Neki pokazatelji produhovljene osobe

1.

- - - - - - - - - -

Za tebe sam doktor svih mogućih nauka, uključujući i zanate.

Po N-ti put, nauči da citiraš post. Ovo ti je jedna velika jada.

Ja sam protivnik obrezivanja i nikada me ne bi primili u jihad ratnike, seljače glupi. Nego, seljače glupi, ti podržavaš obrezivanje. Prema tome, seljače glupi, ajd u džamiju. Tekbir! Allahu Akbar!
.
Ne znam, ja sam najružniji i najgluplji čovek na svetu. Ali ipak svakog najlepšeg i najpametnijeg, koji veruje u sve što vidi na YouTube, a ko ide đonom na mene, razbijem argumentima, izujem iz cipela i bačim nebu pod oblake, da ostane bez teksta, pa me onda vređa da sam ovakav ili onakav, kao da sam ga zvao da živi sa mnom, pa mu smeta kakav sam... ha ha ha... Ojha. Ende.
- - - - - - - - - -
Ti i teletabis
pušite kanabis
a u Tabivrtu
vi vučete crtu
- - - - - - - - - -

Ovo je vaš nivo. Šta ćete kad niste za bolje. :rida:

Znaci , nivo teletabisa je tvoj nivo, bas lepo, ali ne znam koje si doktorske nauke izucio kao teletabis, :hahaha:

Kako cu ja da citiram je moja stvar, ti gledaj sebe, seljoberu mudroslavcicu.

Ti kada bi bio doktor nauka, znao bi sta je "fimoza" i zasto je neophodna ljudskim bicima.
Stalno pozdravljas Islamskog boga, znaci da si jihadista, koji konstantno uzurpira ove prostore, ne valja to nikako, treba da se uljudis i pocnes nesto da proucavas, za tebe bi bilo dobra knjiga:
"Kako se kalio Celik".
Gilgames i masoni, :hahaha:
Ti si "najlepsi, najpametniji doktor nauka", koji se seta po raznim temama i "prosipa mudrosti", misleci kako nama ostalima to cini zadovoljstvo,a Bog ti kaze:

5 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!

16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.

17 Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.

18 Savetujem te da kupiš u mene zlato žeženo u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obučeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očnom pomaži oči svoje da vidiš.

19 Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se.

20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.

21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.

Prosto mi pravis zadovoljstvo sto si tu i hvala Bogu da mogu da ti svedocim, tako te Bog zove nazad, da napustis neimara i vratis se Elohu, koji ti je udahnuo duha i posato si dusa ziva, Slava Bogu, haliluja, :)

Poslednja izmena:
Sedam hermetičkih principa...

Hermes Trismegistos, smatran kao otac modernog okultizma, sintetizovao je Mudrost u 7 Hermetičkih Principa, koji su ključevi okultizma i svih pojava.

Evo sledećih principa: Pamet, Korespondencija, Vibracija, Polaritet, Ritam, Uzrok i Posledica, Generacija (Rađanje).

Pamet

“Sve je Pamet, Univerzum je Mentalan.” Sve je Pamet, Univerzum je kristalizovana Pamet. Pamet guvernira ljudske funkcionalizme, težeći prema horizontima višeg karaktera ili nižeg karaktera, sve zavisi od toga kako se koristi i u čijoj službi se postavlja Pamet. Gnosticizam nam govori o trima vrstama Pameti: Senzualna Pamet, Intermedijarna Pamet i Unutrašnja Pamet; ova zadnja biva Viši model razmišljanja i jedina je koja se spaja na direktan način sa Bićem, sa Istinom.

Korespondencija

“Ono što je gore jeste kao ono što je dole, i ono što je dole jeste kao ono što je gore.” Onako kako je u velikoj beskonačnosti, jeste i u maloj beskonačnosti, odnosno u Makrokosmosu i Mikrokosmosu, u Univerzumu i u čoveku, kako bi se ispunio Princip Jedinice. Solomonov Pečat sa svoja dva trougla, jedan sa vrhom na gore i drugi sa vrhom na dole, prožimajućih, nepobitna je potvrda ovog principa: Makrokosmos u Mikrokosmosu i obrnuto. Takođe bismo mogli kazati, sa psihološke tačke gledišta: “Kao što je u unutrašnjosti jeste i u spoljašnjosti”. I zbog toga se Veliki Mudraci prepoznaju po svojim delima.

Vibracija

“Ništa nije nepokretno, sve vibrira.” Sve se kreće, sve neprestano vibrira. Ništa u Univerzumu nije nepomično. Podsetimo se da i u tvrdoj i nepomičnoj (prividno) steni postoje atomi sa njihovim protonima i elektronima koji kruže oko njihovog jezgra, koje takođe vibrira. Čak i “Logos odjekuje” po onoj staroj “U početku beše Reč”...

Polaritet

“Sve je duplo, sve ima svoje suprotno, ekstremiteti se dodiruju.” Sve ima dva pola. Suprotnosti su po prirodi identične, ali različite su po polarizaciji i stepenu. Ekstremiteti se dodiruju; paradoksi se rekonciliraju. Tamo gde Svetlost jače sjaji, Tmine su dublje. Postoji dan i noć, muškarac i žena, pozitivno i negativno, belo i crno, gore i dole, itd. Ali onostrano onome što nazivamo Dobrim i Zlim nalazi se neizreciva sreća Apstraktnog Apsolutnog Prostora.

Ritam

“Sve postoji u fluksu i refluksu, jedna akcija i jedna reakcija, jedno napredovanje i jedno nazadovanje.” Sve teče napred i zatim teče nazad; sve podleže periodima napredovanja i nazadovanja. Prolaze časovi, dani i godine, i njihove tuge. Sve je povinuto Zakonu Klatna: neko vreme na desno i istom merom na levo. Ritam je kompenzacija ovog principa.

Uzrok i posledica

“Ništa se ne događa slučajno, sve se događa u skladu sa Zakonom.” U životu svaki Uzrok ima svoju Posledicu i svaka se Posledica pretvara u Uzrok. Univerzum nikada ne bi zgazio ni najmanjeg mrava bez razloga. Boažansko Pravosuđe ne dejstvuje iz besa ili ljutnje, već po ovom najvišem Zakonu Uzroka i Posledice.

Generacija

“Generacija (rađanje) se manifestuje u svemu, sve ima ženskog i muškog agenta.” Svud postoji Generacija, sve ima dva principa (muški i ženski); Generacija se manifestuje u svim sferama Savesti; kao što smo imali jednog fizičkog oca i jednu fizičku majku, takođe imamo Oca i Majku koji su dali da se rodi naša Savest, naša Duša; da bismo razvili naš ukupan Unutrašnji Univerzum, imamo potrebe da ponovo spojimo Suprotnosti: Muškarca i Ženu, Kralja i Kraljicu, Sunce i Mesec, Vatru i Vodu, Zlato i Srebro, Pozitivan pol i Negativan pol.

Namaste.

- - - - - - - - - -

Posto Zoran Jov zastupa lazna ucenja

evo malo ISTINE IZ BIBLIJE
DUŠA ,DUH…. Sta BIBLIJA kaze…

O DUSHI

Biblija ovako kaze… :
Postanje ili 1. Mojsijeva 2:7 Jehova Bog, stvori coveka od praha zemaljskoga i udahnu mu u nos dah zivota;

i covek posta dusa ziva . "

Znaci pise da je covek POSTAO DUSA…. A ne da ima dusu kao neki zasebni deo … kao sto neki veruju…

CEO COVEK je DUSA ….

A postoji i DUH, to je zivotna snaga …

Tako da bi se moglo reci da je COVEK = DUSA + DUH

i Rec dusa u Bibliji ukazuje na ljude, zivotinje ili zivot...

I kad covek umre, onda dusa umire takodje... Jezekilj 18:4 "dusa koja zgresi, ona ce umreti..."

isto vazi i za zivotinje... sa razlikom sto su zivotnije i stvorene da budu smrtne...

A DUH se vraca Bogu kao sto kaze stih:

Propovednik 12:9 prije nego što se prah vrati u zemlju, što je i prije bio; i duh se
vrati Bogu, koji ga je dao.

Znaci Bogu se vraca samo DUH, tj zivotna snaga a ne dusa kako mnogi veruju…

A DUH je zivotna snaga ,je ono sto se vraca Bogu, u simbolicnom smislu, tako da se moze reci da buduci zivot coveka zavisi od Boga, tj da je covek koji umre u memoriji Boga, njegov dnk...;
dal ce ga se setiti i vaskrsnuti ga kada bude vreme vaskrsavanja na zemlji...

Znaci da kad covek umre nema nicega, kao sto i kaze Propovednik (Solomon) u knjizi Propovednika ( gde govori o stanju mrtvih)

Propovednik 3:20 Sve na jedno mjesto ide. Sve je od praha stvoreno, i sve se u prah vraća.

Propovednik 9:5 Jer živi znaju da će umrijeti, ali mrtvi ništa ne znaju; njima nema više ni plaće, jer se na uspomenu njihovu zaboravlja.

Prop 9:6 I ljubav njihova, i mržnja njihova, i zavist njihova već su propale; oni neće više imati nikakva udjela ni u čemu što pod suncem biva.

Prop 9:10 Sve što tvoja ruka svojom snagom može učiniti, učini; jer nema ni djela, ni misli, ni znanja, ni mudrosti u predjelu smrti u koji ideš.

ovi stihovi govore o stanju mrtvih, znaci kad covek umre nema nicega, jer on kao dusa umire...

Jedina nada za umrle je vakrsenje ljudi na zemlji , a to ce Bog uraditi u buducnosti...

A to je pokazao da je moguce kad je Isus u 1 veku vaskrsavao mrve na zemlji... kao i njegovi ucenici ...

Time je Bog pokazao sta da je sposoban to uraditi i da to zeli uraditi..

Znaci prema Bibliskom ucenju dusa tj covek je je smrtan/na i samo Bog moze ponovo vaskrsenjem vratiti u zivot coveka.. ..

Jer ako je dusa besmrtna onda ne bi bilo potrebno vaskrsenje tj vracanje u zivot … a vaskrsenje je temeljna Biblijska nauka…

S tim sto postoje dve vrste vaskrsenja prema Bibliji

Prvo vaskrsenje je vaskrsenje na nebu .. I to je samo za odredjen broj ljudi njih 144 000, koji vaskrsavaju na nebo, dobijaju duhovna tela i besmrtnost…
Njih Bog bira direktno….

A ostale ljude ceka uskrsenje na zemlji… Jovan 5 :28,29
I taj broj je neogranicen…
Otkrivenje 7 :9-14 opisuje to veliko mnostvo ljudi koje prezivljava veliku nevolju iI dobija vecni zivot na zemlji….

Psalam 37:11 krotki ce naslediti zemlju i uzivace u izoblju mira…”
Psalam 37 :29 “Pravednici ce posedovati zemlju I zauvek ce na njoj ziveti “.

- - - - - - - - - -

i malo opsirnije objasnjenje
BIBLIJSKA ISTINA

”Duša“ i ”duh“

Mnogi vjeruju da se te reci odnose na nešto nevidljivo i besmrtno što postoji u nama. Oni misle da prilikom smrti taj nevidljivi deo coveka napušta telo i nastavlja živeti. Buduci da je to vjerovanje toliko rašireno, mnogi se iznenade kad saznaju da Biblija takvo nesto uopste ne uci. Sta su onda prema Božjoj Reci duša i duh?

KAKO SE U BIBLIJI KORISTI IZRAZ ”DUŠA“

Najpre razmotrimo izraz ”duša“.Biblija jeizvorno napisana uglavnom na hebrejskom i grckom. Kad su pisali o duši, biblijski pisci koristili su hebrejsku rec nefeš ili grcku rec psykhé. Te se reci u Bibliji pojavljuju više od 800 puta, a u osnovi se odnose na: (1) ljude, (2) životinje ili (3) život covjeka ili životinje. Osvrnimo se na neke biblijske stihove sa ta tri razlicita znacenja.

Ljudi.
1. Mojsijeva 2:7 “Jehova Bog je stvorio coveka od zemaljskog praha i udahnuo mu u nozdrve dah zivota i covek je postao ziva dusa.”

Znaci da je covek postao DUSHA, COVEK je DUSHA .

