NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čak ga i na NBA.com zajebavaju: Recap

Even Vladimir Radmanovic's head is screwed on straight as the healing Los Angeles Lakers roll toward the playoffs.

Radmanovic hit five 3-pointers and tied his career high with 14 rebounds after a pleading pregame pep talk from coach Phil Jackson

"We've been looking for some consistency,'' Jackson said of his enigmatic Serbian swingman. "We need him to play well, and we want to have some idea of what's going to happen, and whether we can depend on him.''

Jackson said he's repeatedly suggested Radmanovic should talk to the Lakers' team psychologist to get to the bottom of his inconsistent effort: "You really need someone to get in there and work on your head.''

But Radmanovic was his usual madcap self after the game, joking that he and Jackson had done their own pregame version of "Anger Management,'' referencing the film starring Lakers fan Jack Nicholson and Adam Sandler. Whatever the cause, the results showed up in his best game of the season.

:D:D:D:D:D

Mislim da ljudi koji su moderatori sebi malo vise dozvoljavaju nego sto bi trebalo...

Za Duleta-OK,istina je sto je rekao,debilan lik,ali sjajn trener,mislim da bi to trebalo da bude zakljucak te teme i aj,neka je zakljucao...

Ali za Caka Norisa mi nije jasno??? Pa zna li Tab u sta se sad upustio?Jel on zna da ko vidi nindzino lice umire u najgorim mukama,a ko vidi Cak Norisovo nije ni svestan da je vec mrtav :D :D :D

Mislim da se Tab jako zeznuo...Ako sazna Cak za ovo,crno mu se pise...

Stojaković i Pol bi mogli da se sastanu sa Karmelom i Ajversonom u plej-ofu... e to bi bio duel!

Vašington je prešao na peto i mesto i potisnuo Filadelfiju na šesto, pa bi sad Orlando mogao i s njima da se sastane... aj sad kažite da bi i Filadelfija mogla svakog da iznenadi, ko što ste kad sam spomenuo Vašington :)

Orlando i Vašington jedini u sezoni imali skor 3:1 protiv Bostona... ako bi se omiljen mi tim sastao sa Seltiksima u doigravanju ta činjenica bi nam (fanovima Orlanda) dala za pravo da se nadamo :D

Dopada mi se kako Klivlend igra... mislim da bi mogao opet da se nađe u finalu.

@Daky Pa ako cemo posteno i Filadelfija bi bila veoma neugodna...;)

@Tema Denver je u medjusobnom duelu uspio da pobijedi Golden Stejt u gostima i tako sa jednom pobjedom vise prilicno cvrsto drzi 8.mjesto na Zapadu upravo ispred Golden Stejta... i kao sto rece Daky najvjerovatnije ce ih docekati Nju Orleans u plej-ofu

Osim toga juce je otkrivena bista Hakim Olajdzuanu ispred Tojota centra u Hjustonu...izlivena od bronze sa njegovim dresom na prednjem dijelu...u cast njegovim sjajnim igrama tokom karijere upravo za Hjuston...:ok:
content_hakeemtribute.jpg

U subotu pocinje plej-of...
Sastaju se:
Klivlend - Vasington(prilicno izjednacen par-nema favorita)
San Antonio - Finiks(Finiks opet ceka veoma tezak posao)
Nju Orleans - Dalas(Kris Pol i druzina su favoriti)
Hjuston - Juta(veoma tezak par-blaga prednost Jute)

U nedjelju su ostali parovi:
Orlando - Toronto(vrlo izjednaceno-Orlando blizi prolasku)
L.A. Lejkersi - Denver(ja sam uz Ajversona svim srcem-ali favorit jesu Lejkersi)
Detroit - Filadelfija(Detroit je veliki favorit ali mozda moji Siksersi mogu da iznenade)
Boston - Atlanta(mozda i najveci favorit jeste Boston ali ipak je to NBA...sacekacemo)

Plej-of stize...;)

kako bih voleo da u finalu vidim dva najveca tima u istoriji :)

Misliš na Lejkerse i Seltikse? Pa nije isključeno da se oni sastanu u finalu... mada je konkurencija na Zapadu paklena :)

takodje,bio bi red da se neko ovde seti i smiluje da kupi malo prave kosarke,za promenu. do tad zavisimo od OBN-a

Joj, kome pričaš... ja ni kablovsku nemam pa ne mogu uopšte da pratim. Što mi je žao što B92 više ne prenosi NBA mečeve...

