Недићева Србија!

Недић ???

• ДА -продао је земљу и свој народ

• НЕ -он је "српска мајка"

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koliko sam objasnio objasnio sam tek da se zna da se ne poredi komunizam i kapitlizam,a pogotovo ne mesa fasizam i kapitalizam!!!!!!

slusaj bravare ti ne mozes da kazes da nisu komunisti potpisali pakt s hitlerom i taj pakt je obuhvatao vecu saradnju s hitlerom nego protokol od 25.3.41!!!!!!!vi ste bili pod direktnom komandom ck kp sssr,kada je izvrsen puc 27.3.41. vi ste rasturali letke po gradu o osudi puca i o tome da ne treba izazivati nemce,sve dok nije pocela barabrosa,to su cinjenice i ne mozes protiv toga,a to sto ste narodu uvalili pricu da ste vi podigli ustanak tj organizovali puc je najveca zabluda nase istorije!!!!!!!!!!!
spisak znaci teritorije koje su trebale pripasti srbiji kao teritroijalnoj jedinici u sastavu kraljevine jugoslavije posle ww2.....za tvoju informaciju taj akt o banovini nije potpisao kralj,nego knez namesnik ustvari nije ni knez namesnik nego predsednik jugoslovneske valde dr dragisa cvetkovic,a to sto vi mesate kralja i kneza to je vas problem!!!!kralj petar II i jugoslovenska vlada u izganstvu su zvanicno podrzavale ideju velike jugoslavije i u okviru nje velike srbije!!!!!!!!!!!
dobro je sto si poceo da priznajes da je spasavao izbeglice za pocetak,ali to je radio od pocetka rata,to je bila njegova glavna uloga,zasto nije ubijao cetnike nego komuniste,zato sto su cetnici tj vecina njih kao skolovani i prosveceni ljudi shvatili da nema vajde od sitnijih borbi bez saveznika,nedic je umirivao srbiju da bi je bioloski ocuvao!!!!!!
i ostavi se ti toga da nije bilo srbije na predratnoj karti,bilo je srpskog stanovnistva na etnickoj karti!!!!!!
Bilo je raznog stanovništva na raznim etničkim kartama, ali to nisu države. Pogledaj samo Mađare pa će ti biti jasnije. Nego hoćeš li se ti jednom odlučiti da li je suradnja s Hitlerom dobra ili loša stvar? Ne možeš za dil s Nijemcima slaviti Nedića, a kuditi Staljina. A ovaj drugi se bar poslije pokajao, Nedić nikad. A Staljin je uradio isto što i Chamberlain prije njega. I što sad? Shvatili ljudi pogrešku, samo tvoj Nedić i slični mu ne, i ti zajedno s njima. I okani se gluposti kako mu je trebalo biti oprošteno jer je tobož veliki časnik. Peten je bio mnogo veći, pa je osuđen.

Bilo je raznog stanovništva na raznim etničkim kartama, ali to nisu države. Pogledaj samo Mađare pa će ti biti jasnije. Nego hoćeš li se ti jednom odlučiti da li je suradnja s Hitlerom dobra ili loša stvar? Ne možeš za dil s Nijemcima slaviti Nedića, a kuditi Staljina. A ovaj drugi se bar poslije pokajao, Nedić nikad. A Staljin je uradio isto što i Chamberlain prije njega. I što sad? Shvatili ljudi pogrešku, samo tvoj Nedić i slični mu ne, i ti zajedno s njima. I okani se gluposti kako mu je trebalo biti oprošteno jer je tobož veliki časnik. Peten je bio mnogo veći, pa je osuđen.

