(NE)POTPISUJEM

POTPISATI ILI NE?

• DA

• NE

• Posle razvoda bih opet potpisala

• Posle razvoda nikad više ne bih potpisala

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ma stavis klauzulu sitnim slovima i uzivash
u stvari nemam pojma svejedno mi je ionako si sam u tome na kraju
ok znaci brak je i dobar, kad ti je momak moze da te peljeshi i ne podnosi racune
a kad ti je muz onda se to vec pishe? el tako?
heheh nisu ni oni naivni
ok i ja se pomalo nekad osecam tkao volim kad su cisti racuni da

sa tim se slažem, sva zaslepljenost vremenom prestaje. Ali, ti u startu ne možeš da znaš šta te čeka i ne možeš toliko da racionalizuješ i praviš ugovor o eevnutalnim događajima, osim ako već imaš stečeno bogatstvo i plašiš se da će da te odere tokom razvoda. mislim, kod nas se više ni miraz ne donosi u brak, pa na osnovu čega da pravim predbračni onda?:lol:

joj opet se vracamo na pocetak
pricala sam uopsteno da mislim da su ugovori pametna stvar
ja nism imala potrebe da ga potpisem u praksi,ali da npr imam firmicu a on je moj sekretar pa se zgotivimo,svakako bih pisala ugovor
ili da ja imam dve firmice a on jednu opet bih pisala
a ako on ima firmu a ja ne onda nek se on mlati:lol:

upravo iz tog razloga nismo napravili ugovor
ali pricam uopsteno
ne treba biti ovca ni kad volis najvise
upravo to.
ja u ljubav iskreno verujem i verujem da mozes da nadjes osobu sa kojom bi mogao da provedes ostatak zivota
i lepo sam rekla ako nema dece ne mora brak
ali iz krajnje prakticnih razloga ako planiras decu mislim da je zbog njih bolji brak,ako imas imovinu bolje da je zastitis ( ma sta zakon govorio da je tvoje pre braka itd ) jednostavno u celoj prici smatram da treba da zastitis dete,da zastitis sebe i da u slucaju da nesto ne podje po planu,imas i alternativu kako to sto bezbolnije resiti.
mozda se sad vama cini preterano,ali iz mog ugla ne mozes samo da se prepustas zivotu pa kud puklo,imas ga u svojim rukama,i radi sebe i drugih treba tu kontrolu i da preuzmes.
tj,bar sam ja takva,da ako se nesto desi znam da sam ja kriva sto sam tako uradila a ne da sam kriva sto nisam nista uradila :neutral:
al dobro kod nas ljudi verovali slepo i dafini i jezdi a kako nece buducem supruzniku
e da znas :neutral:
sad mi je jasno cemu tolika odbojnost prema prenup ugovorima :)

Sada da se pitam nista ne bih potpisivala, ali pre 17 godina sam bila mlada i luda i romanticna hehhee pa sam zelela da budem u belom i nisam bas mnogo razmisljala...Da se ne lazemo u Srbiji je i danas ipak je sve lakse bez potpisa sigurno...

Potpisivanje predugovora mi je skroz sumanuto .. koliko god da su bansheeni argumenti opravdani. Ta racionalizacija i materijalizacija cele siutacije mi je nekako jadna i ne zaslužuje brak. Ja sam idealista koji veruje da se u brak ulazi iz ljubavi.

Kada bi mi npr. dečko predložio da se venčamo, ali da potpisujemo taj predbračni ugovor - mislim da bih ga oterala u tri lepe. Znači da se on od samog početka od mene štiti :shock:

Potpisivanje predugovora mi je skroz sumanuto .. koliko god da su bansheeni argumenti opravdani. Ta racionalizacija i materijalizacija cele siutacije mi je nekako jadna i ne zaslužuje brak. Ja sam idealista koji veruje da se u brak ulazi iz ljubavi.

Kada bi mi npr. dečko predložio da se venčam
o, ali da potpisujemo taj predbračni ugovor - mislim da bih ga oterala u tri lepe. Znači da se on od samog početka od mene štiti :shock:

znači tako. trebalo je 5 strana postova da bismo došli do suštine. ti bi se udavala, al on nikako da pita:mrgreen:

Kada bi mi npr. dečko predložio da se venčamo, ali da potpisujemo taj predbračni ugovor - mislim da bih ga oterala u tri lepe. Znači da se on od samog početka od mene štiti :shock:
pa i ja verujem da se u brak ulazi iz ljubavi i vec sam to rekla.
ali kad se izlazi iz braka sigurno se ne izlazi iz ljubavi nego iz neceg drugog :) i tad nema ljubavi da te zastiti :?

a novac sigurno ne utice pozitivno na razvoj cele situacije i bas zato te dve stvari treba odvojiti onoliko koliko je to moguce.

pa daleko od toga da sam radoholicar i da volim da se cimam ali bolje da se iscimas jednom nego posle za svaku zajebanciju da moras da dokazujes ko si ti,u kakvom si srodstvu sa detetom,zasto kako itd.
i ispade da kratkorocno sedis i pijes pivo i super ti,a dugorocno ides i zajebavas se po opstinama sa nepotrebnim stvarima :neutral:

dobro ajde reci konkretno koje su prednosti braka..

pa i ja verujem da se u brak ulazi iz ljubavi i vec sam to rekla.
ali kad se izlazi iz braka sigurno se ne izlazi iz ljubavi nego iz neceg drugog :) i tad nema ljubavi da te zastiti :?

a novac sigurno ne utice pozitivno na razvoj cele situacije i bas zato te dve stvari treba odvojiti onoliko koliko je to moguce.

Ma ne znam ... nikad se oko para ne bih sudila ili delila .... ne bih se spuštala na te grane. Ja sam od onih ljudi koji prepuštaju sve - samo da izadju iz takvih veza što pre ... i lampe, i tanjiri, i švalere ... sve :)

...da ... i mislim da ne možeš da dobiješ onaj kredit za stan uz subvenciju države ako nisi u braku ..... i mnogo još stvari ..... ali sve jedno neću da me niko ucenjuje da bih imala stan.
i smajuje se porez vencanim licima(bar ovde u fr)
i krediti se lakse daju
i za neka zanimanja je bolje da budes u braku(evo moj kandidat se razvede pa sad mora opet da se zeni da ga puste na miru-a sumnjam da se vec ozenio tajno)
i tako sigurno ima jos

Back