puno pažnje toj maloj žlezdi. Da zaključimo: Sunce nam treba za naš duševni mir, a i za povećanje naše svesti i ostalih sposobnosti koje svi mi kao ljudi imamo, ali ih ne razvijamo, a ponekad i ne znamo da ih uopšte imamo (telepatija, telekineza i ostale pojave koje se danas etiketiraju kao paranormalne).

Sunce ima direktan uticaj na razvoj i rast čoveka, biljaka i životinja. Jacob Lieberman je istraživao uticaj veštačkog svetla na rast i razvoj biljaka i zaključio da ni pod razno ne može zameniti Sunce. Za ispravan, brz i zdrav razvoj biljci je potreban ceo spektar Sunčeve svetlosti. U njegovom eksperimentu, biljke su najbolje reagovale na veštačko svetlo punog spektra, dok su najgore reagovale (zakržljale, slab i spor rast) na tipično neonsko/flourescentno svetlo. Vrlo je zanimljiva činjenica da se danas neonska svetla koriste u većini kancelarija, škola, vrtića, fakulteta, ali i kao pozadinsko osvetljenje za sve LCD ekrane. Preporuka: ako već morate duže vreme biti pod veštačkim svetlom, nabavite lampe punog spektra i izbegavajte duže buljenje u LCD ekrane, jer ma koliko ih reklamirali kao zdrave i ekonomične, očigledno da i oni imaju svojih mana.

Sunce blagotvorno utiče na vid. Ljudski optički subsistem se ne može pravilno razvijati pod veštačkim svetlom ili pod uslovima dugotrajne deprivacije Sunčeve svetlosti. Sunce može blagotvorno delovati na neke očne bolesti. Zahvaljujući zločinačkom medicinskom establišmentu, koji je Sunce proglasio neprijateljem ljudskog zdravlja, jedan od glavnih saveta tih zločinaca (čitaj doktora) je da se skoro uvek nose tamne očajle, kako bi se oči zaštitile od Sunca, tako da danas možemo primetiti ljude da nose sunčane očajle i po oblačnom vremenu. Zbog toga danas imamo populaciju poluslepih i ćoravih ljudi koji uglavnom borave u mračnim prostorijama (ispred TV ekrana), a kad izađu vani onda na prvi pogled na svetlost počnu da škilje i ne mogu bez Sunčanih očajla.

Sunce podiže imunitet čoveka. Vitamin D, koji se sintetizuje u ljudskog koži tokom izlaganja Suncu, osim uticaja na apsorbciju kalcijuma i jačanja ljudskog koštanog subsistema, ima i direktan uticaj na imunitet čoveka. Doktorka Gabriele Stähler je istraživala uticaj vitamina D i ustanovila da pomaže u lečenju kod 16 vrsta raka, gripa, tuberkoloze, dijabetesa i tako dalje. U ovo doba genetski modifikovanog i kreiranog gripa, još je važnije konkretno istraživanje doktora John-a Cannell-a, koji je pokušao da objasni zašto je grip sezonska bolest. Objašnjenje je našao u vitaminu D, koji se kod ljudi uglavnom generira preko leta (jer svi borave na Suncu, s minimalnom odećom), i koji sprečava razvoj bolesti; dok zimi, kad ljudi borave u zatvorenim prostorima, nivo vitamina D drastično opada i samim tim čovek postaje podložniji bolestima.

Terapija bojama (helio terapija) je stara tehnika kojom su se služili još stari Grci, Rimljani i Egipćani, a sastoji se u tome da se razni delovi tela izlažu raznim bojama spektra Sunca, što ima blagtovoran uticaj na zdravlje. U novije doba najznačajnije ime na polju helio terapije je doctor Edwin Babbit, koji je 1878. godine objavio knjigu “Principi svetla i boje”, i uspešno primenio terapiju s filitriranom Sunčevom svetlošću.

Doktorka Johanna Budwig, poznata po svojoj dijeti s lanenim uljem, iznela je teoriju da je Sunčeva svetlost važan faktor u metabolizmu stanica. U knjizi “Rak - problem i rešenje” dr. Johanna iznosi tezu da se bitni hranljivi sastojci iz hrane, pod uticajem fotona, apsorbuju u stanicu (interakcija Pi-elektrona masnih kiselina i fotona); ak teoretiše da se Sunčeva energija putem fotona skladišti u semenkama biljaka i da su nerafinisana i hladno presovana ulja esencijalna za sve metaboličke procese u ljudskom telu. Da ne bi ostala samo na teoriji, ona je i u praksi primenila takozvanu uljno-proteinsku terapiju, gde je korisitla takozvana “eldi” ulja i izlaganje direktnoj Sunčevoj svetlosti za lečenje raka. Da je njena metoda uspešna, potvrđuje ignorantski stav medicinskog establišmenta prema njenim naučnim otkričima: sedam puta je bila nominovana za Nobelovu nagradu, ali je nikad nije dobila. I kao kruna svega usledio je progon od strane medicinsko/prehrambenog establišmenta, jer se usudila da progovori protiv upotrebe hidrogenizovanog ulja (trans-masne kiseline) koje se danas masovno koristi u skoro 90% prehrambenih artikala, a za koje je ona naučnom metodom dokazala da uništava ljudske ćelije.

Hira Ratan Manek je čovek koji je otkrio dugo čuvanu tajnu indijskih fakira koji su mesecima i godinama mogli preživeti bez hrane. Tajna je jednostavna: čovek kao hranu koristi Sunčevu energiju. Takozvana HRM metoda (po njegovim incijalima) se zasniva na tome da se gleda direktno u Sunce, a kreće od pretpostavke da se čovek u suštini hrani Sunčevom energijom, a da su biljke sekundarni izvori te energije, dok je meso životnija tercijarni izvor, kao i to da je čovek u solarni akumulator koji u sebi može pohraniti rezerve Sunčeve energije na način da gleda u Sunce i da mu hrana više nije potrebna za život. Naučni temelj HRM metode je ustanovila dr. Budwig, koja tvrdi da ljudi i biljke skladište fotone i da je Sunčeva svetlost vrlo važan element u metabolizmu ljudskih ćelija. Sam Hira Ratan Manek već godinama živi samo od Sunca i vode.

Sigurno je da ima još podataka o blagotvornom uticaju Sunca, ali i ove činjenice, što su ovde nabrojane, su same po sebi dovoljne da bilo koga uvere u jednostavnu činjenicu: bez Sunca nema života...

Sunce u službi zdravlja...

Sunce je besplatno i skoro ga svaki dan možemo videti, pa zašto ga ne iskoristiti za naše zdravlje?

Svaki dan se sunčajte barem pola sata, sa što više “otkrivene” kože i bez ikakvih krema. Ovo je naročito bitno zimi, kad je dan inače kraći i kada duže boravimo u kući. Svaki sunčani dan nemojte propustiti i probajte se bar pola sata osunčati. Osećaćete se bolje, a i ojačaćete svoj imunitet. Leti izbegavajte jako Sunce oko podne, a zimi se sunčajte upravo oko podne. Izbegavajte bilo kakve kreme za sunčanje, koje su otrovne. Nemojte odlaziti u solarijume, to je opasno za zdravlje.

Nemojte nositi sunčane očajle. Oči su nam “prozor” duše i jednostavno nam je potreban pun spektar Sunčevog svetla kako bismo imali duševni mir, a i kako bismo ojačali oči.

Sunce ima antibakterijski efekt, stoga probajte svoj veš da sušite na Suncu, a ne u sušilici. Ako imate problematičnu kožu (akne), probajte se što više izlagati Suncu. Ima jedna zanimljiva taoistička vežba koja se zove “Poklon Suncu”, gde u smislu održavanja higijene anusa i polnih organa, goli praktikant okrene leđa Suncu i rukama dotakne nožne prste izlažući anus i polne organe Suncu.

Ako ste odlučni da u potpunosti iskoristite Sunce, primenite HRM metodu gledanja u Sunce, samo oprezno, praktikujte gledanje u Sunce samo u sumrak ili u zoru sat vremena pre zalaska ili izlaska Sunca s horizonta...

Sile zla i tame u borbi protiv Sunca

Sunce je najjači lek i hrana koju čovek može samo poželeti, a ujedno je i besplatno, i može se konzumirati sa skoro svakog dela Zemlje. Ova činjenica je sama po sebi dovoljna silama zla i tame da krenu u žestoku borbu protiv Sunca, s krajnjim ciljem kontrole/uništenja ljudi. Sile zla, uobličene kroz NATO pakt, kroz medicinsko/famaceutski organizovani kriminal/establishment i uz pomoć kontrolisanih medija (bolje rečeno glasila sila zla) vode koordiniranu borbu protiv Sunca. Cilj ovih zločinaca je da uskrate Sunčevu svetlost ljudima čineći ljude slabim, bolešljivim, pasivinim i zavisnim pojedinicima, odnosno da stvore društvo programiranih robota/robova, koji će bespogovorno da slušaju naredbe nalogodavaca.

Danas je opšteprihvaćen stav da je Sunce kancerogeno, odnosno da izaziva rak, pa čak i DNK oštećenja iako za ovo ne postoje nikakvi naučni dokazi. Preporučuje se upotreba krema za sunčanje ako se duže boravi na otvorenom; čak su preporučivali da se umesto izlaganja pravom Suncu sunčamo u solarijumima, ako želimo bolji ten, a bez štetnog uticaja Sunca. Sunčane očajle su postale obavezni rekviziti, pa ih čak i deca nose, jer navodno Sunce šteti očima. Takozvano globalno otopljavanje je izmišljotina sila zla, a predstavlja još jedan vid borbe protiv Sunca u kojoj se Sunce de facto proglašava neprijateljem čovečanstva; i ako je moguće, treba ga izbegavati po svaku cenu.

Sad se pomalo otkriva i druga strana medalje: kreme za sunčanje su smrtonosni bojni otrovi koji su kancerogeni i koji se kroz kožu upijaju u krvotok; nadalje, te kreme za sunčanje sprečavaju znojenje, što je ljudski prirodan obrambeni mehanizam, i još više ugrožavaju ljudsko zdravlje. Solarijumi su sada isto proglašeni kancerogenima. Vrlo je interesantna činjenica da kad u Google-u pokušate da pronađete članke o štetnosti krema za sunčanje, ili o uticaju Sunca na oči, onda među prvih 1000 linkova dobijate samo članke o tome kako se treba mazati kremama za sunčanje, što češće, kako treba upotrebljavati što veći zaštitni faktor i ostale budalaštine. Što se tiče očiju, tu ćete naići na brojne članke kako treba nositi kvalitetne sunčane očajle “koje blokiraju štetna UV zračenja” i ostale besmislice koje se samo ponavljaju.

Da sile zla ne ostanu samo na rečima, prešli su i u akciju: Operacija zamračivanja neba. Od 1998. godine skoro sve zemlje sveta, predvođene NATO članicama, sprovode operaciju zaprašivanja bio-hemijskim agensima nižih slojeva atmosphere, pomoću transportnih aviona bele boje, koji nalikuju na obične putničke avione. Ovo je poznato kao Chemtrails.

Kad je sunčani dan, NATO avioni prvo prave X formacije hemijskih tragova tačno ispod Sunca, odnosno ispod pravca gde bi zraci Sunca pali na najgušće naseljeni deo grada, a kasnije sistematično u grid (rešetkastoj) formaciji prekrivaju ostatak neba. Ova činjenica govori da, uz ostale razloge, prva direktiva je sprečiti Sunce da dopre do ljudi. Prilog ovoj konstantaciji je činjenica da ponekad savršeno sunčani dan NATO nacisti uspeju totalno da preobratite u oblačni dan bez i tračka Sunca ili komadića plavog neba. Čim se ukaže malo plavog neba, evo ih dolaze. Isto je interesentna činjenica da za delovanje NATO aviona ne postoje svetnije kao što je Badnjak, Božić, nedelja, Nova godina i ostalo, intezitet zaprašivanja je uvek skoro isti.

Ne mogu biti siguran 100%, ali nakon zadnjeg zaprašivanja pred sumrak, u noći kad duva vetar i kad se bio-hemijski agensi rasprše i nestanu (padnu na nas), kasnije po noći se uvek vide zvezde, što navodi na zaključak da NATO avioni ne zaprašuju preko noći. Još jedna činjenica koja govori u prilog ovome je i to da nebrojeno puta rano ujutro vidi savršeno plavo i čisto nebo, a da tek kasnije oko podneva, kad NATO avioni obave svoj prljavi posao, nebo se zamrači i pobeli od veštačkih hemijskih oblaka. Sve ovo govori da je jedan od najvažnijih ciljeva chemtrails-a sprečavanje zraka Sunca.

