Neću TV pretplatu

Kakav aegument hoces osim sto se RTS :

1. namece kao monopolista ( a novine nisu javni servis? )
2. Vrsi ucene, zastrasivanje i iznudjivanje ( nemem reci )
3. Prisiljava EPS na finansijski kriminal ( nemam reci )
4. Zloupotreba jednostranog zakona ( sutra ce nekome pasti na pamet donosenja zakona o prvoj bracnoj noci...mlada na probu kod mesnog delegata )

O svemu pojedinacno je pisano, necu da ponavljam detaljnije, samo podsecam !

1. Novine ne mogu da budu javni servis, jer one su, u pogledu brzine, kao printani medij, najsporiji vid oglasavanja. A recimo da jesu, jel bi trazili da i one budu besplatne? :hahaha:
2,3,4 ni ja nemam reci za ovako iznete licne stavove.

1. Novine ne mogu da budu javni servis, jer one su, u pogledu brzine, kao printani medij, najsporiji vid oglasavanja. A recimo da jesu, jel bi trazili da i one budu besplatne? :hahaha:
2,3,4 ni ja nemam reci za ovako iznete licne stavove.

U Srbiji sve moze, dobro zapamti !
Ne ! Takve novine KAO NI RTV PRETPLATA - NE ( !!! ) TREBA DA SU BESPLATNI, ALI-ALI-ALI...PLATIS SAMO JEDNOM I GOTOVO !!! Mislim, jednom mesecno, jednom "provajderu"....
Kad kupujem recimo, hleb u prodavnici, ne juri me pekar da platim i njemu, vec on to resava djuture sa vlasnikom prodavnic znaci - RTS-SBB. A to je tako uobicajeno i normalno, da se moze smatrati pravilom. Ovo sto radi RTS smo nazvali kako ? Ajde ko zna nek' napise...
Licni stav ??? Pa dobro jel to nekome lici na licni stav ili cinjenice ?! Pobogu...!!!

Poslednja izmena:
Oвај безобразлук и лоповлук од стране РТС зове се '' лов у мутном '' по принципу: Грађане треба ошишати до голе коже! :evil:
Готово сви имамо кабловског провајдера, и плаћамо тамо где је програм квалитетнији и разноврснији...
Веома ме интересује да ли су ови монополисти заиста неког тужили за неплаћање претплате, и добили спор, или иду на кварњака - кад добијеш тужбу и претњу како ће да ти попишу имовину, у страху - платиш цео дуг или и даље треба игнорисати њихове покушаје да наплате нешто што није законски уставно?! :think:

a svi treba da poštujemo zakon? je l'?
a što onda prelzimo pešački prelaz na crveno, iako nigde automobila?
formaalno kršimo zakon, ali mislimo da nikoga time ne ugrožavamo, pa peralzimo...šta nas briga. isto važi za neplaćanje pretplate za rts. napominjem kablovsku pretplatu plaćam redovno.

formaalno kršimo zakon, ali mislimo da nikoga time ne ugrožavamo, pa peralzimo...šta nas briga. isto važi za neplaćanje pretplate za rts. napominjem kablovsku pretplatu plaćam redovno.
Sve ok...
ali onda ne treba da nam smeta što se i u ostalim stvarima razlikujemo od nekih drugih...

meni ne smeta....smeta mi što su vozovi štrokavi, ali mi neke druge stvari ne smetaju.

Pa ,vozovi su strokavi zato sto Vi ne placate pretplatu.Pretplata je porez,a ne danak nacionalnoj televiziji i pare od iste ne idu RTS-u nego vladi koja to dalje rasporedjuje.
Kablovski operateri Vam pruzaju uslugu koju Vi placate(pekar-hleb)RTS se finansira od reklama i novca koji vlada uplacuje na njihov racun tj,isplacuje im plate za zaposlene,sa kojim parama mislite da su sposobni da finansiraju neki kvalitetan program.
I B-92 visi na tankom koncu i opstaje zahvaljujuci donacijama,a kamoli gigant kao RTS koji ima 13 000 zaposlenih.Mislite o tome potpisnici peticije... :)