e to je vasa jugo-iluzija po kojoj se ravnjate prema svetskim silama i mislite da mi treba da radimo i merimo se onako kako rade veliki....mislim da je besmisleno govoriti o tome,da srbi ne bi dobili svoju administrativnu jedinicu u okviru jugoslavije da vas nije bilo,zaista smesno......saradnja s hitlerom je bila dobra po biolosko ocuvanje srpskog naroda......ja ne kudim staljina covece,molotov-ribentrop pakt je bio pokusaj spasavanja naroda,ali ne mozes mi predstavljati staljina u svetlu najveceg protivnika nacizma kad je on saradjivao s hitlerom i sprecio 2 atentata na njega,ocgiledno da mu je vise odgovarao hitler nego zapad.....
staljin nije uradio isto sto i cembrlen i u tome je odlika vas komunista,da povrsno gledate na istorijske dogadjaje...cembrlen nije napadao zemlje ako vec nije bio u stanju da im pomogne,a staljin je usao u crvenu armiju prelomio primirje iz 1920. i unistavao poljake!!!!!!!to je ipak razlika....on je planirao da sa hitlerom stvori novi svet i spremao nove napade,kada ga je hitler napao....nediceva vlada je prestala da postoji 1944. godine za tvoju informaciju i 90% nedicevaca se pridruzilo ravnogorskom pokretu,ne vidim sta je tu nenormalno....sam nedic je kasnije uhvacen i ubijen od komunista pa kao izvrsio samoubistvo,ali on se nije borio protiv oslobodjenja i nije ubijao narod nakon 1944,tj nije se borio protiv vas.....

Poslednja izmena:
e to je vasa jugo-iluzija po kojoj se ravnjate prema svetskim silama i mislite da mi treba da radimo i merimo se onako kako rade veliki....mislim da je besmisleno govoriti o tome,da srbi ne bi dobili svoju administrativnu jedinicu u okviru jugoslavije da vas nije bilo,zaista smesno......saradnja s hitlerom je bila dobra po biolosko ocuvanje srpskog naroda......ja ne kudim staljina covece,molotov-ribentrop pakt je bio pokusaj spasavanja naroda,ali ne mozes mi predstavljati staljina u svetlu najveceg protivnika nacizma kad je on saradjivao s hitlerom i sprecio 2 atentata na njega,ocgiledno da mu je vise odgovarao hitler nego zapad.....
staljin nije uradio isto sto i cembrlen i u tome je odlika vas komunista,da povrsno gledate na istorijske dogadjaje...cembrlen nije napadao zemlje ako vec nije bio u stanju da im pomogne,a staljin je usao u crvenu armiju prelomio primirje iz 1920. i unistavao poljake!!!!!!!to je ipak razlika....on je planirao da sa hitlerom stvori novi svet i spremao nove napade,kada ga je hitler napao....nediceva vlada je prestala da postoji 1944. godine za tvoju informaciju i 90% nedicevaca se pridruzilo ravnogorskom pokretu,ne vidim sta je tu nenormalno....sam nedic je kasnije uhvacen i ubijen od komunista pa kao izvrsio samoubistvo,ali on se nije borio protiv oslobodjenja i nije ubijao narod nakon 1944,tj nije se borio protiv vas.....
Školu u kojoj si ti učio istoriju trebalo bi zatvoriti, sravniti sa zemljom i nakon toga tu parcelu obilno posoliti i prokleti za sva vremena.

Školu u kojoj si ti učio istoriju trebalo bi zatvoriti, sravniti sa zemljom i nakon toga tu parcelu obilno posoliti i prokleti za sva vremena.

