"NEĆEMO POVUĆI ZAKON" Milo Đukanović o pozivu Vučiću da poseti Crnu Goru, dijalogu sa SPC, Srbima na državnim funkcijama...

https://portalanalitika.me/clanak/3...-zavrsni-cin-emancipacije-crne-gore-od-srbije

Komentar kolumniste Večernjeg lista

Oružje opet zvecka na Balkanu: Završni čin emancipacije Crne Gore od Srbije

Članici NATO-a i kandidatkinji za EU ponovno se prijeti ‘događanjem naroda’, iz Beograda optužuju Podgoricu za ugrožavanje Srba i otimanje njihovih svetinja, a četnički vojvoda Andrija Mandić ponovno poziva svoje ratne drugove da se pripreme...

Pogledajte prilog 638981

Objavljeno: 05. 01. 2020 - 07:37

Zašto je usvajanje po svemu uravnoteženog i demokratskog zakona kojim jedna država, u ovom slučaju Crna Gora, od vjerskih zajednica zahtijeva pisani dokaz o vlasništvu nad imovinom koju koriste, i koji je prihvatljiv svim vjerskim zajednicama osim Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), izazvalo toliku provalu bijesa u Crnoj Gori? Novi crnogorski zakon o slobodi vjeroispovijesti prouzročio je nemire, prijetnje građanskim ratom, blokade i balvane na cestama, kao i incidente i nasilje najprije u crnogorskoj, a potom i u Skupštini Srbije. Da bismo odgovorili na početno pitanje, moramo se vratiti u prošlost. Ovdje je riječ o, nadajmo se, završnom činu jednog bolnog i kompliciranog procesa koji je počeo još u drugoj polovici devedesetih, kada je Crna Gora krenula putem emancipacije od Srbije.


Danas je Crna Gora članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) i kandidatkinja za članstvo u EU, koji je otvorio 32 od ukupno 33 pregovaračka poglavlja, dok je na početku te prijelomne 1997. Crna Gora još uvijek bila “drugo oko u glavi”, kako su velikosrpski nacionalisti zvali površinom i brojem stanovnika tu najmanju republiku bivše Jugoslavije. Od buđenja velikosrpskog nacionalizma u drugoj polovici osamdesetih i tzv. antibirokratske revolucije Slobodana Miloševića Beograd i Podgorica bili su najčvršći politički saveznici. Idilični odnosi Srbije i Crne Gore počeli su se komplicirati sredinom devedesetih, kada dolazi do strateških promjena na terenu i slabljenja pozicija Beograda. Podgorica se odlučila postupno izvući iz čvrstog zagrljaja s Beogradom, koji ju je počeo gušiti. Tada je “drugo oko” odlučilo krenuti svojim putem.


Raskid se dogodio u listopadu 1997., kada je Milo Đukanović prvi put izabran za predsjednika, čemu je prethodio raskol u redovima vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), koja je i danas na vlasti u Crnoj Gori. Radilo se o dalekosežnom potezu, kojim je Đukanović kupio svoju političku budućnost, a riječ je o jednom od najdugovječnijih političara na ovim prostorima, koji se u politici – i to na vlasti! – održao puna tri desetljeća, s obzirom na to da je na vodećim pozicijama u Crnoj Gori ostao od druge polovice osamdesetih do danas. Svoje neslaganje s politikom Beograda Đukanović je nagovijestio još 1996., što kulminira u proljeće 1997., kada je javno najavio razlaz s Miloševićem i Srbijom u medijima. U jednom intervjuu za beogradsko Vreme kazao je da je Milošević čovjek “prevladane političke misli, lišen sposobnosti strateškog gledanja na izazove koji stoje pred našom državom”. Očito je da je Đukanović u tom trenutku shvaćao kako će završiti Miloševićev režim, iako je na njegovu odluku vjerojatno imao utjecaja i pritisak iz Italije, gdje je tamošnje pravosuđe protiv njega vodilo poznatu istragu zbog “mafijaškog udruživanja” i šverca cigareta, koja je 14 godina kasnije zaključena bez optužnice za Đukanovića.