Direktne posledice ove genocidne borbene taktike NATO saveza su to što je ukupni broj sunčanih dana je rapidno opao, uprkos porastu temperature, kao i to što je temperatura u konstatnom porastu, zbog hemijskih oblaka punih aluminijuma, barijuma, kadmijuma (sve redom kancerogeni teški metali) i ko zna čega još. Sa ovim hemijskim prekrivačem se stvara efekt staklenika i Sunčevi zraci se ne odbijaju od površine Zemlje nazad u svemir, već bivaju zarobljeni između hemijskog pokrivača i tla. Ovaj porast temperature je još jedan indirektan efekt kojim sile zla žele da na veštački način povećaju temperaturu Zemlje i apostrofiraju krizu od globalnog zagrevanja, što je još jedan oblik propagandne borbe protiv Sunca.

Oblaci su skoro uvek bele boje, kad pogledate svetlo nebo po danu kad je nebo prekriveno hemijskim oblacima, imate osećaj da je intezitet osvetljenja jači nego kad je plavo nebo i sunčani dan. Vrlo je teško uočiti pravilan oblik ovih oblaka, naročito kad su pomešani sa “pravim” oblacima, ali zajedničko im je da su vrlo “tanki” i da deluju kao ostatak paučine na nebu: vrlo tanke raspršene niti.

Kad je sumrak, ovi hemijski oblaci svetle (crveno-narandžasto), čak i kad je Sunce ispod horizontal, jer se Sunce odbija od metalnih spojeva u njima. I ovde je teško uočiti neku razliku u odnosu na “prave” oblake. Jednom prilikom, dok su NATO avioni zaprašivali tačno u sumrak, kad je Sunce već debelo zašlo ispod horizonta, i bio je skoro već polumrak, a hemijski trag iz njihovih mlaznica je svetlio crveno-narandžasto, jer je na toj visini “hvatao” i odbijao Sunčeve zrake.

Kad duva vetar, hemijski oblaci su skoro nepomični, jer ih metalna masa čini teško pokretljivim. Normalni oblaci klize ispod njih nošeni vetrom. Preko noći ovi hemijski oblaci imaju tako izrazito belu boju da odbijaju svetlost ulične rasvete, pa čine nebo svetlijim.

Da li je moguće da je većina ljudi duhovno uspavana i da ništa od ovoga ne primećuje?

Vežba za gledanje aure...

Vežba za gledanje aure je veoma važna i ona će brzo i lako omogućiti svima da se uvere u svoje sposobnosti. Na čist, beli papir A4 formata postavite svoju šaku tako da su prsti malo razmaknuti. Između kažiprsta i srednjeg prsta nacrtajte jednu tačku, veličine omanjeg zrna graška, po mogućstvu crne boje. Fokusirajte svoj pogled na tu tačku i gledajte neprekidno nekoliko minuta.

Posle određenog vremena, koje je različito za svakoga, po obodima prstiju pojaviće se energetski sloj - aura, koji će u početku delovati beličasto, a pažljivijim motrenjem uspećete da ustanovite i određene nijanse drugih boja. Redovnim vežbanjem na ovaj način, veoma brzo se može razviti sposobnost viđenja aure drugih ljudi, a koliko je to bitno zna svako ko se bavi bilo kojom vrstom spiritualnog rada.

Već duže vreme postoje čvrsti dokazi o postojanju i funkciji ljudske aure. Eterička tela koja okružuju fizičko nose informacije o svim fizičkim procesima koja su samo krajnja manifestacija onih eteričkih. Čak je i Nikola Tesla vodio eksperimente pokušavajući da snimi auru pod visokom voltažom.

Aura se pokazala kao neverovatno značajan pokazatelj u medicini. I iako su prošle decenije, na svetskom medijskom ogledalu i dalje se toj temi pristupa kao nekom “science fiction” bacanju pasulja, a ova tema je potpuno izuzeta iz medijskog prostora.

Ili ovoj medicinsko/multimilijardersko/korporacijsko/piramidalnoj strukturi društva doktora s Porsheima, i kyrvica koje ih štite, sledi kolaps ako se otkrije da se rak može izlečiti u ranom stadijumu čišćenjem problematičnog dela aure.

Plejađani su uništili minerale koji su držali omotač leda oko Zemlje koji je štitio od radijacije, jer je Zeus te minerale prodao Orionitima. Ledeni omotač je propao i stvorio okeane. To je bio takozvani “Veliki potop”. Plejađani misle da su se rešili svoje karme tako što su otišli nazad na Plejade, ali Plejađani ne znaju prirodu karme, i nikad nisu ni znali.

Pre dolaska Plejađana, na Zemlji su živeli Sirijanci - crvena rasa. Zemlja se zvala Terra (terarijum). Otuda dolazi ikonografija raja - livade, tropske šume itd. Još pre crvene rase na Zemlji su živeli došljaci sa Sirijusa, koji su na Zemlji i stvorili uslove za život nakon hiljadu godina rada. Oni su postavili i Ledeni omotač. Ti došljaci sa Sirijusa su bili Spiritualna elita. Ne elita zbog dominacije, nego zato što su ovladali spiritualnim tehnikama: levitacija, teleportacija, instantna manifestacija, materijalizacija itd.

“Bilo je neobično prekrasno i uzbudljivo čuti ove zvuke po prvi put i to od tako velikog i tako moćnog izvora”, rekao je profesor Roberts von Fei-Zibenburgen, predvodnik Solarne istraživačke grupe na Univerzitetu Šefild.

“S obzirom na to da zvuk u sebi sadrži nekakvu harmoniju, možemo reći da se radi o muzici. Ovo je potpuno nov način upoznavanja Sunca i daje nam novi uvid o fizici koja se događa u spoljašnjim slojevima, gde temperature dostižu milione stepeni”, dodao je profesor.

Pretpostavlja se da su koronalni prstenovi uključeni u stvaranje Sunčevih baklji, koje izbacuju čestice duboko u svemir, stvarajući tako pojavu poznatu kao “svemirsko vreme”. Kad se Sunčeva aktivnost pojača, a time i proizvodnja baklji, nastaje svemirska oluja koja na Zemlji može da izazove katastrofalne posledice, poput otkazivanja električnih uređaja, pregorevanja električnih napajanja, kao i oštećenja satelita.

Ovo otkriće u Šefildu je dovelo do novog projekta, nazvanog “Sunshine”, koji će biti posvećen istraživanju novih načina iskorišćavanja Sunčeve energije.

Solarna voda (surya jal)...

Uzmite čistu pitku vodu i stavite je u staklenu bocu ili neku staklenu posudu (nikako plastičnu).

Makismalna zapremina boce ili posude neka vam bude 2 litra, iako će boca ili posuda sa manjim kapacitetom možda biti bolja, jer će koncentracija Sunčeve svetlosti tada biti jača u vodi, a i brže će se puniti energijom.

Kada ste napunili staklenu bocu pitkom vodom, pokrijte površinu manjom staklenom čašom, ili poklopcem, da bude prozirno, kako bi Sunčeva svetlost padala direktno unutra.

Nikako ne koristite plastiku, jer je poznato da je plastična ambalaža toksična i otrovna, te u njoj, pogotovo na Suncu, nije pametno držati vodu za piće.

Postavite bocu napolje, na zemlju. Nipošto na travu, jer ona sprečava punjenje boce energijom. Ako niste u mogućnosti da je stavite na zemlju bez trave, onda je slobodno možete staviti na pesak, kamen, stenu, betonske površine...

Ostavite bocu na Suncu minimalno 5 sati. Vaša boca će biti (zavisno od godišnjeg doba i lokacije) napunjena od 5 do 8 sati.

Ne ostavljajte bocu nipošto tokom noći napolju, ukoliko ostavite ispariće sve iz vode što ste tokom dana napunili. Do sada nisu rađena nikakva merenja o Mesečevoj (Lunarnoj) vodi, no poznata je činjenica da Mesec ne emituje direktno svetlo i da utiče na pojave poznate kao plima i oseka.

Pijte vodu odmah nakon punjenja, ili kad se ohladi na sobnoj temperaturi. Takvu vodu možete držati samo 24 sata; nakon toga je ponovo iznesite da se dopuni energijom. Ono što je važno napomenuti je to da ovu vodu nije potrebno držati u hladnjaku, jer je naučno dokazano da je voda na sobnoj temperaturi zdravija i ima bolje dobrobiti od one iz hladnjaka.

Osim što solarnu vodu možete piti, možete je takođe nanositi na bilo koje obolele delove tela ili njome masirati telo. Takođe možete prati vaše oči i lice (protiv akni, bora itd).

Saveti:

1. uvek imajte bocu sa vodom napolju preko dana, kako biste imali svoje zalihe vode tokom celog dana;

2. tokom zimskog razdoblja, da biste izbegli smrzavanje vode i pucanje staklene boce, uvek postavite bocu na prozor na koji direktno pada Sunčeva svetlost;

3. izbegavajte korišćenje obojenih ili boca u boji. Nastojte da koristite belu (prozirnu) bocu, jer koristeći nju, Sunčeva svetlost se na pravi način prelama u istoj, puneći tako vodu energijom i duginim bojama koje kada se popiju savršeno deluju na naše unutrašnje organe...

* * *

Lekovita snaga vode

Unosite u svoje telo dva litra vode na dan i odmah ćete osetiti razliku: sjajna koža, gubitak težine, manje celulita, bolji imunitet i ogromne količine energije. Voda je bazični element, najvažnija je za održavanje zdravlja, i može revolucionarno promeniti naše živote. Vodu treba piti svakodnevno da bismo preživeli, ali zanemarujemo da naše telo vapi za mnogo većim količinama vode koje su potrebne za naše zdravlje. Telo ima 75% vode, ali ako nivo vode padne za samo 2% postajemo dehidrirani, metabolizam se usporava i funkcioniše slabije.

Stručnjaci preporučuju najmanje dva litra vode na dan. Potrebna su vam dva do tri dana da se naviknete uzimati dovoljnu količinu vode. Za najbolji učinak treba se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila:

1. uzmite najmanje dva litra vode na dan. Ne preporučuje se mineralna voda. Najidealnije je uzimati jednu čašu vode na sat;

2. za vreme i nakon vežbanja povećajte unos vode, - kafu, čaj, alkohol i voćne sokove ne ubrajamo u vodu;

3. čim ustanete, popijte čašu vode, da rehidrirate organizam nakon spavanja. Uzmite čašu vode 5 minuta pre ručka i večere, da smanjite apetit. Pobrinite se da uzmete jednu i po litru vode pre 18h.

Ako vam je mokraća bele boje, odnosno bezbojna, prozirna, znači da je sve u redu, ali ako vam je žute boje to je siguran znak da morate povećati unos vode u organizam, sve dok ponovo ne postane bezbojna.

Program detoksikacije organizma vodom kroz 18 dana

Određena hrana sadrži i do 50% vode, a neka čak i do 95%. Unos te hrane osigurava hranjivost i hidrataciju, ali uprkos tome morate piti dve litre vode na dan.

Posebno izbegavajte diuretike, jer oni crpe vodu iz organizma. To uključuje alkohol, napitke s kofeinom, coca-colu, kafu i čaj. Vežbanje je važno, jer ubrzava detoksikaciju - ali pri tom popijte dodatnu litru vode najmanje.

Dok spavamo, gubimo vodu znojenjem i putem normalnih metaboličkih procesa, zato započnite dan s velikom čašom vode, i doručkujte hranu koja sadrži veliki procenat vode. Jogurt i voće su izvrsni.

Ne uzimajte određene trave ili čajeve od smreke, maslačka i koprive, jer oni izazivaju lučenje vode iz organizma. Izbegavajte začine, jer oni povećavaju telesnu temperature, pri čemu je potrebno uzimati veće količine vode od normalno preporučene.

Tokom vremena detoksikacije možete jesti riblje ulje, ulja, jogurte, krompire, grašak, povrće, voće, pirinač i salate.

Svakog od tih 18 dana morate uzimati najmanje dve litre vode na dan, najmanje 3 glavna obroka ili 5 manjih. Morate jesti najmanje 5 vrsta voća, 5 porcija ribe, grašak, porciju pirinča, ulja ili komad sira na dan. Možete jesti koliko hoćete dopuštene hrane, ali to je minimalno što morate koristiti.