i zadenuti crvenu zastavu s cekicem i srpom,doneti revolucionarni materijal i napraviti sektu!!!!!!
e moj ti!!!!! ti koji si u tvojoj titovoj skolii ucio o njemu i njegovim covekoljubljima,a koji je masakrirao ljude i cinio razne zlocine!!!!!!to sto pise u udzbenicima za skolu je samo deo nafilovane istoriografije koju su nafilovali razni konjusari,opancari,zanatlije i ostala bagra koja nije znala ni celu azbuku!!!!!tvoje je pravo da doneses sud o nekim stvarima na osnovu procitanog u osnovnoj skoli ok neam problema,iako je to krajnje povrsno,ali je isto tako moje pravo da procitam mali milion raznih dela i spisa na temu drugog svetskog rata i izgradim svoje misljenje.....to sto komunisti dele narod na fasiste i antifasiste nema veze s mozgom.....sta ti mislis da je rumunima bilo do osvajanja u sred ekonomske krize koja ih je potresala pocetkom 40ih,bugare isto,madjare takodje,glava je u pitanju bila....tj opstanak naroda.....sta ces mi ti sad reci da je nedic hteo da bude balkanski hitler samo zato sto nije srljao protiv njega,nego cekao rasplet situacije......upamti,osim nemacke,italije i japana nijedna drzava koja je pristupila pkatu nije imala osvajcke planove vec je gledala da prezivi,na kraju krajeva isto su radili i rusi i britanci,i ameri i svi su hteli da izbgnu hitlera.....neamckoj su objavili rat tek nakon napada na poljsku,s tim da je to bila formalna objava od koje su najmanje koristi imali pojlaci koji su mislili da ce antanta uleteti za njih,umesto toga bivsi saveznik je nagrnuo s istoka i demonstrirao silu....tek kada su francuzi napadnuti veliki saveznici su se odlucili za slamanje hitlera...dakle,da je hitler resavao balkan pre zapadne evrope,od britanaca bi dobili supalj nos....sve dok nije pao pariz,bolelo je njih uvo za narod koji se zlopati i kome hitler preti smrcu.....
fasizam je pogubna ideologija treba se boriti protiv nje,ali slozicete se na razlicite nacine,nikako ne mozete nagrnuti na 100 puta jaceg od sebe.....dakle,veliki su ti koji su trebali da vode racuna o tome,a ne da srbi i pojaci spale rajhstag......a vidis i veliki su saradjivali s okupatorom i cuvali svoj narod,jedino smo mi leteli kao muve bez glave.....
sta je falilo bugarima sto su bili na nemackoj strani???????

e to je vasa jugo-iluzija po kojoj se ravnjate prema svetskim silama i mislite da mi treba da radimo i merimo se onako kako rade veliki....mislim da je besmisleno govoriti o tome,da srbi ne bi dobili svoju administrativnu jedinicu u okviru jugoslavije da vas nije bilo,zaista smesno......
Ne znam što je tako smiješno. Činjenica je da se više kraljeva nije setilo da joj da administrativnu jedinicu, a tvoja tvrdnja da bi to učinili poslije je samo pretpostavka i to na temelju prethodnog iskustva očito nerealna.
saradnja s hitlerom je bila dobra po biolosko ocuvanje srpskog naroda......ja ne kudim staljina covece,molotov-ribentrop pakt je bio pokusaj spasavanja naroda,ali ne mozes mi predstavljati staljina u svetlu najveceg protivnika nacizma kad je on saradjivao s hitlerom i sprecio 2 atentata na njega,ocgiledno da mu je vise odgovarao hitler nego zapad.....
staljin nije uradio isto sto i cembrlen i u tome je odlika vas komunista,da povrsno gledate na istorijske dogadjaje...cembrlen nije napadao zemlje ako vec nije bio u stanju da im pomogne,a staljin je usao u crvenu armiju prelomio primirje iz 1920. i unistavao poljake!!!!!!!to je ipak razlika....
Veliš Čemberlen nije nikog napadao?? Pa on je bio lider najveće kolonijalne sile u to doba, što je s tobom? A SSSR je iznio na sebi najveći teret i žrtve 2. svjetskog rata, prelistaj malo druže prije nego što opet napišeš onakvu glupost.
nediceva vlada je prestala da postoji 1944. godine za tvoju informaciju i 90% nedicevaca se pridruzilo ravnogorskom pokretu,ne vidim sta je tu nenormalno....sam nedic je kasnije uhvacen i ubijen od komunista pa kao izvrsio samoubistvo,ali on se nije borio protiv oslobodjenja i nije ubijao narod nakon 1944,tj nije se borio protiv vas.....
Lijepo sam ti pisao još prije da su se Nedić i njegovi prenuli tek kad su shvatili da je Nijemcima krenulo naopako. Vidim da si to bar napokon shvatio. Napreduješ.

