Negativa

idi bre platine:lol:
sta ce nekom veza da bi se zaposlio kao prodavac u tehnomaniji, amanu, maksiju?
Не пада ми ниједна друга паметна идеја како бих објаснио наведени случај. На западу би такви одмах добили отказ, а код нас...

Или је случај да примају онога ко хоће да ради, без обзира на радно искуство, школовање... Ваљда постоји нека школа где се учи да се постане продавац? Можда се ипак варам, немам појма.

Мене код свих тих радњи нервира утисак да продавци нису упућени у сопствени посао. Маса њих појма нема да ти објасни разлику између два производа исте врсте а различитих марки и цена.
a ti bi pa bila upucena za te pare?
bolela bi te patka poznavajuci te...jos bi trazila i da ti se zahvale sto si pristala za te pare da gubis vreme...

danas sam isla u tehnomaniju u vezi neke reklamacije...stanem odmah kod kase i cekam....niko ne prilazi, niko da me pita ni `sta oces` (taman posla `izvolite`)...
par radnica se setkaju, jedna cak napucila usta i slika selfi:eek:
pridjem dvema izvinjavajuci se sto im prekidam razgovor i pitam ko radi a kasom, jedna mi odgovori usporeno, uz kez, naglasavajuci svaku rec `za kasom radi prodavac`:eek::eek::eek:
prosto nista ne rekoh, zapanjih se koliko neka beda i camotinja izbija bukvalno iz svakog coska...
vratih se ponovo za kasom, da bi tek posle nekih par min dosla neka prodavacica....

p.s.inace u tehnomaniji nikad nista ne bih ni kupila, ovo je bila neka stvar koju dobih free, jedino tako mogu nesto od njih uzeti
moram priznati da sam blago iznenadjen..mislim ja sam ovde pricao o mojoj epopeji kad sam trazio da mi zamene proizvod koji sam pokvaren kupio ali stvarno nikad nisam imao problem o kome ti pricas..uvek je bilo nekog na kasi i uvek su mi prilazili...
ali naravno da ti verujem da ti se to desilo..ali hocu da kazem..desava se..nije to bas nesto sto se kod njih cesto desava jer sam ja relativno cesto ulazio u njihove radnje..nekad kupovao a nekad samo da uporedim cene.

А твој пост је био културан онолико. Погледај се понекад у огледало.
ja nijednu ruznu rec nisam rekao..sad sto ti se ne svidja kako te drugi vide je vec problem tvog pogleda u ogledalo..razmisli malo zasto se stice takav utisak.

skoro mi rekose kad su se zalili na tebe i tvoje pisanje na kuvanju slede

da vredjas i kritikujes tudja kuvanja a da se sama u isto vreme hvalis da umes samo jednu tortu da napravis a da rucak pravis tako sto sve zbuckas u jednu serpu..

razmisli malo zato ljudi pisu ovo...

Ти си гори од најгоре опајдаре на Женама. И поновићу - бедна персона - па ти бриши до сутра.
sve je to stvar percepcije :)
i nema razloga da se brise..jer napisano govori o onome ko pise a ne onome o kome se pise

evo i citirao sam da se bolje vidi sta si napisala..:)

ali jedna stvar me stvarno zanima..ti volis svima svasta da kazes..i to je iskreno..ok... ali... kad se tebi kulturno kaze da nesto ne radis kako treba..ti se strahovito uvredis....i pocnes da vredjas kao i sad...zasto smatras da ti mozes svakome sve da kazes..a da se tebi ne moze reci?

sve je to stvar percepcije :)
i nema razloga da se brise..jer napisano govori o onome ko pise a ne onome o kome se pise

Нема разлога али ипак си обрисао. Види - ја могу бити и оваква и онаква али то ти не даје ни милиметар слободе да ми се обраћаш на начин виђен у горњим постовима. То - "болела би те патка" можеш да кажеш твом тати а мени богами нећеш. Јасно?

Нема разлога али ипак си обрисао. Види - ја могу бити и оваква и онаква али то ти не даје ни милиметар слободе да ми се обраћаш на начин виђен у горњим постовима. То - "болела би те патка" можеш да кажеш твом тати а мени богами нећеш. Јасно?
nista nije obrisano..pitaj moda da li ima nesto obrisano...
cak sam i citirao..ja nemam problema da cujem kritiku..za razliku od tebe :)

inace tata mi nije ziv..hvala sto si me podsetila ovim recima na to.

hvala ..i hvala sto si odgovorila na drugi deo pitanja..odnosno nisi..preskocila si :)

Написан је накнадно. Али одговорићу ти - са културним и добронамерним људима - културно и добронамерно, са осталима - зна се.
Нисам одрасла под стакленим звоном и могу и овако и онако. Зато ме не чачкај.

Мене код свих тих радњи нервира утисак да продавци нису упућени у сопствени посао. Маса њих појма нема да ти објасни разлику између два производа исте врсте а различитих марки и цена.
tako je meni kad sam kupovala frižider, devojka koja mi je "pričala priče" o frižiderima dok smo ih razgledale u više navrata rekla da je "frižider samouništavajući" misleći na to da je samootapajući

tako je meni kad sam kupovala frižider, devojka koja mi je "pričala priče" o frižiderima dok smo ih razgledale u više navrata rekla da je "frižider samouništavajući" misleći na to da je samootapajući

Скоро сам куповала усисивач, продавац није умео да препоручи производ у ценовном рангу који сам тражила. На крају сам се одлучила за онај који ми је изгледао лепше. Као да сам сама у радњи била.

proslo je vreme starih prodavaca koji su po 20..30 godina radili u istoj prodavnici i sve znali..sad su prodavci mladi ljudi bez iskustva i motivacije.
zato se ja kad nesto uzimam sam edukujem..procitam sve o tome i tacno znam sta hocu.

Разлика између куповине преко нета и личног одласка и јесте у томе што човек жели да му неко нешто препоручи. Мислим, немам друга посла него да проучавам техничке карактеристике бојлера или усисивача.

ja odavno izbegavam sem saltera i kupovinu u prodavnici.........kad smislim sta mi treba, procitam na nekom forumu ko sta preporucuje, udarim u pretrazivac eponuda model.....i gde je najjeftinije i free prevoz, unos i ako treba montiranje, narucim.
ni jedno lose iskustvo/kupovinu nisam imala

Back