Sirevi i ulja nemaju uvek 50% vode, ali ih je potrebno unositi da bi izbalansirali prehranu. Stručnjaci preporučuju radije ovčje nego goveđe proizvode jer ih organizam lakše probavlja (ne važi za vegetarijance, vegane i sungazere).

Glavni obrok jedite tokom dana i ne kasno uveče. Bolje je jesti 4-5 manjih obroka nego unositi velike količine hrane u 2 do 3 obroka, što može uzrokovati pad količine šećera u krvi.

Ako mislite nešto grickati, zapamtite da u 75% slučajeva organizam traži vodu a ne hranu. Svaki put kad mislite da ste gladni, uzmite čašu vode. Ako ste nakon 20 minuta nervozni znači da ste ipak gladni, pa uzmite nešto od preporučene hrane, jogurt...

Program detoksikacije organizma vodom nije dijeta, već pomaže da očistite organizam od štetnih tvari.

Zanimljivosti o vodi

U 75% slučajeva kad smo gladni zapravo smo žedni. Naš mozak sadrži 75% vode. Krv sadrži 95% vode, kosti 22%, mišići 75% vode. Dehidracija može uzrokovati glavobolju ili vrtoglavicu.

U vrućim letnjim danima, znojenjem organizam gubi 16 čaša vode dnevno. Organizam gubi istu količinu vode dok spavamo, kao i kad smo budni. Dehidracija može usporiti metabolizam za 3%. Dva posto dehidracije organizma može usporiti pamćenje.

Kakav učinak voda ima na organizam

Uzimanjem vode povećava se učinak svih organa u telu. Jetra, pluća, koža, bubrezi, probavni organi - koriste vodu da bi se pročistili. Nedovoljne količine vode usporavaju organizam i zbog toga možete patiti od zatvora, sive kože, infekcija i natečenih žlezda.

Dehidracija, zdravlje, ishrana

Dehidracija, dan za danom, može uzrokovati: lošu cirkulaciju, visok krvni pritisak, glavobolje, vrtoglavice, suvu kožu, urinarne infekcije, spori metabolizam, smanjen imunitet, stres, celulit.

Jetra čisti organizam od štetnih supstanci, alkohola i aditiva. Preopterećena jetra vodi u letargiju i u ekstremnim slučajevima žuticu. Bubrezi regulišu količinu natrijuma i kalijuma u telu. Preopterećenje dovodi do umora organizma, infekcija i kamenca u ekstremnim slučajevima. Creva vrše apsorpciju hranljivih i eliminaciju otpadnih supstanci. Od ulaska vode do eliminacije potrebno je 8 sati, a pri dehidraciji i do 24 sata. Limfa apsorbuje mrtve stanice i belančevine i vodi do limfnih čvorova, koji se nalaze po našem telu. Dehidracijom se usporava eliminacija supstanci putem limfe. Koža filtrira soli i kiseline. Ona je odličan pokazatelj unutrašnjeg stanja organizma. Tačkasta i bleda koža može biti prvi znak da se nismo brinuli za sebe.

Najmanji korak koji možete učiniti za vaše zdravlje je povećati unos vode...

Solarna Joga - Sungazing

Gledanje u Sunce, sunčarenje ili ljudska fotosinteza

Gledanje u sunce (Sungazing) je nešto što se izvodi samo jednom u životu, obično u periodu od 9 meseci. Možete podeliti izvođenje na tri faze. Od 0-3 meseca, od 3-6 meseci i od 6-9 meseci. Morate hodati bosonogi 45 minuta dnevno do kraja svog života.

Hrana čini da nanosimo maksimum bola drugima i da eksploatišemo druge. Veština iziskuje gledanje u izlazak ili zalazak Sunca jednom dnevno, samo tokom sigurnih sati. Nikakva šteta se neće desiti vašim očima tokom jutarnjih i večernjih sigurnih sati. Sigurni sati su bilo koje vreme unutar jednog sata posle izlaska Sunca ili pre zalaska Sunca. Naučno je dokazano da je, tokom ovog vremena, čovek zaštićen od izloženosti UV i IR zraka, što je štetno vašim očima. Da biste odredili vreme izlaska ili zalaska Sunca, možete pratiti lokalne novine, koje takođe govore da je u ovo vreme UV index = 0. Oba vremena su dobra za izvođenje - zavise samo od individualnih pogodnosti. Gledanje u Sunce takođe ima dodatne prednosti dobijanja vitamina A i D tokom jednosatnog sigurnog perioda. Vitamin A je neophodan za zdravlje vašeg oka; to je jedini vitamin koji je potreban oku. Ako gledate u Sunce, to će vam pomoći da imate bolji vid bez očajla (naočara).

Za one koji ne mogu početno da gledaju u Sunce tokom sigurnih perioda, sunčanje (sunbathing) je efektivan metod za primanje Sunčeve energije manjom brzinom dok ne budu spremni za gledanje u Sunce. Ne koristite kremu za sunčanje. Kada vam se telo zagreje vi se znojite, a znoj je otpadni produkt i mora da izađe iz tela. Kada ste premazani losionima i kremama, one se degenerišu, sprečavaju znojenje, a hemikalije vam ulaze u telo i ostaju u njemu.

1. faza: 0-3 meseca

Prvi dan, tokom sigurnih sati, gledajte maksimalno 10 sekundi. Drugog dana gledajte u Sunce 20 sekundi prilikom izlaska ili zalaska Sunca, dodajući 10 sekundi svakog sledećeg dana. Tako ćete na kraju 10 uzastopnih dana gledanja u Sunce gledati u Sunce 100 sekundi, odnosno 1 minut i 40 sekundi. Stojte na goloj zemlji, golih stopala, što je veoma bitno i ne sme se zaboraviti. Oči mogu da trepnu. Nepomičnost očiju nije potrebna. Nemojte nositi kontaktna sočiva ili očajle (naočare) dok gledate u Sunce.

Morate verovati da Sunčevi zraci ili svetlost koja vam ulazi u oči imaju ogromnu korist i da vam neće naneti štetu. To će vam dati ranije, brže i bolje rezultate. Čak i bez komponente ubeđenja dobićete rezultate, pod uslovom da pratite pravilno izvođenje; međutim, trebaće vam više vremena. Sa druge strane, ne treba da se uzdržavate od svojih normalnih dnevnih aktivnosti. Nema ograničenja. Možete uživati u hrani dok primenjujete vežbu. Glad će se vremenom sama smanjiti, ali neće potpuno nestati, kako tvrde neki šarlatani i prevaranti.

Uzmite u obzir gledanje sa istog mesta u isto vreme. Praćenje određenih šema ima svoje prednosti. Ako se molite, možete koristiti bilo koju molitvu po vašem izboru. Nijedna nije preporučena niti je potrebna. Kao predostrožnost neka vam oči pregleda lekar. Takođe, trebalo bi periodično da idete na kontrole. Ako vam se zagreju obrazi onda prestanite sa gledanjem. Koristite zdrav razum.

Kada dostignete tri meseca, gledali ste u Sunce 15 minuta odjednom. Ako možete gledati TV 3 sata, sigurno možete gledati i u Sunce toliko dugo. Šta se dešava kada dođete do 15 minuta? Sunčeva energija, ili Sunčevi zraci koji prolaze kroz ljudsko oko, pune predeo hipotalamusa, što je put iza mrežnjače koji vodi do mozga. Jedan od prirodnih “softver programa” u mozgu će početi da radi i mi ćemo početi da primećujemo promene, jer nećemo imati mentalnu napetost i brige. Pored toga, imaćemo samopouzdanje da se suočimo sa životnim problemima, što znači razvijanje pozitivnog umnog stava, umesto negativnog. Postaćemo hrabri, jer su naše psihoze nestale, a nestaće i sve bolesti uma. Ovo je prva faza metode i traje oko 3 meseca.

Ljudi imaju dobre i loše osobine, koje su dve strane istog novčića. U odsutnosti Sunčeve svetlosti mi razvijamo loše osobine. Kada Sunčeva svetlost uđe u mozak, dobre osobine se probude zamenjujući loše. Na kraju, čak i spiritualno nepoznavanje nestaje. Nekada se zbunite od onoga što čujete ili čitate. Dobijate kontradiktorne informacije, recimo, crveno vino je dobro za vas, a alkohol je loš. Zavedeni ste životnim problemima i mrzite donošenje odluka. Ali nakon 3 meseca gledanja u Sunce razvijate osećaj samopouzdanja i znate sve odgovore za sebe. Razvijate spiritualne moći koje su već sastavni deo vas. Loše navike nestaju; bes, pohlepa i ljubomora vas napuštaju. Postajete ljubazno stvorenje. Svima se dopadate. Nećete pogrešiti. Ako ste pozitivni ili hrabri (neustrašivi), nećete nikome naškoditi. Postaćete saosećajna osoba. Pozitivan prilaz stvara rešenje problema u društvu. Za 3-5 meseci sve se menja.

Pored toga, mentalna depresija nestaje. Psihijatri primećuju da je tuga uzrokovana nedostatkom svetlosti. Korišćenjem tehnike gledanja u Sunce nećete biti depresivni nikada u životu. Postići ćete savršen balans uma. Strah od smrti će nestati. Stanje uma je takvo da ćete srdačno dočekati smrt. Ono što će se desiti - bićete u stanju da dopustite da se desi. Neće vas biti briga. Svako ima neku vrstu mentalne poremećenosti, što je najveći ljudski problem, koji može biti otklonjen pravilnim korišćenjem Sunčeve svetlosti.

2. faza: 3-6 meseci

Takođe nastavljate sa gledanjem u Sunce i dodajete po deset sekundi svaki dan.

Sledeća posledica će biti ta da će fizičke bolesti početi da se zalečuju. Oko 70-80% energije sintetizovane iz hrane uzima mozak i koristi je za napetost i brige. Sa manjkom mentalne napetosti, mozgu nije potrebna ista količina energije kao ranije. Kako nastavljate sa gledanjem u Sunce i kako se vaša napetost smanjuje, potreba za unošenjem hrane će se smanjiti.

Kada stignete do faze neprekidnog gledanja u sunce 30 minuta, polako ćete biti oslobođeni fizičkih bolesti, jer će do tada sve boje Sunca stići do mozga kroz oči. Mozak reguliše protok boja namenjenih pojedinim organima. Svi unutrašnji organi dobijaju ogromne zalihe potrebnih boja. Vitalni organi su zavisni o neke Sunčeve boje. Bubrezi - crvena, srce - žuta, jetra - zelena itd. Boje stižu do organa. Na ovaj način funkcionišu terapije bojama - reiki i pranično lečenje. Ima mnogo dostupnih informacija o lečenju bojama. Ovo je proces oslobađanja od fizičkih oboljenja u periodu od 6 meseci. Posle 3-4 meseca možete postati izlečeni od vaših fizičkih oboljenja autosugestijom, a to je vizualizovanje izlečenja vaših oboljenja dok gledate u Sunce. Naučni metodi, kao što su solarijumi, kristali, prirodno kamenje, drago kamenje, svi oni koriste Sunčevu energiju, koja je smeštena u ovom prirodnom kamenju. Možete držati prirodno obojeno kamenje u vodi za piće kako biste još više ubrzali lečenje.

Fotosintezi, koju mi pogrešno tumačimo, nije uopšte potreban hlorofil. On je potreban samo carstvu biljaka. Ljudsko telo može da je obavlja sa drugim posrednikom. Fotosinteza pretvara Sunčevu energiju u oblik korisne energije.

Oči primaju čitav spektar Sunčevog svetla, koje se prenosi različitim delovima mozga, prema potrebi. Kao rezultat, izlečeni ste od svih bolesti. Treći posrednik je izbegnut. Kako nastavljate da gledate u Sunce, energija se više ne koristi za mentalne probleme ili fizičke bolesti; na taj način nivo skladištenja energije u telu se povećava. Vi ste svoj gospodar za 6 meseci.

3. faza: 6-9 meseci

U šestom mesecu ćete početi da dobijate originalnu formu mikrohrane, a to je naše Sunce. Dodatno, time se može izbeći otrovni otpad koji uzimate u svoje telo dok jedete regularnu hranu.

