NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao nikoj,molim te,nemoj da lupetas...I nemoj da tvrdis nesto ako nisi siguran,i ako se ne razumes u nesto...Pa covece,Shaq je 40 kila tezi i 5 cm vise od Russela u igrackim danima.Pretpostavljam da imas barem malo pameti u tvojoj glavi da shvatis da je to enormna prednost,posebno na centarskoj poziciji.Da ti pojasnim,posto vidim da ne shvatas bas najbolje...Da O'Neal dobija loptu na postu,i da proba 300 puta da ugura Russela,300 puta ce bez problema to da uradi.A da Russel uradi to isto protiv Shaqa...Smesno mi je i da zamislim situaciju...Uostalom,Russel i Wilt su dominirali zato sto su bili mnogo visi od vecine centara u ligi...E sad,ako mislis da si ti u pravu,nadam se da to ne mislis zbog cinjenice da je Bill bio veci "lider" i imao vise titula,posto je on uvek ima 3-4 saigraca all-star kalibra pored sebe.Ako mislis da si u pravu zato sto je Russel imao bolju "tehniku",gresis grdno,posto uopste nije bio ofenzivno dominantan,a mozes da zamislis kako bi onda dominirao protiv danasnje odbrane.Sut mu je bio los,tako da ni na taj nacin ne bi mogao da savlada Shaqa.Kada bi obojica u svojim najboljim danima otisli da opice basket,rezultat bi bio 21-0 za Shaqa...Za ubuduce bi te zamolio da proveris informacije koje pises,posto pokazujes svoju neupucenost,a nama neznalicama kidas zivce...

8cm je bio visi Shaq.
Prosek skokova Rassela je 22.8 u karijeri i imao je 16 poena po utaknici pored svih tih dobrih all-star igraca iz Bostona.
Necu da pricam o statistikama.
Ajd nek svako napise jel bolji Russel ili Shaq

Hehehehehe...Pa ovako...Za Seka i Rasela.
Tesko da mogu da se proede igraci iz razlicitih era.Zamislite jednog Dzordza Majkana(verovatno imate na youtube neke njegove snimke iz 50-tih godina) kako sada igra basket?Sto bi se reklo,i Ratko Varda sada ima bolju tehniku.Pogledajte hudinija Boba Kuzija koji uopste nije koristio levu ruku....
Sto sad to pricam?Drugo vreme,druga kosarka...Bil i Vilt nisu ni imali konkurenciju,to je valjda svima jasno.jdini ozbiljni mecevi su bili izmedju njih dvojice.A to sto su imali preko 20 skokova,pa valjda vam to dovoljno govori o tome koliko su ostali uopste isli na skok.Rasel je tehnicki bio jako slab,ali je u odbrani bio zver.Za razliku od njega,Vilt je bio jaaaaako sebican igrac 90% svoje karijere.Kad je shvatio da postoje i saigraci,uzeo je titulu.Jednu.A za ono da je Boston imao mnogo bolje igrace-jeste,imao je bolje,ali i Fial iz tog perioda ima isti broj Hall Of Fame igraca.
Dalje,nema smisla uporedjivati Seka i Rasela.To je kao da uporedjujete Muhameda Alija li Rokija Marcana i recimo Klickova ili Holifilda.Koliko god prva dvojica bile velike legende,ovi sada bi ih pojeli!Budite realni,slicno je i ovde.Sek bi pojeo Rasela,sem ako Rasel-koji je bio jako pametan igrac,ne bi smislio nesto da ga neutralise kao sto je to radio sa Viltom.Znate,ako je Viltu prosek 40 poena po mecu,a ti ga spustis na 30,ti si uradio veliki posao zar ne?Njegova ekipa ima -10 poena koje ocekuje od njega.A ti imas 16 poena u proseku koje ubacis,ostali urade ono za sta su placeni i hop,eto pobede :D :D :D

A za Lakija - pustite decka,kazem vam da sam u svoje vreme imao gomilu momaka koi su se palili na takve igrace i to je normalo.Treba samo da mu doakzemo zasto nije u pravu,pa ako je pametan,shvatice. Meni jedino smeta sto je stavio crnogorsku zastavu na Forum - jer ovo nije politicki blok,i da ne pocnem o Crnogorcima koji toliko vole zemlju da odmah beze za Beograd...ipak je ovde tema NBA.