A duh ili dah … kasnije se objasnjva sta su…

’U danima Nojinim svega se nekoliko ljudi, to jest osam duša, spasilo prošavši kroz vodu‘ (1. Petrova 3:20). U ovom stihu rec ’duše‘ ocito se odnosi na ljude — Nou, njegovu ženu, njegova tri sina i njihove žene. U 2. Mojsijevoj 16:16 navedena su uputstva koje su Izraelci dobili u vezi sa sakupljanjem mane. Receno im je: ”Nakupite toga (...) svaki prema broju duša koje su mu u šatoru!“ Dakle, kolicina mane koju su trebali sakupiti zavisila je o broju clanova porodice. Još neke biblijske primjere koji potvrdjuju da se rec ”duša“ odnosi na osobu nalazimo u 1. Mojsijevoj 46:18, Isusu Navinu 11:11, Delima apostolskim 27:37 i Rimljanima 13:1.

Životinje. U biblijskom izvještaju o stvaranju citamo: ’Bog je rekao: ”Neka vodama provrvi mnoštvo živih duša i neka leteca stvorenja lete nad zemljom, svodom nebeskim!“ Bog je takodje rekao: ”Neka zemlja pusti iz sebe žive duše po vrstama njihovim, stoku, druge životinje što se micu i divlje životinje zemaljske po vrstama njihovim!“ I bilo je tako‘ (1. Mojsijeva 1:20, 24). U ovim se recima za ribe, stoku i divlje životinje koristi ista rec— ”duše“. Ptice i druge životinje naziva se dušama u 1. Mojsijevoj 9:10, 3. Mojsijevoj 11:46 i 4. Mojsijevoj 31:28.

Život osobe. Ponekad se rec ”duša“ odnosi na ljudski život. Jehova je rekao Mojsiju: ’Pomrli su svi koji su progonili dušu tvoju!‘ (2. Mojsijeva 4:19). Šta su progonili Mojsijevi neprijatelji? Htjeli su mu oduzeti život. Pre toga, Rahela je radjala svog sina Benjamina ”dok je duša njezina izlazila jer je umirala“ (1. Mojsijeva 35:16-19; vidi 18. stih). Rahela je tada izgubila život. Zapazi takodje što je Jovan rekao o Isusu: ”Po ovom smo upoznali ljubav: po tome što je on dušu svoju položio za nas“ (1. Jovanova 3:16). Isus je dao svoju dušu, odnosno život, za ljude. Ocito je da se u ovim biblijskim stihovima rec “duša“ odnosi na život osobe. Još neke primere o tome naci cemo u Mateju 10:39, Jovanu 15:13 i Delima apostolskim 20:10.

U citavoj Bibliji izrazi ”besmrtan“ ili ”vecan“ nigde ne koriste u povezanosti s rrecju ”duša“. Umesto toga, Biblija kaže da je duša smrtna, što znaci da umire (Jezekilj 18:4, 20) Jezekilj 18:4 “…Dusa koja zgresi, ona ce UMRETI “.
Zato Biblija za onoga ko je umro jednostavno kaže da je ’mrtva duša‘ (3. Mojsijeva 21:11).

“DUH”

Sta Biblija kaze o duhu…
. Neki ljudi misle da je ”duh“ samo druga rec za ”dušu“. Medjutim, to nije tacno. Biblija jasno pokazuje da ”duh“ i ”duša“ nisu isto. Po cemu se oni medjusobno razlikuju?

Biblijski pisci koristili su hebrejsku rec ruah ili grcku rec pneúma kad su pisali o ”duhu“. Sama Biblija otkriva znacenje tih reci.
Na primer, u Psalmu 104:29 piše: ’Uzmeš li, Jehova, duh [ruah] njihov, umiru i u prah se svoj vracaju.‘
A u Jakovu 2:26 stoji da je ”telo bez duha [pneúma] mrtvo“.
Dakle, u ovim recima ”duh“ oznacava ono što telu daje život. Telo bez duha je mrtvo. Stoga u Bibliji rec ruah nije prevedena samo s ”duh“ nego i s ”dah“, odnosno životna sila. Na primer, u vezi s potopom Nojevih dana Bog je rekao: ’Ja cu pustiti vode potopa na zemlju da unište svako stvorenje pod nebom u kojem je dah [ruah] života‘ (1. Mojsijeva 6:17; vidi i 1. Mojsijevu 7:15, 22). Prema tome, ”duh“ se odnosi na životni dah, nevidljivu silu, koja sva živa bica održava na životu.

Znaci DUH ( kao iI dah ) je zivotna snaga.

Duša i duh nisu isto. Telo treba duh iz istog razloga iz kojeg radio treba struju — da bi funkcionisalo. Kad u radio staviš baterije i ukljuciš ga, struja pohranjena u baterijama ga, takoreci, oživi. Ali bez baterija radio je ”mrtav“. Isto se dogadja i kad se radio koji je prikljucen na struju iskopca iz uticnice. Slicno tome, duh je sila koja našem tijelu omogucava da živi. Osim toga, duh, poput struje, nema osecanja i ne može razmišljati. To je neosobna sila. No bez tog duha, odnosno životne sile, naša bi tela ’umrla i vratila se u svoj prah‘, kao što je rekao psalmista.

Govoreci o smrti coveka, Propovjednik 12:7 kaže: ”Tada se prah [koji ostane od njegovog tijela] vrati u zemlju, gdje je i bio, a duh se vrati pravome Bogu, koji ga je dao.“ Kad duh, odnosno životna sila, napusti telo, telo umire i vraca se tamo odakle je došlo — u zemlju. Tako se i životna sila vraca tamo odakle je došla — Bogu (Job 34:14, 15; Psalam 36:9). To ne znaci da ona doslovno putuje na nebo. Umjesto toga, to znaci da za umrlu osobu svaka nada u buduci život zavisi od Jehove Boga. Moglo bi se reci da je njen život u Božjim rukama. Samo joj Bog može ponovno dati duh, odnosno životnu silu, i tako je vratiti u život.
Bog ce to uciniti za sve one koji su umrli! (Jovan 5:28, 29). Kad bude uskrsenje, Jehova ce umrloj osobi naciniti novo telo i vratiti je u život tako što ce u njega udahnuti duh, odnosno životnu silu.

- - - - - - - - - -

Produhovljena osoba je samo ona koja razvija bozanske osobine
i koja se dzri onoga sto je napisano u Bibliji.

Pošto Arianna zastupa "lažni Armageddon", evo šta masoni kažu o pravom Armagedonu... jer oni su izmislili sve te nebuloze...

Armageddon...

Da li je nekad neko od vas dao sebi za pravo da racionalno razmišlja o Armagedonu? A ne da bezrezervno i bezuslovno veruje u ono što kaže Biblija, da je Har-Magedon, bitka na brdu Megidu, kraj Jerusalima, gde će se u sudnjem danu sudariti nekakve božje i satanske vojske. Ja jesam. Inače sebi dajem mnogo za pravo, jer nemam šta da izgubim. Niko mi ne može reći: “Pazi šta pričaš ili radiš, jer imaš dete.” Evo vam ga na za dete. Ne dam potomstvo ovom društvu i ovoj državi, jer mi se može tako. I, šta ćemo sad. Takođe, ne prodajem ništa preko Interneta, ne zavisim ni od koga, ponajmanje od sistema, čiju hranu neću da konzumiram, pošto pišam na meso, mleko i jaja, kao i na svu industrijsku hranu sa kodom HACCP, duvan, alkohol, lekove i droge, jer mi se može tako. Kraće rečeno, ne mogu biti ucenjen. Idemo dalje.

Ovo što sledi su najveće masonske tajne. Vežite se, polećemo.

Dok ja ovo pišem, niko, pa ni ja, ne zna šta će da bude sa mnom za minut-dva, za sat, dan ili mesec dana. Zašto? Zato što ja (ne znam za vas) posedujem slobodnu volju. I zato što imam pravo da radim šta hoću. Dakle, niko ne može da predvidi šta ću da uradim u naredna 24 časa, pa čak ni ja sâm. I niko ne može da predskaže šta će se dogoditi sa mnom u godinama koje dolaze, niti sa bilo kim. Niti može da predskaže bilo šta. Iz toga sledi da ne postoje proroci kojima treba bezuslovno verovati kao nekakvim „božjim” prorocima, jer ni sâm bog, ma šta to biće bilo i predstavljalo, ne može znati šta će se dogoditi u budućnosti, iz prostog razloga što sva živa bića poseduju slobodnu volju.

Idemo dalje. Jevrejska elita je veoma davno, verovatno kada su se Jevreji organizovali kao narod, osnovala brojna tajna društva. Jedno od njih, ujedno i najopasnije, bilo je „B‘Nai B‘Rith”, odnosno „Sinovi zaveta”. Njihov primarni interes i cilj bilo je uspostavljanje što je moguće šire vladavine jevrejske elite; njihov sekundarni cilj bio je da od bistrijih ljudi odaberu „proroke” kojima će naložiti da pišu proročanstva koja će oni ispunjavati. I to se i dogodilo. Imali smo gomilu proroka u Starom zavetu koji su pisali proročanstva, Sinovi zaveta su ih ispunjavali - i slepe narodne mase su verovale da se proročanstva ispunjavaju do detalja.

Prošlo je na desetine vekova od njihovih prvih tajnih akcija. Prvog dana maja 1748. godine, u bavarskom gradu Ingolštatu, rodio se Johann Adam Weishaupt. On je na svoj 28-mi rođendan, 1 maja 1776. godine osnovao Red illuminata. Da ovom prilikom ne ulazimo u detalje, on je između ostalog isplanirao Francusku buržoasku revoluciju, koju su u delo sproveli braća iluminati. Bio je doktor kanonskog prava i profesor na univerzitetu u Ingolštatu sve do 1785. godine, kad je morao da beži iz Bavarske, jer je na volšeban način razotkrivena njegova zavera da se smeni tadašnja bavarska vlada. I da ne dužimo priču, čovek je umro u izgnanstvu 1811. godine, iza sebe ostavio gomilu raznoraznih spisa i pamfleta, i, između ostalog, svoje životno delo, pod naslovom „Protokoli iluminata”.

Tokom cele 1897. godine, po dva puta mesečno, u švajcarskom gradu Bazelu, na obali Bazelskog jezera, u dvoru Žana Kalvina, sastajao se krem krema tadašnje masonerije. Predsedavajući tih skupova bio je Teodor Hercl (umro 1904. godine ne dočekavši ništa od onoga što je isplanirao), osnivač modernog cionizma i prvi i glavni zagovornik obnavljanja države Izrael. Oni su na 24 sastanka prepravili Vajshauptovu knjigu „Protokoli iluminata”, povećali je sa 17 na 24 poglavlja i dali joj naslov „Protokoli skupova sionskih mudraca”, odnosno „Protokoli sionskih mudraca”. U njoj su se nadogradili na Vajshauptova „proročanstva” vezana za čitav niz svetskih revolucija, dva ili čak i tri svetska rata, svetske ekonomske krize i ostale prirodne i neprirodne nepogode, i sve što su napisali bespogovorno su i ostvarili. Ta je knjiga u XX veku namerno podmetnuta Jevrejima, da bi bila razlog za masovne progone tog naroda, naročito od strane nacista, da bi se pobila 1/3 naroda (a i to su izmislili, jer holokausta u pravom smislu te reči nije ni bilo, što znamo na osnovu smanjivanja nbroja žrtava Aušvica sa 4,5 miliona na 1,1 milion u zadnjih dvadesetak godina, što je najveće umanjivanje žrtava u poznatoj ljudskoj istoriji), kako bi se posle WW II obnovila država Izrael i kako niko ne bi smeo da govori protiv njihove zavere. I ja posedujem svoj primerak te knjige, čitao sam je i proučavao više puta, i neodoljivo me podseća na proročke knjige iz Biblije. Zapravo, izgleda kao nastavak Biblije. Sve što su isplanirali, sionski mudraci su ispunili. Osim tri stvari: rušenje svih religija, Armagedon i uspostavljanje Novog svetskog poretka, i krunisanje prvog cara celog čovečanstva iz „svetog sjemena Davidova”.

