NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa sad verovatno problem je i to sto ima i Pola Dzordza u ekipi koji ga malo "gusi" , jer to je igrac koji je teski individualac, koji trosi previse lopti i koji za razliku od Kavaija nije za ekipu koja igra neku ozbiljnu kosarku i puca na titulu, takodje Kavai je gospodski i diskretan tip igraca, cuti i igra a i najbolje od njega treba ocekivati tek kad pocne plej of i kada postane stvarno bitno (kao sto je bio slucaj i u San Antoniju i u Torontu dok je igrao gde je ubedljivo najbolje odigrao finalne serije)

Pa sad otom-potom , sve je moguce , mislim ima da kazem tek 29,30 godina, gledacemo ga bar jos jedno 10-ak godina u NBA , pa eto mozda mu se jednom i to ostvari , inace bio je 2 puta MVP finalne serije i 2 puta clan prve petorke lige.

Pa igrace sigurno jos 10-ak godina , a primera radi Majkl Dzordan je vrhunac karijere doziveo tek tamo negde oko 35-te kada je vezao one 3 titule sa Cikagom (1996-1998) i kada je bio 2 puta MVP lige i 3 puta MVP finala , pa takodje recimo i Karl Meloun je 2 puta bio MVP lige jednom sa 34 godine i jednom sa 36 godina (1997 i 1999), Karib Abdul Dzabar je ja mislim isto negde sa 34, 35 godina bio MVP lige, takodje mislim i Stiv Nes kada je bio MVP imao je 33,34 , tako da ima on jos vremena, pogotovo sad kada se te granice sve vise pomeraju i kada igraci sve duze igraju na vrhunskom nivou, verovatno je samo pitanje vremena kada ce recimo neko svoj 50-ti rodjendan da proslavi kao jos uvek aktivan igrac , vrlo moguce da njega vec gledamo.

Inace ja mislim da ce Kavai jos dugo igrati na vrhunskom nivou jer on iako je odlican atleta ipak ne igra previse telom i njegova igra ne deluje ni malo usiljeno nit nesto na silu pokusava kao recimo kada gledas Lebrona, Vestbruka, Zajona i jos neke, vec pre svega igra glavom, oslanja se na tu neku raznovrsnost u igri, IQ, ledjnu tehniku i duzinu ruku koju zna maksimalno da koristi i nekako deluje kao da ne forsira previse svoje telo.
Takodje nekako je idealno gradjen za basket , onako nije ni premrsav, ni previse masivan, onako je misicav ali opet ne previse i ima izuzetan raspon ruku i ne izgleda kao neko ko je sklon povredama kao recimo Kevin Durent koji izgleda kao da je na stulama i kao da ce se svaki cas raspasti ili recimo Zajon za koga je cista lutrija koliko jos njegova kolena mogu da izdrze tu masu ili recimo neki tako igrac koji skace nebu pod oblake, igra na silu i samo je pitanje vremena kada ce pasti na parket i metaforicki receno vise nece ustati ili mu casica iz kolena zavrsiti u publici.

Nocas jos jedna sjajna partija Bogdana Bogdanovica, 25 poena , 3 skoka i 3 asistencije uz 2 ukradene lopte (sut za 3 poena 7/14).

Bogdan u sjajnoj formi, na poslednjih 11 meceva negde oko 23 poena ima prosek po utakmici , inace ono sto je svakako upadljivo je da je medju igracima koji izvode najmanje slobodnih bacanja u ligi , sinoc opet ni jedno nije izveo, ono nista mu ne sviraju dok recimo nekim igracima daju slobodna bacanja samo ukoliko ih neko mrko pogleda.
Nadajmo se da ce igrati za reprezentaciju ovo leto jer ovakav nam Bogdan treba na OI u Tokiju.

Mislim da u njegov nastup na OI ne treba ni sumnjati. Uvek je bio na raspolaganju. Jedini problemčić je što prvo treba da se plasiramo.