hvala na razumevanju:)
konacno da jos je jos neko malo vise citao od osnovne skole i novinskih feljtona iz 60-ih......
ni danas kada nam je drzava ajde da kazemo jednonacionalna nije moguce tako rezonovati o pojedincima koji vode organe vlasti,a kamoli tada kada su hrvati trazili da im drzava plati da bi se borili....lepo je Milos Crnjanski rekao za Dusana Simovica da je "kocpoerni praznoglavac"-ono sto je on uradio 27.marta se ravnja s onim sto bi u toj situaciji uradilo dete iz zabavista....slicno njemu postupali su i komunisti partizani,ali iako se to pobija i ne priznaje za mene i za sve koji malo vise razmisljalju i ne slusaju sta ce im britanci reci i drugi da bi zasitili svoje interese,nego gledaju interes svoje zemlje,najznacajnije licnosti ww2 u jugoslaviji su knez Pavle,Milan Nedic i Dragoljub Mihailovic.
protokol koji je iznudio knez pavle nije iznudio ni musolini!!!verovatno bi taj pakt brzo pao,ali bi mi dobili u vremenu,sssr bi vec bio napadnut a hitler u rasulu
nedic je olicenje coveka koji je svoj zivot i ime stavio u sluzbi odbrane srpskog naroda
mihailovic je organizovao najbolje akcije na jesen '41 hteli to komunisti da priiznaju ili ne,kada su nemci potrsili onoliko naroda,kao svaki uceni covek shvatio je da ne ide to tako i priklonio se strategiji cekanja,nije mi jasno kako to komunisti objasnjavaju da su i nedic i mihailovic u ww1 borili se i imali iskustva,i u ww2 poceli da se bore i shvatili nemogucnost.....knez pavle i general pesic su najbolje znali situaciju u vojsci,za razliku od simovica koji je gledao da uzme vlast potokvan od britanaca.....
nedic je cekao da beograd oslobode cetnici,ali kada je video da ce komunisti napasti nastavio je saradnju s nemcima....za pavelica veliki pravednici na ovom forumu i dalje cute,jos rupa u komunistickoj istoriji
ideja velike srbije je ideja koja nije bila ostvariva u svakom momentu kao sto su neki mislili 90-ih,a jugoslovenstvo nije moglo biti vecno kao sto je vecina mislila,velika srbija je mogla biti ostvarena 40-ih tj u toku ww2!!!!!
kralj aleksandar je bio manje sposoban drzavnik od kneza pavla...........

За други свјетски рат си потпуно у праву.

А што се тиче 90 тих, милсим да нисмо имали дефинисан циљ, да политика није имала везе са стварањем Велике Србије, осим што се то уклопилу у слику неких појединаца који су то хтјели.

По мом мишљењу Велика Србија није ријешење ни онда када би велике силе биле за то.

Могућ је Савез Србских Држава - и за то постоје повијесни и државно-правни предуслови.

Србска политика никада није експолатисала чињеницу да је Србски народ имао државност с лијеве стране дрине прије стварања Краљевине у Држави Словенаца, Хрвата и Срба.

За други свјетски рат си потпуно у праву.

А што се тиче 90 тих, милсим да нисмо имали дефинисан циљ, да политика није имала везе са стварањем Велике Србије, осим што се то уклопилу у слику неких појединаца који су то хтјели.

По мом мишљењу Велика Србија није ријешење ни онда када би велике силе биле за то.

Могућ је Савез Србских Држава - и за то постоје повијесни и државно-правни предуслови.

Србска политика никада није експолатисала чињеницу да је Србски народ имао државност с лијеве стране дрине прије стварања Краљевине у Држави Словенаца, Хрвата и Срба.

90-ih smo kretali i stajali lupali smo u prazno!!!!!kako god,prekodrinski srbi ni po kom osnovu nisu smeli da ostanu van svoje zemlje,republike,jedinice kako hocete!!!!!

e moj bravare!!!!britanci su iskoriscavali crnce i azijate,ali ih nisu ubijali!!!!sssr je ubijao!!!!!!
uzaludno je ubedjivati te da srpski kralj nije mislio lose srbima!!!!!
sta jel treba da slavimo 29.11. kao drzavni praznik,nacionalni dan jer smo dobili mikro-teritorijalnu jedinicu!!!!!
ostavi price o nedicu da je tek posle spasavao narod kada je to cinio od starta rata i kao sto rekoh bio na vojnom polozaju u parilskom ratu kada ste se vi u duhu pakta ribentrop-molotov KRILI I NISTE HTELI DA SE ODAZOVETE U VOJSKU!!!!!valjda zato sto nije bila moguca REVOLUCIJA!!