I tek sada dolazimo do glavne teme - Armagedona. Bolje bi mi bilo da ne znam ove stvari, ali kad ih već znam - imam neodoljivu želju da ih podelim sa nekim. Masoni planiraju da izvedu režirani Armagedon. U te svrhe, u toku XX veka, uspeli su da miniraju 300 velegradova (gradova sa više od 1.000.000 stanovnika) širom sveta, sve posle 1955. godine, tako što su u tunele metroa uzidali atomske bombe. Glavni grad Srbije, Beograd, miniran je tek 1995. godine, kada su završeni prvi tuneli Beovoza, odnosno beogradske gradske železnice. Masonsko „proročanstvo” glasi ovako: „Vi kažete da će se na nas dići s oružjem u rukama ako pre vremena prokljuve u čemu je stvar. Ali mi za taj slučaj na zapadu imamo takav terorizujući manevar, da će i najhrabrija srca zadrhtati: metropolitenovi podzemni hodnici biće dotle provedeni u svim prestonicama, odakle će one biti bačene u vazduh sa svim svojim organizacijama i zemaljskim dokumentima.” (Protokoli sionskih mudraca 9.12.) Prema mojim saznanjima, to bi se moglo dogoditi između 2017. i 2026. godine. Novi svetski poredak bi mogao biti proglašen 24. juna 2026. Iza toga sledi masovna seoba masona u Braziliju i Denver. Zašto baš ta dva grada? Kao prvo, brazilski arhitekta Oskar Nimajer sagradio je novi glavni grad Brazilije daleko od mora i morskih talasa, na nadmorskoj visini od oko 1000 metara, na terenu gde se pre prve zgrade nalazila obična brazilska visoravan. To je najmoderniji grad na svetu, čije su zgrade tako građene da ih ne može oštetiti ni najjači zemljotres. Temelji zgrada su „umočeni” u naročitu vrstu ulja, da se pri potresu zgrada može samo ljuljati levo-desno. Brazilija će biti centar novog čovečanstva posle Armagedona. A Denver, planinski grad u Koloradu, biće sedište američke Vlade, Kongresa i Senata. Za Evropu to će biti grad Aix-en-Provence u Francuskoj. (Neki bogataši iz sveta show business-a već uveliko kupuju zamkove, vile, kuće i imanja u Provansi).

Fizički, režirani Armagedon izvešće takozvani Savet trinaestorice, najviše telo moderne masonerije. Svih 300 atomskih bombi u metroima u 300 gradova širom sveta povezane su i aktiviraju se pritiskom na jedno dugme, koje se nalazi u Braziliji. Kad se to dogodi, doći će do najvećeg zemljotresa u poznatoj ljudskoj istoriji i maltene sve što je stvorila ljudska ruka biće uništeno za nekoliko sekundi. Tada će se ispuniti Hristovo „proročanstvo” iz Jevanđelja po Mateju: „Kad dakle ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje sjedi na mjestu svetome (koji čita da razumije): tada koji budu u Judeji neka bježe u gore; i koji bude na krovu da ne silazi uzeti što mu je u kući; i koji bude u polju da se ne vrati natrag da uzme haljine svoje. A teško trudnicama i dojilicama u te dane. Nego se molite Bogu da ne bude bježan vaša u zimu ni u subotu; jer će biti nevolja velika koja nije bila od postanja svijeta do sad niti će biti. I da se oni dani ne skrate, niko ne bi ostao; ali izabranijeh radi skratiće se dani oni.” (Matej 24:15-22. prevod Daničić-Karadžić)

Ko će biti taj car iz Davidove loze, to niko ne zna. Priča se da se čovek zove Gotlib Bencion i da je rođen u Bjalistoku, u Poljskoj 1923. godine.

Pošto masonerija nije monolitna organizacija, jer ne postoji neka masonska centrala (ako ne računamo glavni masonski hram u Aleksandriji, kraj Vašingtona, u zgradi koja liči na aleksandrijski svetionik iz starog Egipta), možemo se uzdati u to da neki masonski redovi neće pristati na jevrejski diktat.

Omnes in unum.

- - - - - - - - - -

Produhovljena je samo i jedino ona osoba koja traži i nalazi spas u samom sebi. I koja ne jede meso, mleko i jaja, i ne sledi ljude koji jedu meso, mleko i jaja. I koja ne sledi nikakve ljudske knjige.

Namaste.

POSLEDNJI DANI
PREMA BIBLIJSKOM PROROCANSTVU

Mnogi su postavili pitanje u vezi 1914 godine i njenog znacaja pa evo da objasnim…
Prema Biblijskim prorocanstvima 1914 godina ima vazan znacaj…
I period od 1914 prema Bibliji se naziva poslednjim danima ovog sistema…
Taj period je znacajan jer traje odredjeno vreme…
I kulminira znacajnim dogadjajima, zavrsava se Sudnjim danom i Armagedonom… ( Arnmagedon je Bozji rat u kome ce Bog unistiti zlo sa zemlje.) nakon cega sledi promena celokupnog sistema na zemlji. Tj 1000 god Vladavina Isusa Hrista nad zemljom kao kralja Bozjeg Kraljevstva ( Bozja nebeska vladavina) kada ce na zemlji vladati mir i u tom periodu Hrist ce dovesti ljude do savrsenstva sto podrazumeva i vecni zivot za coveka …
Zna se da je covek stvoren kao savrsen sa mogucnoscu vecnog zivota, zgresivsi ljudi su izgubili savrsenstvo i vecnost i postali su nesavrseni, da bi na kraju Bog preko Hrista za vreme te 1000 god vladavine vratio ljudima savrsenstvo i mogucnost vecnog zivota na zemlji… A samo odredjeni Broj ljudi koji je izabran od Boga direktno 144 000 ima nadu besmrtnog zivota na nebu….. a svi ostali ( neogranicen broj ljudi ) imaju nadu vecnog zivota na zemlji…

Znaci, cinjenica je da je Isus Hrist te 1914 god postao Kralj Bozjeg kraljevstva, te Bozje nebeske vladavine, Bog Jehova mu je tada dao taj polozaj i on ce vladati nakon Armnagedona jos 1000 god da bi posle toga predao vlast ponovo Bogu Jehovi kada ce Bog Vladati direktno nad ljudima u vecnosti… tada ce ljudi vecno ziveti na zemlji…

U 1 veku ucenici su pitali Isusa a zapisano je u Mateju 24:3 “A kad sedjase na gori Maslinskoj pristupise k njemu ucenici nasamo, I upitase ga: “Kazi nam kada ce to biti I kakav ce biti znak tvoga dolaska i svrsetka sveta” (prevod Dr. Lujo Bakotic)
A novi svet prevod kaze : Matej 24:3….”kazi nam kada ce to biti, i sta ce biti znak tvoje prisutnosti i svrsetka sistema na zemlji.”

To je ono sto monogi govore o drugom Hristovom dolasku… medjutim to se ne odnosi na 2 dolazak Hrista na zemlju, jer on prema Bibliji ne ne treba da dodje ponovo na zemlju, vec postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva koje je na nebu…

Izvorna rec za DOLAZAK je na grskom - PARUSIJA sto znaci PRUSUTNOST, to je taj drugi dolazak Hristov… njegova prisutnost u smislu sto on 1914 prima Kraljevsku vlast i sto postaje kralj nad svojim podanicima koji su na zemlji.. I na taj nacin je on prisutan … obraca paznju na njih… jer vlada nad njima… A naravno da je taj dolazak njegov ili prisutnost nevidljiv jer je on na nebu kao duhovno bice… al njegovi podanici osecaju njegovu prisutnost.

Iz stiha iz Mateja 24:3 vidimo da je to pocetak svrsetka siostema na zemlji, period koji nazivamo poslednjim danima ovog sistema…
Kao sto kaze Biblija u 2.Timoteju 3:1-5 A ovo znaj: u poslednje dane nastace kriticna vremena d kojima se tesko izlazi na kraj. 2 Jer ljudi ce biti sebicni, pohlepni za novcem, umisljeni, oholi, hulnici, neposlusni roditeljima, nezahvalni, neverni, 3 bezosecajni prema drugima, nespremni za bilo kakav dogovor, klevetnici , neoubuzdani, okrutni, bez ljubavi prema dobroti, 4 izdajnici, tvrdoglavi, ponosni, koji vise vole uzitke nego Boga, 5 I koji imaju oblicje poboznosti , ali su se sile njene odrekli; takvih se kloni.”

I taj period je od te 1914. godine i blizi se svome kraju, znaci naziva se poslednjim danima…

Ovim stihovima se opusuje odlika poslednjih dana, tj kakvi ce ljudi biti u poslednjim danima ovog sistema…
Mnogi bi prigovorili kako su i ranije bili ljudi takvi, ali nikad nisu ispoljavali toliko losih osobina odjednom…
Bas se moze primetiti pad opsteg morala kod ljudi nakon 1914…

Ako se vratimo na Matej 24 gde ucenici pitaju Isusa za znak njegovog dolaska tj prisutnosti koji obelezava pocetak poslednjih dana ili kak ostih kaze svrsetka sistema na zemlji… tu je Isus dao kombinovani znak po kome mozemo prepoznati taj period … kada ce biti ispunjenje tog prorocanstva...
u celom 24 poglavlju imamo obelezja tog znaka, a to su na primer ratovi svetskih razmera, zemljotresi, bolesti i zanimljivi stihovi su Matej 24:12,13,14 po kome mozemo prepoznati takodje taj znak… ne mogu sad da navodim sva obelezja al ona su zapisana u mateju 24 poglavlja i zanimljivo je to sto je potrebno da sva obelezja tog znaka budu ispunjena odjednom… I to odgovara periodu nakon 1914 god…
A prema Danilovom prorocanstvu iz starog zaveta moze se izracunati da je to bas 1914 godina al o tome malo posle…

Matej 24:11,12,13 “I zato sto ce se bezakonje umnoziti, ohladnece ljubav vecine.” 13 Ali ko istraje do kraja , taj ce biti spasen. 14 I ova dobra vest o kraljvstvu prpovedace se po celoj nastanjenoj zemlji za svedocanstvo svim narodima i onda ce doci kraj.”

Matej 24:21 “jer tada ce biti velika nevlja kakve nije bilo od pocetka sveta do sada, niti ce je vise biti.”

Na kraju poslednjih dana bice velika nevolja to je period koji obuhvata niz dogadjaja koji vode kraju ovaj sistema stvari. Pocinje padom Vavilona Velikog prema knjzi Otkrivenja, koji simbolise svestko carstvo lazne relgije znaci pad religije, a nakon toga biva Sudnji dan i Armagedon.

Prema Danilovom prorocanstvu dolazimo do te 1914 godine.
U 4 poglavlju Danila imamo san kralja Navuhodonosora, Vavilonskog kralja … taj san sadrzi jedno prorocanstvo i njega tumaci Bozji prorok Danilo… veoma je komplikovano da sad objasnjavam svaki stih al sad mogu ukratko pa kasnije mogu detaljnije…
U tom snu vidimo veliko drvo koje predocava kralja i takodje Bozju vladavinu tj sveopstu suverenost Jehove Boga. … ono je poseceno Danilo 4:23, tj ta linija kraljeva preko kojih je Bog vladao nad covecanstvom je prekinuta, I od tada nastaje period koji se zove prema Bibliji vremena nacija ili neznabozaca… to je period kada Bog nije imao svoje zastupnike na zemlji preko kojih bi vladao vec je ljudima ostavio da sami vladaju i biraju vladare, a zna se da pre toga tj da pre 607 . pre ne je Bog Jehova uvak vladao preko Kraljeva koje je birao sam i koje je pomazao svojim duhom.
Luka 21:24 “

607 pre ne je Jehova dopustio Kralju Navuhodonosoru da zazuzme Jerusalim i odvede Jevreje u rostvo… Time je Bog stavio do znanja da odbacuje Jevreje zbog svoje neposlusnosti i time se prekida linija Judejskih kraljeva koji su vladali… poslednji Judejski kralj tada je bio kralj Sedekija…
Prema Danilovom prorocanstvu trebalo je da prodje “sedam vremena” Danilo 4:23,25, 4:32 , to je taj period vremena nacija. Kada je preseceno stablo tj linija kraljeva preko kojih je vladao Bog. I tih sedam vremena su prorocanske tako da se uzima godina za dan, (Jezekilj 4:6,7 “dajem ti po jedan dan za svaku godinu..” Brojevi 14:34..godinu dana za svaki dan…” kada su u pitanju prorocanstva uzima se 1 dan za godinu)
I tih 7 vremena iznose 2520 dana tj godina… Kada se racuna od 607. pre ne 2520 god dodje se do 1914 godine.
Kada Bog postavlja Isusa Hrista za kralja Bozje Vladavine.

Znaci 1914 god Isus postaje Kralj Bozjeg Kraljevstva, Bozje nebeske vladavine i ako pogledamo Otkrivenje 12:9,10 vidimo da rodjenje tog Kraljevstva izaziva Satanin gnev i time rat na nebu u kome su se borili Isus protiv Satane i njegovih demona u kome Isus pobedjuje , sto je dovelo do zbacivanja Satane i njegovih demona na zemlju , znaci na podrucje zemlje… ( Otkrivenje 12:7-12)

Otkrivenje12:9 “I bio zbacen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Djavo Satana , koji zavodi ceo svet. Bio je bacen na zemlju, a sa njim su bili zbaceni i njegovi andjeli.”

Otkrivenje 12:12 “Zato veselite se nebesa i vi koji prebivate na njima. Tesko vama zemljo i more, je rje Djavo sisao k vama, veoma gnevan, znajuci da ima malo vremena!”

