"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u amerikiki ne prodaju alkohol "deci" ispod 21 god ..smatram to zescom nepravdom ..kod nas masa srednjoskolaca zavrsi na ispiranju stomaka posle proslavljenog 18 -og rodjendana u kafani ...mislim sto bi ameri bili uskarceni za to iskustvo ?

Mene pogotovo nervira kada vidim zenu da pije pivo, to mi je toliko seljacki i odbojno... neopisivo.
'Ajd da pije votku, koktele ili neka "damska pica", ali pivo nikako....
Ko da živiš u nekom film noaru...Žene više manje imaju iste potrebe kao i muškarci i ne treba ih držati u nekom previše idealističkom ramu.

Bensedin te opušta, i da si savršeno miran, bio bi još smireniji. Tako deluje i alkohol, opustio bi i tebe dodatno, samo ti to ne znaš. Razumeš? Njegov efekat je takav, on to radi. I nekim ljudima se taj efekat dopada u određenim prilikama.

Bensedin uopste ne opusta psihicki. Meni su ga dali kad sam saznala za tatinu smrt i opustilo mi se samo telo, a ochi su mi cele notji dok sam cekala odlazak na sahranu, bile uprte u plafon u mraku i misli u haosu. Ne znam kako bi delovao u nekim drugim situacijama, ali u toj kriticnoj se nije pokazao bogznakako smirujucim.

Nemoguce je uvek se dobro provesti pa sve i da je neko stalno pijan. Mozda je ta tvoja drugarica ''maska od zene'' nezavisno od njenog stava prema alkoholu. Ja izadjem tamo gde mi odgovara i drustvo i muzika i ako se slucajno nadjem na mestu gde mi to ne odgovara, odem kutji i zaista mi bude lepse, nego da sam ostala bilo pijana ili trezna.

Inace, nikad ne citiram nekog ko zapravo i ne prica temu pa sam zato preskocila tvog sagovornika.
Ta drugarica i pije i da, maska je od žene sama po sebi, zato sam je i navela kao primer. Kakav bre provod svaki put, koliko sam puta izašla negde sa idejom da mi bude super a provela se očajno, odnosno sve vreme mi je bilo dosadno... i obrnuto, izašla na pivo u pab, a završila sa buljukom nekih novih prijatelja koji su svi dopadljivi i veseli i sl.

Poslednja izmena:
Itekako je problem. Slican onome kad neko ne voli neku vrstu hrane. Kad neko ne voli grasak, zameni ga necim drugim sa slicnim nutritivnim vrednostima, kao sto i oni koji ne piju, zamenjuju alkohol necim drugim sa istim dejstvom opustanja. Ja u te svrhe biram muziku i jos neke vrste umetnosti. :D Uvek me chudi kad ljudi smatraju da je jedini dobar provod u nocnim klubovima. Eeeej, pa nije valjda da se ceo sharolik svet svodi na najobicniji izlazak u klub?

Da mogu da bih ti jos jednu reputaciju... ;)

Bensedin uopste ne opusta psihicki. Meni su ga dali kad sam saznala za tatinu smrt i opustilo mi se samo telo, a ochi su mi cele notji dok sam cekala odlazak na sahranu, bile uprte u plafon u mraku i misli u haosu. Ne znam kako bi delovao u nekim drugim situacijama, ali u toj kriticnoj se nije pokazao bogznakako smirujucim.
Znam, opušta fizički, navela sam ga kao primer opuštanja, analogiju, ne kao zamenu za alkohol. Poenta je da opusti svakoga, ne samo ljude koji "ne mogu da se opuste". Jednostavno, to mu je funkcija, to radi.

Itekako je problem. Slican onome kad neko ne voli neku vrstu hrane. Kad neko ne voli grasak, zameni ga necim drugim sa slicnim nutritivnim vrednostima, kao sto i oni koji ne piju, zamenjuju alkohol necim drugim sa istim dejstvom opustanja. Ja u te svrhe biram muziku i jos neke vrste umetnosti. :D Uvek me chudi kad ljudi smatraju da je jedini dobar provod u nocnim klubovima. Eeeej, pa nije valjda da se ceo sharolik svet svodi na najobicniji izlazak u klub?
U noćnim klubovima je stišljeno i zadimljeno,muzika gruva sa svih strana i ne možeš da čuješ ni svoje misli.To je za izbacivanje tereta koji se skupi u toku dana...
Ja verovatno imam osetljiva nepca,a i volim da nešto dugo pijem,ne samo da sručim, pa ne volim mnogo jaka alkoholna pića poput rakije,vina(osim slatkog),vinjaka.Pivo mogu da pijem,to mi deluje po ukusu kao malo jače od vode...:lol:

Ta drugarica i pije i da, maska je od žene sama po sebi, zato sam je i navela kao primer. Kakav bre probod svaki put, koliko sam puta izašla negde sa idejom da mi bude super a provela se očajno, odnosno sve vreme mi je bilo dosadno... i obrnuto, izašla na pivo u pab, a završila sa buljukom nekih novih prijatelja koji su svi dopadljivi i veseli i sl.