Đukanovićeva najava razlaza s Miloševićem izazvala je žestok sukob u DPS-u. Stranka se podijelila na Đukanovićevu frakciju i opciju tadašnjeg predsjednika stranke Momira Bulatovića, koji do kraja ostaje vjeran Miloševiću. Đukanović je bio spretan politički taktičar i njegova opcija iz tog dramatičnog sukoba izlazi kao pobjednica, dok gubitnik Bulatović prihvaća Miloševićev poziv da sastavi saveznu vladu u Beogradu. Đukanović tako od vjernog Miloševićeva jurišnika i izvršitelja njegovih naloga postaje jedan od njegovih kritičara i protivnika.


Naravno da se Milošević nije mirio s takvim razvojem situacije ni s odlukom Crne Gore, koja će u konačnici dovesti do crnogorskog odcjepljenja od Srbije, baš kao što se jedan dio političke i intelektualne Srbije ni danas ne može pomiriti s činjenicom da je Crna Gora samostalna i suverena država. O tome svjedoče i burne reakcije Srbije na “otimačinu imovine SPC-a u Crnoj Gori”, kako u Beogradu nazivaju pokušaj sređivanja imovinskog i pravnog statusa SPC-a na teritoriju Crne Gore. Ključan je problem što politička vlast u Beogradu, i ondašnja i današnja, ne prihvaća crnogorsku samostalnost, smatrajući Crnu Goru i njezinu državnost privremenim iskliznućem koje će se prije ili kasnije ispraviti i ponovno dovesti Crnu Goru u zagrljaj Beograda.


Zanimljivo je da je Miloševićev režim tada prvi put primijenio recept koji će se periodično ponavljati sve do danas. U siječnju 1998., ne bi li spriječio inauguraciju “izdajnika” Đukanovića, Beograd je organizirao krvave prosvjede u Podgorici, u kojima je ozlijeđeno više od 50 ljudi. Bio je to prvi Miloševićev pokušaj discipliniranja Đukanovića, no time je samo dodatno homogenizirao crnogorske otpadnike, Đukanovića i njegove suradnike. Započeti proces više nije bilo moguće zaustaviti.


Scenario uvijek isti


Sljedeći važan trenutak u procesu crnogorske emancipacije od Beograda dogodio se 1999., u vrijeme NATO-ova bombardiranja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije. Crna Gora u tom se trenutku našla u paradoksalnoj situaciji: iako su tadašnje crnogorske vlasti proglasile neutralnost jasno se distanciravši od Beograda i zločinačke Miloševićeve kampanje na Kosovu, koja je i dovela do vojne reakcije najmoćnijeg vojnog saveza na svijetu, i Crna Gora našla se na udaru NATO-ovih borbenih zrakoplova, premda su tijekom tromjesečnog bombardiranja mete u Crnoj Gori isključivo bile vojne instalacije. O tome svjedoči i podatak da od ukupno između 1200 i 2500 poginulih civila na području SRJ (točan broj poginulih nikad nije objavljen), na Crnu Goru otpada “samo” sedam stradalih. Upravo je vojna akcija NATO-a protiv tadašnje zajedničke države Srbije i Crne Gore Đukanovića potaknula da krene u realizaciju projekta crnogorske neovisnosti, što je onda dovelo najprije do referenduma o neovisnosti u svibnju 2006., a zatim i do proglašenja neovisnosti početkom lipnja iste godine. Taj se proces odvijao u iznimno napetoj i zapaljivoj atmosferi, uz poznate optužbe o “ugroženosti srpstva” u Crnoj Gori, stalne prijetnje i provokacije, iza čega je opet stajao Beograd.


