Ne želim u EU, zato jer ...

ja smatram da sve dok se budemo drzali kursa ka EU propadacemo iz dana u dan sve vise..
jer treba veci dokaz od okretanj iza sebe i gledanja u put koji smo presli..sa svakim korakom ka uniji nama bre biva sve gore..mene NIKO ne moze da ubedi da je to dobro
dobro je onda kada se napreduje ..a ne kada se nazaduje..
kumunjarske fore tipa bice bolje sutra ako se danas svega odreknemo nemojte mi prodavati molim vas

ne nego kad citam i slusam evropejce meni se sve vise cini kako sve vise i svakog dana u savkom pogledu propadamao..ako nam je unija JEDINI spas ..znaci da smo propali

ako smo sebe doveli u situaciju da nemamo drugog izbora onda sam ja ostro protiv tog izbora jer je to najgori moguci od svioh izbora..ovde je jedna specificna filozofija primenjena..filzofija protiv koje se ja licno i ne samo ja licno borim vec skoro 15 godina..
nisam ja postavio sitiuaciju kao propalu vec zalagaci za evrointegracije..

ja sam pesimista u vezi sudbine srbije unutar eu..i svakim danom sam sve veci sto vise informacija o toj eu dobijam i sto vise informacija o delaovanju vlasti i ostalih ucesnika skupljam..
onog dana kad budem usli u uniju e tog dana smo umrli

EU nije spas, to je nužnost. Opkoljeni smo Unijom i bićemo ostrvce koje nikome ne treba ako ne uđemo tamo.

P.S. Kad budemo ušli, ti se slobodno davi, ja ću da plivam i dalje...

ja smatram da sve dok se budemo drzali kursa ka EU propadacemo iz dana u dan sve vise..
jer treba veci dokaz od okretanj iza sebe i gledanja u put koji smo presli..sa svakim korakom ka uniji nama bre biva sve gore..mene NIKO ne moze da ubedi da je to dobro
dobro je onda kada se napreduje ..a ne kada se nazaduje..
kumunjarske fore tipa bice bolje sutra ako se danas svega odreknemo nemojte mi prodavati molim vas

Ti ne shvataš da smo zbog ove vlasti, zapravo, sve dalje od Unije. Mi da se približavamo EU, to bi se osetilo na svakom koraku. Ali, nismo, pročitaj Dadin uvodni post - političarima ulazak ne odgovara. Shvati!

EU nije spas, to je nužnost. Opkoljeni smo Unijom i bićemo ostrvce koje nikome ne treba ako ne uđemo tamo.

matori plivam ja i bez unije nego bojim se da ce te taj ulazak uaviti i mene i tebe
inace tvrdnja da su izgovori plod tranzicije je takodje izgovor
alo dajte bre nesto konkretno manite se izgovora i retorike..to kod nikog sa dva grama mozga odavno vise ne pali

Ti ne shvataš da smo zbog ove vlasti, zapravo, sve dalje od Unije. Mi da se približavamo EU, to bi se osetilo na svakom koraku. Ali, nismo, pročitaj Dadin uvodni post - političarima ulazak ne odgovara. Shvati!

ne odgovara tajkunima politicarima odgovara sve samo da su oni na vlasti
ne odgovara uvoznickom lobiju kome nije u interesu da se bilo sta ovde proizvodi

mislim da gresite kad kazete da VLASTI ne odgovara..ne odgovara nekim garniturama ..vlasti je sve jedno rekoh njima je samo do toga da na toj vlasti ostanu po svaku cenu

nuznost zbog cega?

mislis po onoj klud svi turci tu i mali mujo?

sta ces imati bolje u odnosu od sada ako udjemo u EU? sta ce se to promeniti ?

nece nista- sem sto ce u srbiju da se doseli gomila kurda , arapa, siptara i ostalih imigranata.

ovde pravimo razliku izmedju sposobne i nesposbne vlasti sposbna je sposban bilo u uniji bilo van a nesposobna je nesposobna bilo gde
ajde aovako..sta mislis da li bi se nasoj zemlji povecao rejting unutar EU sada kad bi drzava izasla na jraj sa mitom korupcijom i kriminalom .bez pomoci EU?
ja mislim da bi imali daleko vece postovanje ako pokazemo da smo sposbni da se sami o sebi staramo

matori plivam ja i bez unije nego bojim se da ce te taj ulazak uaviti i mene i tebe
inace tvrdnja da su izgovori plod tranzicije je takodje izgovor
alo dajte bre nesto konkretno manite se izgovora i retorike..to kod nikog sa dva grama mozga odavno vise ne pali

Tranzicija je prelazak iz društvene u privatnu svojinu (uz ostale promene).
Taj prelazak ne može biti pravičan iz prostog razloga što se interesi ne manifestuju na normalan način. Dakle, ako o prodaji društvenog preduzeća odlučuje direktor, hajde da pogledamo njegov položaj:

Direktor nije vlasnik preduzeća. Uspeh preduzeća ne određuje platu tog direktora, već njegovu platu određuje država. Zato, on nema apsolutno nikakvih interesa da to preduzeće proda za dobre pare, jer on nije taj koji će ih dobiti. Isto važi na višem nivou, političari su spremniji da uzmu mito od potencijalnog kupca, nego da prodaju preduzeće pravedno...

Znači, kupac plati trojicu političara, plati direktore i onda preduzeće kupi za dž.