Znaci da je od 1914 Satana skoncentrisan na podrucje zemlje i da vise nego ikada je koncentracija zla na zemlji…
Zna se da je Satana “ubica ljudski “ Jovan 8: 44 “Vas je otac Djavo i zelite da postupate po zeljam svog oca. On je bio ubica ljudi od kada se pobunio i nije ostao postojan u istini, jer u njemu nema istine.Kad govori laz, svoje govori jer je lazov i otac lazi.”

I nije ni cudno sto u tom periodu od kako je Satana zbacen a sto odgovara periodu od 1914 pa nadalje… bivaju 2 svetska rata i toliko krvi prilivene kao nikada do tada u istoriji covecanstva i to svetskih razmera… Jer je skoncentrisan na podrucje zemlje…

Vera je uverenje u istinitost neke tvrdnje bez njene provere, odnosno bez logičkog rasuđivanja i zaključivanja. U svakodnevnom životu čovek funkcioniše verujući u mnoge stvari, ideje, ljude, i razne verovatne ili neverovatne događaje. U teologiji, pod verom se obično misli na veru u boga.

Religija je društvena pojava koja podleže određenim zakonima nastajanja, razvoja i nestajanja. Religiju možemo definisati i kao duhovnu povezanost jedne grupe ljudi sa nekim višim, svetim bićem, odnosno bogom. Bog (na sanskritu „gospodar hleba”, vidite li odakle potiče, iz sanskrita i Veda, a ne iz jidiša i Biblije) je ljudska zamisao o nekoj natprirodnoj, onostranoj sili. I sama reč religija vodi poreklo od latinske reči „religare” što znači ponovo svezati, prepovezati.

Dalje, religija je uslov vere, pošto vera može da funkcioniše bez religije, ali teško da je moguće obrnuto, naime da religija funkcioniše bez vere.

Zašto je čoveku potrebna vera ne može se precizno odgovoriti, mada se pouzdano zna da su svi pećinski ljudi postali religiozni otprilike u isto vreme, na celoj planeti Zemlji. Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak”, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...”), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije itd. Naravno, za one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, te blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravne su... i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.

Zašto je vera obrnuto proporcionalna sa težinom života znaju ljudi koje su misionari i ostali sektaši napali u momentu kada su bili najranjiviji, odnosno, to im je jedini način da „pecaju simbolične ovce”, kako oni to vole da kažu. Uglavnom napadaju ljude koji su u naizgled nerešivim problemima, pa im kao nude i ponude rešenje i pomoć, ali oni za uzvrat moraju da za sektu urade ovo ili ono. Što je život lepši i čoldo je mekši, što je život grđi i čoldo je tvrđi. Tako nekako. Te stoga, onaj ko ne zna kako je drugome i ko je siguran da sto batina po tuđim leđima ne boli nema neku veliku potrebu za religijom, a oni koji primaju sto batina po svojim leđima misle (u svojim zabludama i mentalnim konstrukcijama) da ih neko nadbiće kažnjava, pa su ovi drugi jako lak plen za ove prve...

Da probamo da izvedemo jednačinu...

čovek : vera = težak život : lak život

čovek x lak život = vera x težak život

lak život čoveka = težak život vere

Iz čega izvlačimo nematematički zaključak: lak život čoveka manipulatora (koga ne boli sto batina po tuđim leđima, koji ne robuje mentalnim programima i konstrukcijama) = težak život vernika (roba mentalnih programa i konstrukcija, koji prima sto udaraca po leđima i misli da ga neko nadbiće kažnjava, na šta su ga/ih nagovorili manipulatori)...

- - - - - - - - - -

Treba reći svakome ono što jeste, ma koliko bolelo. Nije tačno da razume, itekako razume, ali se pravi Toša, kao svi oni koji nemaju argumente i ne mogu nadgovoriti svoje sagovornike. Zamisli, ukradeš od nekoga nešto što je stekao znojem i krvlju, pa dok tvoja deca uživaju u plodovima tuđeg znoja i krvi tebi hladan znoj obliva čelo... horor. Zamisli da lažeš u ime boga, kao što to rade mnogi propovednici kada kažu da je Biblija najstarija knjiga na svetu (iako je Postanje, sa sve pričom o potopu, prepisano iz Gilgameša, a mnogi drugi segmenti iz mnogih drugih knjiga), kao i to da je svet staр 6000 godina, i čitav niz nebuloza, pa kad te neko ubedi da lažeš trepućeš očima kao semafor. Tako se oseća onaj ko je ukrao kad neko ukrade od njega. U pitanju je takozvani „unutarnji moralni zakon“. Opasno je to. Mada ima dosta lopova koji ne žale kad neko ukrade nešto od njih, jer su i oni ukrali i opet će ukrasti. To nije duševna bolest, ukoliko se ne radi o kleptomaniji (gde čovek može „krasti sam od sebe“ i sakrivati stvari od sebe). I nije u pitanju nikakva kazna, već posledica; uzrok je pad duhovnih bića u telo, a telo je uslovljeno materijalnim potrebama, te se stoga većina uslovljenih živih bića ponaša kao predator...

Sa duhovnošću se ne trguje. Niko nije 100% dobar i 100% zao. Postavljač teme nije licemer da vreme provedeno ovde računa kao propovedanje, da to upisuje u sveske i zavodi ko zna gde. On pušta vetrove u obe nozdrve onome ko to čini. Kakva poezija.

Neko ko tvrdi da je cernik neće lagati u tuđe ime, da je ovakav i onakav, a onda se boriti protiv toga.

Imamo licemera koji pokušava da trguje duhovnošću. Ko li ga je tome naučio? E, žalosti... Onda sve doživljava lično kad naiđe na nekoga koga ne može raditi.

Najzad, takvom trgovcu je bog igračka. Stalno ga pominje, i kad treba i kad ne treba.

Imate ljude koji vas teraju u zlo i negativnost, i one koji vas teraju u ljubav i dobrotu... Ali nigde nemate one koji vas uče balansu, koji je potpuno prirodan za celokupnu kreaciju, pa i za nas, već vam odvlače pažnju na to da je balans beskrajna ljubav i samo ljubav, što nikako nije tačno. Kraće rečeno, mnogo ste polarizovani. Mrzeti zlo u sebi znači mrzeti polovinu sebe samoga... totalno pogrešno.

Poslednja izmena od moderatora:
JE LI LJUBAV UMIJE
Ć
E?
Je li ljubav umije
ć
e? Ako jest, ona zahtijeva
znanje i trud. Ili je ljubav ugodno osje
ć
anje ko
-
je se ra
đ
a slu
č
ajno, nešto što
č
ovjeka »obuzme«
ako ima sre
ć
u? Ova mala knjiga se zasniva na
prvoj pretpostavci, dok danas ve
ć
ina ljudi ne
-
sumnjivo vjeruje u drugu.
Č
injenica je da ljudi ne smatraju ljubav ne
-
važnom. Oni su
gladni ljubavi: iako gledaju
bezbroj filmova o sretnim i nesretnim ljubavi
-
ma, iako slušaju stotine tri
č
avih pjesama o lju
-
bavi —
ipak
ć
e jedva itko pomisliti da bi išta
trebalo nau
č
iti o ljubavi.
To se
č
udno stanovište zasniva na više pret
-
postavki koje,
ili pojedina
č
no ili kombinirano,
teže da ga podrže. Ve
ć
ina ljudi shva
ć
a problem
ljubavi ponajprije kao problem kako
biti ljub
-
ljen
a tek onda kao problem
voljenja,
kao pro
-
blem ne
č
ije sposobnosti da voli. Zato je za njih
11

BOZJA PRAVEDNOST i BOZJA NAMERA

USLOV DA BI NEKO BIO PRODUHOVLJENA OSOBA JE ZNATI BOZJU REC BIBLIJU

Psalam 11
7 Jer Jehova je pravedan, on ljubi djela pravedna.
Čestiti će gledati lice njegovo.

Posto je Bog savrsen, on deluje u skladu sa svojim osobinama koje su u savrsenom odnosu. Njegova osnovna osobina ljubavi je u skladu sa pravednoscu, mudroscu i moci. Bozja pravednost se uvek ispoljava u skladu sa ostalim osobinama. Bozja pravednost uvek sadrzi ljubav u sebi, ali takodje je pravedno da Bog ispoljava svoju moc kada je to neophodno, kada postoje opravdani razlozi.
Naravno, nama ljudima je tesko da razumemo Bozansku pravdu, zato sto iz naseg ugla posmatranja stvari izgledaju drugacije zbog toga sto nemamo potpuni uvid, ali oni koji poznaju Boga njegovu nameru, osobine , nacin delovanja, imaju poverenja u njegovu pravednost.
Bozanska pravednost i ljudska pravednost se razlikuju. Potrebno je imati duhovni uvid u stvari da bi se shvatila Bozanska pravednost.
Biblija pruza uvid u Bozju pravednost.

Potrebno je poznavati Bibliju u celini, kao i temu Biblije –
a to je opravdanje Bozjeg suvereniteta i pravednosti Bozjeg vladanja nad covecanstvom…

Od pocetka je dovedena u pitanje pravednost Bozjeg vladanja nad prvim ljudima, a naravno onaj koji je to doveo u pitanje je Sotona (Djavo), koji je bio andjeo heruvim (Jezekilj 28:14-19) pre nego sto se pobunio protiv Boga, tako sto je naveo prve ljude da zgrese protiv Boga i da njega slede umesto Boga i time je postao Bozji protivnik sto i znaci njegovo ime.
Od tada postoji u duhovnom podrucju stalno neprijateljstvo i borba izmedju Boga i Sotone, a naravno i njihovih organizacija i podanika na zemlji ( prosto receno- borba izmedju dobra i zla). A to je proreceno odmah nakon sto su prvi ljudi zgresili u 1. Mojsijevoj 3:15.

Bog je mogao odmah da unisti Sotonu, Adama i Evu, ali postoji vise razloga zbog kojih to nije ucinio. Sotona je doveo u pitanje pravednost Bozjeg vladanja pred drugim Bozjim stvorenjima – andjelima. . To je pokrenulo pitanje od najveceg znacaja – da li Bog ima pravo da vlada kao Suveren citavog svemira. Zatim, da li je ljudima bolje pod Bozjom vladavinom ili kada vladaju sami nezavisno od Boga?

Takodje ne bi bilo mudro da ih je odmah unistio, niti pravedno. Bog je dopustio da se od Adama i Eve razvije ljudsko drustvo, posto je to bila njegova prvobitna namera, iako su zbog njihovog prvobitnog greha nasledili nesavrsenstvo – greh i smrt.
Ali odmah nakon sto su postali gresni, Bog je predocio resenje za uklanjanje greha posredstvom Hrista- kao otkupitelja
nasih greha, koji ce u buducnosti, preko Bozje vladavine, dovesti ljude do
savrsenstva, tako sto ce ukloniti greh, bolest i smrt

Otkrivenje 21:3,4:
“….i sam Bog bit će s njima.
4 I obrisat će svaku suzu s očiju njihovih i smrti više neće biti,
ni tuge ni jauka ni boli više neće biti.
Sve što je prije bilo nestalo je.”

a to podrazumeva vecni zivot za ljude na zemlji. (Rimljanima 6: 23; Psalam 37:29).

Rimljanima 6:23 “ Jer je plata za greh smrt, a dar od Boga večni život preko Hrista Isusa, Gospoda našega.”

Takodje, Bog je morao da dopusti vreme da bi se resila ta pitanja – da bi se dokazalo ko je u pravu ; jer to je u skladu sa njegovom pravdom. Da bi dokazao pravednost svog vladanja bilo je potrebno da dopusti
dovoljno vremena da se ljudsko drustvo razvije – time bi Bog dokazao do cega dovodi nezavisnost od njega i njegovih zakona.
Kada je osporio Bozje pravo da vlada ,Sotona se nije zaustavio samo na tome. On je doveo u pitanje da li ce i drugi biti lojalni Bogu – odnosi se na ljude zatim na andjele kao i na Bozjeg sina –Isusa.
Sotona je u stvari doveo u pitanje integritet Bozjih stvorenja.
Posto je postao ponosan, Sotona je mislio da sva stvorenja moze da povuce sa sobom , da njemu sluze i da ga obozavaju umesto Boga.
Ali Bog je znao kako je stvorio svoja inteligentna stvorenja, znao je da ce uvek biti onih koji ce njega slediti bez ozira na sve.
U danima Jova, Sotona je tvrdio da oni koji sluze Bogu ne cine to iz ljubavi , vec iz sebicnih razloga.