Naravno da je Bil Russel bolji igrac od O'Neila,a to za 1na1 pa verovatno bi ga O'Neil dobio (ipak russel bi mu lupio najmanje 3 banane posto mu je to specijalnost :D) ali ovo je kosarka koja se igra 5 na 5 pa je tu russel mnogo korisniji...imam mnogo snimaka Bostona iz 60-tih a i dovoljno snimaka O'Neila u top formi pa lako mogu da zakljucim da je Russel BOLJI igrac!!! mnogo je vise koristio svoj mozak i srce od O'Neila pa je zbog toga igrao i lepsu kosarku od njega...I nema veze sto je O'Neil veci i jaci,evo jednog primera za to (ako se neko seca potvrdice ovo sto ja govorim):Medzik Dzonson je nisam siguran tacno koje godine negde 80-tih u finalu playoffa protiv Filadelfije igrao startnog centra zato sto je Kareem Abdul Jabar iskrenuo desni skocni zglob..uglavnom Medzik je postigao preko 40 poena, nisam siguran ali mislim da je bilo tu i preko 10 skokova a dosta asistencija.Eto koliko je veliko srce imao Medzik...da igra centra,to je sam licno trazio od trenera,trener je naravno umro od smeha ali kad je shvatio da je ovaj ozbiljan pustio je ga je odigra 5-ticu i eto iplatilo mu se,naravno tada su lejkersi osvojili titulu,to je bila Medzikova prva sezona cini mi se.uf verovatno sam vas smorio sa ovolikim pisanjem ali poenta je da nije sve u velicini i snazi!!!

Slazem e da se Russel i Shaq ne trebaju porediti.
Magic je bio cudo.Nije mu dzabe nadimak Magic.U srednjoj skoli i na koledzu igrao je sve pozicije.Bio je univerzalan kao i njegov suparnik i prijatelji Bird.I isto tvrdim da je on najbolji igrac svih vremena.

Medzik je 1980.odigrao taj legendarni mec protiv Darila Doukinsa koga je zaustavio na mnogo manjem broju poena i skokova.Medzik je dao 42 poena i imao 7 asistencija.Doduse,MVP finala je trebao da bude Dzabar,ali su njega proglasili zbog tog meca.U celoj seriji Medzik je igrao dobro,ali Dzabar je bio bolji.Prvi i jedini ruki koji je uspeo da osvoji titulu MVP Finala.

Slazem e da se Russel i Shaq ne trebaju porediti.
Magic je bio cudo.Nije mu dzabe nadimak Magic.U srednjoj skoli i na koledzu igrao je sve pozicije.Bio je univerzalan kao i njegov suparnik i prijatelji Bird.I isto tvrdim da je on najbolji igrac svih vremena.

Bird je FANTASTICAN igrac bio,ali nebi se slozio da je najbolji igrac svih vremena...
Ipak se zna ko je CAR:p

Naravno da je Bil Russel bolji igrac od O'Neila,a to za 1na1 pa verovatno bi ga O'Neil dobio (ipak russel bi mu lupio najmanje 3 banane posto mu je to specijalnost :D) ali ovo je kosarka koja se igra 5 na 5 pa je tu russel mnogo korisniji...imam mnogo snimaka Bostona iz 60-tih a i dovoljno snimaka O'Neila u top formi pa lako mogu da zakljucim da je Russel BOLJI igrac!!! mnogo je vise koristio svoj mozak i srce od O'Neila pa je zbog toga igrao i lepsu kosarku od njega...I nema veze sto je O'Neil veci i jaci,evo jednog primera za to (ako se neko seca potvrdice ovo sto ja govorim):Medzik Dzonson je nisam siguran tacno koje godine negde 80-tih u finalu playoffa protiv Filadelfije igrao startnog centra zato sto je Kareem Abdul Jabar iskrenuo desni skocni zglob..uglavnom Medzik je postigao preko 40 poena, nisam siguran ali mislim da je bilo tu i preko 10 skokova a dosta asistencija.Eto koliko je veliko srce imao Medzik...da igra centra,to je sam licno trazio od trenera,trener je naravno umro od smeha ali kad je shvatio da je ovaj ozbiljan pustio je ga je odigra 5-ticu i eto iplatilo mu se,naravno tada su lejkersi osvojili titulu,to je bila Medzikova prva sezona cini mi se.uf verovatno sam vas smorio sa ovolikim pisanjem ali poenta je da nije sve u velicini i snazi!!!