Pa baci malo pogled na poslednju stranu teme o nasoj kosarkaskoj reprezentaciji , njegova volja da igra nije upitna nego problem je sto se taj pred-olimpijski turnir u dobroj meri poklapa sa terminom utakmicama plej ofa u NBA (pred-olimpijski turnir traje od 28. ili 29. juna do 4. jula a NBA plej of traje od 18 maja do 22 jula) a Bogdan ce izvesno sa Atlantom igrati plej of (kao i Jokic sa Denverom, Bjelica sa Majamijem i Bobi Marjanovic sa Dalasom) i to po svoj prilici kako Atlanta igra verovatno ce se boriti i za ulazak u finale da li finale istocne konferencije da li veliko finale , u svakom slucaju verovatno dugo nece biti dostupan i pitanje je oce li uspeti da dodje na taj turnir pa mozda i na same OI s obzirom da OI pocinje dan nakon zavrsetka NBA plej ofa i finalne serije plej ofa.

Lud.

Prilozi

• Screenshot_20210510_200021.jpg
    Screenshot_20210510_200021.jpg
    156,1 KB · Pregleda: 3
https://www.kurir.rs/sport/kosarka/...a-vasington-rasel-vestbruk-nba-kosarka-pobeda
- a meč je obeležio Rasel Vestbruk koji je na ovoj utakmici postao rekorder po broju tripl-dablova u NBA ligi, ali i tragičar meča jer je na dve sekunde do kraja promašio šut za pobedu svog tima.

U jednoj rečenici objašnjenja Vestbrukova priroda i zašto nikada neće biti svrstan u red najvećih.

Da spomenemo i da je Bojan Bogdanović proglašen za igrača nedelje. Razlog - šuterska eksplozija. Da bi Bogdan došao do ovog statusa moraće ipak da daje više poena koliko god ga ovde hvalili.

Džaba kad nikada neće biti cenjen ni kao Oskar Robertson ni kao sadašnji najveći igrači.

A pa greska, Oskar Robertson je itekako cenjen, on ipak ima sampionsku titulu , takodje bio je ruki godine, MVP lige, cak 12 puta Ol'Star (i to sve zaredom), 6 puta najbolji asistent lige, zatim na samom pocetku 80-ih na 35-ogodisnjicu lige je uvrsten u dotad 10 najboljih igraca lige svih vremena a 1996. na jubilej 50-ogodisnjicu od osnovanja lige uvrsten je i medju 50 najboljih igraca svih vremena.
Tako da Oskar Robertson je itekako cenjen, pritom ima i sampionski prsten i generalno svi ga smatraju jednim od najboljih bekova svih vremena.

Atlantic W L Home Road
1 Detroit 9 1 4-0 5-1
2 Cleveland 9 2 6-0 3-2
3 Indiana 6 3 4-1 2-2
4 Milwaukee 6 4 3-1 3-3
5 Chicago 4 5 3-1 1-

Central W L Home Road
1 Philadelphia 7 6 5-3 2-3
2 New Jersey 5 6 4-2 1-4
3 Boston 4 7 4-3 0-4
4 New York 3 8 1-2 2-6
5 Toronto 1 11 1-6 0-5

Southeast W L Home Road
1 Miami 7 4 6-1 1-3
2 Washington 5 6 3-2 2-4
3 Orlando 4 6 2-4 2-2
4 Charlotte 4 8 3-3 1-5
5 Atlanta 1 9 1-3 0-6

Southwest W L Home Road
1 San Antonio 10 2 5-0 5-2
2 Dallas 8 2 5-0 3-2
3 Memphis 7 5 3-2 4-3
4 New Orl/OKC 5 6 3-3 2-3
5 Houston 3 9 1-4 2-5

Northwest W L Home Road
1 Denver 7 6 5-1 2-5
2 Minnesota 5 5 5-1 0-4
3 Utah 6 7 2-3 4-4
4 Seattle 5 6 3-2 2-4
5 Portland 4 6 3-2 1-4

Pacific W L Home Road
1 LA Clippers 9 2 5-0 4-2
2 Phoenix 6 5 3-4 3-1
3 Golden State 7 6 4-3 3-3
4 Sacramento 5 7 4-3 1-4
5 LA Lakers 4 6 2-3 2-3

OVO SU VAM TABELE.
Nba se gleda u jednom zalogaju pogotivu onaj maleni kosarkas ne mogu mu se setiti imena ali dobro igra, ne mogu jer sam pijan

Никола Јокић у побједи над Минесотом на свом нивоу, 31 поен (шут из игре 14-21), 14 скокова, 4 асистенције, 1 освојена лопта, 1 блокада

Evo sinoc i Nemanja Bjelica pokazao znake zivota, sinoc protiv Milvokija 11 poena, 4 skokova , 4 asistencije i 2 ukradene lopte za 20 minuta kao starter.

