NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Momci,imam jednu vest...Dirk Nowitzki nije Amerikanac!!!Ako mi ne verujete,pitajte Miku 23,on zna dosta tih zanimljivih cinjenica...Ima i neke snimke(ma da...)preko kojih je zakljucio da je Russell igrao mnogo pametno i sa srcem.Izgleda da nije video na tim snimcima da je on 90% posto poena dao posle ofanzivnog skoka ili pasa na low postu posle kojeg mu je samo trebalo da se okrene i da da zicer protiv uglavnom mnogo nizih igraca.Za to treba biti mnogo pametniji od O'Neala... I da,Mika je veliki postovalac Michaela Jordana,to mu je omiljen igrac,a Bullsi su mu omiljen tim.Greota samo sto je bio previse mali da bi ih se uoste secao,tako da su mu postali omiljeni tim preko nekih video snimaka...

Brate u svakom postu govoris isto,kontas li da si smorio ljude???Koje veze ima sto je Russel davao poene posle ofaznivnog skoka?ne kontam sta je tu lose,uhvatis ofanzivni skok i jos pri tome i das poene.Vidim da tebe ustvari pali to sto O'Neal moze bolje da zakuca ili atraktivnije uradi neke stvari nego Russel.Ali to uopste nije bitno jer poeni su poeni. I odakle ti to da sam bio previse mali?O cemu ti pricas??100% sam siguran da znam vise o MJ-u nego ti.tako da molim te prekini da se non-stop raspravljas samnom.nadji nekog drugog da smaras...

Malo sam gledao poslednje strane ove veoma znacajne teme...
Moram priznati da nije tesko primjetiti da srle i nick imaju znanja...ali nema potrebe za arogancijom;-)

////Takodje...moram zamjeriti Srlu sto je uopste morao da dira necija nacionalna osjecanja...ja sam Crnogorac i tako se osjecam od kada sam mogao da shvatim sta sam!
Za takve stvari nijesu potrebne neke velike godine...mnogo puta sam posjetio Beograd i imam tamo rodjake...Srbija je komsijska zemlja i to je sve ok...neko vremenom moze da zavoli Beograd...to je vezano vise za karakter,zato sto se dolazi iz manje sredine...ali to ne znachi da je svakome Crnogorcu najmiliji Beograd...toliko o tome!////

A sad da se vratimo kosarci...pratim je od svoje 5./6. godine...uvijek sam uzivao u potezima preko bare i nikada necu moci dovoljno da postujem evropsku kosarku jer sam uspio da upoznam NBA...
Vrlo je tesko uporedjivati igrace razlicitih epoha...subjektivan mogu biti samo kada je u pitanju Ajverson ali i tada se trudim da sam realan...mogu samo reci da Kuzi ne bi imao sanse!
Kada pogledamo Rasela i Cemberlena...to su igraci koji su napravili istoriju NBA...barem kada su centri u pitanju...smatram da se njih dvojica ne mogu porediti po ucincima u karijeri...Cemberlen je bolji igrac koliko god da je sebican! ali to ne umanjuje vaznost Rasela i titula koje je osvojio...
Slican primjer...danas imamo izvanrednog all-around igraca Son Meriona ali uglavnom igra 3/4 a naspram njega Horija ili Orija (kako god volite) ...da li je Hori bolji zato sto je osvojio titule a Merion nije? naravno da to nema veze!
Zna se ko ima veci kvalitet i pored nebrojenih trojki Horija u posljednjim trenucima!

Kada bismo uporedjivali O`Nila sa Raselom dosli bismo do problema u fizickom smislu...O`Nil odradjuje toliko zakucavanja da je postao dosadan!:lol:
O`Nil bukvalno jede malu decu i njegov glavni problem da ne bude bolji je upravo on sam...jer ima gradju tenka a sa takvom gradjom tesko je biti konstantan...njemu je to dugi niz godina ipak uspjevalo...najbolje se pokazalo koliko taj igrac znachi ekipi kada je otisao iz Lejkersa...kada je odradjen jedan od ljepsih trejdova!
Tesko da bi Rasel mogao da stane na megdan O`Nilu jer danas imamo jos jednog sjajnog igraca Garneta koji bi bio isti Rasel(razlika je u poenima ali slicnost je i suvise vidljiva) da je imao bolje igrace oko sebe...ali opet nikad nije mogao da neutralise O`Nila...niti je to iko mogao kada je O`Nil bio u najboljoj formi(primjer finale 2001. protiv Sixersa ---- Mutombo jedan od najboljih odbrambenih ikad nije mu mogao nista...zavrsavao je utakmice sa modricama)

Ali opet kada bi bilo stani/pani kao najboljeg centra izabrao bih Cemberlena jer niko nije mogao njega da iskopira a on je mogao sve ostale centre!

