NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
168412934_4214939581890967_7762035763752513252_n.jpg

Никола Јокић рутинска партија у рутинској побједи над Детроитом колико је већ било потребно да проведе на паркету (27 мин.), за то вријеме уписао 27 поена (шут из игре 13-16), остварио 8 скокова, 11 асистенција, 1 "украдене лопте", 1 блокада

Nocas jos jedna sjajna partija Bogdana Bogdanovica, 21 poen , 4 skoka i 4 asistencije (uz opet sjajne procente suta iz igre 8/11) , inace Bogdan Bogdanovic na poslednjih 5 utakmica ima prosek od blizu 22 poena i po 5 skokova i asistencija (uz izvanredne procente suta), nema sta u poslednje vreme Bogdan igra zaista na Ol'Star nivou.
Inace Bogdan Bogdanovic igra mnogo bolje sad od kako je ekipu preuzeo Nejt MekMilan nego sto je igrao dok je ekipu vodio Lojd Pirs, jer sad pod kormilom Nejta MekMilana Bogdanovic ne igra klasicnog sutera (ono samo stoji i ceka loptu da sutne) vec vise igra nekog pomocnog plejmejkera, cesto prenosi loptu na protivnicku polovinu i mnogo vise ima loptu u posetu sto mu ocigledno mnogo vise odgovara, jer generalno Bogdan nikad nije bio spot-up suter , akcenat mu mozda jeste bio na sutu ali uvek je bio neka vrsta kombo igraca i neko ko moze da pokriva pozicije od 1 do 3, takodje recimo dosta je dobar atleta, odlican je u tranziciji, dobro cita igru i prosto steta bi bilo koristiti ga samo za sut.
Mislim da mu je sad Nejt MekMilan pronasao pravu ulogu u timu, takodje igrac kada drzi vise loptu u posedu i ima vise slobode u igri on se oseca komotnije na terenu , njemu automatski i samopouzdanje raste sto svakako isto doprinosi i boljim procentima suta, tako da nadajmo se da ce Bogdan samo nastaviti ovako. :ok:

Pa pazi govorim o poslednjih nekoliko meceva, a prosek od 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija svakako jeste Ol'star nivo , cak sta vise razni bivsi Ol'star igraci su igrali na Ol'Staru i sa znatno slabijom statistikom, no to sad nije ni bitno, bitno je samo da zadrzi formu i da nastavi u kontinuitetu da pruza makar priblizno ovakve partije i uz ovakve brojke.

Алексеј Покушевски користи чињеницу да се Оклахома окренула неоавезној кошарци и развоју играча, у поразу од Шарлота, 25 поена (шут из игре 9-14), 9 скокова, 4 асистенција

Никола Јокић је у побједи против Сан Антониа одиграо колико је требало,30 минута, очигледно га тренер чува за плеј-оф. Ово је у два дана други меч да је Николи требало највише минут-два да га тренер остави на паркету да би остварио трипл-дабл. Код 95% играча то би теже ишло, робује се статистици, но Никола не робује статистици, показаће вриједност у плеј-офу. И поред ограничене минутаже, Никола је уписао 25 поена (шут из игре 11-18), остварио 9 скокова, 10 асистенција те 1 "украдена" лопта

pretera ga ti, nije to baš ol-star nivo. Imaš gomilu bekova sa tom statistikom i jačom. Ako nije mogao jedan Bojan Bogdanović do all-stara kako će ovaj naš.

Zašto to "jedan Bojan Bogdanović"? Ništa ovaj pokatoličeni nije bolji od pravo(slavno)g Bogdanovića, samo je imao više sreće da dođe u timove gde je njegova pozicija bila definisana, pa je i on mogao da pruža svoje najbolje. Što se Bogdana tiče, evo trebalo je da prođe više od pola sezone plus smena trenera da bi u Atlanti skapirali kako on nije ran en gan igrač...

