NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boston ce da pregazi Cikago. Ne znam da li ce ovi uspeti i jednu pobedu da im uzmu.

Sve je moguce ali mislim da debelo gresis.

Inace po meni najinteresantniji okrsaj prvog kola u istocnoj konferenciji je Boston : Cikago , a reklo bi se i najneizvesniji iako igra prvi protiv osmog.
Boston svakako konstantniji ove sezone, igraju organizovanije i takticki su ispred Cikaga , ali ipak mislim da je onaj "suvi" kvalitet na strani Cikaga, ovako kad pogledamo spoljna linija Dzimi Batler, Dvejn Vejd, Razen Rondo, Majkl Karter Vilijams, tu na krilima recimo Nikola Mirotic i sve bolji Pol Cipser koji igra zaista jako dobro u drugom delu sezone , u reketu Robin Lopez, ove sezone vrlo dobri Kristiano Felisio i Zofro Lovrenj koji je dovoljno snazan da se bije pod kosem a opet moze i spolja da pogodi i da razvlaci protivnicku odbranu, meni to ipak deluje kao jaci tim od onog koji ima Boston, mada opet Boston je konstantniji ove sezone i takticki zrelija ekipa , tako da videcemo.

Ajzei Tomasu je jutros poginula sestra i to moze da bude vrlo zeznuta stvar za Boston.
Ronda ne bih uzimao kao primer nekog kvaliteta, od svih pobrojanih jedino je Batler ozbiljan igrac. Vejd to nije, bio je, ali povrede i godine su uzele danak, a za MCW-a je veliko pitanje do kojih granica moze da napreduje. Mislim da nije dovoljno talentovan. Boston igra timsku kosarku, dobra odbrana i prilicno raznovrstan napad. Jedini segment gde imaju malo vecih problema je skok, ali ne vidim kako Cikago moze to da eksploatise. Misljenje da ce da pregaze Cikago zasnivam na tome da su kvalitetnija ekipa, bolje poslozena i u poprilicno boljoj formi. Takodje, gledao sam njihov medjusobni duel pre nekog vremena, Cikago nije mogao da predje 10 poena u prvoj cetvrtini. Posle su samo odrzavali razliku i rutinski priveli utakmicu kraju. Tu se videla prava razlika izmedju ove dve ekipe. Uostalom, nije dzabe Boston zavrsio bolje plasiran od jednog Klivlenda.

Ozbiljno ?

A jel se zna mozda kako je nastradala ?

Auuuu koja tragedija , nek pociva u miru.

Rondo je jedan od najkompletnijih plejmejkera u poslednjih 10ak godina i to jedan od retkih plejeva koji mogu podjednako dobro da igraju na oba dela terena, jedan vrhunski kombo bek , odlican asistent, tehnicar i defanzvac , a ume i da pogodi.
Vejd mozda vise nije tako konstantan kao pre, sad sto se tice godina , istina je da mozda vise nije tako mlad ali ima dosta igraca koji su i stariji od njega pa opet igraju na vrhunskom nivou i prave razliku, samo eto zdravlje da ga posluzi (nazalost videlo se i jos na pocetku njegove karijere da nacinom na koji igra verovatno ce mu stradati kolena , mislim da bi mu bili pametno da malo promeni stil igre i da stil igre malo vise prilagodi svom telu kao sto je na odlican nacin uradio Vins Karter, znaci da se vise oslanja na tehniku, na sut, na inteligenciju i iskustvo a manje na fizikalije) i moze veoma dobro da odigra.

Takodje recimo i Mirotic , kada je raspolozen moze svakom da ubaci po 25,30 poena, Cipser isto igra veoma dobro u drugom delu sezone i pokazuje zasto je dosao u NBA , Robin Lopez jedan veoma dobar centar koji daje znacajan doprinos u oba reketa , Kristiano Felisio igra sve bolje , donosi tu cvrstinu i snagu unutar reketa i zaista ima kapacitet da bude jedan od boljih centara u ligi , Lovrenj isto jedan kvalitet i dosta raznovrstan centar , dovoljno snazan da se rve pod kosem sa drugim centrima a opet pogadja i spolja i razvlaci protivnicku odbranu , takodje ume i da proigra.