A je li,imas mnogo snimaka Bostona iz 60-ih...A ti snimci su samo Havlicek "stole the ball,it's all over",i onaj kada Russel lupa Wiltu dve blokade zaredom...Kazes Russel igrao lepu kosarku...Zamolio bih te da konacno shvatis da uopste nije bio koriscen u napadu kao ostali igraci Bostona,i sve sto je u napadu koristio je bio levi polu-horog i levi ulaz,ali ti dobro znas da nikad nije koristio desnu ruku,posto imas snimke:roll:

A je li,imas mnogo snimaka Bostona iz 60-ih...A ti snimci su samo Havlicek "stole the ball,it's all over",i onaj kada Russel lupa Wiltu dve blokade zaredom...Kazes Russel igrao lepu kosarku...Zamolio bih te da konacno shvatis da uopste nije bio koriscen u napadu kao ostali igraci Bostona,i sve sto je u napadu koristio je bio levi polu-horog i levi ulaz,ali ti dobro znas da nikad nije koristio desnu ruku,posto imas snimke:roll:

Kao prvo veliki sam kolekcionar NBA lige tako da sam gledao Mnooogoo o Russelu i Bostonu u to vreme.Russel je mentalno mnogo jaci od O'Neila sto je u bitnim trenutcima i najvaznije..nije mnogo koristen u napadu ali je u odbrani bio nezaustavljiva masina,sto je Bostonu bilo i najpotrebnije.U napadu je bio solidan.I kada sve to spojis a ono verovao ti ili ne Russel je imao 11 nba titula(drzi rekord po osvojenim titulama u NBA),a O'Neil samo 4 koliko ja znam...A u ostalom mrzi me da se raspravljam

Russel je 1980 bio poglasen za najboljeg igraca u istoriji NBA.I dan danas mnogi kazu da je Russel najbolji C svih vremena.Meni licno je Jabbar

A ono da Kuzi nije znao koristiti lijevu ruku nije istina,naprotiv savrseno ju je koristio.To je zato sto je sa 12 godina gadno polomio desnu ruku,onda je igrao samo sa lijevom rukom.Srle znam da znas dosta o kosarci ali si nest pomjeso.

E moj Nikoj...Nemoj da citas razne internet stranice...Istina je da je Bob Cousu bio prvi igrac koji je koristio obe ruke podjednako,ali da si video samo jednu utakmicu,ne bi se usudio da kazes rec kao sto je "savrseno".Evo kako je driblao Cousu:savije se u ledjima do kraja,bulji u pod i loptu,i tako nisko postavljen dribla iz jedne u drugu ruku velikom brzinom...A tako,Nikoj,moj brate,danas moze da dribla i dete od 8 godina.Promenu iza ledja i roling nije koristio,a promenu kroz noge ponekad,ali takodje retko.To je tebi savrsena leva ruka.
A decku koji se potpisuje Mika 23 bih hteo da se zahvalim,posto nam daje informacije tipa Russell je osvojio 11 titula i Magic Johnson je dao 42 poena i finalu njegove ruki sezone.Da nije njega,kada bi smo mi saznali te informacije koje se drze u strogoj tajnosti?

E moj Nikoj...Nemoj da citas razne internet stranice...Istina je da je Bob Cousu bio prvi igrac koji je koristio obe ruke podjednako,ali da si video samo jednu utakmicu,ne bi se usudio da kazes rec kao sto je "savrseno".Evo kako je driblao Cousu:savije se u ledjima do kraja,bulji u pod i loptu,i tako nisko postavljen dribla iz jedne u drugu ruku velikom brzinom...A tako,Nikoj,moj brate,danas moze da dribla i dete od 8 godina.Promenu iza ledja i roling nije koristio,a promenu kroz noge ponekad,ali takodje retko.To je tebi savrsena leva ruka.
A decku koji se potpisuje Mika 23 bih hteo da se zahvalim,posto nam daje informacije tipa Russell je osvojio 11 titula i Magic Johnson je dao 42 poena i finalu njegove ruki sezone.Da nije njega,kada bi smo mi saznali te informacije koje se drze u strogoj tajnosti?

Pa da si znao da je Russel osvojio 11 titula sigurno ne bi tvrdio da je O'Neal bolji igrac,a da si malo bolje procitao to za Medzika skontao bi da sam samo hteo da ti dokazem da nije sve u velicini i snazi (Medzik je igrao centra sa svojih 2,06).A ti si tvrdio da je O'Neal bolji zato sto je veci i jaci.