Nakon 7,5 meseci i 35 minuta gledanja u Sunce je vreme kada glad počinje opipljivo da se smanjuje. Smanjuje se potreba za uzimanjem hrane. Niko ne treba da jede više od svog nivoa gladi. Glad dolazi zbog energetske potrebe tela, što je neophodno za njegovo postojanje. Hrana nije neophodnost za funkcionisanje tela, koje je sporedni proizvod Sunčeve energije. Ako nema Sunčeve svetlosti, biljke neće rasti.

Zbog toga, dok konzumirate regularan oblik hrane, glad počinje polako da se smanjuje. Do osmog meseca, glad bi trebaloda se rapidno smanji (ne i da nestane, kako tvrde neki šarlatani i prevaranti). Za nekoga ko nema poverenje, taj period može da bude 9 meseci, odnosno 44 minuta. Svi mehanizmi povezani sa glađu, kao što su aroma, želje, muka - takođe nestaju. Postoji mišljenje (posle ovog iskustva) da je mozak znatno aktiviran Sunčevom energijom.

Posle 9 meseci

Posle 9 meseci, ili kada stignete do 45 minuta, gledate svaki dan 45 minuta u trajanju do 6 ili 7 dana, a onda se vraćate na 15 minuta, za 30 dana, tako što svaki dan smanjujete gledanje u Sunce za 1 minut; a onda treba da prestanete sa intenzivnim gledanjem u Sunce, jer solarna nauka zabranjuje dalje gledanje u Sunce, radi očiju. Mada možete da gledate i dalje najviše 15 minuta na dan. Telo će se isprazniti kada prestanete da gledate u Sunce, i trebaće mu vremena da se ponovo napuni. Sada morate da počnete da hodate bosonogi po zemlji 45 minuta svakodnevno tokom 6 dana. Samo opušteno hodanje. Nema potrebe za brzim hodanjem ili trčanjem. Svako pogodno doba dana je u redu; međutim, preporučljivo je da to radite kada je zemlja zagrejana i Sunčeva svetlost vam pada na telo. Kada hodate bosonogi, aktivira se važna žlezda u centru mozga, koja se naziva pinealna žlezda, ili “treće oko”. Palac na nozi predstavlja ovu žlezdu. Pre 25 godina smatrala se za beskorisnu žlezdu. Sada je postala važna žlezda za izučavanje, i do sada je objavljeno oko 18000 studija na tu temu. Uvek je bila poznata kao “sedište duše”. Pinealna žlezda ima optičke nervne završetke. Ostala 4 prsta na nogama takođe predstavljaju žlezde - sluznu, hipotalamus, talamus i amygdala. Amygdala zadnje 2-3 godine dobija na važnosti u medicinskim istraživanjima. To je jezgro Sunca ili kosmičke energije, i igra važnu ulogu u fotosintezi kroz Sunčevu svetlost koja stiže do mozga kroz oko. Kada hodate bosonogi, vaša telesna težina stimuliše svih 5 žlezda kroz vaše prste. Ovo je ojačano zemljom (toplotom/energijom) i Sunčevim zracima koji padaju na vašu glavu ili krunsku čakru. Sve čakre stvaraju magnetno polje i telo/mozak se ponovo puni energijom Sunca koja u vas ulazi. Opustite se. Hodajte 45 minuta tokom godinu dana i glad će i dalje biti daleko od vas; ješćete sve manje i manje.

Posle jedne godine ponovnog punjenja, ako ste zadovoljni, možete prestati sa hodanjem. Nekoliko minuta Sunčeve energije koja na vas pada jednom u 3-4 dana će biti dovoljno od tada pa nadalje. Ali ako želite da vaš imuni sistem ojača, onda nastavite sa hodanjem. Takođe, ako želite da povećate memoriju, ili inteligenciju, nastavite sa bosonogim hodanjem. Kako povećavate Sunčevu toplotu na svojim nogama mozak će se sve više aktivirati, što će rezultovati većom aktivnošću pinealne žlezde. Pinealna žlezda ima neke psihičke i navigacione funkcije. Različiti delovi tela i njihovi organi se pročišćavaju jednom kada prestanete da jedete industrijsku i ostalu nezdravu hranu, zbog detoksikacije.

Postoji još jedna korisna vrednost (sem unošenja hrane) za unutrašnje organe. Ove žlezde imaju mnogo funkcija i mogu da funkcionišu na optimalnom nivou kroz Sunčevu energiju. Ako ste srećni da optimalno aktivirate mozak, sigurno ćete dostići prosvetljenje. Ovaj metod može biti sigurno korišćen za kontrolisanje gojaznosti. Skoro svi problemi se rešavaju.

Navodno, 1922. godine, “Imperial Medical College” u Londonu objavio je da su solarni zraci bili idealna hrana za ljude. Međutim, niko nije pomenuo koja je njihova tehnika bila. Iako je Jogananda u svojoj knjizi “Autobiografija jogija” intervjuisao mnogo svetaca i mistika da otkrije tajne njihovog malog unosa hrane (neki šarlatani i prevaranti su lagali kako nisu ništa jeli, što je nemoguće), i čest odgovor je bio da je Sunčeva energija ušla u njihovo telo kroz tajna vrata i stigla do srži (moždine) u mozgu. Nisu otkrili svoju tajnu. Ovo znanje je bilo izgubljeno prosečnim ljudima tokom dugog perioda vremena.

- - - - - - - - - -

Poznati o Suncu

Hrišćanstvo, kao religija i “nauka”, kako je napravljeno posle Konstantina, je zlo, jer podržava jednu stranu ličnosti, a tera vas da mrzite svoju drugu stranu. Religija je zla nauka koja kaže: “Voli dobro, a mrzi zlo.” I dobro i zlo su deo tebe, i kada voliš samo dobro, kako kaže religija, onda si u konfliktu sa samim sobom, jer deo sebe koji je zao mrziš. Tako mrziš sam sebe i onda iz te frustriranosti radiš ono što su religiozni ljudi radili. Religija je đavolje maslo, jer deli um i duh, a traži da voliš samo jednu stranu sebe. Vera u stvoritelja je u redu, jer je iz srca, a religija je iz uma.

Izvod iz intervjua sa Nikolom Teslom iz 1899. godine.

Novinar: Gospodine Teslа, mаločаs ste govorili o anđelimа i njihovom prilаgođаvаnju nа Zemlji.

Tesla: Jesаm li? To je isto. Možete nаpisаti i ovo: on se drznuo dа uzme nа sebe prerogаtive Indre, Zevsа i Perunа. Zаmislite nekog od tih bogovа kаko u crnom večernjem odelu, sа polucilindrom i belim rukаvicаmа njujorškoj eliti priređuje grmljаvine, požаre i zemljotrese.

Tesli monoteističke religije nikada nisu bile uzor. Da li je radi toga i bio toliko uspešan?

Znate li vi, veliki i mali vernici, da se spisi iz Biblije nigde nisu mogli naći do doba Martina Lutera i pojave protestantizma. U katoličkoj crkvi je bilo zabranjeno objavljivati “reč božiju” običnim ljudima. Dakle, dosta je bilo vremena i povoda za najveće manipulacije.

Evo šta su neki poznati ljudi rekli o Suncu i gledanju u Sunce...

* * *

“Ono što jedemo zapravo je radijacija. Naša hrana su kvanti energije”, izjavio je dr. George Washington Crile na skupu doktora u Memphisu 1933. godine. “Ta radijacija koja otpušta električnu struju za električni strujni krug tela, odnosno za živčani sistem, ulazi u hranu iz Sunčevih zraka.”

“Atomi su”, kaže dr. Cricle, “sićušni sunčevi sistemi. Oni se pune Sunčevim zračenjem poput opruga. Ti bezbrojni atomi, puni energije, uzimaju se kao hrana. Kad jednom uđu u ljudsko telo, ti energizovani prenositelji otpuštaju energiju u telesnu plazmu. Zračenje tada daje novu hemijsku energiju i nove električne struje. Telo vam je od onakvih atoma, oni su vaši mišići, mozak i organi kao što su oči i uši.”

* * *

“Jednoga dana ljudi će otkriti kako živeti isključivo od Sunčeve energije. Hlorofil je jedina u prirodi poznata stvar koja nekako ima moć da deluje kao klopka za Sunčevo svetlo. On hvata Sunčevu energiju i skladišti je u biljci. Bez toga ne bi bilo života. Energiju, koja nam treba za život, dobijamo iz Sunčeve energije pohranjene u biljci koju jedemo ili u mesu životinja koji jedu biljke. Energija, koju dobijamo iz uglja ili iz nafte, takođe je Sunčeva energija, koju su biljke zarobile pre dosta miliona godina. Živimo od Sunca preko energije hlorofila.”

William Leonard Laurence

* * *

“Svetlost je uvek bilа nа mojoj strаni. Znаte li ko mi je otkrio obrtno mаgnetno polje i indukcioni motor, što me je proslаvilo u dvаdeset i šestoj godini? Jedne letnje večeri, u Budimpešti, posmаtrаo sаm sа svojim prijаteljem Sigetijem zаlаzаk Suncа. Na hiljаde vаtri okretаlo se plаmteći hiljаdаmа bojа. Setio sаm se Fаustа i recitovаo stihove iz njegа. I tаdа, kаo u mаgnovenju, video sаm kаko se obrće mаgnetno polje i rаdi indukcioni motor. Video sаm ih u Suncu!”

Nikola Tesla

* * *

I Biblija piše i preporučuje:

“Slatka je svetlost, i dobro je očima gledati Sunce.”

Knjiga Propovednika 11:7

A vi vernici, koji se rugate Suncu, i sungazingu, a hranite se krvlju poklanih životinja, njihovim mesom i njihovim strahovima, što verujete u bogohulno i bogoborno obrezane ljudske primerke, njihovu krv i njihove strahove, izvolite sad pa se raspravljajte sa Biblijom.

Kletve ce ti pomoci, ojha do bola, sam sebi pravis probleme konstantno Litonjo, :)
Bespotrebni tekstovi za neistomisljenike, :)
Hinduista jesi i to ces ostati.
Ne zamataj se previse i ne nervoziraj se to negativno utice na srcku.
Bidni opusten i moli se Bogu da te sacuva dusu od "arhitekte".
Bog voli sve pa i tebe i dace ti mogusnosti da spoznas samoga sebe.
Ne trosi se previse , cuvaj snagu trebace ti, namaste , :)

- - - - - - - - - -

Da,gledati u Isusa,a ne bukvalno u fizicko Sunce, litonjo, to neces nikada shvatiti, dok te vode duhovni entiteti, ende, :)

Kletve ce ti pomoci, ojha do bola, sam sebi pravis probleme konstantno Litonjo, :)
Bespotrebni tekstovi za neistomisljenike, :)
Hinduista jesi i to ces ostati.
Ne zamataj se previse i ne nervoziraj se to negativno utice na srcku.
Bidni opusten i moli se Bogu da te sacuva dusu od "arhitekte".
Bog voli sve pa i tebe i dace ti mogusnosti da spoznas samoga sebe.
Ne trosi se previse , cuvaj snagu trebace ti, namaste , :)

- - - - - - - - - -

Da,gledati u Isusa,a ne bukvalno u fizicko Sunce, litonjo, to neces nikada shvatiti, dok te vode duhovni entiteti, ende, :)

Pomoći će tebi, jihad ratniče, prerušen u hrišćanina, na zadatku da se rugaš hrišćanstvu i rasteruješ ljude od crkava, gnjido i litalino. Jedino ti ovde imaš probleme dok jedeš polupečenu svinjsku glavu. Da li ti ta polupečena glava nešto šapne pre nego što je izeš? Šta ti šapuće?

Jadni tvoji tekstovi koje ni ne razumeš. Ne umeš ni da pišeš kako treba. Tuga.

Nije zabranjeno biti hinduista. Svaka čast onome ko jeste. Ali ja nisam. I nikada neću biti član bilo koje verske zajednice.Pa ni hinduističke.

Šta znači “zamataj” i “nervoziraj”? Nikad čuo. Imaš sreće što se ovako proseravaš na forumu, u RL bi odavno bio nokautiran.

Budi šta god hoćeš, ali priznaj da si musliman i da si na zadatku razbijanja hrišćanskih crkava. Moli se Allahu da te sačuva od krvi bogoborno i bogohulno obrezanog čoveka, koja je bila puna mesa, mleka i jaja. Fuj.

Idi i nažderi se GMO kobasica i salama od svinjskih creva i tumora, ionako nisi za bolje.

Bogu sve najbolje, a obrezanim krmcima sve najgore.

