(NE)POTPISUJEM

POTPISATI ILI NE?

• DA

• NE

• Posle razvoda bih opet potpisala

• Posle razvoda nikad više ne bih potpisala

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
pa ja mislim da ot bash ne mozes da imas fiksno mishljenje ok mozda neko. ali da se to menja tokom zivotnih perioda kao sad smo divlji buntovnici sad smo tradicionalni sad smo proraciunati i tako ; ))
pa onda sta znam mozda i zbog familije da ti se ne bi svi cudili. meni je to sasvim ok

eto sve sam pobrisala bas nista nisam rekla ko politicar.

pa ja mislim da ot bash ne mozes da imas fiksno mishljenje ok mozda neko. ali da se to menja tokom zivotnih perioda kao sad smo divlji buntovnici sad smo tradicionalni sad smo proraciunati i tako ; ))
pa onda sta znam mozda i zbog familije da ti se ne bi svi cudili. meni je to sasvim ok

u stvari imam josh dodatno mishljenje ali to ne bih da iznosim, samo da vas iznerviram da ga imam pa da se nervirate sto sam pocela a nisam zavrsila :)

u stvair ne bih da odgovaram da ne baksuzirram neshto zato necu mohze neshto manje ozbiljno

tj imam neko drugo iskustvo pa mogu da pravim paralelu ali neshto mozda nije za ovde

A možeš i monolog ...a možeš i recitaciju.

Može stav da se menja ... ne misliš isto sa 20 i sa 30 godina .... kao što ni istim stvarima nisi sklon. Ja sam sa 20 mislila da je ''potpis'' jedino rešenje, a sada vidim da je to sve drugo, samo ne rešenje.

Dakle .... Šta za vas znači ''brak''? Da li je bitno da se brak ovekoveči potpisom i da se zvanično naziva brak ili vam je sama zajednica i život sa partnerom upravo brak i bez tog potpisa?

Kada ste se udavali / ženili zašto ste potpisivali?
Šta taj potpis znači?
Da li vas taj potpis u nečemu unapredjuje, daje vam veću sigurnost, afirmiše vas?
Zašto je potrebno dva svedoka i potpis (+250 ljudi manje više na svadbi) da bi se zakleli jedno drugom na vernost i ljubav do kraja života? Zašto nije dovoljan jedan pogled, stisak ruke i poljubac negde na nekoj livadi pod suncem?

Primećujem da mnogi govore ''ma taj potpis i nije važan'', ali kad dodju u situaciju da se odluče, ipak će se najpre odlučiti za ''overu''.... Koliko god da je danas ''institucija braka'' u krizi i koliko god da je danas razvoda... ipak trčimo da potpišemo.

pa bilo bi ok da to prihvatas kao svoj stav i da ne mislis da su oni kojima je brak bitan blago ...
tj to malo provejava iz tvog posta
i sad recimo jaimam potpuno suprotan stav... cemu iznosenje kad je tvoj ton drugaciji. ne izgleda mi kao iznosenje ajde sad da vidimo sta ko misli cisto da se skupi na gomilu onako
eto sad sam i ja malo zla

Potpis za mene jos uvek nista ne znaci..(mozda bansheen autogram..:D)..ako uglavnom zivim sa devojkama..ne vidim razliku..mada poznajem neke ''starije'' zene patrijahalno vaspitane..i vrlo je bitno sta ce komsije reci..sto se nije udala..a muskarac je kao najpozeljniji nezenja..koje gluposti.

Zašto nije dovoljan jedan pogled, stisak ruke i poljubac negde na nekoj livadi pod suncem?

a to mislish kao zavet jedno drugome na neku vernost? to zvuci tako

meni to lici na crkveni brak vise taj opis podseca me

(ok grakcite sad malo :) )

sad mi je zao sto nista ne kazem ali nemam pojma sva sreca imam posla pa ne moram da mislim. u stvari ne raspravlja mi se ?????? i o cemu... d eje meni brak d ali j eu najavi cak nije ni tu

ali sta ako mi je mrsko da se cimam zbog toga po gradu...ima i precih stvari od gubljenja vremena...bolje je sjesti popiti pivo. ali mozda si ti radoholicar pa volis da se cimash...:?
pa daleko od toga da sam radoholicar i da volim da se cimam ali bolje da se iscimas jednom nego posle za svaku zajebanciju da moras da dokazujes ko si ti,u kakvom si srodstvu sa detetom,zasto kako itd.
i ispade da kratkorocno sedis i pijes pivo i super ti,a dugorocno ides i zajebavas se po opstinama sa nepotrebnim stvarima :neutral:

Zboh pravnih stvari - alimentacije koju mozes da placas - i kao muskarac i kao zena - godinama nakon sto se vasa ljubav (i oficijalno) okocala :) Eto, to je jedan od razloga. Ili recimo deljenje imovine i sve te druge, neromanticne stvari...
pa dobro onda a za sta postoji predbracni ugovor ako ne da te zastiti posle u slucaju da dodje do razlaza :?

pa bilo bi ok da to prihvatas kao svoj stav i da ne mislis da su oni kojima je brak bitan blago ...
tj to malo provejava iz tvog posta
i sad recimo jaimam potpuno suprotan stav... cemu iznosenje kad je tvoj ton drugaciji. ne izgleda mi kao iznosenje ajde sad da vidimo sta ko misli cisto da se skupi na gomilu onako
eto sad sam i ja malo zla

Nisam shvatila šta Ja treba da prihvatim kao Svoj stav? - tu mi je malo nastala konfuzija. Ja čak rekoh i da sam promenila stav u odnosu na onaj koji sam imala kad sam bila mladja ....

A to što ti imaš drugačiji stav nemam ništa protiv da ga izneseš, ali je tvoj prethodni post bio kao onaj iz audicije ''đa monolog đa recitacija'' i to da bi se mi kao nervirali ... :) .... i da bi ti ispala zla ... mislim stvarno.

Potpis za mene jos uvek nista ne znaci..(mozda bansheen autogram..:D)..ako uglavnom zivim sa devojkama..ne vidim razliku..mada poznajem neke ''starije'' zene patrijahalno vaspitane..i vrlo je bitno sta ce komsije reci..sto se nije udala..a muskarac je kao najpozeljniji nezenja..koje gluposti.
kad sam vec pomenuta...
lepo rekoh da je stvar dece - ako do njih dodje - jednostavno mislim da je i dete u boljem polozaju u tom slucaju i da bolje mozes da se boris za njegova prava u slucaju da ocu pukne nesto u glavi pa se predomisli,a nije da se nije desavalo i ne govorim napamet :?
jeste da ja u nas pravni sistem nemam nikakvo poverenje,ali bolje malo nego jos manje od toga :?

pa dobro onda a za sta postoji predbracni ugovor ako ne da te zastiti posle u slucaju da dodje do razlaza :?

tako je banshee:razz:........uostalom pare su tad najmanje bitne........ja bih recimo dala sve pare sto imam samo da izbegnem emotivni bol bilo koje vrste nakon razvoda:roll::o
a i ne verujem da bih potpisivala taj ugovor...to je po meni pomodarstvo koji su nam servirali glupi Amerikanci:D

Ha ha .... kombajka dakle mnogo si konfuzna .... pa koliko si postova napisala, mogla si i svoj stav ... ti ko naši političari -pričaš pričaš a ništa ne kazuješ :)

Tema i jeste postavljena da bi ljudi rekli svoje stavove .... a ne da bi se pitali kome je njihov stav potreban.

O bože, mislim da nikad ne bih mogla da potpisujem taj predbračni ugovor ... to mi tako deluje kao da sam izmaterijalizovala svoju ljubav i taktički i promišljeno ulazim u brak.
pa ne znam meni stvarno nije jasno da neko ne razmislja na nacin da sve,i najjaca ljubav,i najjace prijateljstvo,veze i sve moze da pukne :?
i super danas ljubav cveta a sutra ostanes recimo bez stana i nemas gde da zivis :shock:

izvini natasa ali ako dodje do neke dramaticne promene u vasem odnosu da li zaista mislis da ce druga osoba da vodi racuna o tvojim osecanjima ili pravima?
ne nece u najvecem broju slucajeva i zato moras sama o tome da se brines pa meni to dodje ko najnormalnija stvar.

jbg ja znam da jednog dana ako se budem udavala i te kako cu da potpisujem predbracni jer imam sta da zastitim i ne zelim da ostanem bez toga,a ko sto rekoh u nas pravni sistem nikako nemam poverenja pa da gledam u pasulj sta ce da bude na kraju,a u druga stvar je sto i posle svega toga mozes sa bivsim muzem da ostanes u korektnim odnosima ( sto je posebno bitno ako imate dete) i bolje naravno nego da kopate jedno drugom oci jer svako misli da je ostecen.

Back