Crna Gora politički je oštro podijeljena na tzv. prozapadni blok, koji je zagovarao put u samostalnost vjerujući da je budućnost Crne Gore u NATO-savezu i EU, dok je na drugoj strani prosrpski blok, koji predstavlja otprilike trećinu stanovništva Crne Gore, protiveći se crnogorskoj samostalnosti i zauzimajući se za čvršće veze sa Srbijom i Rusijom. Taj je blok uz pokroviteljstvo Beograda svim silama pokušavao blokirati odvajanje od Srbije. Prozapadni blok predvode stranke vladajuće koalicije na čelu s Đukanovićevim DPS-om, a tom bloku pripadaju i stranke nacionalnih manjina, među njima i hrvatske, dok prosrpski blok predvode prosrpske, odnosno velikosrpske stranke, okupljene u Demokratskom frontu i predvođene Andrijom Mandićem, četničkim vojvodom koji se borio u ratovima Srbije i Crne Gore u Hrvatskoj i BiH, koji je 2016. sudjelovao u pokušaju državnog udara u Crnoj Gori. Iza prosrpskog bloka, naravno, stajala je Srbija.


Riječ je o strankama koje svoje djelovanje koordiniraju s Beogradom, koji se nije mirio s procesom koji ipak nije mogao spriječiti. Na povijesnom referendumu održanom 21. svibnja 2006. crnogorski su suverenisti odnijeli tijesnu pobjedu unatoč pravilu što ga je nametnuo EU, prema kojem je za valjanost referenduma odluku o neovisnosti morala podržati većina od najmanje 55 posto birača. Odlaskom Crne Gore raspad bivše Jugoslavije ulazi u posljednju fazu, a odlukom o neovisnosti Kosova, koja je uslijedila početkom 2008., taj je proces potpuno okončan. Time je i velikosrpski projekt doživio konačan slom. Prosrpski blok, koji je predvodio Bulatović, ponovno je poražen, ali nije se predavao.


Sljedeću priliku dobio je 2015., kada je Crna Gora dobila pozivnicu za NATO. Tih dana prosrpska opozicija danima u režiji Beograda ponovno prosvjeduje u blizini crnogorskog parlamenta, u četvrti u kojoj se nalaze vladine zgrade, žestoko se sukobljavajući s crnogorskom policijom i specijalcima, prijeteći Đukanoviću građanskim ratom ako ne odustane od ulaska u NATO. Crnogorsko pristupanje NATO-u predstavljalo je definitivan prelazak Crne Gore na zapadnu stranu, a time i izlazak iz srpske i ruske sfere utjecaja. Bila je riječ o prijelomnom događaju kojim se promijenila strateška i geopolitička konfiguracija u ovom dijelu svijeta, što redovito izaziva napetosti i sukobe. Na prostoru male Crne Gore odigrao se “strateški sudar” Istoka i Zapada, koji je kulminirao u listopadu 2016. godine, na dan održavanja parlamentarnih izbora, kada je u organizaciji Srbije i ruskih obavještajaca, uz sudjelovanje crnogorskih prosrpskih političara, bio organiziran pokušaj prevrata, upada u crnogorsku skupštinu i likvidacije crnogorskih dužnosnika, koji su naposljetku spriječile crnogorske sigurnosne službe.


I sada ponovno svjedočimo istom scenariju. Crnoj Gori, članici NATO-a i kandidatkinji za Europsku uniju, ponovno se prijeti “događanjem naroda”, vlasti u Podgorici iz Beograda optužuju Podgoricu za ugrožavanje Srba i otimanje njihovih svetinja, slične poruke šalje i Rusija, zvecka se oružjem, a četnički vojvoda Andrija Mandić ponovno poziva svoje ratne drugove da se pripreme. Povod je jedan običan, europski zakon, koji je u skladu s europskim zakonodavstvom i koji je odobrila Venecijanska komisija Vijeća Europe. Zakonom se samo traži od vjerskih zajednica da dokažu da su vlasnici imovine koju koriste, a ako to ne budu mogli, ta imovina postaje vlasništvo države, ali će je oni koji su je koristili do sada moći nastaviti koristiti i dalje.


