- Poruka
- 2.477
Pa normalno da nece kad bazde.Kad sam ja isao u O.S. bio u prvom razredu neki ganci Nusret.Bazdio je za medalju a jednom se cak i upisao na casu i sad ajde ko bi sedeo pored njega osim neko ko je isti takav.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa normalno da nece kad bazde.Kad sam ja isao u O.S. bio u prvom razredu neki ganci Nusret.Bazdio je za medalju a jednom se cak i upisao na casu i sad ajde ko bi sedeo pored njega osim neko ko je isti takav.
Ma ne verujem da su ta deca sporija zato što su glupa ili nisu spremna za osnovnu. Šta mislite koliko roditelji rade sa njima tokom prvih godina školovanja? Koliko ih propituju, proveravaju domaći?
Koliko te dece dođe iz škole pa ide da skuplja staru hartiju?
A cela priča je glupa, neko je već rekao, uvek su oni iznad proseka bili zapostavljeni zbog onih ispod proseka. Čist izgovor za odvajanje romske dece.
Misliš, Turci su nam braća po materi?
Nemoj da upadaš u paranoične priče o segregaciji po rasnoj osnovi...Samo nemoj to. Stavi sebe u opisanu situaciju i zakuni se da bi bila dovoljno tolerantna da ne reaguješ...Roditelji i za mnogo manje stvari reaguju.
Poenta je u prvom delu tvog posta...Bavimo se uzrokom, ne posledicama.
Nemoj da upadaš u paranoične priče o segregaciji po rasnoj osnovi...Samo nemoj to. Stavi sebe u opisanu situaciju i zakuni se da bi bila dovoljno tolerantna da ne reaguješ...Roditelji i za mnogo manje stvari reaguju.
Poenta je u prvom delu tvog posta...Bavimo se uzrokom, ne posledicama.
Još jednom vidimo očit primer kako žene drugačije pristupaju ratno-okupacijskim problemima: niko ne može da zameri bračnu prevaru jer je "situacija takva"
Crveni pozdrav!
Črveni, imali ste 60 godina da poboljšate status Roma. I šta ste uradili-jedno veliko NIŠTA.
Pa vidi, neko ratove i okupacije treba i da preživi, jel' tako?
E, pošto su muškarci mahom bukve i odmalena se lože na onu foru sa štitom-na štitu ili "moj je veći kalibar utata".....mislim, prosto smo prisiljene da preuzmemo na sebe civilizacijsku odgovornost očuvanja čovečanstva 8-)
Črveni, imali ste 60 godina da poboljšate status Roma. I šta ste uradili-jedno veliko NIŠTA.
Najteži ekonomski i politički položaj Roma je baš u bivšim ''socijalističkim'' državama
Najgoroj diskriminaciji i najvećoj bedi su izloženi u Poljskoj, Češkoj, Bugarskoj, Sloveniji...pa u svim zemljama
bivšeg SSSR.
Tako da ta pozicija sa koje nastupaš je obično politikanstvo, manipulacija i zloupotreba ljudskih nesreće.
U starim kapitalističkim zemljama, naročito skandinavskim im se pruža i najveća pomoć i šansa
da se izvuku iz obrazovne i ekonomske bede.
O uzrocima i treba da pričamo, rizikujem da mi prilepe etiketu rasiste (ili šta već), ali ne možete prilagoditi nekoga na silu...
"crveni" je naveo primer harača u predškolskim ustanovama Postoji skala po kojoj se vrši odbitak od pune cene, u zavisnosti od primanja roditelja, većina ne plaća punu cenu, mogu zamisliti koliko bi plaćali Romi koji uglavnom nigde nisu ni zaposleni
Oni se vrte u začaranom krugu, retki izuzeci potvrđuju pravilo :wink: Generacijama oni rade svojoj deci ono što su im radili njihovi roditelji...Da li država treba to da prekine i kako?
Svi smo svedoci svakodnevnog prosjačenja po ulicama , tuče oko parking mesta, oko podele teritorije gde skupljaju sekundarne sirovine i sl.
Zar treba sve to da zanemarimo i da se ponašamo kako mi, u stvari, radimo pogrešnu stvar?
Vi samo o očuvanju čovečanstva...
Izgleda zato postoji ona ženska izreka "neka me hebe ceo svet ako..."
A šta misliš pod ovim "mi radimo pogrešnu stvar"?
"...ako moj Milojko ne leži strovaljen u nekom jarku, kafana mu se ogadila dabogda!"
Šta se čudiš?
Ko o čemu - žene o Milojku...
Sve ovo je tačno, pogotovo ono boldovano. Da li treba promeniti? Treba. Kako? Pojma nemam. Iskreno.
A šta misliš pod ovim "mi radimo pogrešnu stvar"?
Ko o čemu - muškarci o ženama...
Tja, šta ćeš, svako tegli svoj krst...
Da nije seksualnog karaktera?
O uzrocima i treba da pričamo, rizikujem da mi prilepe etiketu rasiste (ili šta već), ali ne možete prilagoditi nekoga na silu...
"crveni" je naveo primer harača u predškolskim ustanovama Postoji skala po kojoj se vrši odbitak od pune cene, u zavisnosti od primanja roditelja, većina ne plaća punu cenu, mogu zamisliti koliko bi plaćali Romi koji uglavnom nigde nisu ni zaposleni
Oni se vrte u začaranom krugu, retki izuzeci potvrđuju pravilo :wink: Generacijama oni rade svojoj deci ono što su im radili njihovi roditelji...Da li država treba to da prekine i kako?
Pa, mi, ostali, "belci"...Treba li da nam se nabija osećaj krivice zbog ciganskog načina života ?
Drago mi je što si iskren sagovornik. Odgovorila si - tačno. Niko nema pojma kako da im pomogne, zato što oni (većinom) ne priznaju pravila koja su uobičajena kod nas...Kakva-takva pravila, još ova naša država ima maximalnu toleranciju prema njima, pogledaj samo koliko zaprega ima...A zabranjen je saobraćaj zapregama u gradovima