Imam ja snage kakve ti nikada nećeš imati, jer meni kroz vene teče Sunčeva energija, a ne svinjska mast, kao tebi i tvojim guruima. Bljak.

Nauči da citiraš post, jandalo i litalino.

Da, derviški hrtko, gledati u Sunce, bukvalno u fizičko (a ne fizicko) Sunce, litonjo i prknopoklopcu, a ne u tamo neke obrezane jadnike. Ti to naravno nikada nećeš (neces) shvatiti, dok te vode blatnjavi entiteti. Ojha. Ende.

A s obzirom na to kako se hraniš... tuga...

- - - - - - - - - -

Ijao ljudi da znate kakvu je ISTRAZIVAC9 salatu malopre probao u gradu. Vrh! Tako on kaže. U pitanju su morski plodovi: gomila anusa od hobotnice pomešana sa gomilom anusa od meduze. Restlovi. Šupak od hobotnice je tvrd kao krastavac i ima one bodlje, kao armature, a šupak od meduze izgleda kao pihtije (ladetina); pa kad se pomeša... mmm... milina... njegovo iskustvo... Ima neki čudan i neodređen ukus, teško da bi se mogao uporediti sa bilo čim. Ma topi se u ustima... prema njegovoj tvrdnji... Waldorf salata i kavijar su za ovo nula; ma nula! 100% najprva i najglavnija salata sveta. Dobar tek. Prijatno.

- - - - - - - - - -

Derviški hrtko ISTRAZIVAC9 malopre ušao u pekaru i onako zamišljen zatražio pitu od govana. I pekarka mu dala pitu savijaču od krompira. U čemu je štos?

I je li pojeo pitu?

Ha ha ha. Jeste. Izjeo ju je odavno i već mu je prošla kroz creva. On inače ima metabolizam i digestivni trakt kao golub. Istovremeno puni želudac i prazni creva. I tako po ceo dan. Ne daj bože da mu se digestivni trakt izvrne naopako, pa da prazni želudac kroz usta a puni creva kroz guzicu. Ha ha ha ha ha ha ha ha...

- - - - - - - - - -

Da li je nekada ISTRAZIVAC9 čuo za cyber jaja i cyber piliće? A neko od vas?

Ovako. Uzme se kućište od starog kompjutera, u njega se stavi malo slame, i jedno dve kokoši. Potreban je i pevac, da ih posećuje s vremena na vreme. (Naravno, celu ovu operaciju treba da izvede samo i jedino onaj ko razlikuje kokoš od pevca.) I onda svako jutro u kućištu osvane barem po jedno jaje. To su vam cyber jaja. Ako ih stavite pod kokoš, pod sebe ili pod nekoga, a onda izležete pile - to vam je onda cyber pile.

E, sad, morate da numerišete sva jaja brojevima 1 i 0; tako se prave binarna jaja. Numerisanje jaja vrši se tako što se sva jaja provlače kroz okrugle minđuše. Ono koje može da prođe označava se brojem 0, dok se ono koje ne može da prođe označava brojem 1. Nivelisanje jaja, u smislu da li su vodoravno ili horizontalno postavljena, vrši se u odnosu na petlova pernata jaja, koja su referentna tačka. Ona se hrane kompjuterskom energijom iz kućišta. Svaka reč ili svaki broj mogu se izraziti uz pomoć binarnog niza. Zavisno od broja slova ili brojeva.

Ako se neka ženska zove, recimo, Jovanka, šta mislite koliko treba da joj se utera jaja i svega oko jaja da bi joj se ime napisalo u binarnom nizu? Izvinjavam se Titovoj udovici i još nekim gološijankama.

A da li jaja smeju da se probuše i nanižu na konac da bismo dobili pravi pravcati binarni niz?

Mislite o tome.

ISTRAZIVAC9 ne ume da misli. Njegov mozgojedac gladuje u njegovoj lobanji. Teško njemu. Nema mu spasa. Tuga.

Ovo nije hrišćanska tema. Ograničeni imaju na stotine svojih debilnih tema.

Idemo na ozbiljnu diskusiju, nakon razbijanja argumentima nepismenih verskih fanatika.

Dakle...

Proces individuacije beskonačne svesti, odvija se kroz tri stanja: java, san i duboki san.

Pod beskonačnom svešću podrazumeva se trojstvo: beskonačno znanje, beskonačna ljubav i beskonačna moć. Sva tri ova stanja: java, san i duboki san, odvijaju se u snu zvanom ljudski život, odnosno predstavljaju ono što se obično definiše kao java, a što je zapravo jedno sanjanje otvorenih očiju, ne u klasičnom smislu fantaziranja, već u smislu sanjanja da smo budni. Stanje koje se po običaju definiše kao san, ili kada se kaže da čovek spava, u stvari je stanje u kome čovek sanja da spava. Kada čovek radi ono što obično biva definisano kao sanjanje, on onda sanja da sanja. Tvrdi se da tokom faze dubokog sna čovek ne sanja, što nije tačno. Tokom faze dubokog sna čovek sanja, jer stanje dubokog sna, kao i stanje jave i stanje sna, jesu deo čovekovog sna da je živ, odnosno da živi. Dakle, znači da i tokom dubokog sna čovek sanja. Sanja da je u stanju dubokog sna; sanja da ne sanja. A neki tvrde da je tokom dubokog sna čovek u stanju stvarnosti, ali da za to ne zna, odnosno izjavljuju da je stanje dubokog sna, stanje stvarnosti, doživljeno “nesvesno”. Jasno je da je svaki čovek, u stvar(nost)i, stvarnost, ali je jako sputavajuće tvrditi da faza dubokog sna predstavlja stanje blisko stanju stvarnosti. To može dati povoda mnogim fantazijama i dodatnom nerazumevanju. Pa zar nije dovoljna fantazija da se živi i nerazumevanje da sve, u stvar(nost)i, jeste bog?

Sanjanje je jedno stanje koje neprekidno prati čoveka koji ne raspoznaje stvarnost (boga) od iluzije (svest, vibracije, energije, materija). Čovek koji ne raspoznaje stvarnost od iluzije, sanja da je budan, sanja da je zaspao, sanja da sanja, sanja da je u stanju dubokog sna i sanja da se budi. Čovek koji ne raspoznaje stvarnost od iluzije, sanja da je začet, da je rođen, da živi i da mora da umre. U stvari, sva začeća, sva rođenja, svi životi i sve smrti dešavaju se, preciznije, izgleda kao da se dešavaju, kao san “u” onome što svaki čovek u stvarnosti jeste, to jest u bogu. Onome ko ne raspoznaje stvarnost od iluzije, ove tvrdnje mogle bi se činiti kao fantazije, kao plodovi ludosti i halucinacije. Ko raspoznaje stvarnost od iluzije, naprotiv, zna da je univerzum fantazija i da nema veće halucinacije od verovanja da su život i svet stvarni. Onome ko ne poznaje sebe, ove tvrdnje mogu izgledati kao puko filozofiranje, dok su za onoga ko sebe poznaje, konkretna istina lično utvrđena. Važno je znati da, znati sebe, ne znači znati sebe.

- - - - - - - - - -

Otvaranje trećeg oka...

Ova vežba se radi sa specifičnim tonom i govorom. Vežba treba da se radi 4 dana zaredom. Regularna meditacija za treće oko bi trebalo da sledi za kompletno otvaranje i utvrđivanje energije. Ova vežba ga samo pokreće. Dalji rad je potreban i mora biti nepromjenjiv za maksimalan rezultat.

Sedi, sa uspravnim leđima. Postavi ruke kao na slici. Za ljude koji su dešnjaci, desna ruka vam treba stisnuti levi kažiprst. Za levake, leva ruka vam treba stisnuti desni kažiprst. Palac treba pritisnuti kao što je na slici, na mesto gde se završava nokat.

Kad osetite jako slab električni šok, znaćete da ste pronašli pravo mesto. Nemojte se obeshrabriti ako ga ne možete naći. To se pojavljuje kod onih koji imaju prirodno jake aure. Ovo usmerava tok energije u treće oko.

Ova mudra se može koristiti u bilo kojoj regularnoj meditaciji za treće oko. Zadržite ovu poziciju šake tokom meditacije.

Zatim udahni kroz nos i pri izdahu vibriraj reč “Thoth”. Thoth je bog Meseca u staroegipatskoj mitologiji, vladar šeste čakre, i treće oko je Mesec. Pusti dah sporo kroz usta i vibriraj - “TH-TH-TH-TH-OH-OH-OH-TH-TH-TH” - kao jedan dugi izdisaj (vibriraj zvuk jedanput u izdisaju, kao pri jogičkom brujavom dahu).

Sada, ovo je važno. TH i OH vibriraj u isto vreme. Trebalo bi da praviš TH zvuk kroz čitav izdisaj.

Jezik će ti vibrirati između zuba. Namještanje može potrajati par sekundi da bi se dobio osećaj na sredini čela (treće oko). Ne brini, samo idi dalje.

Pokušaj da pronađeš ispravnu vibraciju koju ćeš moći da osetiš u čelu. Ovo će zahtevati par eksperimenata. Uradi najbolje što možeš. Možda ćeš morati ponavljati i do petnaest puta dok ne uspeš, ali moraš biti uporan.

Ovo gore ponovi 4 puta zaredom i opusti se.

Sada, poravnaj svoje treće oko pravilno tako što ćeš ga vizaulizovati sa krajem okrenutim ka unutra, kao što je ilustrovano na slici dole. Boja trećeg oka je svetlo bela, kao minijaturno Sunce.

Veoma je važno da čitava ova vežba bude rađena četiri dana uzastopno. Po mogućnosti sa 24 časa razmaka. Tada je ispravno urađeno i učinili ste prvi korak ka otvaranju i aktiviranju vašeg trećeg oka.

Kad završiš, važno je meditirati na treće oko da bi energija mogla teći. Tako će biti potpuno otvoreno.

Samo zatvori oči i “gledaj” u treće oko, na sredini čela. Važno je opustiti se i ne naprezati oči, iako su zatvorene. Na početku, obično bude crnina, zavisno od toga koliko je aktivno treće oko; onda su moguće razne boje i oblici kao u kaleidoskopu. Kao proricanje iz crnog ogledala. Boje i oblici će postati slike nakon dugih i regularnih meditacija. Upamti, pogled ti mora biti lagan i opušten. Osećaj pritiska je normalan nakon završetka meditacije. To nestane s vremenom.

Što možeš očekivati?

Jedan od prvih iskustava je glavobolja i pritisak na centru čela. Takođe se može činiti da taj osećaj dolazi iz unutra, obično centimetar ili dva ispod površine čela, gde utiče na šestu čakru. To je pozitivni indikator pinealne žlezde koja se budi i počinje funkcionisati na zdrav način.

Možeš takođe osetiti bol i pritisak kad god se fokusiraš na treće oko ili meditiraš na treće oko. Ovo je potpuno normalno i smanjiće se s vremenom.

Neki ljudi mogu osetiti i migrenu nekoliko sati posle vežbe. Jačina posledičnih efekata će odlučiti koliko je potrebno da se pinealna žlezda pokrene.

Namaste.

Trajna molitva...

Živeti život kao neprekidan izraz zahvalnosti...

Postoji jedan specifičan oblik molitve, koji je u današnje vreme gotovo i zaboravljen, ako je ikada i postojao kao takav, a koji ima zapanjujuću sposobnost da podigne i usidri vašu svest na jednom višem nivou, i pružiti vašem životu dublji osećaj smisla i svrhe. Ova “molitva” će vam pružiti sve ono što vam je istinski potrebno u materijalnom i u nematerijalnom smislu, i doneti vam istinsko blagostanje, bez obzira na okolnosti oko vas. Ona se ne sastoji od ponavljanja naučenih reči, koje izgovarate po navici, kako biste ostvarili nekakvu korist. To je molitva koja ne podrazumeva nužno verbalni oblik govora, nego pre svega određuje i oblikuje stepen zahvalnosti koji osećate u životu. Pod tim ne mislim na onu površinsku zahvalnost, koja zavisi od toga da li vam se stvari trenutno odvijaju onako kako biste vi to hteli ili ne. Tu se radi o jednom dubljem osećaju zahvalnosti i temeljnom poverenju prema životu. Ono se temelji na spoznaji da je život kao takav, sam po sebi, neprocenjiv dar, i da ste vi sami proizašli iz tog života kao jedan njegov izraz, i da ste neprekidno povezani s njim. To znači da kao svoje najveće bogatstvo prepoznajete dragocenost toga što imate priliku da na ovaj jedinstven način doživljavate, otkrivate i spoznajete sebe, što ste upravo ovde, upravo sada, i da vam je to samo po sebi dovoljno da budete istinski srećni.