90-ih smo kretali i stajali lupali smo u prazno!!!!!kako god,prekodrinski srbi ni po kom osnovu nisu smeli da ostanu van svoje zemlje,republike,jedinice kako hocete!!!!!

e moj bravare!!!!britanci su iskoriscavali crnce i azijate,ali ih nisu ubijali!!!!sssr je ubijao!!!!!!
uzaludno je ubedjivati te da srpski kralj nije mislio lose srbima!!!!!
sta jel treba da slavimo 29.11. kao drzavni praznik,nacionalni dan jer smo dobili mikro-teritorijalnu jedinicu!!!!!
ostavi price o nedicu da je tek posle spasavao narod kada je to cinio od starta rata i kao sto rekoh bio na vojnom polozaju u parilskom ratu kada ste se vi u duhu pakta ribentrop-molotov KRILI I NISTE HTELI DA SE ODAZOVETE U VOJSKU!!!!!valjda zato sto nije bila moguca REVOLUCIJA!!

Ja nisam bravar, nije mi jasno na sto se odnosi tvoj tekst iako si replicirao meni.

Још мало историске лекције у сликама

Недић и Хитлер

http://4.***************/_s6zY8-yAuYc/SfqcQ3jsd0I/AAAAAAAACBY/LmvteeG3_5I/s400/Serbian+Nazi+Collaborator+Milan+Nedic+and+Adolf+Hitler+Meeting.jpg

Тадић и Солана

15.12.06_tadic_solana.jpg

Nedić je za razliku od Tadića branio šta se braniti može , samo da su Četnici bili pametni pa da plan Banjalučkog advokata Stevana Moljevića prihvate i stvore Homogenu Srbiju unutar Velike Jugoslavije uz pomoć Hitlera, gde bi li nam kraj bio ......:think:

Nedić je za razliku od Tadića branio šta se braniti može , samo da su Četnici bili pametni pa da plan Banjalučkog advokata Stevana Moljevića prihvate i stvore Homogenu Srbiju unutar Velike Jugoslavije uz pomoć Hitlera, gde bi li nam kraj bio ......:think:

nisu mogli stvoriti jer je komunisticka propaganda bila prejaka,punii su usi narodu koji pojma nije imao i nisu mogli da imaju vecinu!!!!!!plan je bio ostvariv uz podsku vecine srpstva!!!!
tacno,gde bi nam kraj bio?!!!!!!!!!

Veliš Čemberlen nije nikog napadao?? Pa on je bio lider najveće kolonijalne sile u to doba, što je s tobom? A SSSR je iznio na sebi najveći teret i žrtve 2. svjetskog rata, prelistaj malo druže prije nego što opet napišeš onakvu glupost.

И Чемберлан и Стаљин су били тешки злочинци који су били под командом истих оних коју су криви за толики број страдалих словена. Тј. одговор на твоју другу реченицу је да си у праву за то да је СССР на себе изнео највећи терет, али напомињем, да је тај терет био Стаљин. Жртве СССР за време ратног периода су биле далеко мање него жртве које им је донела револуција најгорих у пред ратним и после ратним годинама. Више је руса страдало од Стаљина него од Немаца. Чак се може рећи без претеривања да је однос 10 према 1 за Стаљина. И вас који се још увек замлаћујете комунизмом, ја уопште не разумем (наравно уколико од тога немате неку материјалну корист).

Kraj bi vam bio zajedno s tim uz čiju pomoć bi htio praviti državu. Kako se ne sramite, pa ovdje se otvoreno zagovara suradnja s nacistima!

