C0NSIGLIERI
Buduća legenda
- Poruka
- 44.594
Имам 100 евра.
У чему је нејасноћа???
![]()
...nije bas najbistrija...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Имам 100 евра.
У чему је нејасноћа???
![]()
A kako ti kažeš onda imam 100 EVrova ili imam 100 EUra?
Имам 100 евра.
У чему је нејасноћа???
![]()
Ел си ти из екипе Алкохол Јунајтед?Ako mene pitaš meni je ovde sve jasno.![]()

...nije bas najbistrija...![]()
..ajd kako ti kažeš EVro ili EUro?Ej pa nismo došli ovde da se vređamo...ajd kako ti kažeš EVro ili EUro?
Izgovaram juro, pisem euro, ali zivim u Kanadi.
Na srpskom bi rekao bas kao i on 100 evra, ali mislim da je tema glupa i da nema veze jel neko kaze Evro ili Euro.
...salio sam se, nisam mislio da te uvredim.![]()
..a što pišeš euro a izgovaraš evro msm nema logike znaš ono ‚‚piši kao što govoriš‚‚ i te fore.

EUROpe
EVROpa
Mi smo u Evopi

Hahha, gle mamalaza hrvata. Mama mu nije ugasila svetlo.![]()
Sve češće se može čuti da obični ljudi ili čak neka TV lica javno kažu euro. To je potpuno nepravilno u srpskom jeziku a evo i zašto:
Evro je nastao kao zajednička evropska valuta, odnosno valuta Evrozone ili Evropske monetarne unije. Dakle, mi Srbi kažemo Evropa, kontinent na kome živimo i po kome je ova valuta dobila ime se zove Evropa a ne Europa i po toj prostoj i zdravoj logici je normalno da se kaže evro a ne euro. I to je normalno u srpskom jeziku i u Srbiji i u Crnoj Gori. U Srbiji neki kažu euro a u Crnoj Gori skoro svi. Čak i na TV vestima tako govore.
U Hrvatskoj je pravilno da se kaže euro pošto oni kažu Europa ali u Srbiji ne. Mnogo me nervira kad čujem to euro. Je**o ih euro!!!

(grč. Εηυρώπ) (lat. Europa) - Prekrasna fenička princeza, kćerka sidonskog kralja Agenora i njegove žene Telefase, ljubavnice boga Zevsa.
Dakle, ime kontinenta koji je dobio ime po ljepotici iz grčkog mita i sve izvedenice bi se morale koristiti u izvornom,latinskom obliku.
Naročito u srpskom jeziku, koji voli latinizme.![]()

(grč. Εηυρώπ) (lat. Europa) - Prekrasna fenička princeza, kćerka sidonskog kralja Agenora i njegove žene Telefase, ljubavnice boga Zevsa.
Dakle, ime kontinenta koji je dobio ime po ljepotici iz grčkog mita i sve izvedenice bi se morale koristiti u izvornom,latinskom obliku.

...dve strane postova a vi nikako da se dogovorite kako se kaže EVro ili EUro?....ne znam šta da kažem ...ts..ts...ts..strašno! 

A kako ti kažeš onda imam 100 EVrova ili imam 100 EUra?

Zasto vi u Hrvatskoj za kucu kazete da je dom a zenu koja radi u domu zovete kucanica?
Zasto Srbi dom nazivaju kucom a zenu koja radi u kuci nazivaju domacica?
Tu bas nema puno logike![]()
ma to je jedna teorija, u svakom slucaju rec je grcka i na grckom se koristi v a ne u, chini mi se da za Evropu kazu Evropi.
druga je prica sto romani nisu imali posebna slova za v i u