Pa dobro nisu bas igraci za poredjenje jer Bojan Bogdanovic je klasicno krilo (moze cak da igra i cetvorku u nekim postavkama) dok je Bogdan Bogdanovic klasican bek i kao sto vidimo cesto i prenosi loptu na protivnicku polovinu i igra takozvanog pomocnog pleja sto mu kao sto vidimo veoma odgovara i blizi je pleju nego krilu, ali sve u svemu obojica Bogdanovica su igraci top klase i tu nema sta.

Inace Bogdan opet sinoc 24 poena uz 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte (sut iz igre 9/20 , za tri poena 4/8) , inace ono sto treba istaci je da je Bogdan od svih igraca u timu (i na utakmici generalno) proveo najvise minuta na terenu sinoc (36) i uputio najvise suteva ka kosu sto svakako potvrdjuje da mu trener Nejt MekMilan itekako veruje i da ima poverenja u njega.

Sinoc i njegov prezimenjak Bojan Bogdanovic veoma dobar, 20 poena ( veoma dobar sut iz igre 8/17 uprkos jako losem sutu za tri , samo 1/8) , sa druge strane Saric sa 6 poena (2/3 sut iz igre), 8 skokova i 1 asistencijom sasvim pristojan ucinak za tu skromnu minutazu i tih 11 minuta koliko je proveo u igri.

Inace Aleksej Pokusevski sjajan sinoc 25 poena, 9 skokova i 4 asistencije (sut za tri poena cak 7/11 i mislim da je on postao prvi rookie koji je ubacio 7 trojki na jednom mecu) , inace Pokusevski jedno od najprijatnijih iznenadjenja ove sezone, na poslednjih 5 tekmi ima prosek blizu 19 poena po mecu , mislim ko bi rekao za tog momka koji je u Decembru napunio tek 19 godina i koji je dosao u NBA direktno iz B tima Olimpijakosa i grcke druge lige , malo ko mu je predvidjao i da ce uopste igrati jer malo ko je verovao da je spreman za NBA, uglavnom su mi svi predvidjali razvojnu ligu ali eto, izgleda da je jos jedna ozbiljna NBA zvezda sa ovih prostora na pomolu, videcemo i kako ce Kokoskov reagovati i oce li ga zvati u nasu reprezentaciju za onaj pred-olimpijski turnir a nadajmo se i za Olimpijadu u Tokiju, sad tesko da ce upasti medju 12 jos uvek ali mislim da bi trebalo da bude makar na sirem spisku.
Inace stilom igre me podseca malo na Lauri Markanena i mislim da bi mogao da bude slican tip i kalibar igraca kao Lauri Markanen (mada Markanen je onako dosta krupniji i fizicki snazniji od njega mada ovaj je bas premlad i ima vremena, jos se i prirodno razvija i sigurno da ce vremenom i fizicki ojacati i nagruvati se malo) i da bi njegova karijera mogla da ide u slicnom smeru kao i Markanenova.
Recimo Deni Avdija isto igra veoma dobro ove sezone (sinoc opet 16 poena kao starter) , mada za Avdiju je donekle i ocekivano jer ipak on je vec par godina igrao u jednom ozbiljnom i jakom klubu kao sto je Makabi iz Tel Aviva, bio prosle godine cak i MVP izraelske lige i o njemu se vec duze vreme prica kao o nekom da ne kazem "projektu" i velikom talentu maltene kao svojevremeno i o Luki Doncicu dok je Pokusevski onako bio ispod radara i dosta tiho otisao u NBA.

Sinoc jos Jokic standardan da ne kazem "prosecan" sa 25 poena, 9 skokova i 10 asistencija, Luka Doncic nesto slabija partija za njega 23 poena, 9 skokova i 5 asistencija (sut iz igre ne bas impresivnih 9/26 , a sut za 3 poena samo 1/9) u neocekivanom porazu Dalasa u Hjustonu cime su prekinuli pobednicki niz.

Zašto to "jedan Bojan Bogdanović"? Ništa ovaj pokatoličeni nije bolji od pravo(slavno)g Bogdanovića, samo je imao više sreće da dođe u timove gde je njegova pozicija bila definisana, pa je i on mogao da pruža svoje najbolje. Što se Bogdana tiče, evo trebalo je da prođe više od pola sezone plus smena trenera da bi u Atlanti skapirali kako on nije ran en gan igrač...
Šovinistički komentar.