И Чемберлан и Стаљин су били тешки злочинци који су били под командом истих оних коју су криви за толики број страдалих словена. Тј. одговор на твоју другу реченицу је да си у праву за то да је СССР на себе изнео највећи терет, али напомињем, да је тај терет био Стаљин. Жртве СССР за време ратног периода су биле далеко мање него жртве које им је донела револуција најгорих у пред ратним и после ратним годинама. Више је руса страдало од Стаљина него од Немаца. Чак се може рећи без претеривања да је однос 10 према 1 за Стаљина. И вас који се још увек замлаћујете комунизмом, ја уопште не разумем (наравно уколико од тога немате неку материјалну корист).
Sljedeći put prvo pročitaj koliko čega ima i gdje, pa onda nećeš ispasti smiješan kao sad. Sovjeta je od strane Hitlerovih ubijeno 20 milijuna, a po tvojoj računici Staljin ih je onda ubio 200 i kad se to sabere dobiva se 220. Toliko ih ukupno nije bilo pa bi po tvojoj računici ispalo da su davno nestali. :hahaha:
Sa ostrašćenim antikomunistima nikad dosadno - uvijek smjehotres.:rotf:

Sljedeći put prvo pročitaj koliko čega ima i gdje, pa onda nećeš ispasti smiješan kao sad. Sovjeta je od strane Hitlerovih ubijeno 20 milijuna, a po tvojoj računici Staljin ih je onda ubio 200 i kad se to sabere dobiva se 220. Toliko ih ukupno nije bilo pa bi po tvojoj računici ispalo da su davno nestali. :hahaha:
Sa ostrašćenim antikomunistima nikad dosadno - uvijek smjehotres.:rotf:

80% наведених жртава у статистици жртава СССР је са вас другова пребачено на Немачку. A eво мало о жртвама комунизма у СССРу.
Шта кажу познати историчари на ову тему:
Александар Јаковљев писац многих књига о комунистичкој тиранији говори да је убијено 30.000.000 - 35.000.000 људи од стране "ДРУГОВА".
Александар Сожењицин сматраја да је комунизам СССР коштао 60.000.000 људи, а Р.Ј. Румел каже да је леви режим у коштао главе 100.000.000 људи од остварења социјализма до неких 70.их година у Русији, а у свету 170.000.000. Сви велики историчари се слажу да је само од Стаљина страдало више од 20.000.000 људи. То ти је ваљда "ДРУЖЕ" довољно да схватиш да је комунизам прилично деструктивна идеологија, тј. утопија.

komunizam je najvece zlo!!!!
nacizam je manje zlo,bar se ne ubijaju medjusobno!!!!!

bravare kraj bi nam bio u EU kao moderna i napredna zemlja s izlazom na more u rangu Italije!!!!kapiras?ne bi bilo vasih izmisljenih nacija koje su ciinile sve da uniste srpstvo,pa onda kao Nedic ubijao Srbe!!!!!
nedic+mihailovic+Molovic=5-6 evropska sila u svemu!!!!!
a ne vasa bedna juga i srbija u minijaturnim granicama!!!!!!
i koliko god hteo da prikrijes lepo brate priznaj ja sam Hrvat-I KRAJ!!!!!

Након што је распуштена Комесарска управа, немачки званичници у Београду су дошли на идеју да ће се стабилност Србије, а уједно и немачки углед повећати када би се оформила једна српска влада која бн била под ауторитетом немачке окупационе власти. Одмах су о томе обавестили Хитлера, који им је издиктирао услове под којима се може образовати српска влада.

Први предлози за формирање владе уследили су непосредно после распуштања Комесарске управе Милана Аћимовића. Предлог за образовање владе дали су на једној заједничкој седници: Ђура Докић, Лазар Марковић, др Коста Кумануди, Велибор Јонић, Димитрије Љотић, Михаило Олћан, Председник Српске Краљевске Академије Наука др Александар Белић и Александар-Цинцар Марковић. Првобитно је за председника владе предложен Димитрије Љотић, као образован и писмен човек. Љотић се захвалио и препоручио Милана Недића, који има великог ауторитета у народу.
И тако је трајала Недићева Србија ,квизна покорна западу и спремна да изврши
сваки њихов захтев.Продавао је своје људе
,хапсио оне који не мисле као он и био
покоран РАЈХУ!

