Ne ubij!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
razumem, ali zanima te sta ce da bude sa nekim tamo, umesto sta ce sa tobom da bude
mene bas i nije briga za neke tamo, kao sto je na primer ova anajade

sta bude s njim, neme veze sta bude s tobom

javi nam kada saznas, nama je receno da se pokajemo
Pitanje je sta bude sa anajadom.koje se nece do groba pokajati.jer ne veruje ni u pakao ni u raj.ni u hrista.
Gde ce da zavrsi anajade ovakva kakva jeste antihrist kad je gospod jednog dana probudi prosto pitanje za tebe.

ако пише НЕ УБИЈ онда је не убиј, никаква оправдања нема.
а ако пише "не убиј ближњега свога" онда ок.
дакле шта пише?

ако пише НЕ УБИЈ онда је не убиј, никаква оправдања нема.
а ако пише "не убиј ближњега свога" онда ок.
дакле шта пише?
Piše da nije naše da sudimo.

Bog daje život kao 'uslovljeni' dar.
Ti znaš da ćeš u zatvor ako opljačkaš banku...nije sudija kriv što ti odrapi po zakonu.
Isto tako treba da znaš, da je plata za greh smrt...nije Bog monstrum ako ti da ono što ti sleduje po zakonu...a sam si izabrao.

Bog daje život i ima pravo (kao vrhovni sudija) da ti uzme život (na različite načine) ako se destruktivno ponašaš prema svim zakonima normalnosti...

Covek ne moze da ubije nikoga jer vlast nad zivotom i smrcu ima samo bog i njegova uza porodica (supruga Marija i njihov sin Isus)
poznati su slucajevi kako neko umre od bezazlenog udarca, a neko prezivi i desetine pogodaka metkom ili uboda nozem.
Samo bog odlucuje ko ce umreti a ko ne
Lepo je reko bluzer Burnside kad su ga pitali zasto je ubio coveka prilikom svadje oko kocke "ja nisam ubio nikoga, ja sam mu samo pucao u glavu, to sto je umro je izmedju njega i boga"

Piše da nije naše da sudimo.

Bog daje život kao 'uslovljeni' dar.
Ti znaš da ćeš u zatvor ako opljačkaš banku...nije sudija kriv što ti odrapi po zakonu.
Isto tako treba da znaš, da je plata za greh smrt...nije Bog monstrum ako ti da ono što ti sleduje po zakonu...a sam si izabrao.

Bog daje život i ima pravo (kao vrhovni sudija) da ti uzme život (na različite načine) ako se destruktivno ponašaš prema svim zakonima normalnosti...
какве ово има везе са мојим постом

Covek ne moze da ubije nikoga jer vlast nad zivotom i smrcu ima samo bog i njegova uza porodica (supruga Marija i njihov sin Isus)
poznati su slucajevi kako neko umre od bezazlenog udarca, a neko prezivi i desetine pogodaka metkom ili uboda nozem.
Samo bog odlucuje ko ce umreti a ko ne
Lepo je reko bluzer Burnside kad su ga pitali zasto je ubio coveka prilikom svadje oko kocke "ja nisam ubio nikoga, ja sam mu samo pucao u glavu, to sto je umro je izmedju njega i boga"
lepo od njega sto deci daje kancer i leukemije, alal mu vera na odluci

Slažem se. Za nas ljude jeste tako.
Ali samo za nas ljude.
7 Zato posvećujte se, i budite sveti, jer sam ja Gospod Bog vaš.
8 I čuvajte uredbe moje i vršite ih. Ja sam Gospod koji vas posvećujem.
9 Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi; opsovao je oca svog ili mater svoju; krv njegova na nj.
10 A čovek koji učini preljubu s tudjom ženom, što je učinio preljubu sa ženom bližnjeg svog, da se pogubi i preljubočinac i preljubočinica.
11 Ko bi spavao sa ženom oca svog, otkrio je golotinju oca svog; oboje da se pogube; krv njihova na njih.
12 Ko bi spavao sa ženom sina svog, oboje da se pogube; učiniše sramotu; krv njihova na njih.
13 Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.
14 I ko bi uzeo ženu i mater njenu, zlo je, ognjem da se spali i on i ona, da ne bude zla medju vama.
.https://www.wordproject.org/bibles/sr/03/20.htm

итд итд

ово погуби не значи НЕ УБИЈ?

7 Zato posvećujte se, i budite sveti, jer sam ja Gospod Bog vaš.
8 I čuvajte uredbe moje i vršite ih. Ja sam Gospod koji vas posvećujem.
9 Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi; opsovao je oca svog ili mater svoju; krv njegova na nj.
10 A čovek koji učini preljubu s tudjom ženom, što je učinio preljubu sa ženom bližnjeg svog, da se pogubi i preljubočinac i preljubočinica.
11 Ko bi spavao sa ženom oca svog, otkrio je golotinju oca svog; oboje da se pogube; krv njihova na njih.
12 Ko bi spavao sa ženom sina svog, oboje da se pogube; učiniše sramotu; krv njihova na njih.
13 Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.
14 I ko bi uzeo ženu i mater njenu, zlo je, ognjem da se spali i on i ona, da ne bude zla medju vama.
.https://www.wordproject.org/bibles/sr/03/20.htm

итд итд

ово погуби не значи НЕ УБИЈ?
Pa aj' ga nemoj pogubiti ako ti Svevišnji kaže tako.
Hoćeš u savez sa onim ko je svima život dao i stvorio zemlju po kojoj gaziš, al' pod svojim uslovima....teško će to da može....a još manje logike ima...

па дао је и да убијаш
ај договори се са својом логиком
шта би могло да буде а?
Tako je....dao im je da ubiju prestupnike zakona... one koji pogaze savez koji su sami dali...znači imali su sud u svojim rukama i nisu krivi za prolivenu krv...
Ne smeš ubiti onog ko nije kriv zakon...meni je ovde sve logično...

Back