Evo mojih prognoza za prolazak dalje:

Klivlend - Vašington : Mislim da su Lebron i kompanija ipak u prednosti, posebno ako se pokaže da se Arenas nije u potpunosti oporavio (mada i sa potpuno zdravim Gilbertom nisam siguran da prestonica može da ugrozi Konjanike)

San Antonio - Finiks : Biće čupavo ali mislim da će "Mamuze" proći dalje, ipak oni brane titulu dok "Sunca" po meni treba još da sačekaju dok ne budu mogli da pucaju na titulu. Mada mislim da lako može da ispadne i sedam mečeva

Nju Orleans - Dalas : Isto čupavo, ali mislim da je Dalas u prednosti, još otkad im je stigao i Kid, ako Novicki bude inspirisan mislim da će Stojaković i ekipa ove godine da ostanu bez prstena. Pogotovo što smo se svi uverili da je Stojaković, dok je igrao u Sakramentu, uvek dobro odigra tokom sezone u manje značajnim duelima, dok kasnije u plej-ofu zakaže

Hjuston - Juta : Slažem se s GRIZZLY-jem da je težak par, mada mislim da su "Rakete" u prednosti. Mekgrejdi još nikad do sad u karijeri nije prošao dalje od prvog kola doigravanja i mislim da je vreme da mu to najzad pođe za rukom

Orlando - Toronto : Orlando bi trebalo da pobedi. Ali ovo ne kažem zato jer sam fan Orlanda nego objektivno je moj tim bolji. Reptorsi su mnogo izgubili odlaskom Kartera, a da im nije Krisa Boša ne verujem da bi uopšte stigli do plej-ofa; umesto njih bi verovatno sad tu bio Nju Džersi ili tako neki tim (baš mi žao za "Mrežice" što ne uđoše, ako ni zbog čega drugog a ono zbog Krstića koji se taman oporavio)

L.A. Lejkersi - Denver : E ovo je po meni najteži par za prognoziranje. S jedne strane Brajant za koga svi znamo šta je sve u stanju da uradi, s druge Karmelo i Ajverson gde ne znaš od koga preti veća opasnost... Ko što rekoh, najteže za prognozu, ali ako moram da se odlučim mislim da će "Jezerdžije" proći dalje, a vrlo lako može da se desi da bude 3:3 i da sedmi meč odluči

Detroit - Filadelfija : Ovde je moja konstatacija potpuno ista kao i GRIZZLY-jeva:

Detroit je veliki favorit ali mozda moji Siksersi mogu da iznenade

Tek sad primetih da navijaš za "sedamdeset šestice" :) Pa eto, što da ne, ni ja ne bih imao ništa protiv da iznenade. Nikad nisam nešto posebno mirisao Detroit, još pogotovo posle onog famoznog poraza Orlanda - s 3:1 na 4:3 (već sam spominjao, da se ne ponavljam)

Boston - Atlanta : Ovde nema apsolutno nikakve dileme. Sve osim "metle" Seltiksa biće senzacija. U stvari, možda Jastrebovi i otkinu jednu pobedu ali više od toga teško. Sve i da sam fan Atlante kao što sam Orlanda, opet bih bio objektivan i rekao da će teško da nešto urade

NBA liga odobrila preseljenje Soniksa u Oklahoma Siti
Subota, 19.4.2008. 11:42 (Izvor: Beta, Rojters)
Odbor guvernera američke profesionalne košarkaške lige NBA odobrio je preseljenja Sijetl Supersoniksa u Oklahoma Siti.

"Podrška navijača, vlasti i poslovne zajednice Oklahoma Sitija NBA ligi bila je u poslednje tri godine izuzetna. Odbor guvernera uveren je da će stepen lokalne podrške rezultirati uspehom Soniksa u Oklahomi", izjavio je komesar NBA Dejvid Štern.

U saopštenju NBA dodaje se da se odobrava preseljenje kluba od sledeće sezone, ali se dodaje da će to zavisiti od rešavanja pravnog spora između Supersoniksa i grada Sijetla.

Sijetl nastoji da prisili klub da isplati ugovor o zakupu gradske Ki Arene, koji ističe za dve godine, dok Soniksi žele da prodaju zakup.

Misliš na Lejkerse i Seltikse? Pa nije isključeno da se oni sastanu u finalu... mada je konkurencija na Zapadu paklena :)

Joj, kome pričaš... ja ni kablovsku nemam pa ne mogu uopšte da pratim. Što mi je žao što B92 više ne prenosi NBA mečeve...