Zahvalnost je temeljni preduslov bilo kakve duhovnosti i svesnog življenja. To je jedan detinjast odnos poverenja između vas i života, u kome znate da ste njegovo voljeno dete, da će se život uvek pobrinuti za vas i da nikada nećete biti napušteni. To je spoznaja koja automatski prebacuje fokus vaše svesti sa onoga što nemate na ono što imate.

Čarolija zahvalnosti leži u tome da, kada ste od srca i iskreno zahvalni na nečemu, i svesno izrazite tu zahvalnost, vi odašiljete jednu od najčistijih i najsnažnijih energija u svemiru, koja neodoljivo privlači još više toga, na čemu ste zahvalni, u vaš život. Uzmite, na primer, slučaj u kome vam je neka osoba pripremila ukusan ručak, ili vam poklonila nekakav suvenir koji je napravila. Ako se toj osobi iskreno zahvalite, i pokažete joj koliko cenite njen trud i pažnju, taj vaš gest će u njoj proizvesti želju da vam sledeći put pripremi još ukusniji ručak i pokloni još lepši suvenir, ne zbog osećaja dužnosti, nego iz čiste radosti što ste prepoznali njen čin ljubaznosti i dobre volje. Isto je i sa životom. Samim prepoznavanjem bogatstva i dobrobiti kojima vas život obasipa, vi otvarate kanale za dotok još veće količine tih energija u svoju stvarnost. Svesno izražavanje zahvalnosti od vas čini magnet za istinsko blagostanje i dobrobit na svim nivoima vašeg bića, i oko vas stvara polje pozitivne energije koje automatski preobražava sve negativne misaone obrasce i energije s kojima dolazite u dodir.

Dakle, kako provoditi takvu jednu molitvu koje nema ni u jednom jedinom molitveniku, i o kojoj ne postoji pisani trag? Vrlo jednostavno - živeti je.

Možete započeti tako što ćete, svakog jutra, pre nego što ustanete iz kreveta, ili neposredno nakon što ste se razbudili, provesti nekoliko trenutaka u iskrenom izražavanju zahvalnosti na životu. Možete, na primer, sklopiti ruke u “namaste” položaj i reći nešto u stilu: “Hvala ti, živote. Hvala ti na ovom divnom danu. Hvala ti što sam upravo ovde i upravo sada.” Možda će vam se u početku ovakva praksa učiniti stranom, čudnom ili u najmanju ruku vrlo neobičnom, ali već nakon nekoliko dana osetićete duboku promenu u svom doživljaju i percepciji života. Razlog zbog koga je izgovaranje ovakvih rečenica od neprocenjive važnosti leži u tome što vam ono služi kao sidro koje vas izvlači iz mehaničke i automatske svesti ega, koja je podložna diktatu navike, i dovodi vas u svest sadašnjeg trenutka, otvarajući vas prema lepoti i radosti koja je svuda oko vas.

Tokom dana, dopustite da sve vaše radnje započnu iz tog novog, svežeg osećaja zahvalnosti.

Pokušajte da dostignete stanje u kome sve što radite - radite sa zadovoljstvom i iskrenim zanimanjem. Recimo, kad se pred vama pojavi nekakva obaveza ili posao koji morate obaviti, a koji vam je do sada predstavljao problem ili gnjavažu, učinite nešto revolucionarno - ne opirite mu se, ne prosuđujte ga i ne stvarajte priče oko njega. Umesto toga, jednostavno ga prihvatite i uđite u njega u potpunosti. Kada to učinite, otkrićete, na vaše veliko zaprepašćenje, da se u srži toga nalazi jedan duboki mir i “prostranost”, koja će vam pomoći da ga uspešno i kvalitetno izvršite, sa punim osećajem zadovoljstva. Tada ćete shvatiti da je sva težina i “muka”, koju ste pripisivali tom poslu, proizilazila isključivo iz vašeg opiranja i vaše želje da budete negde drugde i radite nešto drugo - odnosno iz nezahvalnosti. Zato, jednostavno, uđite u to, sa potpunom predanošću, ovde i sada, i videćete da nikakva obaveza ili potencijalni problem neće moći da naruši vašu unutrašnju radost i mir. Sve što radite, radite iz svesti da u životu, zapravo, nije bitno gde ste i šta radite, nego ko ste dok to radite. Ovo je vrlo snažna spoznaja. Jeste li zahvalni i radosni, nasmejani i ljubazni, ili nezahvalni i turobni, hladni i osorni? Čega ima više u vašem danu, i šta od toga određuje vaš život, šta određuje vas kao pojedinca? Kako vaše lice izgleda usled jednog, a kako usled drugog stanja? Šta vam donosi više radosti, mira i ispunjenja? Na taj će način vaše svetlo uvek sijati. Drugi će oko vas primetiti tu vašu radost i u čudu se pitati otkud crpite toliku energiju i vitalnost. Vi ćete znati odgovor - iz nepresušnog izvora radosti i ljubavi koja se nalazi u srcu svakog trenutka.

Pre svakog obroka, sedite tiho i zahvalite životu što vam je darovao ovu hranu, bez obzira što vaš ego možda to sve uzima zdravo za gotovo i nikada nije zadovoljan onim što ima ili smatra da bi trebalo da ima još više. Blagoslovite svoju hranu. Možete reći otprilike: “Hvala ti živote. Hvala ti na ovoj hrani, hvala ti na tome što sam upravo ovde, upravo sada. Neka ova hrana ima blagotvoran uticaj na moj organizam, na moju probavu, neka moje telo iskoristi najbolje od ove hrane za svoj optimalan razvoj i najveću dobrobit. Neka svi koji sa mnom jedu - jedu u miru, radosti i ljubavi. Hvala ti.”

Ovo nas dovodi do još jednog izuzetno moćnog oruđa za podizanje nivoa svesti: blagoslova. Blagoslov nije ograničen na religije. One su ga samo prisvojile kao deo svog folklora. Blagoslov je, u suštini, energija ljubavi koja proizilazi iz svesti jednote i međusobne povezanosti svih živih bića, kao iskreni izraz namere da ljubav i radost koju vi osećate u sebi pređe i na one oko vas, kako bi svi zajedno uživali blagodati i dobrobiti, jer shvatate da je najveća dobrobit jednoga istovremeno i najveća dobrobit svih. Stoga, kada blagosliljate, vi u suštini odašiljete energiju veoma visoke svesti u područja u kojima osećate da postoji manjak te svesti. Blagosliljajući, vi odašiljete energiju i atmosferu mira, ljubaznosti i isceljenja, koja se iz središta vašeg bića poput koncentričnih krugova širi u beskonačnost, i obuhvata sve na svom putu. Stoga, koristite blagoslov što je češće moguće u svom životu, kao veoma moćno oruđe stvaranja, jer je njegov izvor neiscrpan, a od vas ne zahteva ništa osim malo dobre volje.

Ako tokom dana osetite da vaša svest tone pod uticajem spoljnih faktora, koji vam odvlače pažnju, samo budite svesni toga, i nemojte se previše opterećivati u smislu da morate forsirati ili veštački održavati tu višu svest. Naposletku, to ne radite ni zbog koga drugoga osim vas samih. Neka se taj “pad” dogodi prirodno, sam od sebe, jer ionako osećaj i doživljaj više svesti ne možete odglumiti ili isprovocirati na silu. Samo posmatrajte svoja duševna stanja i kada shvatite da se nalazite na niskom-ego-nivou svesti, prihvatite to kao prolazno stanje, stanje u kome se nalazite, ali budite svesni da to nije vaše prirodno stanje. To će vam odmah ukazati na činjenicu da ste se zaboravili, da ste izgubili osećaj zahvalnosti, i da niste prisutni ovde i sada.

Sam vaš čin posmatranja i osvešćivanja je najbolji i najuspešniji lek protiv tog “pada u zaborav”. U održavanju višeg stanja svesti vam takođe može pomoći to što ćete se okružiti inspirativnom, duhovnom muzikom, ili bilo kojom vrstom muzike koja u vama budi pozitivna osećanja, čitanjem duhovnih tekstova, gledanjem inspirativnih filmova, vežbanjem...

Neka svaka vaša radnja bude svesni čin zahvalnosti na životu. Od svega što radite učinite ritual kome pristupate sa potpunom posvećenošću, pažnjom i prisutnošću. Pokušajte da svaki trenutak doživite kao jedinstven i neponovljiv, kakav on uistinu i jeste. Sve što je potrebno je da ga vi postanete svesni kao takvog i poklonite mu najbolji deo sebe. Uskoro ćete uvideti skrivenu lepotu u svemu tome, koja neprestano teče ispod površine automatskog življenja, i koja će u vama probuditi osećaj svetosti i iskrenog divljenja, koji će zauzvrat produbiti vaš osećaj zahvalnosti, i na taj način ćete zatvoriti krug zahvalnosti.

Živeći život na taj način, otkrićete dubok i trajan izvor radosti, gde svaki čin predstavlja konstantni čin svesne komunikacije vas sa životom, sa izvorom, sa vašim višim ja. Stupićete u dodir sa svojom istinskom prirodom. U tome je tajna i smisao trajne molitve.

Namaste.

- - - - - - - - - -

Bhagavad-gita - Najautoritativnija knjiga o reinkarnaciji...

Kako bismo stekli dublji uvid u reinkarnaciju, mnogi zapadnjaci se okreću originalnim izvorima znanja o prošlim i budućim životima. Među svom književnošću koja nam stoji na raspolaganju, indijski spisi na sanskritu, Vede, najstariji su na Zemlji, i pružaju najobuhvatnija i najlogičnija objašnjenja o reinkarnaciji, učenja koja zadržavaju svoju životnost i univerzalnu privlačnost već hiljadama godina.

Najosnovnije informacije o reinkarnaciji se javljaju u Bhagavad-giti, toj suštini Upanishada, i sveg vedskog znanja. Krishna, za koga Vede tvrde da je sam bog, pre pedeset vekova je na bojnom polju Kurukshetra, u Severnoj Indiji, izgovorio Bhagavad-gitu svom učeniku i prijatelju Arjuni (čita se Arđuna).

Bojno polje je savršeno mesto za razgovor o reinkarnaciji, jer se u bici ljudi suočavaju sa sudbonosnim pitanjima o životu, smrti i zagrobnom životu. Na početku svog izlaganja o besmrtnosti duše, Krishna kaže Arjuni: “Nikada nije bilo vremena u kome ja nisam postojao, ni ti, ni svi ovi kraljevi; niti će u budućnosti bilo ko od nas prestati da postoji.” Gita dalje poučava: “Treba dalje znati da je to što prožima celo telo neuništivo. Niko ne može uništiti tu neuništivu dušu.” Ovde govorimo o nečemu tako suptilnom da njegovo postojanje nije odmah podložno proveri organičenog ljudskog uma i čula. Zbog toga neće svako biti u stanju da prihvati postojanje duše. Krishna obaveštava Arjunu: “Jedni gledaju na dušu kao zadivljujuću, drugi je opisuju kao zadivljujuću, a treći slušaju o njoj kao zadivljujućoj; ostali je, pak, čak i nakon što su čuli o njoj, ne mogu uopšte razumeti.”

Međutim, prihvatanje postojanja duše nije samo stvar vere. Bhagavad-gita apeluje na svedočenje naših čula, kao i na logiku, tako da možemo prihvatiti njeno učenje sa izvesnim stepenom razboritog uverenja, a ne slepo kao dogmu. Nemoguće je shvatiti reinkarnaciju ukoliko ne znamo razliku između stvarnog osobenog bića (duše) i tela. Gita nam pomaže da vidimo prirodu duše preko sledećeg primera: “Kao što Sunce samo obasjava ovaj svemir, tako živo biće, jedino unutar tela, svesnošću obasjava celo telo.” Svesnost je konkretan dokaz i simptom prisustva duše unutar tela. Sunce se možda ne može videti kada je oblačno, ali na osnovu Sunčeve svetlosti znamo da je ono na nebu. Slično tome, možda nećemo moći da vidimo dušu, ali možemo zaključiti da je ona tu na osnovu prisustva svesnosti. U odsutnosti svesnosti telo je jednostavno gomila mrtve materije. Jedino usled prisustva svesnosti ova gomila mrtve materije diše, govori, voli i plaši se.

