Negativa

A propos kesa u marketima.
Nije mi jasno da se toliko frke diglo oko njih, a šta je sa gomilom ostalih stvari koje se fabrički pakuju
u plastiku, pa pet ambalaža...itd..itd...

Пластика од кућне хемије, шта с њом радити?
Испрати (искористити до краја), па као и са свом осталом пластиком - на места за рециклажу.

п.с. укинуше канте за рециклажу код Темпа на Вилиним водама :thumbdown:

Испрати (искористити до краја), па као и са свом осталом пластиком - на места за рециклажу.

п.с. укинуше канте за рециклажу код Темпа на Вилиним водама :thumbdown:

Немам место за рециклажу пластике. ПЕТ амбалажу и лименке остављам у кеси окаченој о контејнер јер то узму они који то сакупљају.
У близини зграде имам само контејнер за стакло и све уредно односим.

digla se frka da se ne bi davale vise dzabe nego da bi se naplacivale i prodavci umesto gubitka dobili veci profit.
Зато што некима "треба" много кеса. Неки ни из Максија не могу да изађу без 4-5, а из Темпа без 15. И шта са њима буде? Буду бачене, заврше по рекама и потоцима.

Треба да кошта и треба да буде ограничење. Мож' да се добије једна кеса у продавници или 2-3 у Темпу. За остало? Снађите се.

Нама (за Темпо) спортске торбе савршено служе, годинама.

Зато што некима "треба" много кеса. Неки ни из Максија не могу да изађу без 4-5, а из Темпа без 15. И шта са њима буде? Буду бачене, заврше по рекама и потоцима.

Треба да кошта и треба да буде ограничење. Мож' да се добије једна кеса у продавници или 2-3 у Темпу. За остало? Снађите се.

Нама (за Темпо) спортске торбе савршено служе, годинама.
a gde stravljas to sta stavljas u torbe?
samo bucnes u torbu ili u kesu pa u torbu?
ljudi ne razmisljaju..ceger i torba su problematicni.
prakticno bi morali da se peru posle svake upotrebe ako samo stavljas stvari u njih a smem da se kladim da to niko ne radi..

inace i prethodna generacija kesa koje su davali za dzabe u maxijma je bila biorazgradiva..kao i one koje su davali u tempu tako da prica o ocuvanju prirode je BS sto bi rekli englezi :)

IMG-0855366a9f2aca94d60f9119ae4260af-V.jpg

a gde stravljas to sta stavljas u torbe?
samo bucnes u torbu ili u kesu pa u torbu?
ljudi ne razmisljaju..ceger i torba su problematicni.
prakticno bi morali da se peru posle svake upotrebe ako samo stavljas stvari u njih a smem da se kladim da to niko ne radi..

inace i prethodna generacija kesa koje su davali za dzabe u maxijma je bila biorazgradiva..kao i one koje su davali u tempu tako da prica o ocuvanju prirode je BS sto bi rekli englezi :)
Торбе "спавају" у ауту док сам у Темпу. Када изађем, са пуним колицима, дођем до аута, претоварим, вратим колица на место и то је све.
Већина ствари иде право у торбе јер имају довољно добро своје паковање. Кесе су обавезне само за ствари које иначе буду на хлађењу или за ситнице које би биле поломљене ако се слободно крећу међу већим стварима.

Нешто кеса ипак узмем у Темпу, али само оне за мерење (воће, поврће). Не бих ни то морао, него треба негде да ставим цену. Те кесе нам после буду за ђубре.
На самој каси не памтим кад сам узео кесу.

a zasto vracas kolica?
imaju ljude koji su placeni za to..ja ih ostavim pored.

tacno...stvari imaju svoja pakovanja koja su prljava..koja su se vukla po podovima..gde drzis hemiju?
spustis recimo cevtok ili prasak za pranje (koji inace uvek ima neki prahic po pakovanju i onda na to mesto sledeci put stavis hleb ili salamu?

kese su zakon za pakovanje..ok posle to staviti u vecu torbu..ali spakovano po kesama.

a zasto vracas kolica?
imaju ljude koji su placeni za to..ja ih ostavim pored.

tacno...stvari imaju svoja pakovanja koja su prljava..koja su se vukla po podovima..gde drzis hemiju?
spustis recimo cevtok ili prasak za pranje (koji inace uvek ima neki prahic po pakovanju i onda na to mesto sledeci put stavis hleb ili salamu?

kese su zakon za pakovanje..ok posle to staviti u vecu torbu..ali spakovano po kesama.
Велика паковања уопште ни не стављам у торбе... имају и оне своју носивост. Срећа па велика већина тих великих ствари има своје дршке. Не мрзи ме ни да трипут идем до аута да бих донео кући све ствари.

И где буду та напуштена колица? Спречавају некога да уђе на ослобођено паркинг место или другога да изађе?
Једино ме та лењост нервира на паркингу код темпа, на остало немам замерки.

И где буду та напуштена колица? Спречавају некога да уђе на ослобођено паркинг место или другога да изађе?
Једино ме та лењост нервира на паркингу код темпа, на остало немам замерки.
e moj biseru..kako mislis da izadjem kolima ako kolica ostavim na sred parking mesta?.. ona lepo stoje pored izmedju dva parking mesta...najcesce ispred do zida...

i iskreno...100x sam bio kolima i nikad kolica nisu bila na parking mestima..ne pamatim..mozda jednom, sto bi se reko..nikad ne tvrdi nesto sta moze da sedogodi..ali stvarno ne pamtim da su kolica bila posred parking mesta.

Back