jednom i ja da se slozim sa tobom kada su psi u pitanju jer se dijametralno razlikujmo u misljenjima
stvar je u tome sto se ovo radi u celom svetu ..nema grada na svetu koji zimi ne hrani gradske pse lutalice
samo sto je kod njih to na lepsi nacin u smislu da im stavljaju kucice zbog hladnoce a ne kartonske kutije i
da ih hrane ali i ciste sve to po ulicama ispred radnji i ulaza u trzne centre cak i u trznim cintrima i podzemnim prolazima
kod nas je to jos sve na niskom nivou..ta osoba koja hrani pse treba svakodnevno i da pocisti
Za mene je bilo prilicno cudno kad sam dosla u Kalgari da nigde nema ni kuceta ni maceta.
Nema zivotinja na ulicama uopste.
Ajde, mozes ponekad da sretnes jelena, zeca, rakuna, kojota, skanka, pa i losa, ali pasa i macaka nema uopste.
Zime su surove i nema te kucice koja bi im pomogla da prezive na ulici.
Ima mnogo udruzenja koja se bave zastitom zivotinja i kod njih se i ide kad hoces da usvojis psa ili macku, sto je ovde veoma popularno, a nije besplatno, platis sve vakcine i jos neke takse, izadje oko $500.00.
Drugo, psi i macke, kucni ljubimci, su uglavnom licencirani, prijavljeni gradu i automatski se zna vlasnik, te mora biti odgovoran.
Mi smo morali da damo potvrdu za nase pse da su prijavljeni kad smo rentirali stan.
i tako jedno po jedno malo pravilo i dodjes do uredjene drzave.