Pa da, ali to opet nema veze sa poređenjem kvaliteta našeg Bogdanovića sa šatro Hrvatom Bogdanovićem...
Pa ni tu se ne slažem. Mislim da je Bojan u karijeri više dokazao. Mada s druge strane je i stariji čini mi se 3 godine pa ostavljam Bogdanu mogućnost da eksplodira narednih par godina. :D Inače on je strašan igrač za reprezentaciju, ali kada je reč o NBA ima svoje limite. Jedva čekam da u reprezentaciji vidim njega, Jokića i Pokuševskog.

Pa ni tu se ne slažem. Mislim da je Bojan u karijeri više dokazao. Mada s druge strane je i stariji čini mi se 3 godine pa ostavljam Bogdanu mogućnost da eksplodira narednih par godina. :D Inače on je strašan igrač za reprezentaciju, ali kada je reč o NBA ima svoje limite. Jedva čekam da u reprezentaciji vidim njega, Jokića i Pokuševskog.

Ne bih rekao, ovaj pokatoličeni Bogdanović u karijeri nije osvojio ništa, ni na klupskom ni na reprezentativnom planu (naravno, zar je iko i sumnjao?), a osim perioda u Ciboni, nema tima za koji je igrao i da je u njemu bio makar druga napadačka opcija, a kamoli prva...

Bogdan definitivno nije limitiran ni za NBA, realno moze u bilo kojoj ekipi da igra startera i uz malo srece i fokusiranosti komotno da ima nekih 20-ak poena po utakmici, generalno veoma je dobar suter, vrlo dobar atleta (mozda ne sad neki "freak of the nature" ali je vrlo dobar atleta) , dobar u tranziciji, dobro cita igru, ima vrlo dobru tehniku, ulaz, ne preza od kontakta, a ni u odbrani nije tako los, tako da definitivno nije limitiran igrac.