Decko,shvati da svako ko imalo prati kosarku zna da je Boston osvojio 8 zaredom i 11 sa Russellom...I svi znaju da je Magic dao 42 u finalu,nemoj da se lozis da si neki znalac...U svom sledecem postu ces verovatno napisati da je Jordan osvojio sest titula(Inace,po tvom sistemu,Russell je bolji i od Jordana,posto on ima 11,a Michael 6 titula,sto je za dve vise od O'Neala,a ti si to naveo kao glavni razlog zasto je Russell bolji),ili da se kosarka igra sa okruglom loptom...

Nikad nisam rekao da je meni licno Russel najbolji nego Jabbar.Ali sam mislio(ali nisam tako napisao) da mnogi kosarkaski strucnaci kazu da je najbolji C svih vremena Russel.Nemoj pricati o IQ jer to nema veze sa ovim.

Gledao sam kako Cousy igra,ne uzivo(jer sam rodjen 30 g posle).Za to vreme savrseno je koristio levu ruku(skoro jednako kao desnu).

A za Magica sam znao da je bio MVP finala play-offa,ali nisam znao da je dao 41 poen i da je igrao C,zato je ta informacija sto je mika stavio korisna.Mozda si ti znao ali ja nisam.
Mika je takodje rekao da je Russel osvojio 11 prstenova(tacnije 13 zadnje 2 god je bio igrac-trener)to svi znamo ali tebi sto kazes da je Shaq bolji treba posebno naglasiti.

Ajoj ljudi oko cega se vi cimate.... :D

Neko je spomenuo Hakima?Gde si bre Muad nema te nigde ... :D :D :D E taj je covek stvarno bio car,mozda tehnicki najjaci centar koga sam gledao-ne na snimcima nego bas koga sam pratio. Opet kazem,za Seka i Rasela,ljudi nemojte se paliti,Sek bi ga sada oduvao.Zamislite porednjenje Bob Kuzi i Alen Ajverson ili Stiv Nes,ovaj prvi bi bio smesan,zar ne?

Medzik je bio pravo cudo od igraca u to vreme,covek od 206 cm koji igra pleja.Realno,sada imate dosta igraca koji sa 2 metra igraju pleja.Naravno,ne kao Medzik,ali ih ima.Za one koji znaju kako je Medzik dobio nadimak-SORRY,ali za one koji ne znaju,taj nadimak je dobio jos u srednjoj skoli-u trecoj godini.I to mu dao nadimak novinar koj je prvo hteo da ga zove Big ali bi to bila kopija jednog drugog velikog pleja,Oskara Robinsona.I tako nastade Medzik-sto se Medziku u pocetku uopste nije svidjalo.I da,Medzik i Bird uopste nisu bili prijatelji prvih par sezona u NBA a ni na koledzu.Tek su se kasnije zgotivili ;)Eto malo istorije... ;)

Rasel JESTE uzeo 11 titula,svaka mu cast,ali to opet ne znaci da je Rasel naj svih vremena.Sta to znaci,da je ekipa Crvene Zvezde koja je pedesetih uzela 10 vezanih titula imala najbolje igrace svih vremena?Naravno da nije....Realno,ti igraci bi sada bili smesni.To je kao da tvrdite da bi Fandjo bio bolji od Sumahera,ili ne znam,ma poredite bilo kog sportistu onda i sada.

Meni najbolji je uvek bio MJ,mada to je moje mozda i subjektivno misljenje,mnooooooogo sam mu se divio i ustajao nocu da ga gledam...I radovao se titulama Cikaga ko da su mi braca rodjena...Ih,lepa vremena :D

Sto je najgore,ovde ima likova koji ne da ne misle da bi ti igraci iz 60ih bili smesni u poredjenju sa sadasnjim centrima,nego i da bi bili bolji od njih...Katastrofa...
Sto se tice toga ko je najbolji...Ne smem da se izjasnim,ali znam ko je najtalentovaniji svih vremena.To je bez ikakve konkurencije Penny Hardaway.Oni koji su imali cast da ga gledaju,znaju o cemu pricam...

Nick the quick previse pametujes.Jednostavno Russel je PO MENI bolji od O'Neal-a, i tu nemamo oko cega da raspravljamo.Michael Jordan je najbolji kosarkas svih vremena i tu nema mnogo rasprave...Ja nisam rekao da je Russel bolji od O'Neal-a samo zbog 11 titula nego sam naveo i jos nekoliko cinjenica koje si verovatno zaboravio...Srle i ja takodje obozavam Bullse i mog idola MJ-a.Ja nisam ni pokusavao da nametnem da imam neko znanje,nego sam samo izneo cinjenice koje da si ti znao verovatno ne bi toliko lupetao gluposti ( govorim Nick the quicku)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back