Evo mojih prognoza za prolazak dalje:

Klivlend - Vašington : Mislim da su Lebron i kompanija ipak u prednosti, posebno ako se pokaže da se Arenas nije u potpunosti oporavio (mada i sa potpuno zdravim Gilbertom nisam siguran da prestonica može da ugrozi Konjanike)

San Antonio - Finiks : Biće čupavo ali mislim da će "Mamuze" proći dalje, ipak oni brane titulu dok "Sunca" po meni treba još da sačekaju dok ne budu mogli da pucaju na titulu. Mada mislim da lako može da ispadne i sedam mečeva

Nju Orleans - Dalas : Isto čupavo, ali mislim da je Dalas u prednosti, još otkad im je stigao i Kid, ako Novicki bude inspirisan mislim da će Stojaković i ekipa ove godine da ostanu bez prstena. Pogotovo što smo se svi uverili da je Stojaković, dok je igrao u Sakramentu, uvek dobro odigra tokom sezone u manje značajnim duelima, dok kasnije u plej-ofu zakaže

Hjuston - Juta : Slažem se s GRIZZLY-jem da je težak par, mada mislim da su "Rakete" u prednosti. Mekgrejdi još nikad do sad u karijeri nije prošao dalje od prvog kola doigravanja i mislim da je vreme da mu to najzad pođe za rukom

Orlando - Toronto : Orlando bi trebalo da pobedi. Ali ovo ne kažem zato jer sam fan Orlanda nego objektivno je moj tim bolji. Reptorsi su mnogo izgubili odlaskom Kartera, a da im nije Krisa Boša ne verujem da bi uopšte stigli do plej-ofa; umesto njih bi verovatno sad tu bio Nju Džersi ili tako neki tim (baš mi žao za "Mrežice" što ne uđoše, ako ni zbog čega drugog a ono zbog Krstića koji se taman oporavio)

L.A. Lejkersi - Denver : E ovo je po meni najteži par za prognoziranje. S jedne strane Brajant za koga svi znamo šta je sve u stanju da uradi, s druge Karmelo i Ajverson gde ne znaš od koga preti veća opasnost... Ko što rekoh, najteže za prognozu, ali ako moram da se odlučim mislim da će "Jezerdžije" proći dalje, a vrlo lako može da se desi da bude 3:3 i da sedmi meč odluči

Detroit - Filadelfija : Ovde je moja konstatacija potpuno ista kao i GRIZZLY-jeva:

Tek sad primetih da navijaš za "sedamdeset šestice" :) Pa eto, što da ne, ni ja ne bih imao ništa protiv da iznenade. Nikad nisam nešto posebno mirisao Detroit, još pogotovo posle onog famoznog poraza Orlanda - s 3:1 na 4:3 (već sam spominjao, da se ne ponavljam)

Boston - Atlanta : Ovde nema apsolutno nikakve dileme. Sve osim "metle" Seltiksa biće senzacija. U stvari, možda Jastrebovi i otkinu jednu pobedu ali više od toga teško. Sve i da sam fan Atlante kao što sam Orlanda, opet bih bio objektivan i rekao da će teško da nešto urade

Ma daj brate...Neke parove si pogodio,za neke parove nisam siguran,a neke si totalno omanuo...
Klivlend i Vashington je skroz 50:50,a ako Klivlend prodje,to ce biti ponovo borba do zadnje sekunde odlucene trojkama Damona Jonesa ili cime vec
San Antonio i Finiks:sve je otvoreno,svasta moze da se dogodi,ali bilo bi glupo posle silnih godina reci da SA nije favorit.Tu se slazemo
Nju Orleans i Dalas:Isto dosta otvorene,ali reci da je Dalas u prednosti je glupost.Sa Kidom su pobedili u samo tri utakmice sa ekipama koje imaju pozitivni odnos pobeda i poraza!Nepromisljeno je reci da je takva ekipa favorit.I vise za Stojakovica...Prekinite da govorite kako je ocajan u zavrsnici samo zbog tog suta protiv Lejkersa i prvenstva u Svedskoj...Covek resio gomilu utakmica ove sezone,od toga 3 u poslednjoj sekundi,tako da bih vas zamolio da ne dajete nepotrebne komentare o njegovim "liderskim sposobnostima"
Hjuston i Juta:imas ekipu koja ne gubi kod kuce,koja pobedi Boston na strani sa dvadeset,koja pobedi San Antonio sa 26,koja je najsvestranija u ligi,koja ima pleja koji stavlja Kris Pola u dzep i ti kazes da je Hjuston,u kojem niko nema veceg play off iskustva favorit?Lider ekipe Mcgrady koji nije prosao prvi krug,zajedno sa Raferom "najboljim organizatorom igre u ligi" Alstonom,Luisom"moze da stavi Boozera u dzep" Skolom i Dikembeom"mladost,ludost"Mutombom.Ko zna,mozda i prodje Houston,ali sanse su MINIMALNE...
Za ostalo se uglavnom slazemo,nemam snage da komentarisem sve parove...Vreme ce pokazati svoje,ali Utah je sigurno medju 3 favorita za titulu...