Po meni hendikep za Cikago je odlazak Tadza Gibsona koji je bio njihov maltene najkonstantniji igrac u poslednjih nekoliko sezona, znaci nije mozda bio neka mega zvezda ili igrac koi ubacuje po 30 poena , ali je jedan od najboljih "al round" igraca u ligi i njegov doprinos je uvek veoma pozeljan i znacajan, takodje i Dag Mekdermot , decko ima potencijal da se razvije u jednog od najboljih trojkasa u ligi, po meni Cikago se njih dvojice bas olako resio.

Sto se tice Bostonovog problema sa skokom, to je donekle i logicno jer centri su im Al Horford i Keli Olinik, 2 po meni zaista odicna igraca, pogotovo Al Horford koji je meni jedan od omiljenih centara u ligi i koji je medju top 5,6 centara u ligi u poslednjih 10ak godina, ali ni jedan ni drugi nisu izraziti skakaci, obojica su takozvane lazne petice i vise su cetvorke nego petice.

Sad slozio bi se i ja da je Boston u prednosti , da su ipak dosta konstantniji ove sezone i da igraju takticki zreliju i organizovaniju kosarku , ali Cikagu definitivno ne manjka kvaliteta, naprotiv.

Saobracajka, zakucala se kolima u stub i ostala na mestu mrtva. Samo 22 godine, katastrofa.

Rondo je bio jedan od mojih omiljenih igraca dok je igrao u Bostonu. Nakon odlaska, kao da je poludeo. Prosabanisao se, poceo da se svadja sa trenerima, glumi ludilo na parketu i samim tim je znacajno oborio nivo igre. Konstantno menja klubove i to jer ga najure i oteraju. Odlican plej, ali luda glava. Stvarno ne znam sta mu se dogodilo, posto se radi o inteligentnom igracu, sto je i pokazivao na terenu.

Eh, Vejd, kralj. Naravno da moze da odigra. Koliki je frik, pokazuje da je ladno izvadio meniskus i od sebe fakticki napravio invalida. Mislim da je daleko od predjasnjeg nivoa. Inace, fino se uklopio u Cikago. Prepustio je ulogu lidera Batleru, sto nisam ocekivao od njega.

Sta znam za Mirotica, ne volim ja takve cetvorke. Niti skoka, niti odbrane, niti gradjenja reketa. Sve mu se svodi na sut za tri, retko i pokusava da udje u reket u napadu. Moze on fino da isprangija, ali mislim da je daleko od kompletnog igraca. Makar na NBA niovu...

Nego, Gober se povredio jutros u bukvalno prvom napadu na utakmici. Otislo koleno, ne znam dokle ce pauzirati. Ali nenormalna zavrsnica i kako dobi Juta utakmicu. Svaka im cast.
Takodje, Milvoki iznenadio Toronto i poveo 1-0 u seriji, Klivlend se namucio solidno protiv Indijane, dok je San Antonio rutinirao muceni Memfis.

Saobracajka, zakucala se kolima u stub i ostala na mestu mrtva. Samo 22 godine, katastrofa.

Rondo je bio jedan od mojih omiljenih igraca dok je igrao u Bostonu. Nakon odlaska, kao da je poludeo. Prosabanisao se, poceo da se svadja sa trenerima, glumi ludilo na parketu i samim tim je znacajno oborio nivo igre. Konstantno menja klubove i to jer ga najure i oteraju. Odlican plej, ali luda glava. Stvarno ne znam sta mu se dogodilo, posto se radi o inteligentnom igracu, sto je i pokazivao na terenu.

