"Ne pijem" ljudi!

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaš šta mene zanima, je l ti STVARNO ne znaš da napraviš razliku između čoveka koji ima problem, problem sa alkoholom, i onog koji ne odbija paranoično piće nego ga nekad i popije?
Znači, ja sam ozbiljno iznenađena time, pa ako si iole u stanju, ejde reci je l si malo htela da se glupiraš? Jesi je l da? Ono, da me spustiš i te fore?

Jer, ako nisi, to stvarno menja ovu temu u celosti.

Je l ti nije palo na pamet da baš ti ljudi koji paranoično odbijaju alkohol i imaju problem sa njim?
Bar dva klinca se sećam da su napisali ovde konkretno da ne bi okusili alkohol više jer su umalo umrli od njega u nekom momentu. I šta reći o njima sem da imaju razlog i da verovatno stvarno treba da ga se klone.
Drugi su opet napisali da ne umeju da se kontrolišu i kad piju ne znaju da stanu, pa su prestali skroz. Znam takve ljude i privatno i to nema veze samo sa alkoholom, odnosi se na mnoge druge stvari u životu, od cigara, do sporta čak :eek: kladionice, trave i sl.

Dakle, fascinantno mi je (ozbiljno) da si napisala da svi ljudi koji konzumiraju alkohol imaju problem sa njim. Majke ti, da l si bila ozbiljna? Evo lepo te pitam, bez "agresije".

Gde ti vidis paranoju kod ljudi koji ne piju? Prvo ti objasni to pa se onda vrati na moje prethodne postove i u njima ces naci odgovore na pitanja koji je problem i onih koji ponekad piju. Msm, sama si to rekla u jednom postu: pijenje ti pomaze da postojis medju onima koji ne piju. Ovo meni izgleda prilicno problematicno. Meni recimo niko ne smeta u okruzenju, ni pijani ni trezni, cak ni oni koji su nadrkani bilo pijani ili trezni. Samo se bojim pijanaca koji voze pripiti ili pijani jer su rizicni vozaci, ali nista manje nego sto se bojim i treznih bahatih vozaca.

Moram da se napijem ko bulja samo da bih mogla da postojim u atmosferi punoj vas, u kojoj sam par puta, nažalost, bila :sad2:
Nazalost moraces da se opijas sve dok ne shvatis da problem tvoje napetosti ne lezi u okolnim trezvenjacima nego u tebi.:(

Evo odgovora zasto smatram da u okretanju alkoholu postoji problem.
Kako meni nije problem da se opustim i super provedem nezavisno od okruzenja, a tebi jeste pa moras da cirkas da ga prevazidjes?

Imate li u okolini "ne pijem" ljude i imate li kakav komentar, da li ste možda jedan od njih?

E dole sam razradila onako maštovito, al' da mi ne kažu da je za blog, mene taj deo krstarice stvarno ne zanima, pa neka ovde stoji kao pitanje, a ispod i zašto ga postavih :rumenko:

Ja poznajem nekoliko ljudi i sad cu da nabrojim neke od njih:
1. fudbaler, decko koji pije samo vodu i negazirane sokice, lud je za treninzima, zdravim zivotom i te fore
2. policajac, decko koji pravi toliko problema kad popije, da je na kraju bio suspendovan iz policije na godinu dana, tako da je prestao da pije da ne bi pravio haos
3. drugar iz komsiluka ne pije zbog bolesti i lekova (nesto stvarno opasno, ne znam sta je tacno, a nekoliko njegovih rodjaka je umrlo od raka- ne znam cega)
4. drugar koji umalo nije umro od predoziranja na jednoj zurci, pa mu se ogadio alkohol
-ja nisam pila, jer ne volim da vozim ako popijem (pa, cak i jednu casicu tekile ili vodke), a vozim cesto, jer zivim na selu, pa su nam izlasci u gradu, ali u poslednje vreme imamo neki dogovor
-drugar mi je umro od neke bolesti, nije se otkrilo tacno sta je bilo u pitanju, ali je bilo receno da su mu organi bili skoro unisteni od alkohola, pa organizam nije mogao da se bori protiv tih bakterija (imao nepunu 21 godinu)

Bolesno je kada se ljudi ne mogu opustiti bez alkohola, to znaci da oni imaju neki poremecaj u glavi cim im treba "dodatno sredstvo" kako bi se normalno ponasali u odredjenim situacijama. Kao invalidu kolica da bi se kretao...