Inace malo mi je i cudno to sto Bjelica tako malo igra u poslednje vreme i maltene nije imao minutazu uopste s obzirom da nije on zavrsio u Majamiju slucajno u nekom trejdu i sticajem okolnosti se nasao tamo vec je Majami duze vremena insistirao da ga dovede i doveden je u ekipu sa nekim ciljem, pa eto onda nadajmo se da ce u plej ofu imati vecu minutazu i igrati vise kada ta njegova raznovrsnost i iskustvo budu bili neophodniji ekipi.

Inace vidim i Gabriel Dek igra dosta dobro u Oklahomi otkako je stigao iz Real Madrida , zasad odprilike ima negde prosek od oko 10-ak poena, 4,5 skokova i 2,3 asistencije u tih 10-ak utakmica koliko je odigrao od kako je stigao iz Reala.
Reklo bi da se dosta brzo uklapa.

Takodje veoma mi je drago da i Fakundo Kampaco igra sve bolje (iskreno meni jedan od omiljenih igraca, veoma kul i atipican igrac kakvih generalno ima jako malo i moram da priznam da onom briljantnom partijom protiv nas u 1/4 finalu Svetskog prvenstva u Kini me je zaista "kupio"), ono igra jako raznovrsno, puno asistira, igra jaku odbranu, osvaja dosta lopti a u poslednje vreme i napadacki je sve bolji i daje sve vise poena i ocigledno igra sa sve vecim samopouzdanjem.

I on negde na poslednjih 10-ak utakmica ima neke brojke od oko 12-ak poena , 4 skoka , nekih 7,8 asistencija i oko 2 , 2,5 osvojene lopte po utakmici (sto ga cini cak i liderom u ligi u tom segmentu ako bi gledali samo taj period od nekih poslednjih 10-15 utakmica), ono sto je interesantno da zna i po 2,3 banane da lupi po mecu ili da zabelezi po 10-ak skokova sto je veoma impresivno za igraca visokog svega 177 cm (i to verovatno u patikama jer Amerikanci racunaju visinu igraca u patikama , a ne bosonoge).

Inace interesantno je da jos jedan Argentinac stize u NBA uskoro jer Njujork Niksi su potpisali visegodisnji ugovor sa Lukom Vildozom iz Baskonije koji bi trebalo da se prikljuci ekipi nakon zavrsetka ove sezone.
Takodje sasvim je moguce i da je mladjani Leandro Bolmaro bek Barselone koji je onako relativno visoko bio rangiran na proslom draftu otici u NBA na kraju ove sezone, mada mislim da je ipakmalo realnije opcija da jos koju sezonu ostane u Barsi i dodatno napreduje i kali se u Evropi.

Recimo voleo bi da vidim Leandra Bolmara u reprezentaciji Argentine na OI , takodje bi voleo da vidim i povratak legendarnog Karlosa Delfina u reprezentaciju koji iza sebe ima zaista dobru sezonu u Pezaru u italijanskoj ligi (mislim prvi ili drugi strelac ekipe sa procentom suta za 3 blizu 40% , takodje mislim da je drugi asistent i treci skakac i kradljivac lopti ekipe po ucinku) , kao i Luis Skola koji je ove sezone prvi strelac i skakac Varezea i koji nastavlja da dominira gde god da igra.

Tako da mislim da bi Argentina mogla da izgleda jos i bolje nego na SP u Kini , ono Fakundo Kampaco, Gabriel Dek, Luka Vildoza, Nikolas Brusino (koji isto ima odlicnu sezonu u Spaniji), Nikolas Laprovitola, Patrisio Garino, Markos Delia , Leandro Bolmaro, predvodjeni sa dve takve legende kao sto su Luis Skola i Karlos Delfino , ono deluje obecavajuce i deluju da ukoliko imaju svoj dan mogu svima da pomrse racune.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back