Inace sto se tice Pokusevskog, zaista je jedno od najprijatnijih iznenadjenja ove sezone ali iskreno sumnjam da ce on igrati u reprezentaciji sad ovog leta, verujem da ce ga pozvati Kokoskov i da ce biti na sirem spisku, da ce mozda i odraditi pripreme sa repzenetacijom, dobiti sansu u nekim prijateljskim utakmicama ali da ce uci medju 12 mislim tesko.
Mislim sjajno je to sto igra dobro u Oklahomi, svaka njemu cast, ali ipak ne treba zanemariti cinjenicu da je Oklahoma jedna jako mlada ekipa,ekipa u rebuildingu i nastajanju i ekipa koja ne juri plej of i nema imperativ rezultata i koja igra jednu opusteniju, neobaveznu kosarku dok je igranje u reprezentaciji jedna potpuno druga dimenzija, druga prica, gde se igra jedna dosta drugacija kosarka i gde se pre svega igra na rezultat.
Sad kako bi se on ponasao kada ga pritisne jedan iskusan evropski igrac od 30-35 godina, koji ima znatno vise iskustva, koji je fizicki cvrsci, itd tesko je reci, mislim cinjenica je da su i mnogo iskusnije i vece NBA zvezde od njega znale da se pogube u takvim situacijama, recimo eto Jokic na proslom SP iako je najbolji centar u NBA, clan najbolje NBA petorke nista specijalno nije pokazao, realno u mecevima protiv Argentine i Spanije i pored Luisa Skole i Marka Gasola maltene nije se video, slicno se proveo i Janis Antetokumpo u Grckoj MVP NBA lige, pa i jedna Amerika sa 12 NBA igraca i sa jednim Donovanom Micelom, Kembom Vokerom, Dzejlenom Braunom, Dzejsonom Tejtumom, Markusom Smartom, Krisom Midltonom, Brukom Lopezom, Majlsom Tarnerom, Dzo Herisom, Herisonom Barnsom i toliko NBA zvezda dozivela maltene pravi debakl.
Generalno jedino gde je dosad igrao Pokusevski je B tim Olimpijakosa u grckoj drugoj ligi i sad Oklahoma kao i U17 i U18 reprezentacija, znaci maltene jos nigde nije igrao gde postoji neki pravi imperativ rezultata i pravi pritisak a kod nas generalno ocekivanja od reprezentacije su uvek ogromna i generalno pritisak je ogroman, tako da bolje bi bilo i razumnije prednost dati nekom iskusnijem kao sto je recimo Nemanja Bjelica, Nikola Kalinic ili Vladimir Lucic igraci koji su dobri na oba kraja terena, koji su vec stasali (i mentalno i fizicki), koji su vec igrali na dosta tih velikih takmicenja i koji vec znaju sta su te velike utakmice, kako je igrati sa tim velikim protivnicima i sta je pritisak.
Ono jedino mozda ukoliko se neko povredi ili slicno pa eventualno da bude neki 12. igrac u rotaciji i neko ko je tu dosao samo da oseti kako to izgleda i da stice iskustvo ali mislim da mi sad imamo toliko igraca koji su u formi i toliko dobrih igraca na svim pozicijama da ce biti bas velika guzva i da ce verovatno nazalost da izvisi i neko dosta vece i iskusnije ime od Pokusevskog, generalno mislim kad pogledas Teodosic, Bogdanovic, Vasa Micic, Nemanja Nedovic, Marko Guduric, Stefan Jovic, Aleksa Avramovic, Vanja Marinkovic, Vladimir Lucic, Nikola Kalinic, Vladimir Micov, Nemanja Bjelica, Nikola Jokic,Bobi Marjanovic, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Filip Petrusev, Alen Smailagic,Aleksej Pokusevski , ono ukoliko svi budu zdravi i ukoliko ne bude bilo otkazivanja ovaj put ce biti bas pakleno tesko izboriti se za mesto medju 12 u reprezentaciji.
Mislim odprilike zna se kostur ekipa i zna se kojih bi 7,8 igraca bi moralo da igraju i trebalo da su izvesni i za tih preostalih nekoliko mesta ce biti bas paklena konkurencija i krajnje neizvesno.
Mada ja cenim da ovih 12 idu u Tokio : Teodosic, Bogdanovic, Micic, Nedovic, Avramovic/Jovic, Guduric, Kalinic, Lucic, Bjelica, Jokic, Marjanovic i Raduljica , sad koliko sam pogodio videcemo na leto, ali mislim da je to odprilike ono najbolje sto imamo u ovom trenutku.
Mozda bi mogao Milutinov umesto Raduljice ali on je pretrpeo tesku povredu i pitanje je kad ce se oporaviti i koliko ce spreman biti, a ovi neki mladi igraci koji zasluzuju priliku kao Pokusevski ili Petrusev mislim da ce morati da sacekaju neku drugu priliku jer generalno Pokusevski je inace krilni igrac a tu su Kalinic, Lucic i Bjelica (kao jedina cetvorka) pa ne vidim umesto koga bi on mogao da uskoci, ono doduse ima jos vremena do leta i videcemo kako ce se situacija razvijati ali zasad tesko da bi mogao da udje medju 12.

Ne bih rekao, ovaj pokatoličeni Bogdanović u karijeri nije osvojio ništa, ni na klupskom ni na reprezentativnom planu (naravno, zar je iko i sumnjao?), a osim perioda u Ciboni, nema tima za koji je igrao i da je u njemu bio makar druga napadačka opcija, a kamoli prva...

A pa bio je , realno u Juti je druga napadacka opcija nakon Donovana Micela, mada cesto je prosle sezone bio i prva opcija u napadu i jedno vreme on je bio taj koji je nosio tim, a setimo se onda i sezonu pre toga dok je jos bio u Indijani da je maltene sam na svojim ledjima tu Indijanu odvukao u plej of.
Takodje proslu sezonu u Jutu je zavrsio sa preko 20 poena u proseku dok je Bogdan sa 15 , takodje Bojanu je ovo vec osma sezona u NBA a Bogdanu cetvrta, sad mozda nije toliko bolji igrac od njega ali ipak zasad ima malo duzi staz i malo bolje brojke i zasad ima ipak malo veci staz i reputaciju u NBA od Bogdana barem jos uvek u ovom momentu.