Zasto mislis da to ima veze sa alkoholom? Takvi uspeli i neuspeli, ocekivani ili neocekivani provodi se desavaju i onima koji piju i onima koji ne piju jednako. Veruj mi, iako sam trezvenjak, sve sto si opisala, desilo se i meni osim sto bih izasla u pab na kafu, a ne na pivo (E da, nemam nista protiv piva, svidja mi se ukus, ali samo dva tri gutljaja, posle mi je gorko. Nikad mi nije palo na pamet da ga narucim u kaficu jer ne bih mogla da ga popijem ni do etikete.)

A kako drugacije shvatiti ovaj sled?

Original postavio georgejune
Uz citat odgovorila Lexa:

Mozes li mi protumaciti koji su to oni boldovani ako nisu trezvenjaci kao sto je doticni forumas?

Da si pratila sled do kraja, videla bi na koje "njih" se odnosi. Ali zanimljivo je što citiraš tu rečenicu dva puta, kao što rekoh, želeći nešto da postigneš.

To je k'o da sam rekla - "da bih podnela tvoj izgled moram da si iskopam oči", ali ne kopam sebi oči stvarno, znaš :lol:

Namenski izvlačiš te rečenice i uopšte ne pišeš na temu nego analiziraš mene?! a rekla si da juneta ne citiraš jer ne piše na temu. Zašto ne pišeš ti nego napadaš mene i pokušavaš da mi objasniš da sam alkoholičar? Da li sam, to je stvarno nebitno sada, je l da? Kao što je nebitno da li ti imaš prijatelja u životu.

A da li je neko od vas probao da se opusti uz klizanje, skijanje, plivanje ili ljuljanje na ljuljasci ili skakanje na trampolini? Meni je to skroz opustajuce. :D
To je jedan od načina.Bilo koji manuelni rad je pravo opuštanje.
Što se tiče ukusa meni se nekad od samog mirisa recimo rakije,ove naše šljivke sloši...Baš mi je bljak.

Zasto mislis da to ima veze sa alkoholom? Takvi uspeli i neuspeli, ocekivani ili neocekivani provodi se desavaju i onima koji piju i onima koji ne piju jednako. Veruj mi, iako sam trezvenjak, sve sto si opisala, desilo se i meni osim sto bih izasla u pab na kafu, a ne na pivo (E da, nemam nista protiv piva, svidja mi se ukus, ali samo dva tri gutljaja, posle mi je gorko. Nikad mi nije palo na pamet da ga narucim u kaficu jer ne bih mogla da ga popijem ni do etikete.)

A zašto ti misliš da ja mislim da to ima veze sa alkoholom? :eek:

Napisah li to negde?

ma okuse oni naravno ali ne mogu da se kujche sa flashama ko odrasli :mrgreen:
ne bih rekla, moj prvi susret sa cigarama je bio prije osnovne skole, u osnovnoj sa drogama, a sve od starijih koji se motaju oko djece
a alkoholu/kafi sam bila izlozena otkad znam za sebe,

pored toga sto mi se na prvom mjestu ne svidja samo po sebi, nikada mi nisu bili ni neki pojam ni zabranjeno voce ni nedostupni niti sam imala potrebu za dokazivanjem bilo cega
niti vidim zbog cega bih morala da nasilno stvaram potrebu za istim?
like wtf

A da li je neko od vas probao da se opusti uz klizanje, skijanje, plivanje ili ljuljanje na ljuljasci ili skakanje na trampolini? Meni je to skroz opustajuce. :D

ja sma trenirao plivanje ...kraul na 100 m ...55 sec :rumenko:
50 m....26 sec :rumenko:
posle sam se odao cigaretama i alkoholu i poceo sma da ebem ko lud ,u stvari mislim da su me zene i upropastile ali to nije tema :whistling:

Ako ti tako kažeš meni ste i dalje odvratni :lol:

Ja nikako da pohvatam u koju si to grupu smestila te koji su ti odvratni. U postovima koji prethode ovom tvom postu opisani su neki kreteni, ali ne kontam na koji nacin to povezujes sa forumasem kome se obracas u ovom postu. Koliko mogu da primetim, ti zazires od onih koji vode zdrav zivot u svakom pogledu, ne samo od onih koji ne piju. Ispravi me ako gresim.

U svakom slucaju, moj odgovor na tvoj post je komentar na potrebu da se napije zbog ovakvog ili onakvog okruzenja, svejedno, a to nema veze sa konkretnim okruzenjem koje tebe motivise na pijancenje jer je moje misljenje da ni najgore okruzenje ne mora da motivise na pijancenje.

Neko od... nas? :think:
I kako te fizička aktivnost tačno opušta? :eek:

Neko od vas na temi, a ne neko od vas koji pijete. :roll: Zasto se toliko strecas bre? :zcepanje:

Pa opusta ko i mnoge druge zanimljive aktivnosti. Iskreno, ne znam kako. Posle sat vremena raznih pirueta na ledu ili voznje rolera svuda po gradu i okolini, nekako mi je sve veselo i sve do sledeceg nemilog dogadjaja, a onda ponovo nataknem klizaljke i opet mi je sve ravno. :D

Poslednja izmena:

Back