Kako to uspeva? Politika je k*urva, eto kako. Ako preduzeće prodaje onaj koga boli uvo za isto, šta drugo možeš da očekuješ, nego ovakve malverzacije.

Zato ja kažem "boljka tranzicije", jer to zaista jeste tako... Sama priroda tranzicije stvara poslednju liniju korupcije, jer najčešći akteri u korupciji tada po poslednji put imaju šansu.

To, naravno, nije dobro, ali se protiv toga ne može, sve dok se tranzicija ne završi...

Da li je ovo dovoljno konkretno?

nuznost zbog cega?

nece nista- sem sto ce u srbiju da se doseli gomila kurda , arapa, siptara i ostalih imigranata.

Zato nam ovako i ide, što ne bismo da menjamo...

Srbija danas ne ide u EU, to je laž, i to je problem.

P.S. S tobom vala neću da se raspravljam... Dosta sam trošio vreme ovde. :bye:

Ćao i tebi, Navar... :bye: Do druge prilike.

nije..jer i to je izgovor kao i svaki drugi
a ja tebe pitam sto glasas vlast za koju znas da je korumpirana ?
mi smo u tu tranziciju usli najkasnije od svih ali mi nismo uzeli u obzir modele..
imali smo primere kakva tranzicija moze da bude..imali smo bugare rumune ali smo imali i cehe..mogli smo da biramo po kom cemo modelu da izvedemo trazniciji i na koji nacin ce najmanje da nas boli..
ali ne..mi smo morali od svih postojecih modela traznicije da odaberemo najgori...

ceksa je izvela trazniciju sa vrlo malo problema i sad se polako zahuktava

nije..jer i to je izgovor kao i svaki drugi
a ja tebe pitam sto glasas vlast za koju znas da je korumpirana ?
mi smo u tu tranziciju usli najkasnije od svih ali mi nismo uzeli u obzir modele..
imali smo primere kakva tranzicija moze da bude..imali smo bugare rumune ali smo imali i cehe..mogli smo da biramo po kom cemo modelu da izvedemo trazniciji i na koji nacin ce najmanje da nas boli..
ali ne..mi smo morali od svih postojecih modela traznicije da odaberemo najgori...

ceksa je izvela trazniciju sa vrlo malo problema i sad se polako zahuktava

Idući put ću pitati kandidate da li su, daleko bilo, korumpirani, pre nego li glasam. :mrgreen:

Svaka je vlast korumpirana. Zato je tranzicija bolešljiva. ;)

P.S. U pravu si za Češku... Sreća njihova samo što nisu u EU.................... :per:

nuznost zbog cega?

druze tihi nije EUforicarima interes srbija kod ulaska u eu vec da odu u nemacki francusku da rade bez viza..
tu lezi osnov njihove zgrizene borbe za evrointegracije..ljudi hoce u gastarbajtere pa da se rastrce po nemackoj italiji francuskoj nije njima do srbije stalo

u tom grmu lezi krava
a nece se u srbiju doseliti niko vec ce se ovi glasaci DS rastrcati po eu u potrazi sa poslom i boljim sutra..ne zele oni svoje bolje sutra u srbiji nego van nje a vize i ebu

Idući put ću pitati kandidate da li su, daleko bilo, korumpirani, pre nego li glasam. :mrgreen:

Svaka je vlast korumpirana. Zato je tranzicija bolešljiva. ;)

P.S. U pravu si za Češku... Sreća njihova samo što nisu u EU.................... :per:

ali su oni zemlju osovili na noge PRE ulaska i tako sebi obezbedili pocetan polozaj.. to ne vidis ali sta ces nema svako oci
i skodu nisu poklonili nemcima vec je ostala skoda i ceska drzava stoji iza nje i bore se za svoj deo kolaca na trzistu kao i rumuni sa dacijom

EU je cisto robovlasnistvo,a lisabonski sporazum je posebna prica,treba se spasavati pre nego sto nas preplave pedofili i ****** iz napredne EU

То ЗЛО звано ЕУ планира дугорочно. Рецимо, потпуно је јасно да ће за наредних 10 година највећи број становништва Србије помрети јер је старосна структура висока тј. трагична а наталитет никакав. Када буду отворили границе због тоталног безнађа и безизлаза оно што има младих ће отићи главом без обзира... И ЕТО ЊИМА ПРАЗНЕ ТЕРИТОРИЈЕ на коју ће се насељавати не само Турци и Шиптари него и северњаци ЈЕР ЊИХОВЕ ЗЕМЉЕ ЋЕ ВРЛО БРЗО БИТИ ПОД ВОДОМ ОД ОТАПАЊА ЗЕМЉИНИХ ПОЛОВА.

uostalom da je srbija kao ceska ja se ne bih ni bunio oko ulaska u eu..
ne pomaze unija cesima vec cesi imaju volji da sami sebi pomognu

secam se samo jednog dila naseg pokojnog premijera sa majkrosoftom koji je zemlju kostao dve milijarde dolara.i tad su spale sve iluzije koje sam jos uvek imao o potencijalima demokratije u srbiji

a uzmimo za primer nemce ..oni su resili da od hebu cika bilija i uloze pare u sbe i zasnuju svoj e government na linuxu uposle svoje ljude na razvoju..doskoluju ako je potebno..i tako ostave pare u zemlji a ne da daju cika biliju
zato je nemacka nemacka a srbija srbija

Back