Ne želim u EU, zato jer ...

Pa ko je to radio? Sigurno ne onaj koji je vlasnik firme, već onaj koga boli uvo za nju i koga plaća država da bude tu gde jeste, pa ga baš zabole da l će firma dobro da posluje ili ne...
a isto tako i gazdu koji plati firmu bedaka lovu i shvati da ce moci da zaradi puta 5 samo tako sto ce sve sto tu ima da proda i pokupi zaradu i ode negde drugde
kad drzaav radi na sistematskom unistavanju svoje privrede to se desava ..mi nismo bili dibiduz propali sve dok je imalo sta da se proda kad se ta kapitalizacija zavrsi vise drzava nece imati sta da proda

a zar nije pametnije da drzava ucini sve da zivot na selu bude atraktivan i isplativ pa ce se sve resiti !!!!
da je drzava ulozila deseti deo u selo od onoga sto je ulozila u grad sad bi imali puna sela,jeftiniju i zdraviju hranu,vecu zaposlenost.......
samo je trebalo dovesti asfalt,struju,vodu,napraviti domove kulture,ambulante,vodovod,veterinarske stanice,poljoprivredna savetovalista.... ali je to trebalo na vreme kad i slovenci.....ali nije ni sad kasno bar u vecini sela....da se mladi vrate na ocevinu i dedovinu....zakonom urediti da ko ne obradjuje zemlju ustupi onom ko obradjuje bez nadoknade i sl.-da bi se ukrupnio posed,.....drzava da stimulise plansku proizvodnju itd..... iz toga bi se razvila jaka prehranbena industrija....gradovi bi se rasteretili....

Pa možda... Ali i tada ide sporije... Problem je što država nema interesa za to. Državni aparat se hrani na kratak rok. Njega ne zanima šta će biti za 10 godina. Zato država to ne radi. Jer, zašto bih doprineo razvoju sela ako sam ovde samo 4 godine, a za to je potrebno 10, 20. Država je loš investitor i to se ne može promeniti.

a isto tako i gazdu koji plati firmu bedaka lovu i shvati da ce moci da zaradi puta 5 samo tako sto ce sve sto tu ima da proda i pokupi zaradu i ode negde drugde
kad drzaav radi na sistematskom unistavanju svoje privrede to se desava ..mi nismo bili dibiduz propali sve dok je imalo sta da se proda kad se ta kapitalizacija zavrsi vise drzava nece imati sta da proda

A kome da proda? :think: To si zaboravio. ;)

Pa možda... Ali i tada ide sporije... Problem je što država nema interesa za to. Državni aparat se hrani na kratak rok. Njega ne zanima šta će biti za 10 godina. Zato država to ne radi. Jer, zašto bih doprineo razvoju sela ako sam ovde samo 4 godine, a za to je potrebno 10, 20. Država je loš investitor i to se ne može promeniti.
drzava je los investitor samo ako se drzaav poistovecuje sa vlascu..vlast je ta koja je zamenljiva ali ne i drzava..u americi se vlast menja ali drzavna politika i drzavne investicije opstaju oni ne bi ni bili tu gde jesu da nisu u stanju da dugorocno planiraju i da nisu bili sposobni za takve dugorocne investicije
ti govoris o kvazi drzavnicima tj lopinama koje su na vlastoi jer se tako vlast ne ponasa..
americkoj vlasti je drzava vaznija od vlasti..zato i jesu tu gde jesu jer nisat ne prestaje smenom vlasti..sve investicije idu dalje..

a kako ce to da nam se smanji nezaposlenost akd sto se vise blizimo tom famoznom ulasku u EU to se vise radnika otpusta ...koliko je radnika otpusteno u poslednj vreme ..145 000 cini mi se m? malo li je
a pred izbore nas vajni predsednik se zacenio od urlanja o novim radnim mestima u kampanji..ma daj

Ako imaš nezaposlene, neko će biti voljan da ih zaposli. Naravno, plate niže, ali samo u početku.

Nezaposlenost nije problem države. Ona je dobar poslodavac. Loši poslodavci su oni kojima se ne dozvoljava da nekog zaposle. A ne dozvoljava im se tako što se opterećuju porezima, minimalnim zaradama i sl.

Radnici se otpustaju kod nas, zato što firme ne mogu da hrane i sebe i radnike i ONOLIKU DRŽAVNU POTROŠNJU. To je glavni problem. Firme su opterećene krizom, pa ih još i država opterećuje nametima. Ko će onda da te zaposli?

ili slucaj firme iz zupskog alexandrovca..dosao lik kupio na tenderu firmu za smesne pare i odmah kernuo da raspordaje masine alate materijal posle tri meseca zaradio 6 PUTA od onoga sto je ulozio i uvatio maglu..

i kako neko moze da mi kaze da sartid nije mogao da posluje u vreme kada na trzist cena celika rapidno raste a sartida imao za 200 miliona dolara robe..i doju ameri i rasprodaju to pokupe pare i istope silne tenkove i opet pokupe pare a nama i nasoj drzavi jadac

A reci ti meni kome je prodao te mašine? Pa ako je prodao nekome, to znači da taj neko koristi tu mašinu sada i zapošljava nekoga da radi na njoj! Zašto bi je u suprotnom kupovao? Za ukras?