Na primeru Jova, Bog je dokazao da ce uvek postojati oni koji ce sluziti Bogu iz ljubavi i ostati odani njemu i kad su pod kusnjama.( Jov 2:1-6, cela knjiga ).

Vreme je pokazalo ko je u pravu. Dokazano je da je Sotona lazov vrlo brzo.
Vrlo brzo su Adam i Eva umrli – sto je bila posledica greha, iako im je Sotona obecao: “necete vi umreti…”S obzirom da je Bog kao Stvoritelj vecan, jedino je on mogao da podari ljudima vecni zivot, a ne Sotona kako je on to tvrdio. ‘

Zatim dokazalo se da nezavisnost od Boga nije bolja za coveka s obzirom da je covek i stvoren tako da jedino pod Bozjim zakonima najbolje funkcionise.
Zatim istorija je pokazala kako su vladavine bez Boga dovele do katastrofalnih posledica .
Samo u 20. veku 2 svetska rata i toliko krvi prolivene….U 20. veku je pojacano delovanje Sotone jer je od 1914. zbacen s neba na podrucje zemlje, nakon sto se odigrala bitka na nebu u kojoj je Sotona porazen od strane Isusa Hrista, i od tada Sotona ceka svoje unistenje koje je proreceno( Otkrivenje 12:7,9 ,12 ;Otk. 20 :2 ,10 )
Tada 1914. je Isus ustolicen kao Kralj Bozjeg Kraljevstva na nebu, i ceka se da bude to Kraljevstvo uspostavljeno i na Zemlji kada ce Hrist vladati 1000 god... to je prorecena obecana Hristova hiljadugodisnja vladavina...

I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina. (Otkrivenje 20:4)
Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina. (Otkrivenje 20:6)

Da, sve je to dug perod iz naseg ugla posmatranja, ali za Boga je nasih 1000 godina jedan dan – tako on racuna vreme.
“Psalam 90:4 Jer je hiljadu godina u očima tvojim kao dan jučerašnji kad prođe
i kao straža noćna.”

Prema Biblijskoj hronologiji, sada zivimo u "POSLEDNJIM DANIMA" ovog sistema, koji se blizi svom kraju... ( prema Mateju 24, Marku 13 i Luki 21. i proporanstvu iz Danila... i Taj period se racuna od te 1914 god kada je Hrist ustolicen i Sotona zbacen prema prorocanstvu iz Otkrivenja)

Zato ce Bog u skorijoj buducnosti DELOVATI - unistice Sotonski sistem vladanja i sve njegove institucije i zastupnike na zemlji u
Bozjem ratu – Armagedonu, nakon cega ce uspostaviti svoju pravednu vladavinu i time u potpunosti opravdati svoj Suverenitet.

Tako da nije cudno sto danas neduzni ljudi pate, zato sto zivimo u nepravednom svetu kojim upravlja Sotona, a ne Bog, preko svojih institucija i svojih (zlih) ljudi a i zbog nasledjenog greha podlozni smo bolesti i smrti.
Ali Bozje obecanje je da ce zbog pravednih ljudi on delovati i ukloniti sve zlo.

“Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muce.” ~ 2.Solunjanima 1:6

“Ne vodeci racuna o vremenima neznanja, javlja sad Bog svim ljudima da oni imaju da se pokaju; jer je on odredio dan u koji ce celom svetu suditi po pravdi, preko coveka koga utvrdi, o cemu dade svima pouzdan dokaz, uskrsnuvsi ga iz mrtvih.” ~ Dela apostolska 17:30,31

Poslednja izmena:
Čika Zoranu nije čudo to što neko prestane da kadi đavolu svoja usta, odnosno da puši duvan, jer je veće čudo to što vernik počinje da pretvara svoja usta u kadionicu đavolju i da priča onima koji razumeju više od njega, i vide dalje nego on, kako će završiti u paklu, ili biti uništeni u Armagedonu (žalosno je to što satanisti koji piju kravlju krv i gnoj iz industrijskog GMO mleka prirodne ljude nazivaju satanistima); a ni to nije čudo... Veće je čudo razumeti jezik mrava, simetriju njihovih mravinjaka i njihovih šestonožnih tela, njihove idealne države i društvenog uređenja u kome nema pobuna i nesuglasica, kao u društvu ljudske marve, nego “ikone i kipove koji isceljuju i leče”, bogorodice trojeručice i ostale asimetrične božice... Za čika Zokija nema ni bogova ni molitava, ni hramova, ni rituala, niti dobrih i zlih duhova. Uzalud se krv na oltarima proliva. Čika Zoki traži povratak u svetlost i stoga se mora odreći tame, odnosno svega ovozemaljkskog, a počeo je poodavno tako što se odrekao spasenja preko bilo čije krvi. Čika Zoki mora da sledi zakone večnosti, a ne zakone jednog trenutka. Na njemu je da bira svoj put koji ga vodi gde on želi ili puteve koje mu nude otpadnici slični njemu. Čika Zoki može da sledi njihove puteve i bude njihov putnik ili da sâm sebi zacrta svoj put. Na tom putu nema prepreka. Ako ih bude, Čika Zoki mora sam da ih ukloni. Nema nikakvih ograničenja, jer nema ko da ga i da nas kazni. Niko nikoga ne kažnjava. Kaznili smo sami sebe tako što smo sišli iz svetlosti u tamu, iz duhovne egzistencije u bedu materijalnog postojanja. Nema nikakvih idola i duhovnih učitelja. Svako je sâm svoj hram i treba dovoljno da svetli samome sebi. Povratak u svetlost zavisi samo od njega. Čika Zoki zna šta je bilo juče, određuje šta će biti danas, a ne zna šta će biti sutra. Oni otpadnici koji ne znaju šta je bilo juče, a govore o sutrašnjici, lažu i sebe i druge. Čika Zoki je slobodan. Može da ide gde god hoće i da radi šta god hoće. Svaki njegov korak je samo njegov korak. Niko mu ništa ne određuje. Ko dozvoli da mu neko drugi odredi gde da ide i šta da radi, i još veruje da mu je tako suđeno, on je sam odlučio da ne bude slobodan; on je pao u najmračnije predele tame. Ko veruje u bilo šta, on nije slobodan. Onaj ko zna, on ne veruje. U šta da veruje onaj ko zna? Veruje samo onaj ko nije siguran da li postoji to u šta veruje. Čika Zoki neće reći - “Verujem da će sutra osvanuti dan” - zato što zna da će osvanuti. Ništa nije predodređeno. Najniže je pao onaj ko veruje u krv i spasenje preko nečije krvi. Umesto na svetlosti, on podiže hram na krvi ili na nečijem prahu. Ko stremi ka svetlosti on se gnuša izmišljenih bogova kojima otpadnici prinose krv. Ti su bogovi veći bednici od tih otpadnika. Žreci tih nepostojećih bogova nazivaju sledbenike svetlosti otpadnicima zato što traže spasenje preko svog puta ka svetlosti a ne preko nečije krvi. Čika Zoki i sledbenici svetlosti ne poštuju ništa osim vatre i svetla. Za njih nema ni svete krvi, niti svetih otpadnika ispalih iz prljavih majčinih utroba, ni svetih brojeva, niti svetih simbola; njima ništa nije sveto. Oni ne mrze otpadnike koji ne misle kao oni, niti pozivaju u sveti rat protiv njih. Oni poštuju slobodu i svačije pravo na slobodu. Oni ne poštuju materiju i ne vezuju se za nju. Oni je ne grle, ne umnožavaju i ne ostavljaju nikoga iza sebe. Oni je koriste samo za čulnu spoznaju sveta, što je suština materijalnog postojanja. Oni u svoja prolazna tela ne unose krv niti ono kroz šta teče krv; oni se ne hrane delovima tuđih tela. Oni razlikuju svetlo od tame i dobro od zla. Na učinjeno dobro uzvraćaju duplim dobrom, a na zlo trostrukim zlom. Oni znaju da vatra može da opeče, a da tama odmara oči. Oni znaju da ne postoji apsolutno dobro ni apsolutno zlo; da nema apsolutne ljubavi ni apsolutne mržnje. Za njih nema ni žrecâ, ni proroka, ni svetaca. Oni znaju da postoji samo jedan krug po kome se sve kreće. I da su oni ispali iz tog kruga. Oni znaju (ako su videli) ili su spoznali (ako nisu videli) da najuzvišenije biće u tim krugovima ne vlada tim krugom; i da egzistira u struji vremena. Njima je jasno da ono ne nadgleda materijalne svetove, da ih ne vidi i da ni ne želi da ih vidi. Čika Zoki vam kaže: “Slobodni smo. Niko nam ne pomaže i ne odmaže. Niko nas ne traži. Niko se ne žrtvuje za nas. Niko nas ne kažnjava i ne sputava. Možemo krenuti putem svetlosti.” Čika Zoki je slobodan sledbenik svetlosti. I poziva sve pobunjenike da se sete svoje daleke prošlosti, jer će uskoro kucnuti čas za povratak u duhovne svetove; uskoro, kad bude prestao da postoji 3D svet, ali kad će oni koji veruju u spasenje preko nečije krvi i dalje ostati u 3D svetu, za razliku od nas koji ćemo se preseliti u 4D svet. Možete mrzeti i/ili voleti čika Zokija, ali ga nikako ne možete ignorisati i/ili nadgovoriti, jer čika Zoki nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Možda je čika Zoki najružniji na svetu, ali svakako nije budala i nije glup. Pozdrav svim ljudima dobre volje. Namaste.

RELIGIOZNA ISTINA O SUDNJEM DANU I ARMAGEDONU

===================================================================================================

Dela Apostolska 17

30 Istina, Bog se ne obazire na vremena takvog neznanja, nego sada poručuje ljudima da se svi posvuda pokaju.

31 Jer je odredio dan u koji je naumio suditi svemu svetu po pravdi, preko čovjeka kojega je za to odredio, što je potvrdio pred svim ljudima uskrsnuvši ga od mrtvih.”

Jovan 5:22 Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu,

===================================================================================================

:hvala:

- - - - - - - - - -

Ovo je uvod u temu. postoji niz dogadjaja koji prethode Sudnjem Danu....

Prorocanstvo iz starog zaveta kaze

“Blizu je veliki dan Jehovin. Blizu je i ide vrlo brzo” (SOFONIJA 1:14).

Kad se u Bibliji koristi izraz “dan Jehovin”, on se odnosi na posebno vreme tokom kojeg ce Jehova izvršiti presude nad svojim neprijateljima i proslaviti svoje veliko ime.

Jehovin Dan predstoji, to je period u kome ce Jehova Bog Suditi svima i unistiti zle...

Pocinje uništenjem ‘Vavilona Velikog’ , svetskog carstva krive religije,

a završit će Armagedonom - Bozjim ratom,

u kojem će biti uništen preostali deo ovog zlog sveta (Otkrivenje 16:14, 16; 17:5, 15-17; 19:11-21).

.........................................................................................................................................................

O dogadjajima koji slede prorekao Isus i to je zapisano u

Mateju 24, Luci 21 i Marku 13

kao "velika nevolja" kakva nikada nije bila.... niti ce biti...

takodje je proreceno da ce bice kataklizmi i nebeskih fenomena, to je sve proreceno u okviru "velike nevolje "

iz Mateja 24 Marka 13 i Luke 21

"velika nevolja" zapocinje je PADOM RELIGIJE, nakon cega sledi

SUDJENJE svim ljudima i kao zavrsnica

ARMAGEDON - Bozji RAT u kome ce Bog unistiti sve ZLO kao i ZLE LJUDE.

Izmedju Pada religije i Armagedona bice[nebeski fenomeni...

o velikoj nevolji stihovi :

Matej 24 :14: I ova dobra vest o kraljevstvu propovedat će se po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj.

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka sveta do sada, niti će je više biti.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mesec više neće svetliti, zvezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.

30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovečjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska. I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.

31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube i oni će skupiti izabrane njegove s četiri strane svijeta, s jednog kraja nebesa do drugoga.

36 A o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.

37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost Sina čovječjega.

38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noje ušao u arku,

39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio, takva će biti prisutnost Sina čovečjega.

42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

i

Otkrivenje 16 :14 To su izjave nadahnute od demonâ koje čine čuda i odlaze kraljevima svega sveta, da ih skupe za rat koji će se zbiti na veliki dan Boga Svemogućega.

16 I skupili su ih na mesto koje se hebrejski zove Harmagedon.

13-ta božja zapovest

Ako ste mislili da ova priča ima veze sa Biblijom - grdno ste se prevarili.