Pa ,vozovi su strokavi zato sto Vi ne placate pretplatu.Pretplata je porez,a ne danak nacionalnoj televiziji i pare od iste ne idu RTS-u nego vladi koja to dalje rasporedjuje.
Kablovski operateri Vam pruzaju uslugu koju Vi placate(pekar-hleb)RTS se finansira od reklama i novca koji vlada uplacuje na njihov racun tj,isplacuje im plate za zaposlene,sa kojim parama mislite da su sposobni da finansiraju neki kvalitetan program.
I B-92 visi na tankom koncu i opstaje zahvaljujuci donacijama,a kamoli gigant kao RTS koji ima 13 000 zaposlenih.Mislite o tome potpisnici peticije... :)

Opet narod kriv-e,Srbijo:dash:

...znam da je ranije bio onaj popis po kućama, ko koliko televizora ima, kad smo svi prijavljivali samo prvenca, a ostale krili po plakarima ako nam se posreći :hahaha:
A da li danas postoji mogućnost nekakvog vida `odricanja` tv pretplate za taj RTS, da ti ga ukinu ili šta znam...? :)
Mislim, ja ga lično niti gledam, niti plaćam - obzirom da se oba stana vode na tatu, pa smo jedan prijavili kao `vikendicu`, ali me baš zanima...

Pa ,vozovi su strokavi zato sto Vi ne placate pretplatu.Pretplata je porez,a ne danak nacionalnoj televiziji i pare od iste ne idu RTS-u nego vladi koja to dalje rasporedjuje

ma nemoj.
porez plaćam 4 puta i to svaki put od plate kad je dobijem i jednom godišnje, pa porez na mesečne honorare...i još porez na nepokretnu imovinu, naravno.
a vozovi su štrokavi, jer svako s*anje ima opravdanje.
na primer, ako ja u državi radim nešto što niko drugi ne radi (što sa rts-om nija slučaj, jer ima televizija i televizija) to bi značilo da neko treba da mi plaća porez za to...idi bre, pa plaćaj ako hoćeš.
ja neću.

Poslednja izmena:
Nije poenta u kvalitetu programa ni dilemi platiti/ne platiti ni u strokavim vozovima, vec se peticije ( za neobavestene ) pisu u cilju da se :
- spreci generisanje takvih nakaradnih zakona tj ocigledna pljacka. Sta ce sutra novo da izmisle ? I dokle tako ?
- da se spreci ucena i iznuda.
- itd...pisali smo o ovome. Treba samo citati ranije postove
Ako neko smatra da zasluzujemo tretman kao prema stoci, onda je to vise klinicka slika nego...

Da kablovsku ne placas redovno, vec prvog meseca bi ti isekli kabal :)

i jos jednom...to sto se placa kablovski(lopovluk), ne znaci da je izmirena pretplata :mrgreen:

i jos jednom...to sto se placa kablovski(lopovluk), ne znaci da je izmirena pretplata :mrgreen:[/QUOTE]

Da ! To znaci upravo to ! Tako bi bar trebalo, ali zasto ne naplatiti jos koji put...?
Zasto je kablovska lopovluk ?

- Odradili su infrastrukturu o svom trosku, onda poceli sa radom. Korektno.
Podsecanje: Ptt i strujomere, el. saglasnost smo sami platili, a oni nam i dan danas gule kozu s' ledja. Znate li koje su to pare ? Ajd sad iz fazona da trazim udeo u akcijama, onako...
- Ponudili su mnogo veci broj kanala i kvalitet.
- Stalno rade na usavrsavanju tehnike i standarda. Trebalo im je 2 godine da digitalizuju TV signal, a RTS ni posle 50 godina. Stereo, sta je to ? Ha, za teletekst su culi pre 10 godina.
Ali SBB je strani osnivac, pa je tvrd teren, opasan igrac...

U medjuvremenu, covek se zasto sam ja tako naelektrisan na ovoj temi ?

Pored RTS-a, poceli da mi stizu racuni za iznosenje smeca a ja preko 40 godina zivim u porodicnoj kuci, bez povecanja kvadrature ili ukucana. Matori uredno placa sve, ali sad moram i ja !? Nikad nisam dobio odgovor kako i zasto...naravno ignorisem ih. Urbanizam, legalizacija "..mmmm ne znamo mi nista ali ipak trebalo bi prvo uplatiti ( preko 2000 EU !!! ) "
U situaciji, vrlo osetljivoj po zdravlje moje cerke, zatajili su svi bitni faktori i nadlezni. Ali zato su vrlo precizno znali sta njima njihov pravilnik propisuje i gde ih stiti. Cak ih i ddor Dunav osigurava, a pacijent je bukvalno na drugom mestu.
Dooookle vise tako ? Eto, JA imam nesto argumentovano protiv toga, protiv lopovluka i otimaca, ucenjivaca, "Kikindskih licimura...".