Eh, Vejd, kralj. Naravno da moze da odigra. Koliki je frik, pokazuje da je ladno izvadio meniskus i od sebe fakticki napravio invalida. Mislim da je daleko od predjasnjeg nivoa. Inace, fino se uklopio u Cikago. Prepustio je ulogu lidera Batleru, sto nisam ocekivao od njega.

Sta znam za Mirotica, ne volim ja takve cetvorke. Niti skoka, niti odbrane, niti gradjenja reketa. Sve mu se svodi na sut za tri, retko i pokusava da udje u reket u napadu. Moze on fino da isprangija, ali mislim da je daleko od kompletnog igraca. Makar na NBA niovu...

Nego, Gober se povredio jutros u bukvalno prvom napadu na utakmici. Otislo koleno, ne znam dokle ce pauzirati. Ali nenormalna zavrsnica i kako dobi Juta utakmicu. Svaka im cast.
Takodje, Milvoki iznenadio Toronto i poveo 1-0 u seriji, Klivlend se namucio solidno protiv Indijane, dok je San Antonio rutinirao muceni Memfis.

Pa tacno je ovo , mada ne bi se bas slozio za Mirotica , cesto on na utakmicama belezi po 10ak skokova , a ima i solidan ulaz i veoma dobru motoriku za nekog te visine , a sad tacno je da nije neki vrhunski defanzivac niti ce verovatno ikada i biti , a i nekako mi deluje nedovoljno snazno da bi se rvao pos kosem sa teskim centrima , znaci on je cetvorka ali vise naginje ka trojci nego ka petici.

Ceka se sada treca utakmica danas. Spavanje? ****** spavanje...

Steta za Oklahomu. Ne moze Vestbruk sam, cak je pravo cudo kako je ovu grupu gradjana uveo u PO. Donovan izgubio utakmicu forsirajuci Robersona. 2-12 bacanja, da covek ne poveruje. Bek jbt...

Rakete odose na 3:1 , Nene izvanredan veceras sa 28 poena i 10 skokova, sut iz igre 12 od 12.

Inace sto grupu gradjana, generalno Oklahoma ima sasvim dobar tim , imaju Oladipa koji je jedan od najeksplozivnijih bekova u ligi , Stiven Adams jedan od boljih centara koji igra u oba reketa, Enesa Kantera koji ima potencijal da bude jedan od najdominantnijih centara u ligi , Sabonisa koji je dosao u NBA kao jedan od najperspektivnijih centara , Tadza Gibsona jednog od najboljih 'all round" igraca u ligi u proteklih nekoliko godina, Abrinesa koji je dosao tamo kao jedan od najtalentovanijih igraca u Evropi, MekDermota igraca koji ima potencijal da bude jedan od najboljih sutera u ligi, Andre Robertsona odlicog defanzivca koji je sasvim solidan i u napadu, Norisa Kola isto jos jedan veoma talentovan igrac , brz i vest sa loptom, Kajl Singler isto jedan sasvim solidan igrac,generalno Oklahomi manjka sistem, organizacija i filozofija igre a ne kvalitetni igraci.

Njihov citav sistem se svodi daj Vestbruku loptu pa on sta uradi uradi , generalno sve dok Vestbruk bude jurio statistiku i imao toliko prostora i slobode u igri Oklahoma nikad nista nece uraditi.

Sve što si nabrojao , nabrojao si pomoćnike.
Sem ponekad Oladipa, i Kantera bez jedne zdrave moždane ćelije, tu ne postoji igrač koji može sam da iskreira poziciju za šut.
Sve čekaju da dobju na gotovo, sa prednošći ili u visini ili u poziciji.
A to je baš ono što za njih rradi Vestbruk.
Ova ekipa bez njega bi bila medju tri najgore ekipe u ligi.

Rakete odose na 3:1 , Nene izvanredan veceras sa 28 poena i 10 skokova, sut iz igre 12 od 12.