Ako imaš nezaposlene, neko će biti voljan da ih zaposli. Naravno, plate niže, ali samo u početku.

Nezaposlenost nije problem države. Ona je dobar poslodavac. Loši poslodavci su oni kojima se ne dozvoljava da nekog zaposle. A ne dozvoljava im se tako što se opterećuju porezima, minimalnim zaradama i sl.

Radnici se otpustaju kod nas, zato što firme ne mogu da hrane i sebe i radnike i ONOLIKU DRŽAVNU POTROŠNJU. To je glavni problem. Firme su opterećene krizom, pa ih još i država opterećuje nametima. Ko će onda da te zaposli?

a da li je to stanje takvo zato sto se u drzavu ne sliva dovoljno para ili zato sto iz drzavne kase curio na sve strane u raznim krajnje po drzavu katastrofalnim poslovima koje ova demokratska vlast zakljucuje..
setimo se samo fiskalizacije..obavezna fiskalizacija..kase moraju da se kupe od toga toga..pa su comtrade i galeb grup smandrljali laku lovu ni za sta
alo bre kum mi iz svajcarske donosio neke alate kupljene u normalnoj trgovini gde je racun rukom pisan..a gde je svica a gde smo mi..
eto sad si dosao do poente koju sam ja imao
ova vlast radi protiv nas

aa zasto je to tako? mene zanimaju odgovori..da li ce se u srbiji promeniti to stanje ulaskom u eu ? da li je tako u americi zato sto tamo stranci investiraju ogroman kapital?

Promeniće se... zato što kada sarađuješ sa zemljama koje imaju toliko stanovništvo, obavezno dolazi do povećanja spoljne trgovine između Srbije i ostatka EU (ako računamo da smo već tamo). To stvara i veću zaposlenost, jer ima za koga da se radi, ima za koga da se proizvodi, potencijali se koriste...

a da li je to stanje takvo zato sto se u drzavu ne sliva dovoljno para ili zato sto iz drzavne kase curio na sve strane u raznim krajnje po drzavu katastrofalnim poslovima koje ova demokratska vlast zakljucuje..
setimo se samo fiskalizacije..obavezna fiskalizacija..kase moraju da se kupe od toga toga..pa su comtrade i galeb grup smandrljali laku lovu ni za sta
alo bre kum mi iz svajcarske donosio neke alate kupljene u normalnoj trgovini gde je racun rukom pisan..a gde je svica a gde smo mi..
eto sad si dosao do poente koju sam ja imao
ova vlast radi protiv nas

Pa svaka vlast radi protiv građana, šta god radila. Zato nam ne treba naša vlast, moramo je svesti na minimalni nivo. A to ćemo tako što ćemo ući u EU. ;)

Promeniće se... zato što kada sarađuješ sa zemljama koje imaju toliko stanovništvo, obavezno dolazi do povećanja spoljne trgovine između Srbije i ostatka EU (ako računamo da smo već tamo). To stvara i veću zaposlenost, jer ima za koga da se radi, ima za koga da se proizvodi, potencijali se koriste...
hmm koliki je broj nezaposlenih u nemackoj da je uzmemo za primer kao najrazvijenije unutar EU?

nije ni cudo sto smo propali:( kad je srbinu tako lako isprati mozak

Nije ni čudo što propadamo, kad većina ljudi smatra da smo propali.
Ništa što ima potencijale, ne može da propadne, može samo da stagnira...
Ali, dobro, tvoje je pravo da budeš pesimista. Samo mi nije jasno šta to rešava i da li zaista baš oni koji smatraju da svi treba da se obesimo jesu isti oni koji znaju kako da se spasimo i nije im ispran mozak. :eek:

ne nego kad citam i slusam evropejce meni se sve vise cini kako sve vise i svakog dana u savkom pogledu propadamao..ako nam je unija JEDINI spas ..znaci da smo propali

ako smo sebe doveli u situaciju da nemamo drugog izbora onda sam ja ostro protiv tog izbora jer je to najgori moguci od svioh izbora..ovde je jedna specificna filozofija primenjena..filzofija protiv koje se ja licno i ne samo ja licno borim vec skoro 15 godina..
nisam ja postavio sitiuaciju kao propalu vec zalagaci za evrointegracije..

ja sam pesimista u vezi sudbine srbije unutar eu..i svakim danom sam sve veci sto vise informacija o toj eu dobijam i sto vise informacija o delaovanju vlasti i ostalih ucesnika skupljam..
onog dana kad budem usli u uniju e tog dana smo umrli

Back