Napisah podugacak post, nadam se da bar nekoga nece mrzeti da sve procita :mrgreen:

Pocelo se od par promila manje ili vise... a dokle je dogurala tema? Do pretpostavki o drustveno pozeljnom ponasanju...

Najvise postujem ljude koji imaju svoj izbor. Da ako ne mogu bez jedne, dve casice, da ce da uzmu toliko i ako ostali ne piju alkohol... Ili da neko ko ne zeli da pije bude jedini sa nulom u okruzenju onih koji su popili jednu, dve, tri...

Ne smatram da je pametno ako se neko stalno opija u raznim prilikama. Pitam se, da li taj neko voli opijanje ili zurke? Mada se necu ni iznenaditi ako neko u stvari ima neki problem - ali nema prijatelja kome moze da se poveri i dobije pomoc.

Ako bi sad odjednom napravili prohibiciju, meni ne bi smetalo. Jednako bez problema nikada nisam pio kafu niti pusio.
Uvidjam da kafopije budu prepadnute ako odmah po upoznavanju kazem da ne pijem kafu. Bolje prolazim ako tek na vidjanju 1-na-1 kazem da ne pijem kafu :mrgreen:

Bilo mi je u vojsci smesno, kad smo bili na terenu. Neki 4. dan, kad su svi pusaci potrosili sve zalihe, a i izvori kafe su vec presusili... Publika nekako izvrsava naloge, al ne znaju do podneva kako se zovu, sve nervozni i slicno... a mene tako bas briga - nemam nikakvih problema, mogu na terenu da budem i 44 dana ako treba.

Ne pamtim da sam bilo kada uzeo sam da pijem, uvek budem ponudjen. A u vecini tih prilika je slucaj da sam autom otisao negde - i onda dolazimo u "sukob interesa". Ipak stvar moze da se resi jednostavno.
Kad budem upitan kazem da necu. Sto? Vozim... Al samo... Ali ja VOLIM :) da vozim, tako da ako moram da biram... vozim :)... I posle toga ponude prestanu. Obavezno je koristiti :) na oznacenim mestima - pravi se mala manupilacija jer prakticno niko nece da se bori protiv toga sto volis :mrgreen:

A kad ne vozim, prihvatim, nema problema, i pijem prilicno umereno.
Ja zelim da se secam svega i zelim da dobro razmisljam svo vreme. Smatram da je lakse ne napraviti glupost nego posle popravljati stetu.

Napisacu i ovo, iako pomalo iskace iz teme. Ako neko hoce, neka pravi od toga posebnu temu, mene mrzi...
Smatram da je u danasnje vreme neprijatno veliki deo publike podlozan uticaju reklama. Ako pogledamo u malo starija vremena (istorija - moj hobi :) ), videcemo da je velika razlika navika danas prema onima od pre 50 ili 100 godina. Tada, davno, nije bilo ovolikog pusenja, bilo je i mnogo manje pijenja. Jednako ni kafu nije pio bilo ko bilo gde bilo kada. A moguce je da su sve pobrojane stvari nekada imale mnogo bolji kvalitet i bile sa manje vestacke hemije, nego danas, kada su aditivi od hleba pa na dalje.
Pravi se (verujem namerno i od strane kompanija zeljnih profita) utisak onih koji nista od navedenog ne koriste, da su nedrustveni - a u pitanju je samo moda.

Slucaj za sebe su i tzv. energetska pica. Ne sumnjam ja u njihovu delotvornost - ali zasto se koriste? Studenti kampanjci koji uce samo 3 ili 7 dana pred ispit, ali 25 sati na dan... Ili, kazu da ako se pije alkohol + energetici, da se nema osecaj pijanstva - ali je vrlo moguce da se uistinu reaguje polu-pijano. Nisam probao, ko jeste neka kaze.

Svo to reklamerstvo je namenjeno profitu kompanija, a ne potrebama i koristi obicnih ljudi. Ideja je da se ljudi navuku na sto vise stvari.
Druga strana toga je da skoro sve nabrojano spada u - akcizne proizvode. Drzava uzima 50 dinara od svakog litra benzina, a nemale poreze i od duvana, alkohola...

Da zakljucim, kao sto na pocetku rekoh: postujem odluku nekoga da koristi ili ne koristi bilo sta, volim kad neko ima svoje posebno misljenje nezavisno od okruzenja i reklama.