Zašto onda SPC i Beograd govore o nasilju i otimačini? Riječ je o tome da SPC odbija biti dio pravnog poretka države Crne Gore, što je ovih dana potvrdio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, najviši dostojanstvenik SPC-a u Crnoj Gori: “Traže od nas da se registriramo. Na tu sam temu rekao premijeru: ‘Ja vas trebam registrirati, a ne vi mene. Ova je Mitropolija stvorila Crnu Goru i dala joj ime’”. Drugim riječima, SPC smatra da je iznad Crne Gore i ne priznaje njezinu nacionalnu, državnu pa ni crkvenu samostalnost i u tome je ključ posljednjeg spora između Podgorice i Beograda.



Pogledajte prilog 638982

A zar vi Hrvati nemate tamo forum kao mi ovde u Srbiji ? :think:
 
KNEŽEVIĆ SPREMA POLITIČKI ZEMLJOTRES: “Nikada nismo bili bliži Milovom kraju”

– Na tragu smo kastodi računa Mila Đukanovića, čekamo samo još jednu potvrdu autentičnosti i verujte kad to objavim, to će biti politički zemljotres – otkrio je Duško Knežević, predsednik Atlas Grupe.

Crna Gora je, dodaje on, predmet interesovanja svih, u zemlji, inostranstvu i u regionu i “čini mi se da nikada nismo bili bliži Đukanovićevom kraju”.


– Definitivno imamo pola Crne Gore na ulicama, ako to nije dovoljno da vlast ode i da shvati da oni 30 godina kradu i eksploatišu, prave od Crne Gore jednu rupu Balkana koja ne služi za primer nikome, onda je jasno da su izgubili kompas – pojašnjava on.

Prošla je godina od “Koverte” i afera se ne stišava a sad imamo Zakon o slobodi veroispovijesti i neviđeni broj ljudi na litijama.

– Mislim da je crkva i pitanje crkve dosta osetljivo u Crnoj Gori, da je Mitropolija jedna od stubova bića i opstanka crnogorskog naroda. I svi ti protesti koji se dešavaju mislim da je to spontano, mislim da je to narod koji ne želi više na vlasti režim Mila Đukanovića i mislim da je sa tim svih dešavanjima Crna Gora blizu nekih promena. Promena nema bez nove tehničke Vlade, ne mogu promene biti bez političkih završnica. Ono što sam ja rekao Đukanoviću, sada mu ponavljam. Najbolje da spakuje kofere i napusti Crnu Goru i da ne dozvoli da krv padne u Crnoj Gori – rekao je on.

Na pitanje kako komentariše izjavu ministra Predraga Boškovića da su litije negacije Crne Gore i crnogorskog bića, on dodaje:

– Taj ministar Bošković, taj dvorski evnuh i bivši beli orao sigurno po nalogu Mila Đukanovića izlazi i to priča, ali se radi o jednom bezveznom liku, tako da njegove izjave ne znače ništa – ističe on.

Milova avantura po Majamiju, kaže Knežević, košta mnogo.


– Sam let preko okeana košta 200 do 250 hiljada, a to su plaćala braća po materi i oni to sponzorišu – smatra on.

Naglasio je da je Srđan Kusovac, šef vladinog Biroa za odnose sa javnošću poltron i izdajnik.
 
Мурали су вид сликарског изражавања присутан од памтивјека, некад се кроз мурале шаље отворена или скривана порука, некад су посвећени личностима или симболима за које умјетник смата да су заслужили да буду одсликани на зиду.
Иако нису у складу са комуналним прописима, у нормалном и цивилизованом свијету на мурале се гледа благонаклоно, изузетак може бити ако су мурали провокација и увредљиви за житеље краја у којем су одсликани.
Након сумануте одлуке милогорског режима да донесе закон о слободи отимачине имовине СПЦ, имамо реакцију правдољубивих људи, један пркос безумницима који су узурпиарли власт, све више је и мурала тробојке.
И синоћња акција керова милогорског режима у подгоричком насељу Златица када је "Савладана“ тробојка и голорука омладина: Више особа је ухапшено, повријеђено, сузавцем и на свештеника, када су употребили силу против омладине и прекречили мурал на пасаречи говори колико је милогорски режим изгубио главу и колико их све више хвата паника, што је опет њихов проблем.

