(Ne)upotrebljivost ChatGPT-ja kao izvor informacija

Danas se malo igrao sa četom, i rekoh mu da mi napravi sliku Srbina iz 7-8 veka
Pogledajte prilog 1745713

Posle mu zadah zadatak da napravi sliku Srbina iz 15 veka kada su se već Srbi pomešali sa Ilirima.
Rekoh mu da obrati pažnju na fenotip, kao i da napravi sliku naspram autosomalnog profila čije procente dadoh.
Pogledajte prilog 1745714

Mislim da sa opremom postoje neki problemi za prvu fotku?

Такав осврт да преиспита доминантна мишљења и акуелне преводе сем ако га натераш на оригинални извор и дословни превод!
Прво мораш да га упутиш да нађе оригинални извор и да са њега чита и много пута да му наговестиш да избегне да га тумачи сем после дословног превода.
Као што сам већ рекаи ако му се подвуче грешка иде за њом.
Као и сви људи и велика већина свих нас.

Molim te da je vršiš zamenu teze. Niko i tome ne govori; ne pričamo ni o čitanju, ni tumačenju.

Pričamo o citiranju.

Trebalo bi da si do sada uspeo da razumeš da on ne citira uopšte, već da konstruiše tekst (reč po reč, na osnovu asocijacija). On to ne pronalazi citat i kopira, već konstruiše tekst; izmišlja da, doslovno.

Mogao bi se vratiti unazad na prve stranice ove teme, na kojima smo objašnjavali kako funkcioniše njegovo programiranje. Dosta je tu objašnjena suština.

Moguće, ma nije to toliko pouzdano, mada je zanimljivo.
Izgleda čet parcipira Ilire kao baš taman narod, stavio sam za donju sliku opis genetike 60:40 u korist slovena.

Mislim da bi svakako ratnik trebalo da izgleda drugačije; prompt je verovatno izumeo generičku srednjovekovnu opremu samo i skoncentrisao se na tvoj zahtev koji se tiče facijalnog izgleda, a ne baš toliko na adekvatmu istorijsku opremu.

Verovatno.
Mada, mislim da ga je objektivno malo previše potamnio, al' šta znam.
Заборавио су сербуље опанке да му ставиш носе их до 10. века врло су конзервативни по том обичају дошли су у моди свог времена у опанцима и појело их време у 10. веку су само робови и сиротиња то носили.🤣🤣🤣

file_00000000fb3061f89da5ca967e95fa4a.png

Ево га Себуљаш у сербуљама.

Ево га из 14. века без икаквих података интервенисао сам само око грба јер је ставио лава прво.

file_0000000030b461f8b643cf1c2b51d5b6.png

Добро каже Славен777 овај гпт чет неупотребљив и штетан и ја својој ћерци стално звоцам за таблет и роблокс.

Sve pogrešno! Primera radi - Belajčić je bio mason i proteran je. Avgusta 1944. godine, u kontekstu akcije evakuacije savezničkih pilota, napustio je zemlju i otišao u emigraciju. Njegov kratkotrajni boravak u Bariju bio je praćen ograničenjima kretanja koja su mu nametnuli saveznici. Tokom prolećnjih meseci 1945. godine postao je član Komiteta za inostrane poslove jugoslovenske nacionalne zajednice. Pomenuti komitet osnovali su i činili srpski emigranti sa sedištem u Rimu. Komitet je imao za primarni cilј organizaciju efikasnije borbe protiv komunista. I nakon završetka Drugog svetskog rata ostao je u emigraciji. Prvo je boravio u Parizu tokom određenog vremenskog perioda. Nakon toga je preselio u Švedsku. U Švedskoj je bio zaposlen u organizaciji UNESKO. Bio je u bračnoj zajednici sa Irinom. Iz tog braka rodila su im se dva sina. Smrt ga je zadesila u Stokholmu 1962. godine.

Pa šta si ga onda pitao ako i sam znaš da je sve pogrešno? :D

Back