U svojoj osnovi, telo je vozilo za dušu preko koga ona može ispuniti mnoštvo svojih materijalnih želja. Gita objašnjava da je živo biće unutar tela “smešteno kao na mašinu načinjenu od materijalne energije.” Duša se pogrešno poistovećuje sa telom, noseći svoja različita shvatanja o životu, od jednog tela do drugog tela, upravo kao što vazduh nosi mirise. Baš kao što automobil ne može funkcionisati bez prisustva vozača, na sličan način materijalno telo ne može funkcionisati bez prisustva duše. Kako osoba stari, ova razlika između svesnog osobenog bića i fizičkog tela postaje očiglednija.

Tokom svog života osoba može primetiti da se njeno telo neprestano menja. Telo nastaje u određenom trenutku, raste, sazreva, stvara nusproizvode (decu), postupno se smanjuje (stari) i na kraju umire. Fizičko telo je prema tome nestvarno, budući da će u određeno vreme nestati. Kao što Gita objašnjava: “Prolaznost nema trajanja.” Ali uprkos svim promenama tela, svesnost, simptom duše unutar tela, ostaje nepromenjena. Stoga možemo logički zaključiti da svesnost poseduje urođenu odliku trajnosti, koja joj omogućuje da preživi uništenje tela. Krishna kaže Arjuni: “Duša se nikada ne rađa niti umire. Nije ubijena kada je telo ubijeno.” Ali ako duša nije ubijena kada je telo ubijeno, šta se zapravo dešava s njom?

U Bhagavad-giti se daje odgovor da naša duša ulazi u drugo telo. To je reinkarnacija. Nekima će možda biti teško da prihvate ovo shvatanje, ali to je prirodna pojava i Gita pruža logičke primere da nam olakša razumevanje: “Kao što utelovljena duša u ovom telu neprestano prolazi od dečaštva do mladosti i starosti, duša na sličan način prelazi u drugo telo prilikom smrti. Razborita osoba nije zbunjena takvom promenom.” Drugim rečima, čovek se reinkarnira čak i tokom jednog života. Bilo koji biolog će vam reći da ćelije u našem telu neprestano umiru i ustupaju mesto drugima. Svako od nas poseduje nekoliko “različitih” tela već u ovom životu. Telo odraslog čoveka je potpuno različito od tela koje je ta osoba imala kao dete. Ipak, uprkos telesnim promenama, osoba koja se nalazi unutar tela ostaje ista. Nešto slično se dešava i u trenutku smrti. Osobeno biće se podvrgava konačnoj promeni tela. Gita kaže: “Kao što osoba oblači novu odeću, odbacujući staru, tako duša na sličan način prihvata nova materijalna tela, napuštajući stara i beskorisna.” Tako duša ostaje zarobljena u beskrajnom krugu rađanja i umiranja. “Za onoga ko se rodio izvesno je da će i umreti, a nakon smrti je izvesno da će se ponovo roditi”, kaže Krishna Arjuni.

Prema Vedama, postoji 8.400.000 vrsta života, počevši od mikroba, pa idući naviše preko riba, biljaka, insekata, gmizavaca, ptica i sisara, do ljudi i polubogova koji nastanjuju više kosmičke sfere. U skladu sa svojim željama, živa bića se neprestano rađaju u ovim vrstama. Um je mehanizam koji upravlja ovim seljenjem, šaljući dušu u novija i novija tela. Bhagavad-gita objašnjava: “Kog god da se stanja osoba seti pri napuštanju tela... to stanje neizostavno i dostiže (u svom sledećem životu).” Sve što smo mislili i učinili tokom našeg života ostavlja sliku u umu, a konačni zbir tih slika utiče na naše poslednje misli u trenutku smrti. U skladu sa kvalitetom misli, materijalna priroda nam dodeljuje prikladna tela. Prema tome, vrsta tela koju sada imamo predstavlja izraz naše svesnosti u trenutku naše poslednje smrti. “Živo biće, koje tako uzima grubo telo, dobija određenu vrstu ušiju, očiju, jezika, nosa, i čulo dodira, koji su okupljeni oko uma. Na taj način uživa u određenoj vrsti materijalnih predmeta”, objašnjava Gita.

Staza reinkarnacije ne vodi uvek prema gore: ljudskom biću nije zagarantovano da će se u sledećem životu roditi kao čovek. Na primer, ako neko umre s mentalitetom psa, onda će u svom sledećem životu dobiti pseće oči, uši, nos... što će mu omogućiti da uživa u psećim zadovoljstvima. Krishna potvrđuje sudbinu takve nesrećne duše: “Kada neko umre u guni (odlici prirode) neznanja, rađa se u carstvu životinja.” Prema Bhagavad-giti, ljude koji se ne raspituju o svojoj nefizičkoj višoj prirodi, zakoni karme prisiljavaju da nastave s krugom rađanja, umiranja i ponovnog rođenja, pa se oni pojavljuju ponekad kao ljudi, ponekad kao životinje, a ponekad kao biljke i insekti. Do našeg postojanja u materijalnom svetu dolazi usled višestrukih karmičkih reakcija ovog i prethodnih života, a ljudsko telo pruža jedini izlaz kroz koji se materijalno uslovljena duša može spasiti. Pravilno koristeći ljudski oblik, osoba može rešiti sve probleme života (rođenje, bolest, starost i smrt) i prekinuti beskrajni krug reinkarnacije.

Međutim, ako duša, nakon što se uzdigla do ljudskog nivoa, traći svoj život zaokupljajući se aktivnostima čulnog zadovoljenja, ona može lako stvoriti dovoljno karme u ovom životu da je drži zapletenu u krugu rađanja i umiranja kroz hiljade i hiljade života, a oni gotovo svi mogu biti neljudski. Gita potvrđuje: “Neinteligentni ne mogu razumeti kako živo biće može napustiti svoje telo, niti mogu shvatiti koju vrstu tela ono uživa opčinjeno gunama prirode. Ali onaj čije su oči izvežbane u znanju može sve to videti. Predani transcendentalisti, koji su utemeljeni u samospoznaji, mogu sve to jasno da vide. Ali oni čiji umovi nisu razvijeni, i koji nisu utemeljeni u samospoznaji, ne mogu da vide šta se dešava, iako to mogu želeti.” Duša koja je dovoljno srećna da dobije ljudsko telo treba ozbiljno da teži samospoznaji, kako bi shvatila principe reinkarnacije i postala slobodna od ponovnog rađanja i umiranja. Ne možemo dopustiti sebi da to ne učinimo.

Namaste.

Daklem i sajber jaja si gajio,mora da si ih drzao na dlanovima dok si gledio u Sunce, pa da se mogu rasplodjavati, ende :)
Dusa se vraca Bogu, koji ju je dao,a ako si zgresio mnogo i ne mozes se vratiti Elohimu, onda ti sleduje ognjeno jezero, za vjeki vjekova buducnosti, namaste.

Dakle ili DakleM, nikad u životu. Ja nemam ništa sa jajima, jer sam vegan, klozetaru iz USA, moja prdalina tvoja pusa. To sam se rugao tebi, dok si farbao tvrda i meka jaja, i gledio u kantu punu svinjske masti, a onda žderao polupečenu svinjsku glavu. Pre nego što je pojedeš ti šapućeš sa njom. Šta ti je šaputala polupečena svinjska glava? Kako si je rasplođavao? Amin. Kad god kažeš “Amen” ili “Amin”, seti se staroegipatskog boga Amona Ra. Kad god upališ sveću, seti se Lučonoše. Ojha. Ende.

Duša se reinkarnira, jer se sve vrti u krug. Ništa u svemiru nema pravolinijsko kretanje. Sve je večno i nema početak. Hvala bogu da nemam ništa sa tim demonom koji se tvojim bogoborno i bogohulno obrezanim gospodarima, čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja, predstavio kao Elohim. Šta će mi sadista koji razumnim bićima predodređuje večne muke? Ne zanima me uopšte. Nemam nikakvu obavezu prema demonima. Dolaziš li iz 9-tog kruga tog ognjenog jezera? Imaš iskustva? Ijao, usrao sam se od straha. Isprdim ti u to ognjeno jezero i na sve strahove koje šire sledbenici obrezanih veprova. Namaste.

- - - - - - - - - -

Apsolutno ništa nije savršeno. Čak ni božanstvo, koje ne može kontrolisati tok vremena, od trenutka kada je krenulo vreme, jer je krenulo u onom momentu kada se kao prvoprobuđeno biće probudilo iz sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, a ono ga je spoznalo nekoliko trenutaka nakon buđenja sopstvene svesti. Tih par trenutaka je bilo dovoljno da samom božanstvu izmakne iz polja kontrole vreme kao parametar. Ja sam ljubitelj mnogo čega, s tim što se trudim da to “mnogo šta” ne budu nebuloze, pa ma odakle dolazilo. To nešto nije ni blizu savršenstva, nije čak ni idealno. Zato i imamo ovo što imamo, kao posledicu svega toga. Ne treba mi ničiji dokaz. Ja vidim ono što vidim bez potrebe za lažima od strane drugih pripadnika sopstvene životinjske vrste. Stara sam duša i vidim daleko više od raznih manipulatora i mešetara, zato neću da verujem ni u kakve programe i konstrukcije. Volim da vidim kako se političari, bankari, profesori, manipulatori, mesije, učitelji, proroci, gurui i ostali kokošari sapliću o sopstvene noge. Neko može verovati da automobil koji ima 4 točka ima 3 točka, ali on će i dalje imati 4 točka. Vera je najveća zabluda, a srce upravo njen najveći izvor. Zatvori oči i pogledaj duboko u sebe - i možda vidiš neke odgovore iz drevnih vremena... iz prošlih života...

- - - - - - - - - -

Danas mi se jedan poznanik požalio kako mu nedostaje 20€ (20€ a ne 20E... ha ha ha) da kupi čamac na Petrovaradinskoj Adi. I našao da pita mene da mu ih dam, a on meni zauzvrat da iznajmi svoju ženu na neodređeno vreme. Strašno. Do čega je stara-nova SPS-ovska vlada dovela građane. A ja mu rekao da ću mu, ako baš toliko žuri, dati tih 20€, bez potrebe da mi iznajmljuje svoju mršavu i rahitičnu, bolesnu i smrdljivu ženu. Koji će mi ***** njegova raga od žene? Ali sam mu predložio da se malo strpi i sačeka da dođu stranci na EXIT, a već su počeli da pristižu, pa da je iznajmi nekom drogiranom i pijanom Englezu. Oni ionako vole mršave i rahitične, bolesne i smrdljive žene, a i kad se puknu u venu i napiju piva (a često se drogiraju tako što prde u sopstvenu venu), može ih slagati da im je iznajmio novosadsku Sky Lopez. Ha ha ha. A i lako bi im mogao uzeti čak 200€. Kesu na glavu i deri. Jednom rukom se držiš za nos, a drugom uzimaš novac. Welcome in State of EXIT. Opsa, opsa, opsa sa...

- - - - - - - - - -

Malopre neki neenergizovani čova (koji pije, puši i jede krmače i ostale GMO proserotine) kinuo tako jako pored semafora da mu se kroz nos i usta prosula prava pravcata voda. Bljak. Pomisliće neko da će mu mozak ispasti kroz nozdrve (i creva kroz anus). Kad neka bolesna dvonožna svinja kašlje virusi lete 10-15 metara daleko, a kad kine čak 30-45 metara. Pa vi vidite koliko je to opasno.

A pored njega neka devojka, zgodna (i šta sad ako je zgodna, mislim što joj je priroda podarila nekakvu lepotu?), ali i zaprljana pirsinzima i robovskim tetovažama, nije izdržala da se upali zeleno, već pređe ulicu kroz crveno. I jedan policajac je samo pogleda i nasmeja se. Mogu misliti šta bi bilo da je neki muškarac pokušao da pređe ulicu na crveno. Odmah bi bio startovan i platio kaznu na licu mesta 5000 dinara, ili bi dobio prijavu na kućnu adresu pa platio mnogo više.

Poenta? Da bi prešao preko pešačkog prelaza kroz crveno - poželjnije je da imaš ***** nego *****. Dakle, na tržištu pokretnina, p1čka vredi nešto više od *****. Pod uslovom da ne ugazi u vodu koju je bolesna dvonožna svinja istresla iz sebe kroz nos i usta. Ojha. Ende.