Gde ti vidis paranoju kod ljudi koji ne piju? Prvo ti objasni to pa se onda vrati na moje prethodne postove i u njima ces naci odgovore na pitanja koji je problem i onih koji ponekad piju. Msm, sama si to rekla u jednom postu: pijenje ti pomaze da postojis medju onima koji ne piju. Ovo meni izgleda prilicno problematicno. Meni recimo niko ne smeta u okruzenju, ni pijani ni trezni, cak ni oni koji su nadrkani bilo pijani ili trezni. Samo se bojim pijanaca koji voze pripiti ili pijani jer su rizicni vozaci, ali nista manje nego sto se bojim i treznih bahatih vozaca.
Kako ti ne smeta kad si pisala referate o gmazovima koji povraćaju unaokolo i nabacuju ti se i sl? :eek: mislim, meni to smeta, al' ozbiljno.
Bold: ne budi bezobrazna i ne izmišljaj kojekakve gluposti. Nisi mi odgovorila na pitanje.

Bolesno je kada se ljudi ne mogu opustiti bez alkohola, to znaci da oni imaju neki poremecaj u glavi cim im treba "dodatno sredstvo" kako bi se normalno ponasali u odredjenim situacijama. Kao invalidu kolica da bi se kretao...
Bensedin te opušta, i da si savršeno miran, bio bi još smireniji. Tako deluje i alkohol, opustio bi i tebe dodatno, samo ti to ne znaš. Razumeš? Njegov efekat je takav, on to radi. I nekim ljudima se taj efekat dopada u određenim prilikama.

Kako ti ne smeta kad si pisala referate o gmazovima koji povraćaju unaokolo i nabacuju ti se i sl? :eek: mislim, meni to smeta, al' ozbiljno.
Bold: ne budi bezobrazna i ne izmišljaj kojekakve gluposti. Nisi mi odgovorila na pitanje.

Za razliku od tebe, ne bih ljude tako lako nazivala gmazovima kakvi god da su niti sam igde spomenula da mi se neko nabacuje. Ono sto jeste bezobrazno je kad izvrces tudje reci i pises da sam napisala nesto sto nisam. Odgovorila sam ti na pitanje zasto smatram da imas problem u vezi sa pitjem.

Evo odgovora zasto smatram da u okretanju alkoholu postoji problem.
Kako meni nije problem da se opustim i super provedem nezavisno od okruzenja, a tebi jeste pa moras da cirkas da ga prevazidjes?
:roll: za boga miloga, da li sad treba da ti objašnjavam da je to zajebancija ili šta? Je l vidiš ti kome ili čemu je to odgovor? Što njega ne citiraš :lol:

Uzgred, ponoviću, meni od okruženja itekako zavisi kako ću da se provedem i koliko da se opustim :eek: ****** lebac valjda imaš NEKE kriterijume u životu, ono, voliš neku muziku, voliš veće ili manje društvo, šta je sa vama koji tvrdite da se "uvek dobro provedete"?
Znam jednu takvu i neverovatno je kakva je to maska od žene. Ne bi priznala da se smorila da je mlatiš us ranim štapom, jer je ona "sebi dovoljna" i nekako se, ne znam kako, "provela" đuskajući sama sa sobom u atmosferi za koju svejedno kaže da je očajna.

Ovo je izvrtanje reči.
Ako smatraš da je bezobrazno, zašto to radiš?

Ja iskreno ne volim ukus alkoholnih pica, od same pomisli na to mi je muka, pogotovo ne volim pivo.
I smatram da je bolesno da alkohol sam po sebi bude cilj, neki ljudi u mom okruzenju izlaze da bi pili, odnosno nije im izlazak ako se ne napiju.
Tu i tamo da se napiju ok, ali 80% puta je bolesno...

Bensedin te opušta, i da si savršeno miran, bio bi još smireniji. Tako deluje i alkohol, opustio bi i tebe dodatno, samo ti to ne znaš. Razumeš? Njegov efekat je takav, on to radi. I nekim ljudima se taj efekat dopada u određenim prilikama.

Ti srce pokusavas predstaviti sebe i alkohol postupke ispravnim..a one koji ne piju budalama..sta reci osim tuzno a dete od 5 godina zna sta je u redu a sta inat i lose ponasanje:confused:

Poslednja izmena:
Ovo je izvrtanje reči.
Ako smatraš da je bezobrazno, zašto to radiš?

A kako drugacije shvatiti ovaj sled?

Original postavio georgejune
Al cekaj jel kad si trezna il cirke..mislim da znam kako da se postavim
Uz citat odgovorila Lexa:
Moram da se napijem ko bulja samo da bih mogla da postojim u atmosferi punoj vas, u kojoj sam par puta, nažalost, bila
Mozes li mi protumaciti koji su to oni boldovani ako nisu trezvenjaci kao sto je doticni forumas?