Inace sto grupu gradjana, generalno Oklahoma ima sasvim dobar tim , imaju Oladipa koji je jedan od najeksplozivnijih bekova u ligi , Stiven Adams jedan od boljih centara koji igra u oba reketa, Enesa Kantera koji ima potencijal da bude jedan od najdominantnijih centara u ligi , Sabonisa koji je dosao u NBA kao jedan od najperspektivnijih centara , Tadza Gibsona jednog od najboljih 'all round" igraca u ligi u proteklih nekoliko godina, Abrinesa koji je dosao tamo kao jedan od najtalentovanijih igraca u Evropi, MekDermota igraca koji ima potencijal da bude jedan od najboljih sutera u ligi, Andre Robertsona odlicog defanzivca koji je sasvim solidan i u napadu, Norisa Kola isto jos jedan veoma talentovan igrac , brz i vest sa loptom, Kajl Singler isto jedan sasvim solidan igrac,generalno Oklahomi manjka sistem, organizacija i filozofija igre a ne kvalitetni igraci.

Njihov citav sistem se svodi daj Vestbruku loptu pa on sta uradi uradi , generalno sve dok Vestbruk bude jurio statistiku i imao toliko prostora i slobode u igri Oklahoma nikad nista nece uraditi.

Sto kaze Kosta, to su sve pomocnici. Igraci odlicni kao druga opcija na svojoj poziciji, udju odrade ono u cemu su najbolji i izadju. Uglavnom su u pitanju jednodimenzionalni igraci sa ozbiljnim manama. Evo, na primer, ovaj Roberson, sta vredi sto odigra odlicnu odbranu na Hardenu kad sutira bacanja 2-12 (eeeeeeeeeeeej 2-12) i direktno izgubi utakmicu? Abrines kako igra, moze opusteno da potpise za nekog ABA ligasa, to je taj nivo otprilike. Iako je otisao kao talenat, nicim to nije opravdao za sada. Meni je tu najgotivniji Adams, skromna tehnika ali ima mozak (sto ga izdvaja od velike vecine u Oklahomi) i veliki je borac. Mada, ajde da kazemo da su on i Kanter solidno popunili poziciju pet. I taj MekDermont je samo potencijal, znaci trenutno ne pravi razliku da na terenu. A ostalo sve sidekick do sidekick-a... Ni Oladipo mi se ne svidja nesto posebno. Cini mi se da ima ozbiljnih problema u sutu, barem na bazi onoga sto sam gledao. Imaj u vidu da nisam proverio njegove brojke, cisto moj utisak.

Oni da imaju bolje igrace, imali bi i bolji sistem igre. Ta dva su direktno vezana. Vestbruk siluje za sve pare, ali to im i donosi neki rezultat. Bukvalno su u fazi raspada kad on izadje sa parketa.

Steta za San Antonio sto se povredio Parker, ocekujem da ce i bez njega izbaciti Hjuston ali protiv GSW nemaju izgleda, sa Parkerom bi bila to neizvesnija serija . GSW ima srece sto ce do finala sa Klivlendom uci bez neke velike potrosnje, trebali su u drugoj rundi imati daleko tezi posao sa Klipersima ali oni su ostali bez kljucnog igraca Grifina sto ih je kostalo eleminacija i sledi sada verovatni raspad tima i rebilding koji je nuzan. GSW sa Jutom ima lak posao plus sto su i odmorniji jer je Juta odigrala sedam teskih meceva sa Klipersima.
SAS ce sada morati forsirati Milsa, koji je dobar kao opcija sa klupe i moze odgovoriti zahtevima ali pored njega na pleju je tu ruki Dejonte Marej i niko ne moze tu da krpi poziciju jer im bekovi nisu kombo varijanta.
Klivlend je odmarao igrace tokom sezone, razigravao je sve i zrtvovao prvu poziciju ali to im se isplatilo, sada kada su kompletni rutinski dobijaju.

C_b4KaVXoAETt9h.jpg

:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back