Danas postoji jedan igrac koji ima sansu da postane veoma veliki...kao drugi igrac ikad koji uspijeva da zavrsi sezonu sa preko 20p i 15sk po utakmici a kad se jos doda da ima i procenat suta preko 60%(tj.da zakucava ludacki!)...jao jao kakve su to mogucnosti i da ima samo 21 godinu...e da, to je Dvajt Hauard...a sta mislite ko je ovaj prije njega?! Cembrlen!

Olajdzuan je isto sjajan igrac koji je smetao Dzordanu i njegovim bulsima da sijaju jos vise...i sve u svemu odlucuju sitnice koga cemo staviti prvog ili drugog tj. ko ce nam biti losiji ili bolji igrac...jer svi su pravili istoriju ovog sporta...
a o Dzordanu i njegovoj poziciji i ljudima koji su mozda bolji neki drugi put jer se ovaj post bas oduzio:wink:
uvijek je tesko naci najboljeg medju najboljima! samo OpustenO8)

post scriptum
uzivajte u NBA! :razz:

Momci,imam jednu vest...Dirk Nowitzki nije Amerikanac!!!Ako mi ne verujete,pitajte Miku 23,on zna dosta tih zanimljivih cinjenica...Ima i neke snimke(ma da...)preko kojih je zakljucio da je Russell igrao mnogo pametno i sa srcem.Izgleda da nije video na tim snimcima da je on 90% posto poena dao posle ofanzivnog skoka ili pasa na low postu posle kojeg mu je samo trebalo da se okrene i da da zicer protiv uglavnom mnogo nizih igraca.Za to treba biti mnogo pametniji od O'Neala... I da,Mika je veliki postovalac Michaela Jordana,to mu je omiljen igrac,a Bullsi su mu omiljen tim.Greota samo sto je bio previse mali da bi ih se uoste secao,tako da su mu postali omiljeni tim preko nekih video snimaka...

Hvala na ovoj informaciji toliko je korisna,nemam sta da kazem.

Sta pokusavas reci sa ovim.:confused::confused::confused:

Brate u svakom postu govoris isto,kontas li da si smorio ljude???Koje veze ima sto je Russel davao poene posle ofaznivnog skoka?ne kontam sta je tu lose,uhvatis ofanzivni skok i jos pri tome i das poene.Vidim da tebe ustvari pali to sto O'Neal moze bolje da zakuca ili atraktivnije uradi neke stvari nego Russel.Ali to uopste nije bitno jer poeni su poeni. I odakle ti to da sam bio previse mali?O cemu ti pricas??100% sam siguran da znam vise o MJ-u nego ti.tako da molim te prekini da se non-stop raspravljas samnom.nadji nekog drugog da smaras...

Odakle mi da si bio previse mali da bi gledao Jordana?Pa,po kvalitetu tvojih postova,ne dajem ti vise od 16 godina...Znaci za vreme Jordanove dominacije si bio jako mali,tako da nema sanse da se secas.Odnosno,nalozio si se na Michaela i Bullse preko nekih NBA klasika i filmova kao sto su Jordan to the max...
A sad cu da te pitam nesto,samo da bih ti dokazao neke stvari...Reci mi,molim te razliku izmedju Jordanovog suta u srednjoj skoli(pa i koledzu) i u NBA ligi.Ako znas toliko o njemu,ovaj pitanje nece da ti bude problem.Ne pokusavam da te ponizim ili da ukazem da si neznalica,samo hocu da mi odgovoris.

GRIZZLY;5812821 Moram priznati da nije tesko primjetiti da srle i nick imaju znanja...ali nema potrebe za arogancijom;-) ////Takodje...moram zamjeriti Srlu sto je uopste morao da dira necija nacionalna osjecanja...ja sam Crnogorac i tako se osjecam od kada sam mogao da shvatim sta sam! Slican primjer...danas imamo izvanrednog all-around igraca Son Meriona ali uglavnom igra 3/4 a naspram njega Horija ili Orija (kako god volite) ...da li je Hori bolji zato sto je osvojio titule a Merion nije? naravno da to nema veze! Zna se ko ima veci kvalitet i pored nebrojenih trojki Horija u posljednjim trenucima! Olajdzuan je isto sjajan igrac koji je smetao Dzordanu i njegovim bulsima da sijaju jos vise...uzivajte u NBA! :razz:[/QUOTE:
Ovako....:D Uopste nisam arogantan,stavise,ko god pita nesto o istoriji NBA rado pricam ono sto znam.Naravno,i oni koji znaju ono sto ja ne znam,rado saslusam.Covek uci dok je ziv :D :D :D