:roll: za boga miloga, da li sad treba da ti objašnjavam da je to zajebancija ili šta? Je l vidiš ti kome ili čemu je to odgovor? Što njega ne citiraš :lol:

Uzgred, ponoviću, meni od okruženja itekako zavisi kako ću da se provedem i koliko da se opustim :eek: ****** lebac valjda imaš NEKE kriterijume u životu, ono, voliš neku muziku, voliš veće ili manje društvo, šta je sa vama koji tvrdite da se "uvek dobro provedete"?
Znam jednu takvu i neverovatno je kakva je to maska od žene. Ne bi priznala da se smorila da je mlatiš us ranim štapom, jer je ona "sebi dovoljna" i nekako se, ne znam kako, "provela" đuskajući sama sa sobom u atmosferi za koju svejedno kaže da je očajna.

Nemoguce je uvek se dobro provesti pa sve i da je neko stalno pijan. Mozda je ta tvoja drugarica ''maska od zene'' nezavisno od njenog stava prema alkoholu. Ja izadjem tamo gde mi odgovara i drustvo i muzika i ako se slucajno nadjem na mestu gde mi to ne odgovara, odem kutji i zaista mi bude lepse, nego da sam ostala bilo pijana ili trezna.

Inace, nikad ne citiram nekog ko zapravo i ne prica na temu pa sam zato preskocila tvog sagovornika.

Poslednja izmena:
Ja iskreno ne volim ukus alkoholnih pica, od same pomisli na to mi je muka, pogotovo ne volim pivo.
I smatram da je bolesno da alkohol sam po sebi bude cilj, neki ljudi u mom okruzenju izlaze da bi pili, odnosno nije im izlazak ako se ne napiju.
Tu i tamo da se napiju ok, ali 80% puta je bolesno...
Ovo je isto vrsta problema:mrgreen:

Svo to reklamerstvo je namenjeno profitu kompanija, a ne potrebama i koristi obicnih ljudi. Ideja je da se ljudi navuku na sto vise stvari.
Svakako. Samo to je malo drugačiji tip teme. Ova bi trebala da bude malo više približena ljudima i njihovom razmišljanju. Jer, sve, ali baš sve je danas i navlaka i pristupačno, prodaje se sve, ne samo od hrane, nego i cipele, i haljine, i kola, "gedžeti", sve je to navlaka i sve se nastoji prodati što bolje, tako funkcioniše ovaj čarobni sistem kome se vraćamo jer smo jadni pa ne znamo za bolji. Moraš se reklamirati i ako ti je dozvoljeno (a sve se lako podmaže da bude, pričao mi drugar čija majka radi u laboratoriji, zapanjujuće je šta konzumiramo i koliko se toga pušta u prodaju potpuno otrovnog), moraš se vrlo agresivno reklamirati, jer će se pojaviti novi, bolji i jeftiniji.

Elem, ljudi ipak i dalje stavljaju akcenat na alkohol. Koji u umerenim količinama, u meri u kojoj ga većina ljudi s vremena na vreme konzumira, nije ništa veći otrov od onog praška kojim peremo veš, a koji ide direktno na kožu.
Zato me je zanimalo čemu tako strašno ograđivanje od njega, i da li ono staro koliko i sam alkohol - ne pijem, pa sam stoga normalan; da li to i dalje radi ljude, da li se iza "ne pijem" rečenice krije "bolji sam, nisam jadni gmaz kome treba nešto da se opusti, samodovoljan sam..."
Jer, potpuno drugi ton ima "ne mogu, imaš li neki sok?" ili "vozim, a i ne pije mi se i sl." od... "ne pijem". Ne pijem - nisam alkoholičar?!

Ovo je isto vrsta problema:mrgreen:

Itekako je problem. Slican onome kad neko ne voli neku vrstu hrane. Kad neko ne voli grasak, zameni ga necim drugim sa slicnim nutritivnim vrednostima, kao sto i oni koji ne piju, zamenjuju alkohol necim drugim sa istim dejstvom opustanja. Ja u te svrhe biram muziku i jos neke vrste umetnosti. :D Uvek me chudi kad ljudi smatraju da je jedini dobar provod u nocnim klubovima. Eeeej, pa nije valjda da se ceo sharolik svet svodi na najobicniji izlazak u klub?

Back