Trebalo bi misliti o tome sta radi 13000 ljudi na poslu za koji treba 2.5 puta manje...
Pa im pretplata ne bi ni trebala...
Ko da je tesko ugledati se na HRT... Placa se pretplata, ali nigde reklame ni za korov...
Em kilav program (48 sati svadba?! Repriza reprizine reprize Boljeg Zivota?!), em reklame posle kojih i zaboravis sta si ono gledao, em "striktno" postovanje satnice, em "fantastican" izbor filmova...
Drage volje bi im dao to sto traze, da ove "sitnice" promene... eno im ga dobar primer preko plota...

i jos jednom...to sto se placa kablovski(lopovluk), ne znaci da je izmirena pretplata :mrgreen:

Da ! To znaci upravo to ! Tako bi bar trebalo, ali zasto ne naplatiti jos koji put...?

- не би требало! кабловска је алтернативни начин пријема ТВ сигнала.

Zasto je kablovska lopovluk ?

- плаћаш трећем лицу да ти дистрибуира сигнал преко кабла који можеш сам да "ухватиш" - сулудо

- Odradili su infrastrukturu o svom trosku, onda poceli sa radom. Korektno.
Podsecanje: Ptt i strujomere, el. saglasnost smo sami platili, a oni nam i dan danas gule kozu s' ledja. Znate li koje su to pare ? Ajd sad iz fazona da trazim udeo u akcijama, onako...
- Ponudili su mnogo veci broj kanala i kvalitet.

- ...у односу на кога?

- Stalno rade na usavrsavanju tehnike i standarda. Trebalo im je 2 godine da digitalizuju TV signal, a RTS ni posle 50 godina. Stereo, sta je to ? Ha, za teletekst su culi pre 10 godina.
Ali SBB je strani osnivac, pa je tvrd teren, opasan igrac...

- СББ нуди ХДТВ?

U medjuvremenu, covek se zasto sam ja tako naelektrisan na ovoj temi ?

Pored RTS-a, poceli da mi stizu racuni za iznosenje smeca a ja preko 40 godina zivim u porodicnoj kuci, bez povecanja kvadrature ili ukucana. Matori uredno placa sve, ali sad moram i ja !? Nikad nisam dobio odgovor kako i zasto...naravno ignorisem ih. Urbanizam, legalizacija "..mmmm ne znamo mi nista ali ipak trebalo bi prvo uplatiti ( preko 2000 EU !!! ) "
U situaciji, vrlo osetljivoj po zdravlje moje cerke, zatajili su svi bitni faktori i nadlezni. Ali zato su vrlo precizno znali sta njima njihov pravilnik propisuje i gde ih stiti. Cak ih i ddor Dunav osigurava, a pacijent je bukvalno na drugom mestu.
Dooookle vise tako ? Eto, JA imam nesto argumentovano protiv toga, protiv lopovluka i otimaca, ucenjivaca, "Kikindskih licimura...".[/QUOTE]

- ово нићу да коментаришем....

Poslednja izmena:
Trebalo bi misliti o tome sta radi 13000 ljudi na poslu za koji treba 2.5 puta manje...

Јеси ли сигуран да траба 2,5 мање људи да квалитетно покрију радна места на Телевизији - два програма, Радио - три програма, сателит, интернет, дигитал, телетекст, дописништва, техника?

Јеси ли сигуран да траба 2,5 мање људи да квалитетно покрију радна места на Телевизији - два програма, Радио - три програма, сателит, интернет, дигитал, телетекст, дописништва, техника?

Upravo tako. Cifru je rekao covek koji je nekad radio Jutarnji program na RTS-u, kao i njegov kolega kamerman. Dakle, ljudi koji su upuceni u desavanja... Klasican nepotizam, komsijizam, kumizam i statijaznamizam... Pa sta mislis cemu sluzi i pretplata, i reklame?...

Yagi, da izvines...jesi li ti imao tesko detinjstvo kad ne kontas elementarne stvari ?
Ne uvlaci me u dalju raspravu, molim te, nemam vise zivaca. Pocinjem da razumem one gore, sto nas tlace...bolje nismo ni zasluzili...Odjavljujem se sa ove teme. Generalno, pametnima je bilo dosta da shvate do sada.
Veliki pozdrav, pa kom opanci kom pretplata, nazdravlje !!!

Back