Ono za Crnogorce,bolje da ne teramo dalje temu,ipak je ovo NBA! ;)

Son Merion i Robert Hori...Hmmm...Robert Hori je covek koji pravi razliku u svakom klubu.Hjuston,Lejkersi i San Antonio.Ukupno 6 titula! Ja bih njega uporedio sa Klarensom Sedorfom,igracem Milana.Ima i boljih krila od njega,ali ni Milan,ni Real ni Ajaks bez njega nikad ne bi bili sampioni Evrope-ko prati fudbal,razumece :D :D :D Merion je dosta dobar,ali Merion je igrac koji ne donosi titulu.

Olajdzuvon nikad nije bio pretnja Cikagu.Hjuston nikad nije dobio epitet velikog sampiona jer su uzeli titule dok je Dzordan bio u penziji.Sjajna ekipa,ali secam se da ih ni tad nisu nazivali velikim sampionima.Stavise,da im druge sezone nije dosao Dreksler u februaru,ne bi ni uzeli drugu titulu.

No,kako god,dobro je da nas ima dosta koji komentarisemo sve ovo.Nadam se da ce nas ubuduce biti jos vise :D

Ne znam stvarno,ako hoce da me ignorise,to je njegov problem,ali ne znam zbog cega se ljuti...Forum i sluzi za razmenjivanje misljenja,a ja sam u pocetku samo hteo da mu kazem da Russell nije bolji od O'Neala,a on je jos napisao da je Bill toliko bolji da to ne moze ni da se poredi.On je definitivno jedini lik na forumu koji nije ukapirao foru sa Nowitzkim,pa jos na kraju posta pita,onako znatizeljno,sta si hteo ovim da kazes...I sad,da mu neko pokaze da bas nije ispao pametan,on bi se naljutio i napisao I ignore you ili nesto slicno...Ja samo hocu da razmenimo misljenja i da na kraju zakljucimo ko je bio u pravu,a ako on hoce da me ignorise zato sto ne moze da dokaze da je upravu,sta da mu radim...

@srle ma tu smo da se salimo i polemisemo;-)
sve se razumijemo...i ovo sa Sidorfom(Sedorfom)8)
...ja sam u tom primjeru htio da pokazem da neko i kad je individualno jaci ne moze da kupi titule...jer mu treba podrska...iskreno,mislim da je Sidorf produktivniji ali da ne cjepidlacim:grin:
Pa dobro...kad pogledam Bulse...malo je bilo ekipa koje su im smetale...mislim da je Juta zasluzila jednu titulu, eto8-)

Dobro,jeste Juta zasluzila titulu,ali u bilo kom drugom vremenu,ne u te 3 godine kad su Bulsi Repeat Trepeat.Da su bili malo mladji pa da '99 uhvate titulu,ali tad je vec San Antonio bio dobar i to je to.Steta za Stoktona i Melouna.Eto i Meloun...Posle otisao u Lejkerse i dzabe,nije mogao da uzme titulu.A kakav igrac...Verovatno najbolja cetvorka svih vremena!

No,da li ste primetili da je San Antonio 6 na Zapadu sa skorom 25-12?Sa tim rezultatom bi bio ubedljivo treci na Istoku...Kuku koja razlika u kvalitetu.

Sto bi rekao Maurice Brooks,Indiana je najpotcenjeniji tim nove ere.Doduse,to je bilo pocetkom novog milenijuma,ali svejedno,krivo mi je sto ih svi zaboravljaju.Reggie Miller,Rik Smits,Antonio Davis,Jalen Rose,Dale Davis,Chris Mullin...Da ne poverujes kako dobra ekipa...A 1998 u finalu Istoka,u sedmoj utakmici protiv Bullsa,vodili sa 10...

Znam,realno tad niko nije nista mogao Lejkersima.I ta Indijana...Uh,kako sam se nervirao tu finalnu seriju sa Bulsima.Srecom,Bulsi su ih dobili a posle u Finalu naravno nije bilo problema.Ta ekipa je bila sjajna,ali nikad dovoljno dobra da ode do kraja.

Indiana je tad pruzila poprilicno dobar otpor koliko se secam.

Prve 2 su izgubili, trecu pobedili, cetvrtu izgubili nakon sto su imali solidno vodjstvo, petu ubedljivo pobedili i onda u sestoj izgubili posle velike borbe. LA nije bas lako stigao do titule te sezone.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back