- - - - - - - - - -

A ja hoću jedan pontonski nosač, samo jedan, od bivšeg pontonskog mosta, i na njemu crveni klavir, sa stolicom tapaciranom krokodilskom kožom, da na njoj sedim i u nebo gledim, crveni klavir sviram i za čolda se diram, a da me Dunav odnese uzvodno, sve do Budimpešte, Beča i Švarcvalda... Kome ovo smeta, kao i to što nikada neću da prestanem da budem vegan, što nikada neću jesti meso, mleko i jaja, a samim tim ni slediti bogoborno i bogohulno obrezane krmke, njihovu krv punu mesa, mleka i jaja, i njihove mizerne strahove, neka me tuži, ako ima muda, a ako nema muda može samo da produva pišu mom psu Fritz-u. Ojha. Ende.

Izuzetno važna čakra na samom temenu naše glave, iz koje se luči amrita, nektar bogova, nektar besmrtnosti, soma...

Tek sad vidimo koliko malo znamo.

Ova čakra je zaslužna zašto mi neki možemo živeti bez unosa hrane u sebe.

Bindu čakra...

Ko nije u nekom trenutku sanjao o izvoru večne mladosti i poželeo ga pronaći? Kao i u većini priča i mitova, i u ovoj postoji zrno istine, jer taj izvor mladosti, vitalnosti i zdravlja smešten je u bindu čakri - jednom od najtajanstvenijih i najveličanstvenijih energetskih centara u ljudskom telu.

Bindu čakra se nalazi ispod mesta gde se uvrće kosa, na zadnjem delu glave. Anatomski, smeštena je na mestu gde se susreću zadnje i bočne kosti lobanje. Na tom se mestu smer toka kosmičke energije koji teče u čakru može dosta jasno videti.

Kada ovaj energetski centar spava, tada je nalik na tačku, ali kada je probuđen, njegova energija počinje da teče ili kaplje. Bindu čakra ima veoma važnu funkciju. Ona je centar fizičkog, psihičkog i duhovnog zdravlja, i zato je jako bitna tačka na našem duhovnom putu. Ona takođe donosi sklad i osećaj ispunjenja, ali nam pomaže i da smirimo emocije.

Pomoću ove čakre možemo da kontrolišemo glad i žeđ, kao i da savladamo nezdrave prehrambene navike.

Koncentracija na ovu čakru pomaže protiv depresije, nemira, osećaja straha i teskobe u srcu. Lagani pritisak noktom na mesto gde se nalazi bindu čakra probudiće spontani osećaj sreće koji se širi prema srcu. Kada je dete nemirno i ne želi da ide na spavanje, pomoći će nežna masaža bindu čakre mekim, kružnim pokretima, u trajanju nekoliko minuta; dete će se uskoro stišati i postaće pospano.

Najvažniji zadatak bindu čakre je stvaranje Amrita, ili nektara besmrtnosti.

Na fizičkom nivou, to znači da buđenjem bindu čakre postaje aktivna epifiza, koja je povezana sa ovim centrom. Ova žlezda šalje hormon koji na telo i um deluje kao izvor mladosti. Zato su mu rišiji dali ime Amrit, ili nektar besmrtnosti. Što je bindu čakra aktivnija, tim obilnije teče dragoceni Amrit. U drevnim spisima je rečeno da je samo jedna kap dovoljna da izrastu izdanci na komadu suvog drveta i da se preminuli vrati u život. U Ajurvedi se taj životvorni nektar naziva sanđivini bhuti (sok koji vraća život mrtvima). Postoje jogiji koji ne jedu nikakvu hranu, već se hrane isključivo nektarom bindu čakre. Kada bismo mogli iskoristiti taj eliksir za naše telo, ne samo da bismo produžili život, već bismo uživali u savršenom zdravlju. Na žalost, taj dragoceni nektar kaplje ravno dole u vatru manipura čakre i izgori pre nego što počne da deluje. Nekim vežbama joge možemo uhvatiti nektar u višudi čakri i tako ga iskoristiti.

Atma je besmrtna, ali tokom zemaljske egzistencije mi smo vezani za ovo smrtno telo. Samo u tom vrlo krhkom telu možemo postići duhovnu realizaciju i oslobođenje (mokšu). Zato se jogiji trude da održe telo zdravim koliko god je to moguće, da bi im to omogućilo da dovrše duhovni razvoj u svom životnom veku. To je razlog zbog koga su rišiji u davna vremena tragali za metodama kojima bi se taj dragoceni nektar mogao sakupljati u telu, a iskoristiti njegovu dobrobit. Otkrili su da mogu da upravljaju tokom nektara uz pomoć višudi čakre i jezika. Jezik sadrži suptilne energetske centre, od kojih je svaki povezan s određenim delom tela ili organom. Kad se jogijskim tehnikama nektar čvrsto drži u višudi čakri, tada počinje da deluje. Način na koji se to događa sličan je homeopatiji, i poput homeopatskih lekova njegovi blagotvorni učinci šire se čitavim telom putem izlaznih energetskih kanala u jeziku.

Ali kako uhvatiti taj dragoceni nektar jezikom? Tehnikom znanom kao kećari mudra, a njen učinak se povećava kada se radi zajedno sa uđđaji pranajamom i đalandar bandom (sve tehnike su opisane u Svamiđijevoj knjizi „Sistem - Joga u svakodnevnom životu“).

Simbol bindu čakre je Mesec, pa se ona naziva i čandra čakra (Mesečev centar). U unutrašnjem kosmosu, koji svojim unutrašnjim okom možemo videti u meditaciji, izgleda kao da bindu ima kružni otvor s kapkom koji ga gotovo sasvim pokriva, a odatle kroz maleni procep sija svetlost. Taj tračak svetla, koji je zračenje Jastva, u sahasrara čakri nalikuje tankom srpu mlađaka. Ako je bindu čakra potpuno probuđena i otvorena, sija svetlim i srebrnkastim sjajem poput punog Meseca.

Mesec je simbol savršenosti, nektara i energije. Priroda od Meseca prima pranu koja održava život, koja omogućuje svemu da raste i napreduje. Mesec je simbol Gospoda Šive, a mantra bindu čakre je Amritam - Ja sam besmrtan.

Na kraju mantre mira pevamo:

“om trijambakam jađamahe
sughandhim puštivardhanam
urvarukamiva bhandanan
mritjor mukšijam amritat.”

Om, moje poštovanje Gospodu Šivi
Koji je sveprisutan.
Neka nas On hrani i blagoslovi zdravljem,
Neka nas Njegov blagoslov oslobodi i vodi u besmrtnost.

Ova mantra je poznata kao “Maha mritjun đaja mantra” - veličanstvena mantra pobede nad smrću (ova mantra je isceliteljska, pomaže nam da savladamo svoje strahove).

Neka Šivina svetlost ispuni našu svest. Neka se nektar besmrtnosti širi i neka proširi naš unutrašnji prostor. Taj nektar usklađuje sve čakre. Strah, tuga, ljutnja i ostale emocije koje stvaraju bolest otpuštaju se isceljujućom vibracijom ove mantre. Neka ona širi vibraciju miomirisa, melodioznosti, ljubavi, sreće i zadovoljstva širom celog sveta.

- - - - - - - - - -

Vežba meditacije za bindu čakru

Meditacija I (otprilike 20-30 minuta):

1. Sedite u udoban položaj za meditaciju. Postanite svesni svog disanja i opustite se.

2. Otpevajte OM tri puta.

3. Zaronite duboko u svoj unutrašnji svet, ali nastavite da budete posmatrač i svedok svih slika i iskustava. Nemojte dopustiti da vas emocije nadvladaju.

4. Gledajte u jasno, zvezdano nebo i divite se svetlosti punog Meseca. Srebrnkasta mesečina teče u vaš unutrašnji prostor i ispunjava vaše telo ambrozijom, nektarom besmrtnosti.

5. Slušajte zvuk tišine i osećajte duboku unutrašnju radost koja se širi u vama.

6. Usmerite svoju svest na bindu čakru i posmatrajte tok energije koja zrači iz nje. Kada se vaša svest poveže sa bindu čakrom, iz srca se podiže neverovatan osećaj radosti. Osećate da više niste sami i u sebi osećate jedinstvo.

7. U svom unutrašnjem prostoru doživljavate blagi osećaj. Nektar se može osetiti kao vrlo fina kiša ili para koja dodiruje vašu kožu. Svaka kap stvara rezonancu u vašem unutrašnjem prostoru, koja traje sekundama ili minutima.

8. Uronite sve dublje i dublje, dišite tiho i opušteno. Pri svakom udahu i izdahu možete videti srebrnkaste, svetlucave kapi koje padaju iz bindu čakre, i osetiti njihov sladak ukus na jeziku.

9. Nakon otprilike 15-20 minuta svoju svest ponovo usmerite prema spolja i postanite potpuno svesni celog tela.

10. Nekoliko puta dublje udahnite i izdahnite.

11. Završite meditaciju pevajući OM tri puta.

Meditacija I I (otprilike 20-30 minuta):

1. Sedite u opušten položaj za meditaciju.

2. Usmerite svoju svesnost na disanje. Udahnite kroz nos i izdahnite kroz usta 20 puta.

3. U svom se unutrašnjem prostoru usredsredite na bindu čakru.

4. Zamislite predivan, sjajan pun Mesec koji osvetljava mesto ispunjeno mirom (more, planinu, peščanu obalu, livadu u daljini)...

5. Slušajte suptilni zvuk koji proizvodi mesečina. Mirišite miris nektara koji dolazi od njega.

6. U vama se budi osećaj sreće, ljubavi i zadovoljstva. Osećate jedinstvo i mir.

7. Budite svesni mirisa i osećaja radosti koji se šire prema višudi i anahata čakri (približno 15-20 minuta).

8. Otpevajte OM tri puta, a zatim mantru mira “Om šantih, šantih, šantih”.

Veliki sunčani pozdrav svima.

- - - - - - - - - -

Molim ti se Adonaj, uputi ga na tvoj put, Slava Bogu u sve vekove, amin

- - - - - - - - - -

Dakle cakrama i to specijale, na temenu, :lol:

Taj tvoj demon, Adonai, koji je tražio od Mojsija da mu kolje volove, ovnove i golubove, i prinosi mu njihovu krv (fu-u-u-u-u-u-uj) me uopšte ne zanima. Naravno da ti je u glavi haos kad progioniš razne ljude po forumu,. Imaš sreće što se proseravaš u VL. Da je RL bio bi odavno patosiran. Šta je “boziju rec”? Biblija? Pročitao je i nisam našao ništa zanimljivo. Kao ni u Kuranu. Gomila nebuloza. Budući da ću ja do kraja ostati vegan, odnosno da nikada u životu neću konzumirati meso, mleko i jaja, te da mi je krv čista, i da se nikada neću obrezati, nemam nijedan razlog da sledim tog tvog bogoborno i bogohulno obrezanog Isusa, čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja, niti mi pada na pamet da se uzdam u nekoga takvog; neka pomaže vama mučenicima što jedete polupečenu svinjsku glavu. Šta ćete kad niste za bolje? Nego, ti, zabrađeni dervišu, što se predstavljaš kao hrišćanin, da bi uništio hrišćanske crkve, kako ćeš onda spoznati Allaha jedinog i milostivog? Tuga. Da se vratiš u džamiju i klanjaš pet puta na dan. I obavezno da ponavljaš: "Tekbir! Allahu akbar!" Kad god kažeš “Amen” ili “Amin”, seti se staroegipatskog boga Amona Ra. Kad god upališ sveću, seti se Lučonoše. Ojha.

Ovaj zabrađeni derviš, koji se lažno predstavlja kao hrišćanin, se pobunio protiv čakri zato što je silovao čakre, želeći da ih nasilno otvori, a istovremeno je presađivao dlake sa prkna i uopšte međunožja na teme glave, ne bi li se pohvalio kako mu niče kosa od namaza, pa je na neki čudan način preneo prvu, korensku čakru, na mesto sedme, krunske čakre, a krunsku čakru preneo na mesto korenske čakre. Tako je napravio haos, jer mu je korenska čakra srasla za mozak, a krunska za debelo crevo, pa sav feces koji bi mu inače izlazio na anus izlazi mu na nos i kroz glavu. Tako mu se pričinjavaju stvari... umišlja da je forumski Bruce Lee i pokušava da progoni ljude po forumu. Ali ni to ne ume, kao što ništa i ne ume. Mukica.

Back