Највећи апсурд је да тробојка не симболизује само српску заставу, него је и неизоставни дио историје Црне Горе
1280px-Flag_of_Montenegro_(1905–1918).svg.png

Застава књажевине/краљевине Црне Горе 1905-1918

Наравно, није очекивати да дружина клептомана која је узурпирала власт у данашњој Црној Гори и њихове вјерне слуге, познају и властиту историју.
 
https://portalanalitika.me/clanak/3...azava-demokratski-princip-crnogorskog-drustva

Dimitrije Popović: Zakon o slobodi vjeroispovijesti odražava demokratski princip crnogorskog društva

Crnogorski slikar, vajar i pisac Dimitrije Popović izjavo je da novousvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti održava temeljne principe ustrojstva demokratskog društva koje je u Crnoj Gori specifično zbog multiklulturalnosti i multikonfesionalnosti.

Dimitrije Popovic: Zakon o slobodi vjeroispovijesti  odrazava demokratski princip crnogorskog drustva
Objavljeno: 26. 01. 2020 - 09:00

-Usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica kojim se u članu 1. garantuje „nesmetano ostvarivanje slobode misli, savjesti i vjeroispovijesti“ upravo pokazuje demokratski princip na kojem se zasniva društveno uređenje Crne Gore. U tom smislu neosnovane su tenzije i neutemeljeni stavovi jednog dijela javnosti kako se određenoj vjerničkoj populaciji, pripadnicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, uskraćuje pravo na upražnjavanje vjerskih potreba. Crna Gora uređena je kao multietnička i multikonfesionalna država koja svojim građanima osigurava navedena prava – kazao je Dimitrije Popović, koji navodi da je podržava i da će podržavaće prepoznatljiv evropski put Crne Gore , ali i težnju za slobodom crnogorskoga naroda u svim oblicima.
Osvrćući se na aktuelna pitanja vezana za ovaj Zakon, Popović naglašava za Portal Analitika da su sakralni objekti sa svojim pokretnim dobrima, takođe, značajni kulturno istorijski spomenici koji svjedoče o istoriji i bogatoj kulturno umjetničkoj tradiciji Crne Gore.

-U tom smislu i država, shodno ovom Zakonu, mora adekvatno brinuti o njihovom očuvanju i zaštiti prema za to predviđenim evropskim standardima. Zato usvojeni Zakon svojom primjenom osigurava vjernicima njihova Ustavom zagarantovana prava, a Crnu Goru potvrđuje kao demokratsku državu koja svoj kontinuitet gradi kroz različite kulturno istorijske vrijednosti koje čine specifičnost njene tradicije – ocijenio je Popović.

1580026898400.png


Popović, koji je svojim nesvakidašnjim umjetničkim rukopisom stekao afirmaciju i uvažavanje širom svijeta, uvijek je, kako kaže, ostao privržen i posvećen svojoj rodnoj zemlji i bio uz Crnu Goru na svim njenim jasano zacrtanim putevima civilizacijskih pregnuća posljednjih decenija.


1580026954300.png
 
Има нешто још апсурдније када је у питању панични страх милогорског режима од те "омражене и опаке тробојке".
Наиме, ова милогорска власт реафирмише "вриједности" и баштини идеје сепаратистичког покрета знаног под колоквијалним именом зеленаши и божићне побуне 1919. (овдје) када је у сукобима и крвопролићу узрокованом побуном сепаратиста живот изгубило око 50 људи, 16 припадника регуларних снага СХС и око 34 припадника сепаратистичких снага, зеленаша.
Но занимљиво да је и застава тог сепаратистичког покрета, зеленаша била тробојка;
Zastava zelenasa.jpg

Застава зеленаша у Ровцима ............. Застава зеленаша у Васојевићима

Тако му је то када неуки, бескрупулозни и сваком пасјалују склони типови узурпирају власт, ти не само што не познају историју властите државе, него су се и потпуно погубили у том страху од те тробојке, толико да су заборавили чије су идеје колико јучер баштинили.
 