Sri Rama Krishna je živeo u Indiji mnogo pre Isusa Hrista i širio je svoje duhovno znanje mnogo pre nego što je Mojsije prepisao Postanje iz Gilgameša i napisao Pentateuh ili bilo šta iz Starog zaveta. U hinduizmu i bramanizmu postoji 18 božjih zapovesti, ali Jevreji, kada su pravili svoju religiju, i masoni i illuminati, kada su pravili hrišćanstvo kao robovsku religiju za široke narodne mase, izbacili su osam zapovesti i sveli ih na deset.

Naravno, mi ovde nećemo govoriti o svih 18 zapovesti, nego ćemo samo citirati, odnosno parafrazirati 13-tu:

„Prosvetljeni pojedinac ne bi trebalo više nego što je potrebno da se veže za ljude koji su u rodbinskim vezama sa njegovim telom, jer on nije samo telo.“

Ovo je izgovorio čovek koji je u Bhagavad-gita-i povikao iz sveg glasa:

ā-brahma-bhuvānal lokāh
punar āvartino ’rjuna
mām upetya tu kaunteya
punar yanma na vidyate“

Sve planete u materijalnom svetu, od najviše do najniže, mesta su patnje, na kojima se odvija uzastopno rađanje i umiranje. Ali onaj ko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne vraća.”

Bhagavad-gita 8.16.

Namaste.

- - - - - - - - - -

Bhagavad-gita 8:12-13 meni su najjači stihovi: „Jogi je odvojen od svih aktivnosti osjetila. Zatvarajući sva vrata osjetila i usredotočujući um na srce, uzdigavši životni zrak do vrha glave, utemeljuje se u jogi. Ako osoba, nakon što se utemelji u takvoj jogi i vibrira sveti slog om, vrhovni spoj slova, misli na Svevišnju Božansku Osobu, i napusti tijelo, sigurno će dostići duhovne planete.“ Eto rješenja, samo treba vježbati svakodnevno.

ॐ OM Meditation ॐ

Važno je ispravno vibrirati OM. Kada se ispravno vibrira, zvuči kao zvučna vibracija pčele. Titranje takve vibracije otvara treće oko i puni osobu životnom energijom. Pčela je i simbol trećeg oka, kojeg su također koristili i stari Egipćani.

Zatvorenik, možda dobrovoljno, ali ipak zatvorenik - ne čini u životu ono što želi, nego čini ono što mrzi, slepo se povinujući dijaboličnoj mehaničnosti, koja sa svoja tri aspekta - strahom, glađu i seksualnošću - vlada njegovim mizernim životom; on postaje čovek koji funkcioniše samo na dve ili tri donje čakre, kao bogohulno obrezani ljudi u koje se i u čiju se krv uzda. Ova potpuno imaginarna egzistencija ne poseduje u sebi ništa stvarno, osim mogućnosti za evoluciju - koja ostaje skrivena... i čini glavni cilj ezoteričnih studija i rada na sebi.

Jovan 5:22 Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu,

“Blizu je veliki dan Jehovin. Blizu je i ide vrlo brzo” (SOFONIJA 1:14).

Kad se u Bibliji koristi izraz “dan Jehovin”, on se odnosi na posebno vreme tokom kojeg ce Jehova izvršiti presude nad svojim neprijateljima i proslaviti svoje veliko ime.

Jehovin Dan predstoji, to je period u kome ce Jehova Bog Suditi svima i unistiti zle...QUOTE;

Ala je logika......ali je tacna Isus ce da sudi svetu ,Jehova Bog-Isus Sudija

Poslednja izmena:
Weishaupt "pisao"prorocanstva koja su nastala 3000 godina pre njega ,a on ziveo u 18 veku:rotf::mazipsa:

sta ces snalazljiv je :lol:

a jos smesniji je ovaj sto je umislio da je to on :rotf:

- - - - - - - - - -

BOZJA PRAVEDNOST i BOZJA NAMERA

USLOV DA BI NEKO BIO PRODUHOVLJENA OSOBA JE ZNATI BOZJU REC BIBLIJU

Psalam 11
7 Jer Jehova je pravedan, on ljubi djela pravedna.
Čestiti će gledati lice njegovo.

Posto je Bog savrsen, on deluje u skladu sa svojim osobinama koje su u savrsenom odnosu. Njegova osnovna osobina ljubavi je u skladu sa pravednoscu, mudroscu i moci. Bozja pravednost se uvek ispoljava u skladu sa ostalim osobinama. Bozja pravednost uvek sadrzi ljubav u sebi, ali takodje je pravedno da Bog ispoljava svoju moc kada je to neophodno, kada postoje opravdani razlozi.
Naravno, nama ljudima je tesko da razumemo Bozansku pravdu, zato sto iz naseg ugla posmatranja stvari izgledaju drugacije zbog toga sto nemamo potpuni uvid, ali oni koji poznaju Boga njegovu nameru, osobine , nacin delovanja, imaju poverenja u njegovu pravednost.
Bozanska pravednost i ljudska pravednost se razlikuju. Potrebno je imati duhovni uvid u stvari da bi se shvatila Bozanska pravednost.
Biblija pruza uvid u Bozju pravednost.

Potrebno je poznavati Bibliju u celini, kao i temu Biblije –
a to je opravdanje Bozjeg suvereniteta i pravednosti Bozjeg vladanja nad covecanstvom…

Od pocetka je dovedena u pitanje pravednost Bozjeg vladanja nad prvim ljudima, a naravno onaj koji je to doveo u pitanje je Sotona (Djavo), koji je bio andjeo heruvim (Jezekilj 28:14-19) pre nego sto se pobunio protiv Boga, tako sto je naveo prve ljude da zgrese protiv Boga i da njega slede umesto Boga i time je postao Bozji protivnik sto i znaci njegovo ime.
Od tada postoji u duhovnom podrucju stalno neprijateljstvo i borba izmedju Boga i Sotone, a naravno i njihovih organizacija i podanika na zemlji ( prosto receno- borba izmedju dobra i zla). A to je proreceno odmah nakon sto su prvi ljudi zgresili u 1. Mojsijevoj 3:15.

Bog je mogao odmah da unisti Sotonu, Adama i Evu, ali postoji vise razloga zbog kojih to nije ucinio. Sotona je doveo u pitanje pravednost Bozjeg vladanja pred drugim Bozjim stvorenjima – andjelima. . To je pokrenulo pitanje od najveceg znacaja – da li Bog ima pravo da vlada kao Suveren citavog svemira. Zatim, da li je ljudima bolje pod Bozjom vladavinom ili kada vladaju sami nezavisno od Boga?

Takodje ne bi bilo mudro da ih je odmah unistio, niti pravedno. Bog je dopustio da se od Adama i Eve razvije ljudsko drustvo, posto je to bila njegova prvobitna namera, iako su zbog njihovog prvobitnog greha nasledili nesavrsenstvo – greh i smrt.
Ali odmah nakon sto su postali gresni, Bog je predocio resenje za uklanjanje greha posredstvom Hrista- kao otkupitelja
nasih greha, koji ce u buducnosti, preko Bozje vladavine, dovesti ljude do
savrsenstva, tako sto ce ukloniti greh, bolest i smrt

Otkrivenje 21:3,4:
“….i sam Bog bit će s njima.
4 I obrisat će svaku suzu s očiju njihovih i smrti više neće biti,
ni tuge ni jauka ni boli više neće biti.
Sve što je prije bilo nestalo je.”

a to podrazumeva vecni zivot za ljude na zemlji. (Rimljanima 6: 23; Psalam 37:29).

Rimljanima 6:23 “ Jer je plata za greh smrt, a dar od Boga večni život preko Hrista Isusa, Gospoda našega.”

Takodje, Bog je morao da dopusti vreme da bi se resila ta pitanja – da bi se dokazalo ko je u pravu ; jer to je u skladu sa njegovom pravdom. Da bi dokazao pravednost svog vladanja bilo je potrebno da dopusti
dovoljno vremena da se ljudsko drustvo razvije – time bi Bog dokazao do cega dovodi nezavisnost od njega i njegovih zakona.
Kada je osporio Bozje pravo da vlada ,Sotona se nije zaustavio samo na tome. On je doveo u pitanje da li ce i drugi biti lojalni Bogu – odnosi se na ljude zatim na andjele kao i na Bozjeg sina –Isusa.
Sotona je u stvari doveo u pitanje integritet Bozjih stvorenja.
Posto je postao ponosan, Sotona je mislio da sva stvorenja moze da povuce sa sobom , da njemu sluze i da ga obozavaju umesto Boga.
Ali Bog je znao kako je stvorio svoja inteligentna stvorenja, znao je da ce uvek biti onih koji ce njega slediti bez ozira na sve.
U danima Jova, Sotona je tvrdio da oni koji sluze Bogu ne cine to iz ljubavi , vec iz sebicnih razloga.

Na primeru Jova, Bog je dokazao da ce uvek postojati oni koji ce sluziti Bogu iz ljubavi i ostati odani njemu i kad su pod kusnjama.( Jov 2:1-6, cela knjiga ).

Vreme je pokazalo ko je u pravu. Dokazano je da je Sotona lazov vrlo brzo.
Vrlo brzo su Adam i Eva umrli – sto je bila posledica greha, iako im je Sotona obecao: “necete vi umreti…”S obzirom da je Bog kao Stvoritelj vecan, jedino je on mogao da podari ljudima vecni zivot, a ne Sotona kako je on to tvrdio. ‘

Zatim dokazalo se da nezavisnost od Boga nije bolja za coveka s obzirom da je covek i stvoren tako da jedino pod Bozjim zakonima najbolje funkcionise.
Zatim istorija je pokazala kako su vladavine bez Boga dovele do katastrofalnih posledica .
Samo u 20. veku 2 svetska rata i toliko krvi prolivene….U 20. veku je pojacano delovanje Sotone jer je od 1914. zbacen s neba na podrucje zemlje, nakon sto se odigrala bitka na nebu u kojoj je Sotona porazen od strane Isusa Hrista, i od tada Sotona ceka svoje unistenje koje je proreceno( Otkrivenje 12:7,9 ,12 ;Otk. 20 :2 ,10 )
Tada 1914. je Isus ustolicen kao Kralj Bozjeg Kraljevstva na nebu, i ceka se da bude to Kraljevstvo uspostavljeno i na Zemlji kada ce Hrist vladati 1000 god... to je prorecena obecana Hristova hiljadugodisnja vladavina...

I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina. (Otkrivenje 20:4)
Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina. (Otkrivenje 20:6)

Da, sve je to dug perod iz naseg ugla posmatranja, ali za Boga je nasih 1000 godina jedan dan – tako on racuna vreme.
“Psalam 90:4 Jer je hiljadu godina u očima tvojim kao dan jučerašnji kad prođe
i kao straža noćna.”

Prema Biblijskoj hronologiji, sada zivimo u "POSLEDNJIM DANIMA" ovog sistema, koji se blizi svom kraju... ( prema Mateju 24, Marku 13 i Luki 21. i proporanstvu iz Danila... i Taj period se racuna od te 1914 god kada je Hrist ustolicen i Sotona zbacen prema prorocanstvu iz Otkrivenja)

Zato ce Bog u skorijoj buducnosti DELOVATI - unistice Sotonski sistem vladanja i sve njegove institucije i zastupnike na zemlji u
Bozjem ratu – Armagedonu, nakon cega ce uspostaviti svoju pravednu vladavinu i time u potpunosti opravdati svoj Suverenitet.

Tako da nije cudno sto danas neduzni ljudi pate, zato sto zivimo u nepravednom svetu kojim upravlja Sotona, a ne Bog, preko svojih institucija i svojih (zlih) ljudi a i zbog nasledjenog greha podlozni smo bolesti i smrti.
Ali Bozje obecanje je da ce zbog pravednih ljudi on delovati i ukloniti sve zlo.

“Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muce.” ~ 2.Solunjanima 1:6

“Ne vodeci racuna o vremenima neznanja, javlja sad Bog svim ljudima da oni imaju da se pokaju; jer je on odredio dan u koji ce celom svetu suditi po pravdi, preko coveka koga utvrdi, o cemu dade svima pouzdan dokaz, uskrsnuvsi ga iz mrtvih.” ~ Dela apostolska 17:30,31

:aha:

malo da se produhovis

Sve ima veze sa svim. Veruješ knjizi čiji autori nisu znali za pola kontinenata (nabrojao sam Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik). Sve je povezano. Nigde u Bibliji ne piše da nema drugih planeta, ali, eto, ovaj vernik se drznuo da to izmisli. Za razliku od njih, u Indiji su ljudi koji su pisali Vede znali za druge planete.