Za buducnost otom-potom, on ukoliko vredi ce sigurno dobiti svoju sansu u nekom momentu (a i sad sa 19 godina mu sigurno nece otpasti kruna sa glave ako ne udje medju 12) , ali nama sad na turniru ne treba neko ko ce samo da sedi na klupi i ne odigra ni minut vec 12 maksimalno spremnih i uigranih igraca koji sad mogu da budu od koristi i da doprinesu, mislim za reprezentaciju treba uvek da igraju najbolji i najspremniji, nije reprezentacija ni skola kosarke ni nekakav poligon za stvaranje igraca (za to postoje klubovi i mladje selekcije).

Никола Јокић у тешкој побједи над Сан Антониом на "свом нивоу", 26 поена (шут из игре 9-17), 13 скокова, 14 асистенција те 1 "украдена" лопта

Што се тиче националне селекције,нашу репрезентацију очекује ОКТ 29.јуна - 04.јула, те такмичења у млађим узрастима (СП У-19, ЕПУ-18,ЕП У-16и ЕП У-20 Б дивизије), под условом да се та такмичења уопште одрже, што нико не може гарантовати.
Што се тиче ОКТ, ако буде одиграно, Кокошков, Милојевић и Јовановић, млада гарда и стручњаци који су оријентисани младим играчима, ће пажљиво сагледати и најбоље процијенити које од младих играча "бацити у ватру".

Далибор Илић и Филип Петрупев су већ дебитовали за А селекцију у квалификацијама за ЕП.
Далибор Илић у Игокеи подиже ниво игара, у задње вријеме игра добро, потентност и енергија који обећавају у будућности, али је и спутан у систему Игокее, тешко да ће до краја јуна достићи ниво неопходан за ОКТ.

Филип Петрушев опасно напредује, и нереална константност код тако младог играча, у два меча квалификација за ЕП против истог ривала, Грузије, видјела се огромна разлика без и са Филипом, у првом мечу Шермадини је издоминирао српске центре, у другом обрнута ситуација, Филип је издоминирао, мислим да ће он сигурно бити у саставу "орлова" за ОКТ:

Алексеј Покушевски након разумљивог лошег старта у утакмицама необавезне кошарке подиже ниво игре, напредује.
Алексеј је велики патриота, то је већ доказао, играо би и помогао селекцији У-20 на ЕП, наравно да га неће позвати јер још се није десило да НБА играч за било коју селекцију игра такмичење млађих узраста. А и реално било би глупо.
Да ли ће до ОКТ бити тај ниво да може помоћи "орловима", процијениће најбоље Кокошков са помоћницима.

Што се тиче Алена Смаилагића, ситуација није јасна. Ове сезоне одиграо је тек 5 мечева у "ратницима" и 12 мечева у развојној лиги. Не примјећује се напредак. Млад јесте, има ту увијек простора за искорак, али треба и посвећености самог играча и правилног рада и добар избор пута. А Ален је (или менаџер) изабрао најтежи (и најгори) могући пут, као јуниор са 18 година се покушао пробијати кроз најгору могућу (Г) лигу на свијету. Ако и кроз такав трновит пут у будућности од Алена буде играч који ће бити од користи "орловима", добро и јест. За ОКТ тешко да ће бити конкурентан за састав "орлова".

Poslednja izmena:
Богдан Богдановић је почео "дискретније" сезону. А и иначе је Богдану то својствено, и у Фенеру и у Сакраменту и у Атланти, треба времена док се привикне на нову средину, нови систем. Па та повреда, пропустио је 25 мечева, у Атланти се десила смјена тренера, и читав тим иако имају пуно повређених играча изгледа боље, са Нејтом МекМиланом имају скор 16-6. Посебно је ниво игара подигао Богдан који на задњих 10 мечева (овдје) има просјек 22,4 поена, 4,8 скокова, 4,6 асистенција, 1,4 освојена лопта уз шут за тројку фантастичних 52,3%.
Требаће нам такав Богдан у наредним акцијама националне селекције Србије.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back