Serbia_1941_44_Map.png

Svakako da je ta vlada bila pod kontrolom RAJHA , stoga ne može biti
prihvatljiva oslobodilačkim snagama .No treba videti koje su snage na
našim prostorima oslobodilačke . ?
Na današnji dan to su po zakonu ( koštunjavih demokrata i slobičastih socijalista )
partizani i četnici . Oni ne negiraju da su međusobno više se poubijali nego
što je nemaca poginulo na celombalkanu . Usput tvrde , da su više pobili građana
nego što je strdalo od okupatora . Dakle to su njhove žrtve od takozvane
prijateljske vatre .Da ne pričam ko je sve naručivao bombardovanja kod okupatora
i saveznika ; ili kako su ispostavljali branioci okupatoru zahteve za kaznene
ekspedicije ( ili pak kako su dejstvovale one po tim porudžinama ) .
Dakle , istoriju pišu oligarhi ( kod nas ) , a mi pričajmo istinu da se
sačuva za potomstvo .
E sad ću vam ispričati istinite priče za koje većina nezna , ili ih prećutkuje zarad svojih interesa ( sebičnih / pokvarenih / zlih ).
Dakle :
Oslobođenje : moj kraj su oslobodile ruske jedinice u naletu da osvoje
Beograd . Priču sam proverio kod svih iz familije i komšiluka . Interesantan
podatak je , da su se nemci spremali za odbranu od ruskih snaga ,
čak su iskoplali i bunkere za zaštitu stanovnika ; a oni su bili u odbrambenim rovovima . Kad su shvatili da im odbrana ne ide od ruke , naglo i brzo su se povukli prema
Beogradu. Stanovništvo iz mog kraja nisu dirali , nadrljali su kad su otišli rusi
i došli partizani . Tako je bilo prvih 5-6 godina u oslobođenju .

Zašto ovo pišem ovako opširno , da se shvate okolnosti i vreme u kome su
neke vlasti bile i ostavile svoj pečat .

Zašto je Nedić prozvan '' srpsak majka '' ? i dali ima osnove za taj
nadimak , koji će verovatno uništiti veći deo mitologije stvorene
o četnicima i partizanima ( takozvanim oslobodiocima -- jer kao što rekoh
za oslobođenje mog kraja svoje živote položiše rusi ).

Dakle , SRPSKA MAJKA je dva puta u mom kraju
sprečio kaznenu ekspediciju da izvrši odmazdu nad stanovništvom .
Obruč oko grada koji je sabijao stanovništvo u grad činili su nemci
i četnici . Jedan od četnika je moju familiju u prvom slučaju propustio
iz obruča , sažalivši se i spasao ih maltretiranja - ako ništa drugo . I ovo
je važno ,jer bilo je i takvih - ime ovom čoveku niko nije nikad saznao .
Treće delo Nedićevo , bilo je najveće delo u istoriji II svetskog rata --
uspeo je nemoguće ; iz zarobljeništva vratio je silne konvoje ljudi - procene
se kreću na cifru oko sto hiljada ljudi . Ovo podvlačim , jer da nisu
tad vraćeno dva moja pretka ja ovo nebih sad pisao ( odnosno u
mojoj familiji nebi postojalo na današnji dan preko tridesetak ljudi .

Dakle , svaka vlast imala je svoje uspone i padove - zavisno od okolnosti
pod kojima se realizovala . Ali ove stvari koje je uradila vlada Đenerala Nedića
čine je svojevrsnom bar međ ljudima čija krv danas teče . Za ova dela , spašavanja
stanovništva moja familija priča da su Nedić i Ljotić dali silno zlato nemcima .
Svi znaju da je kralj u bekstvu opljačkao narodnu banku do daske ; Neverujem
da su ova dvojica imali toliko '' zlata '' da više puta potkupe ceo vermaht ( recimo
jedan moj predak je posle okupacije odvežen u nemačku , a jedan za vreme - i
oba dovežena u velikom konvoju ---- takve stvari se ne dešavaju bez odluke vrha
nemačke vlasti ) ; verovatno su još neki ljudi učestvovali u ovom poduhvatu .