@nick_the_quick Vilijams definitivno ne stavlja Krisa Pola u dzep...
Hjuston nece igrati na na lijepu igru sa Jutom vec na odbranu...to je poznato...
Kad se uzme u obzir da odlicno igraju odbranu njihove sanse se povecavaju...
Juta ne spada u tri favorita iako odlicno igraju...
Kod Klivlenda i Vasingtona je jasno da jedini koji moze da odluci u korist Klivlenda jeste Dzejms...tu nema spora8-)
Ostalo se slazemo...;)

Vilijams definitivno stavlja Pola u dzep,ove sezone na jednoj utakmici protiv Jute dao 6,a na drugoj 4 poena.A ako taj isti igrac daje preko 20 u proseku,onda to znaci da Vilijams igra jako dobru odbranu na njemu...Za Jutu sam rekao,vreme ce pokazati...A sto se tice Lebrona,naravno da je to on koji resava utakmice,ja sam samo aludirao na Jonesovu trojku protiv Vasingtona pre dve sezone...

@nick
Pol nije igrac kojem je presudno da da mnogo poena...vec da ekipa pobijedi i da je razigra tj. da ima veliki broj asistencija...on daje poene samo kad mora i kad moze...zato pogledaj ko je imao vise asistencija od njih dvojice u tim mecevima...
@Tema
Nocas je bilo veoma interesantno...
San Antonio - Finiks 117-115 nakon dva produzetka... 1-0
Djinobili je odlucio utakmicu sekund i po prije kraja...sutem iz blizine pod pritiskom Radze Bela...
Dankan je odigrao sjajnu utakmicu 40p, 15sk...pogodio je trojku za drugi produzetak...to mu je prva trojka ove sezone...
San Antonio je prvi put poveo tek u 4. cetvrtini...
Na drugoj strani igrali su odlicno standardni Nes i Stodemajer...ali Nes je imao 2-8 sut za tri poena...promasio 2 kljucne trojke i to je presudilo utakmicu...
O`Nil je igrao dobro ali je imao problema sa faulovima...vec na pocetku 2. cetvrtine imao je 3 licne...na kraju 11 poena...

Klivlend - Vasington 93-86 1-0
LeBron 32 poena...od toga 20 u drugom poluvremenu...ulazio je cesto u reket i tako dao skoro sve poene...bilo je mnogo fizickog kontakta prilikom tih ulaza pod kos...pa je uslijedila i jedna svadja sa Hejvudom...
Arinas jos nije u formi...igrao je samo 27 minuta...
Utakmicu su presudili najvjerovatnije promasaji Dzejmisona...

Nju Orleans - Dalas 104-92 1-0
Odlicna partija Krisa Pola 35p, 10as...na poluvremenu je Dalas vodio 12 razlike ali na kraju potpuni preokret...
Stojakovic 14p...procenat suta 50%, 4-8 za tri poena...
Na drugoj strani Novicki 31p, 10sk...Kid 11p, 9sk i 9as...ostali su bili u blijedom izdanju...

Hjuston - Juta 82-93 0-1
Jedina pobjeda gostiju...potpuna kontrola nad utakmicom od strane Jute tj. vodjstvo od pocetka do kraja...interesantno je da su pobjedili u svakoj cetvrtini...
Buzer 20p, 16sk...21p Kirilenko i 20p, 10as Vilijams...udarni trio je odradio svoje...Okur je podbacio(samo 4 poena)...
Na drugoj strani najbolji Batije 22p (7-7 iz igre), Skola 14p, 13sk ali los procenat suta...i Mekgrejdi 20 poena ali samo 7-21 iz igre...ipak Bobi Dzekson se najvise ispromasivao 3-15, svega 7 poena...

Toliko o nocasnjim utakmicama;)
Kao i uvijek odlicna kosarka:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back