https://www.pobjeda.me/clanak/ivano...kusaju-narusavanja-stabilnosti-i-bezbjednosti

Generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane

Ivanović: Oduprijećemo se svakom pokušaju narušavanja stabilnosti i bezbjednosti

Uzimajući u obzir iskustvo iz 2016, ali i činjenicu da je ovo izborna godina, Ivanović kaže da se pristupilo jačanju nacionalnih kapaciteta za suprotstavljanje hibridnim djelovanjima



IMG_8386 crop 2.jpeg


Objavljeno: 24.01.2020. 09:31 Izvor: Ministarstvo odbrane

Agresivna i jako opasna kampanja dezinformisanja i izazivanja panike kojoj svjedočimo ovih dana može loše da utiče na cjelokupno društvo i državu - ocijenio je generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane u Ministarstvu odbrane Ivica Ivanović.

Crna Gora će se, kako je poručio, svemu tome uspješno oduprijeti i očuvati mir, stabilnost i nesmetano funkcionisanje svih segmenata društva.
- Država, Vlada i Ministarstvo odbrane odlučni su da se odupru svakoj vrsti pokušaja narušavanja stabilnosti i ugrožavanja sloboda i prava građana da budu pravovremeno, tačno i istinito informisani - poručio je Ivanović.
Objašnjava da su, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane, sve ovo što vidimo ovih dana hibridne prijetnje nekonvencionalnog karaktera.

- Kada kažemo hibridne prijetnje, prije svega mislimo na koordinirane aktivnosti koje su usmjerene protiv demokratskih društava i institucija sistema. Dakle, obuhvataju sajber napade, kampanje dezinformisanja, razne oblike ekonomskog, političkog i svakog drugog pritiska, kojima se nastoji izvršiti uticaj na funkcionisanje institucija i proces donošenja odluka - istakao je Ivanović.

Uzimajući u obzir iskustvo iz 2016, ali i činjenicu da je ovo izborna godina, Ivanović kaže da se pristupilo jačanju nacionalnih kapaciteta za suprotstavljanje hibridnim djelovanjima. Podsjeća da je nedavna posjeta NATO eksperata upravo bila prilika za razmjenu iskustava, usvajanje novih znanja i bolje razumijevanje same prirode izazova. To je, kako je kazao, od velikog značaja, budući da aktivnosti hibridnog karaktera mogu imati ozbiljne posljedice i po regionalnu stabilnost i usporiti integracione procese.

- Efikasan odgovor na te vrste izazova zahtijeva jačanje odgovarajućih institucionalnih kapaciteta i unutrašnje otpornosti i Crna Gora predano radi sa saveznicama kako bi zaštitila svoje gradjane. Tako će biti i u narednom periodu, jer je za sve nas najvažnije očuvanje mira i stabilnosti - zaključio je Ivanović.
 
https://portalanalitika.me/clanak/3...iskazuju-na-civilizovan-i-dostojanstven-nacin

Vuksanović Stanković: Građani da stavove iskazuju na civilizovan i dostojanstven način


Snažno osuđujemo sve incidente koji su se desili u proteklih par dana u Crnoj Gori i pozivamo sve građane da svoje legitimne stavove iskazuju na civilizovan i dostojanstven način, a sve političke i društvene aktere da se uzdrže od neodmjerenih poruka i da svojim djelovanjem pospješuju kulturu dijaloga, saopštila je predsjednica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

Vuksanovic Stankovic: Gradani da stavove iskazuju na civilizovan i dostojanstven nacin

Izvor: Portal Analitika Objavljeno: 28. 01. 2020 - 12:32

“Građani Crne Gore žele da žive u slozi, zajedništvu i ambijentu međusobnog uvažavanja koje je ovih dana na ispitu zbog želje grupica ekstremista da se sukobljavamo zbog različitosti koji postoje u svakom normalnom društvu. Zbog toga što se nijesmo nagledali dobra kad je vladalo jednoumlje bilo koje vrste, ja, a sigurna sam i većina građana naše zemlje, na vjerske, nacionalne, političke, i svake druge različitosti gledamo kao na bogatstvo Crne Gore – nešto što nas čini jedinistvenim na svijetu”, poručila je ona.