Zašto se o ovome ćuti ? Stvar je jednostavna ; ova istina ne odgovora ni
monarhistima , ni komunistima , niti današnjim demokratama jer su oni
potomci ovih prvih , koji sem ubijanja ama baš ništa nisu učinili pametno
za ondašnji svet ( sem pisanja istorije koja odgovara njima ) .

Svakako da je ta vlast pod okupacionim režimom činila i zla .
Recimo u mom kraju četnička grada je sravnila jedno selo .
Mnogi i danas nose crninu ( nezavisno od današnje nove
istorijske istine o četnicina i partizanima kao oslobodiocima ) .
Procene idu da su partizani u mom kraju između dve i tri hiljade
ljudi ubili posle ruskog oslobođenja .
Za Nedićevce i Ljotićevce nema ni procena ni podataka , sem
verbalne optužbe za formiranje okupacione vlade . Zasigurno
ima žrtava , ali nisu ipozantne kao četničko partizanske .
Verovatno zbog toga se ovde žrtve i ne popisuju i ne zbrajaju .

No ove stvari kao što su sprečavanje kaznene ekspedicije da
izvrši komunističko partizansku porudžbinu i vraćanje iz zarobljeništva
na hiljade ljudi još niko nije na ovim prostorima u nijednom ratu
učinio .

Dakle Nedićevci nisu imali političku doktrinu monarhista i komunista
koju su plasirali radikali : što narodu gore to nama i našoj stvari bolje .

:hvala::hvala: Nediću imao si i ti svetlih trenutaka !

:rtfm::rtfm::think::think:

Још мало историске лекције у сликама

Недић и Хитлер

http://4.***************/_s6zY8-yAuYc/SfqcQ3jsd0I/AAAAAAAACBY/LmvteeG3_5I/s400/Serbian+Nazi+Collaborator+Milan+Nedic+and+Adolf+Hitler+Meeting.jpg

Тадић и Солана

15.12.06_tadic_solana.jpg

Ovi su amateri za ove tvoje :

http://www.komisija1944.mpravde.gov.rs/

http://www.revija92.rs/code/navigate.php?Id=599&editionId=63&articleId=273
ttp://www.blic.rs/Vesti/Hronika/189521/Nove-grobnice-komunistickih-zrtava

Kad su crvene horde na čelu sa kraišnicima i ličanima harali
Srbijom ,đavo je dobio otkaz kao ubogi amater .
:rumenko::rumenko:

Ima jedna nezaobilazna sitnica, Tadic je demokratski izabran od strane gradjana Srbije dva puta, dok Nedic nije imao to zadovoljstvo.:per:To moze da se protumaci da je narod sam kriv za ono sto mu se desava...

Ima jedna sitnica Nedić je vraćao iz nemačkog zarobljeništva građane ,
a Tadić ih gura u okupacioni logor ratnih zločinaca i profitera .
( dokument koji navodi advokat o bolesti kasapina izdala VMA kad je
on bio ministar vojni - Beko mu rekao kad se obogatio ..... )

Komunisti , socijalisti , radikali , monarhisti , demokrate i ostali skupštinski
penzioneri ; zar vam mame nisu rekle nema kape s mozgom u prodaji -----
---- moraće kako tako dasemisli svojomglavom .:dash:

I predsednik tvoje Majke Srbije, koga su izabrali građani na legalnim izborima, kao najbolju opciju za stabilnost i prosperitet.

Stanojko , majka ko majka odhrani sve ( kako lepotu i dobrotu ,
tako i ono najgore dete ) ; valjda je zbog toga njeno mleko ( i suze
njene ) velika misterija za sve .
Stoga ne mešaj nju sa tadićima i ostalim oligarhima ; ma koliko zlatni bili
kao što ovaj nije !
Nemoj Stanojko majku - nemoj nek je ona nama ma kakvi smo joj !:worth::worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back