Bhagavad gita 8.16

ā-brahma-bhuvānal lokāh
punar āvartino ’rjuna
mām upetya tu kaunteya
punar yanma na vidyate

“Sve planete u materijalnom svetu, od najviše do najniže, mesta su patnje, na kojima se odvija uzastopno rađanje i umiranje. Ali onaj ko dostigne Moje prebivalište, o Kuntin sine, nikada se više ne vraća.”

Sve vrste yogija - karma, jnana, hatha - na kraju moraju dostići savršenstvo devocije u bhakti-yogi ili svesnosti Krišne, pre nego što mogu otići u Krišnino transcendentalno prebivalište, da se nikada više ne vrate. Oni koji dostignu najviše materijalne planete, planete polubogova, ponovo bivaju podvrgnuti uzastopnom rađanju i umiranju. Kao što se osobe sa Zemlje uzdižu na više planete, ljudi s viših planeta, kao što su Brahmaloka, Candraloka i Indraloka, padaju na Zemlju. Žrtvovanje zvano pancagni-vidya, preporučeno u Chandogya Upanisadi, omogućuje osobi dostizanje Brahmaloke, ali ako na Brahmaloki osoba ne neguje svesnost Krišne, mora se vratiti na Zemlju. Oni koji na višim planetama napreduju u svesnosti Krišne, postupno se uzdižu na još više planete i u trenutku kosmičkog uništenja bivaju preneti u večno duhovno carstvo.

U svom komentaru na Bhagavad-gitu, Sridhara Svami navodi sledeći stih:

brahmana saha te sarve samprapte pratisancare
parasyante krtatmanah pravisanti param padam

”Kada dođe do uništenja ovog materijalnog univerzuma, Brahma i njegove bhakte, koji su neprestano zaokupljeni svesnošću Krišne, bivaju preneti u duhovni univerzum, na duhovne planete, u skladu s njihovim željama.”

Ovo Vedsko znanje je, kao što i sami vidite, doktorat za Bibliju, Kuran, kao i sve ostale materijalističke knjige, zasnovane na kultu krvnih žrtava (Isusova otkupna žrtva, telo i krv) ili kultu svetih ratova (Muhamedov jihad). Ko razume razume. Ko ne razume neka i dalje prebiva u tami i nada se uskrsnuću i nekakvom raju u kome će “jesti zlatne jabuke”. Ha ha ha.

Eto, ovo su neki duhovni dokazi o tome da je bog biće koje je stvorilo (a ne stvorio, jer nije muškarac, kao što su slagali autori Biblije) svemir kao kuću sa mnogo soba (galaksija) u kojima će se živeti, a ne samo u jednoj sobi. To što su stanari jedne sobe primitivni, pa ne znaju za stanare druge, ne znači ništa.

Bog nije odredio koliko ljhudsko biće može da živi, to su neviđene gluposti i nebuloze. Uzgred, ovo nije hrišćanska tema, već tema o opštoj duhovnosti.

- - - - - - - - - -

Ovo nije nikakva informacija, već najobičnija smejurija.

i jel prepisa celu knjigu ili ima jos ?

- - - - - - - - - -

Ijao, tresu mi se gaće od straha.

:guza:

eto to je ta tvoja produhovljenost

Poslednja izmena:
Nastavak...

I tako su dva brata blizanca, sinovi neba koje je rodila zemaljska žena udata za osiromašenog Davidovog i Solomonovog potomka, godine 765. od osnivanja Rima krenuli na dug put u Indiju, zemlju za koju su do tada samo čuli. U gradu Benaresu, na svetoj reci Gang, dvanaestogodišnje dečake dočekali su budistički sveštenici i monasi onako kako se dočekuju kraljevski sinovi. Bilo je jutro kada su ušli u grad i prvi put u ovom životu ugledali njima toliko dobro poznate građevine. Čim su zgazili zemlju po kojoj su nekada hodali, odvedeni su u tajne hramske prostorije, da prepoznaju neke predmete. Jošua Stariji je samo zagledao ponuđene predmete, dok ih je njegov mlađi brat prepoznao od prvog do poslednjeg. Time je nedvosmisleno dokazao da je baš on reinkarnirani vrhovni sveštenik hrama u Benaresu, samim tim i Sidarta Gotama, osnivač budizma. Braća su razdvojena da se nikad više ne vide. Jošua Mlađi podvrgnut je strogom monaškom životu s ciljem da kad odraste ponovo postane prvosveštenik budizma, dok je Jošua Stariji podvrgnut hipnozi kojom je utvrđeno da je on u prošlom životu bio Šri Rama Krišna. Odveden je u manastir u Gandari, u dolini reke Ind, gde mu je svetovno ime Jošua promenjeno u Isa. Na putu do manastira prošao je pored ruševina Mohendžo Dara i Mahajane, nekadašnjih prestonica Arijevskog carstva, za koje su monasi tvrdili da su ih uništili bogovi vatrom iz gvozdenih ptica.

Razdvojen od brata koji mu je bio teret od rođenja, Isa je u Indiji proveo sedamnaest dugih i zanimljivih godina. Prve dve godine je proveo u Gandari, dok je u ostalih petnaest godina prelazio iz manastira u manastir, zaobilazeći Benares, obišavši celu Indiju uzduž i popreko, od Inda do Ganga, i od padina Himalaja do okeana. Čitao je i proučavao Vedske spise i ostale kanonske knjige, mantrao i meditirao, izlagao telo brojnim odricanjima i unapređivao duh spoznajući sebe i svet oko sebe. Obišao je i Mathuru i jedva ju je prepoznao budući da se mnogo promenila u proteklih dve hiljade godina. Posedovao je ogromnu snagu duha i harizmu, i najviše se posvetio proučavanju hipnoze i iluzionizmu. Kako je odrastao, sve više je bio u stanju da ubedi ljude oko sebe da vide, čuju ili osete ono što on želi. Posedovao je prirodni dar u vidu ogromne bioenergije koju je trebalo ukrotiti i iskoristiti u korisne svrhe. Učio je kako da leči ljude dodirom i sugestijom. Znao je da polovina bolesti nestaje kao rukom odneta ako čovek veruje da će se izlečiti, kao što i zdrav čovek može da se razboli ako sugeriše da mora biti bolestan. Kao dvadesetogodišnji monah već je bio nadaleko poznat kao neko kome je bog podario moć da isceljuje sve bolesti. Oslobađao je ljude od ludila, što nikome pre njega nije uspevalo. Ljudi su dolazili iz cele Indije da ih izleči i uteši. Nerotkinje, i one najbeznadežnije, odlazeći od njega rađale su decu za koju se tvrdilo da su njegova, što on nije hteo da prizna. Sredinom dvadesetih godina postao je sveštenik. Nije imao političke ambicije vezane za zemlju u kojoj se rodio, jer je proročanstvo govorilo o duhovnom mesiji. Svakako je bio napredniji od ostalih ljudi za koje je bilo više nego jasno da se neće moći iskoprcati iz blata. I nije ni imao nameru da ih vadi iz blata kao u prethodnom životu. Naprotiv. Odlučio je da ih još više gurne u blato govoreći da se biseri ne bacaju pred svinje. Gubeći enormne količine energije na isceljivanje ljudi i on sam je počeo psihički da poboleva. Počeo je ozbiljno da razmišlja o tome, i time je postao opterećen, zbog svog “anđeoskog” porekla, da li je on zaista božji sin ili nije. Znao je da su oni koji su napravili njegovo telo stvorenja od krvi i mesa, ali nikad ih pre toga nije video i imao je pravo da sumnja u bilo šta. Verovao u to ili ne, provukao je tu ideju među ljude, jer je to odgovaralo i njima i njemu. Pred kraj svog boravka u Indiji počeo je da posmatra sunčeve zrake jedanput nedeljno u trajanju od desetak minuta, što je zbog dejstva fotona otklanjalo sve potencijalne poremećaje i bolesti iz njegovog tela. Postao je kompletna produhovljena i prosvetljena osoba. Bio je potpuno spreman za to da kao obučeni guru osnuje novu religiju.

Godine 782. od osnivanja Rima, dvadesetdevetogodišnji prekaljeni indijski monah, sveštenik i guru vratio se u Palestinu. Otac mu beše već umro. Dočekali su ga ostarela majka i braća Jakov i Juda. Obe sestre mu se već behu udale i rodile po jedno dete. Druga dva brata su otišla na službu u rimsku vojsku. Braća su ga odvela u Kumran, gde je po ubrzanom postupku ritualno uveden u bratstvo esena dobivši novo ime Isus. Da bi potvrdio svoj ulazak u tajno društvo esena morao je da se krsti u reci Jordan. Krštenje je obavio njegov stariji brat od tetke Jovan Krstitelj. Pre nego što ga je potopio u vodu kazao je da on nije dostojan ni da mu ponese obuću a kamoli da ga krsti. Kad su izašli iz reke iznad njihovih glava pojavila se gvozdena ptica. Iz nje je govorio glas koji se okupljenom narodu predstavio ni manje ni više nego kao božji: “Ovo je moj prvorođeni i jedini sin!” Ljudi su klekli na kolena a on je po prvi put u ovom životu osetio kako izgleda biti pastir ljudskog stada ma koliko ono bilo veliko. Gvozdena ptica se uz zaglušujuću buku podigla na nebo, a zapanjeno ljudsko stado odlučilo je da sledi svog pastira. Raspršili su se na sve četiri strane sveta pričajući širom Palestine, pa i šire, kako se u njihovoj zemlji pojavio božji sin. Postavši učitelj i vođa sekte čije osnovne postulate još nije bio ni usvojio, Isus odluči da pronađe dvanaest apostola. Dvojicu je već imao. Bila su to njegova rođena braća. Krenuli su da zajedno propovedaju jednu blagu versku ideologiju. Obukli su se sirotinjski i tumarali od mesta do mesta. Na obali Galilejskog jezera sreli su prve apostole, ribare Petra i njegovog brata Andriju. To su prvi ljudi koji su ga svojevoljno sledili. Hraneći svoje telo sunčevim zracima, Isus je mogao da ne jede ništa preko mesec dana, već da živi samo na vodi. Iz tog razloga bilo koja vrsta asketizma za njega nije predstavljala nikakav problem. Neke stvari te vrste smetale su njegovoj rođenoj braći. Oni ga uskoro napustiše i odoše kući da se žene i zasnuju porodicu. “Sledite me i idite putem božjim”, rekao je preostaloj dvojici, “jer ćete se spasiti i ući u carstvo nebesko. Ili idite svojim putem ili svetskim putevima koji vode pravo u ponore pakla.” Pre njega, Jevreji nisu znali ni za kakav pakao kao mesto večnih muka koje je mudar bog odredio za razumna bića koja ne veruju u njega, već su smatrali da je kazna za prestup protiv božjeg zakona večno uništenje, odnosno smrt. Isus je predstavu o paklu doneo iz budizma i hinduizma. U drevnoj Indiji takve predstave izmislili su otpadnici od Krišninog učenja, kraljevi i samozvani sveštenici, kako bi zastrašili svoje sledbenike. Ta je ideja kasnije postala zanimljiva i ostalim guruima i verskim vođama pa se malo-pomalo raširila po celom svetu. Dan po dan, mesec po mesec, Isus je sakupio još deset apostola: Jakova Zevedejeva i njegovog brata Jovana; Filipa, Vartolomeja, Tomu i Mateja carinika; Jakova Alfejeva i Leveja koji promeni ime u Tadija; i Simona Kananita i Judu Iskariota.

Godinu dana po povratku u Judeju, Isus i dvanaestorica njegovih apostola prošli su kroz oluju na Petrovom čamcu na Galilejskom jezeru. Nedaleko od jezerske obale plutala je neka žena koja je davala znake života. Apostoli je izvadiše iz vode i baciše na palubu. Brzo je došla k sebi i, shvativši da su je ribari spasili, otimala se želeći da se vrati u vodu i dovrši ono u čemu malopre nije uspela. Isus ju je pogledao, prišao joj i dodirnuo je. Čim su se dotakli ona prestade da se otima. Smirila se. “Šta je ženo?”, pitao ju je. “Šta te muči?” Ona mu odgovori da se zove Marija, da ju je muž oterao sa Magdale, velikog poseda u blizini koga su stekli zajedničkim radom, zbog sluškinje u koju se zaljubio, te da je dao da je siluje cela četa rimskih vojnika kako bi je ponizio i ukaljao joj obraz. Posle tolike sramote nije joj preostalo ništa drugo nego da oduzme sebi život. “Samoubistvo je najveći greh”, kazao joj je Isus. “Baciti život u lice bogu koji ti ga je podario... Ti nisi ništa kriva. A i da si bila kriva, kao bludnica, pa da se pokaješ, opet ne bi bila kriva. A tvoj zabludeli muž zaslužuje da se na njega izlije božji gnev.” Ubedio ju je da ostane sa njim i njegovim apostolima. Ona je po rođenju bila Egipćanka i pripadala je egipatskom kultu boginje Ištar. Isus ju je ritualno preobratio. I ne samo to. Nepunih mesec dana kasnije uzeo ju je za ženu.

i jel prepisa celu knjigu ili ima jos ?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Barem nije Biblija u pitanju. Nju je glupo prepisivati.