Prema riječima Vuksanović Stanković, građane Crne Gore je najčvršće i najbolje uvezivala zajednička nevolja, kad su pokazivali da su kadri da svoje razlike stave po strani zbog velike opasnosti.
“Sazrelo je vrijeme da se ujedinimo oko dobra, oko poruka mira i tolerancije koje ovih dana i možemo da čujemo od mnogih društvenih aktera, a da sve legitimne razlike rješavamo dijalogom, kako i priliči svakom demokratskom društvu. Na svima nama je odgovornost da te poruke suživota i međusobnog uvažavanja budu jače od poziva na obračun, prebrojavanja “naših” i “njihovih”, udaranja u nacionalne bubnjeve i mržnje prema komšijama”, napomenula je ona.

Predsjednica SDP-a je naglasila da nas je premalo da bi razbijali građansko jedinstvo i da bi se poprijeko gledali, a kao društvo ćemo najveću štetu imati ako ova kriza posluži kao glavni razlog odlaska mladih ljudi, koji žele da žive u uređenom i tolerentnom društvu.
“Ukoliko nam škole budu prazne, ukoliko u našem društvu bude sve manje pravde i solidarnosti neće biti bitno da li su pobijedili “naši” ili “njihovi”. Zbog svega ovoga, još jednom, pozivamo sve u Crnoj Gori da ne doprinose širenju podjela, izazivanju incidenata ili promovisanju mržnje. Puno je više onoga što nas sve zajedno u Crnoj Gori ujedinjuje, nego što nas dijeli. Budimo složni i štitimo pravo svakog našeg prijatelja, komšije i sugrađanina na različito mišljenje”, napominje Vuksanović Stanković.
 
https://portalanalitika.me/clanak/3...ruse-crnu-goru-ne-budite-dio-ludackog-pokreta

Predsjednik Crne Gore poručio

Đukanović: Zloupotrebom vjere žele da sruše Crnu Goru - ne budite dio "ludačkog pokreta"

Ne dozvolite da se vaša vjerska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

1580213836200.png



Objavljeno: 28. 01. 2020 - 08:25

On je na sjednici OO DPS Tivat pozvao građane da ne dozvole da budu dio „tog ludačkog projekta“.
„Mi imamo vrlo jasnu namjeru, a to je da obezbijedimo bespogovornu implementaciju onoga što su ustavna određenja u Ustavu Crne Gore, a to je odvojenost crkve i države i zagarantovana sloboda vjeroispovijesti“, kazao je Đukanović.
 
Novi premijer, sinoćni intervju:
Prva stvar koju ću uraditi je
ukidanje zakona o slobodi veroispovesti.

A za Mila ?
Ovde Komšo i bulumenta
u CG šiptari sa KiM i iz Albanije, muslimani iz Bosne
i ostala plaćena i neplaćena žgadija,
Vojnike slali na udaljena mesta da ne glasaju
vatrogasce ne udaljene terene da dežuraju,,,
PS. 3 DPS glasa=150€=1 dobra ovca

Realno, imaju samo oko 20% biračkog tela.
DPS je dobio 3x manje glasova nego obično.
Strategija:
- 1 zaposleni 4 glasa
- Uvoz birača (Albanija, Kosmet, BiH)
- Dupli birači

Doćiće sve na red.
Sa broda koji tone prvo pobegnu pacovi.

U svakom slučaju, u koaliciji sa nekom dobrom oartijom
(npr. URA-Dritan Abazović, Lekić.. ima još dobrih likova)
=> APSOLUTNA VEĆINA.
Pa da vide malo (tj. sledeće 4 godine) kako je to.
Mada ovi svakako neće biti tolike džukele dao što su bili DPS ovci
 
Poslednja izmena:

Back
Top