Nega sobnog cveća

dscf2617j.jpg

Ove biljke posle cvetanja uginu ali se pored stare biljke pojavljuju mladi izdanci koje
teba presaditi da bi se razvili i cvetali.
Tvoja je biljka prelep primerak jer ima tri izdanka i svi su u cvetu :)
Pozz :bye:

Poslednja izmena:
Ove biljke posle cvetanja uginu ali se pored stare biljke pojavljuju mladi izdanci koje
teba presaditi da bi se razvili i cvetali.
Tvoja je biljka prelep primerak jer ima tri izdanka i svi su u cvetu :)
Pozz :bye:
Iskreno se nadam da će poživeti do proleća pa da je onda presadim (zasad stvarno lepo i zdravo izgleda).
A čitala sam da kad procveta cvetovi opstanu i do 6 meseci,tako da se tešim tom mišlju da će i moja lepojka potrajati.
Drago mi je što je dobila dobru ocenu od tebe (vidim da si vrsna i iskusna "cvećarka"
:D)Pozdrav:bye:

Pozdrav svima.Imam jedan problemčić sa zamijom (zamioculcas zamiofolia).
Kad sam je nabavila,ovaj svetli izdanak se tek otvarao.
Smatrala sam da je normalno što je svetao,jer je mlad i da će vremenom dobiti lepu tamnozelenu boju i očvrsnuti.
To se nije desilo,već je počeo da mekša i propada.
Zanima me da li smem sama da ga uklonim i kako se to radi,da ne bih naškodila ostatku biljke koja super izgleda.
Ima i nekoliko novih izdanaka.Pomozite.

IMG_2805.jpg

ona ne voli direktno sunce a zeli mnogo svetla, osim toga odrzava se uglavnom kisnicom ili prokuvaj vodu, dozvoli da odstoji i postane mlaka pa sa tako "mlakastom" vodom operi joj listove - koristeci spricu ili spuzvicu..nikada na nizoj temperaturi od 10 c da boravi i redovno je "okreci"..20 c je njegova idealna temperatura.Slobodno odrezi taj izdanak sto propada, makazama ili nozem..A i njen zdrav izdanak se moze tako odrezati i posaditi, uglavnom izbije nova biljka ako su dobri uslovi..:D
i zalivaj je tom vodom ili kisnicom najbolje..

Back