Dve iste poruke. E, žalosti. Kakvih sve prsotina ima na forumima.

Ovako se odgovara na prozivke od strane "božjih slugu"...

farting_smiley.gif

smiley_fart.gif

Oni nisu nikakve božje sluge, već najgori licemeri... razotkrivati ih i rugati im se na svakom koraku... i njima i njihovoj sekti.

Nastavak...

Sutradan je lažni Isus bio odveden prvo pred Iroda, a zatim pred Pilata, pod optužbom da se lažno predstavlja kao kralj Jevreja. Irod ga se otarasio po kratkom postupku rekavši da Pilat odluči o njegovoj sudbini. Pravdoljubivi Pilat, kulturan čovek odrastao i vaspitan u skladu sa rimskim pravom, i pored najprovokativnijih pitanja koja mu je postavio nije našao nijedan razlog za pogubljenje jednog zanesenjaka, već ga je dao išibati. Ali sveštenici su insistirali na pogubljenju. Da bi ih koliko-toliko zadovoljio, rekao im je da je čuo za jedan njima dobro poznat običaj da se od dva optužena čoveka jedan može pomilovati. Isusu i Varnavi, zelotu uhapšenom zbog ubistva rimskog vojnika, sutradan će biti suđeno na trgu ispred rimske uprave, pa neka jevrejski narod odluči ko će biti pogubljen a ko pušten. Pravični Pilat očekivao je da rulja osudi ubicu a oslobodi zanesenjaka.

Narednog dana, kada se Sunce našlo u zenitu, na glavnom jerusalimskom trgu okupilo se na hiljade Jevreja. U masi ljudi našli su se i maskirani Isusovi apostoli i njegova majka Marija. Na prozoru jedne zgrade koja gleda na rimsku upravu našli su se Marija Magdalena i njen muž koji je gledao čas u Sunce čas u besnu narodnu masu. Potpuno smireno posmatrao je sopstveno suđenje. Sa Pilatove leve strane našao se Simon od Kirene, narodu predstavljen kao Isus iz Nazareta, a sa desne strane Varnava. Okupljenoj masi je predočeno šta je ko od njih dvojice skrivio i očekivalo se da narod odluči ko će biti pomilovan. Nagovorena od strane zelota, koji su se provlačili između ljudi, rulja zatraži da se oslobodi zlikovac. I pored Pilatove naklonosti prema jednom zanesenjaku i neverice da narod može da osudi nevinog čoveka rulja ostade pri svom zahtevu. Pilat na kraju opra ruke od celog slučaja i povuče se. Varnava je oslobođen, a Simon od Kirene i još dva lopova osuđena na smrt pre neki dan uzeli su svoje mučeničke stubove i uz rimsku vojnu pratnju poneli ih ka brdu Golgoti. Vojnici su češće bičevali ovu dvojicu, a ređe Simona. Nezainteresovani za predstojeće pogubljenje, većina ljudi raziđe se brže nego što se okupila, dok Isusovi sledbenici krenuše za povorkom prema Golgoti. Od svih apostola samo je Jovan pratio Simona na nekoliko koraka iza njega. Isusova majka Marija i žena Marija Magdalena držale su se pod ruku plačući glasnije od svih prisutnih. Na kraju povorke koračao je Isus sa zarom preko lica.

Stigavši na brdo, rimski vojnici im prikovaše ruke i noge za mučenički stub od kedrovog drveta, u obliku latinskog slova T, i podigoše ih uvis. Bilo je prošlo više od dva sata iza podneva kada vojnici htedoše da pocepaju njihovu odeću i podele je među sobom. Ali legionar Longinus predloži da bacaju kocke pa ko dobije najveći broj da uzme sve. On je bio taj. Iznad Simonove glave postavljena je daska sa natpisom na latinskom, grčkom i hebrejskom jeziku: “Isus Nazarećanin kralj Jevreja.” Lica sve trojice razapetih ljudi grčila su se od bola. I nefilim Simon jedva je podnosio bol koji mu je razdirao ruke i noge. Rimski vojnici mu se rugaše govoreći: “Spasi se sada sine božji! Kralju Jevreja!” Centurion Longinus, potplaćen od strane esena, nali uspavljujuće sredstvo koje su mu oni dali na parče krpe, prinese ga Simonovom nosu i usnama i razmaza ga po njima. Zatim uze koplje i probode obojicu mučenika sa strane, dok onog u sredini ostavi da se muči na stubu. Simonu se pridrema i on, onako izmučen, povika iz sveg glasa: “Bože moj!... Bože moj!... Zašto si me ostavio?!...” Omamljeno telo mu se opusti i on utonu u san. Isusovi sledbenici zaplakaše još jače, dok pravi Isus staja po strani ćuteći. Oko tri sata iza podneva nastupa potpuno pomračenje sunca u trajanju od nekoliko minuta. Neuki i sujeverni ljudi uplašiše se i klekoše na kolena. Jedan rimski vojnik povika: “Ovo je zaista božji sin!” U tom trenutku, na drugoj strani Jerusalima, Juda Iskariot se uplaši pomračenja, pokaja se što je izdao učitelja i obesi se na najbliže maslinovo drvo. Iz njegove odeće prosuše se svi srebrnjaci. Kad su sunčevi zraci ponovo obasjali zemlju vojnici dozvoliše da se tela poskidaju sa stubova i predaju rodbini. Obe Marije i apostol Jovan odnesoše Simonovo telo u grob, a zatim odoše kućama. Pred grobom ostadoše rimski stražari, za svaki slučaj, da apostoli ne odnesu telo i objave kako je Isus uskrsnuo.

Sledećeg dana, u subotu uveče, Isus skide zavoje sa ruku i otvori rane koje mu je pre par dana nanela Marija Magdalena ne bi li ubedio svoje apostole koji ništa nisu znali o zaveri da je zaista bio na stubu, umro i uskrsnuo. U nedelju, odmah iza ponoći, rimsku stražu uplaši brujanje s neba i svetlost koja se spuštala sve niže. Gvozdena ptica sišla je s neba, svetlosnim snopom razbila kamen na grobu i iz njega je izašao Simon od Kirene. Vojnici pobegoše u grad drhteći od straha i pričajući da je Isus uskrsnuo. Simon ode kod Isusa da ga obavesti o onome što sledi. Nije se dugo zadržao kod njega. “Oni koji su te doveli na svet sutra će doći po tebe”, rekao mu je na rastanku. “Odneće te iznad oblaka i bićeš tamo sve dok ne kucne čas za tvoj povratak. Bićeš u naročitoj vrsti sna, a tvoj duh će u međuvremenu moći slobodno da luta i da se reinkarnira. A kad kucne čas za povratak, telo u kome se budeš nalazio će naprasno umreti a ti ćeš se vratiti u ovo telo, jer ono može da traje više od hiljadu godina. A nas dvojica ćemo se sresti bar još jedanput u nekom od tvojih narednih života. Bićeš mi potreban za osnivanje pokreta novog doba u dalekoj budućnosti. Zbogom.” Isus se oprostio i sa Marijom Magdalenom i otišao kod svojih apostola. Prestravio ih je pojavivši se na vratima. Apostol Toma nije verovao da vidi učitelja sve dok mu Isus nije pokazao rane na rukama. Posedeo je sa njima sve do jutra kad su zajedno prošetali do Jerusalima. Svi koji su ga videli verovali su da je uskrsnuo.

Tačno u podne na Golgotu se s neba spustila velika gvozdena ptica. Njena vrata su se otvorila. Pre nego što je ušao unutra, Isus je rekao apostolima: “Jevreji će obnoviti državu Izrael tek pošto svi potomci onih ljudi koji su me osudili na raspeće budu istrebljeni. Čuvajte uspomenu na mene i ljubite jedan drugog.” Ušao je u letelicu i, naočigled mnoštva zabezeknutih posmatrača, vinuo se u oblake. Unutra su ga dočekala plavooka humanoidna stvorenja slična njemu. Nisu razgovarali. Kontaktirali su mislima i odlično su se razumeli. Isus je kroz prozor letelice video kako se svet u kome se rodio i živeo naglo smanjuje i na kraju pretvara u ovalno nebesko telo slično Mesecu, samo sa mnogo većim spektrom boja. Okrenuvši se, iza leđa je ugledao tamu i zvezde u daljini. Osetio je strah od kosmičkog beskraja, uobičajen za sve zvezdane putnike. Ipak je ova planeta, ma kakva ona bila, bolja od mračne i ledene vasione u kojoj nijedno živo biće ne oseća gravitaciju. Za njegove oči ovo je bio neverovatan prizor. Gvozdena ptica pristala je uz ogroman leteći objekat u obliku dugačkog valjka. U njoj ga je dočekao komandant Enkaj, koji mu se predstavio kao Ja sam onaj koji jesam, što na hebrejskom jeziku glasi Jehova. Obukao ga je u kraljevsku odoru i uputio u jednu odaju gde se zavalio u udobno stakleno zvono. Uboden je iglom i za tili čas utonuo je u stanje hibernacije. Njegov duh doživeo je astralnu projekciju i izgubio se u vrtlozima svemira.

U vremenima posle Isusa, nekoliko njegovih apostola i sledbenika napisalo je između trideset i pet i šezdeset jevanđelja o njegovom životu, no rana crkva je priznala samo četiri koja kriju njegov sedamnaestogodišnji boravak u Indiji, brak i potomstvo sa Marijom Magdalenom i mnoge druge bitne detalje. Odbačen od strane Jevreja, kult njegove ličnosti pustio je korene najpre kod Grka, a kasnije i kod Rimljana. Njegovi apostoli su za života bili užasno progonjeni i mnogi su mučeničkom smrću umrli za veru. Neko vreme nakon njegovog uzdizanja na nebo, u Palestini se pojavio Simon Čudotvorac, veliki iluzionista, koji je činio čuda kao i Isus. On je tvrdio da je on bio razapet umesto njega. Bio je veliki protivnik Isusovog kulta. Zeloti su podigli ustanak protiv Rima koji je krvavo ugušen tri i po decenije po Isusovom odlasku, kada je do temelja razoren Jehovin hram i ceo Jerusalim. Uništeni su i zeloti, i fariseji, i sadukeji, a Jevreji raseljeni širom sveta, što je Isus jednom prilikom i prorekao svojim sledbenicima. Simon Čudotvorac i njegovi Sinovi zaveta su se bez sumnje pobrinuli da ispune i to proročanstvo. U toj istorijskoj pometnji nestali su i eseni. Što se tiče Isusove porodice, njegova ostarela majka Marija, žena Marija Magdalena, kćerka Tamar i sinovi Isus Mlađi i Josif su se oko šezdeset godina po rođenju najpoznatijeg člana porodice, znajući šta će se uskoro dogoditi u Palestini, preselili na južnu obalu Galije. Njihovi daleki potomci, po padu Rima, preko brakova sa porodicama “plave krvi” osnovali su francuske dinastije Karoling i Meroving, koje su se u hrišćanskoj Evropi, bračnim vezama, orodile sa svim evropskim kraljevskim kućama u narednih hiljadu i po godina.

Kraj.

Naravno da ste vi vernici i kreacionisti u pravu. Pogledajmo činjenice koje idu u prilog vašoj teoriji...

Univerzum je stvorilo nevidljivo biće, ni iz čega, pre 6000 godina, onda stvorilo čoveka iz blata, usput odjednom stvorilo sve vrste životinja, uzelo mu rebro i od njega stvorilo ženu, koja ga je naterala da pojede jabuku punu znanja ubranu sa čarobnog drveta, jer ju je na to nagovorila zmija koja govori, što je uzrokovalo da bog postane čovek, umre, oživi, opet postane bog, ode na nebo i obeća da će opet doći da uništi svet koji je stvorio, što je već jednom uradio, a onda obećao da to više nikad neće uraditi. Zar nije logično?

Mentalni program (konstrukcija) = unutrašnja slika koju je stvorio tvoj mozak na osnovu nekih informacija, iskustava, događaja ili doživljaja... taj program te zarobljava u svoje okvire da pričaš, živiš i pokrećeš se samo unutar vrednosti koje taj program zastupa. Ograničava te u tome da se iskažeš ko jesi u stvarnosti; a u stvarnosti si verski fanatik.

Back