NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čisto da vidim dal imaš makar prividno pokriće za te debilne floskule ...

Da nema nas mumija od po 27 godina, ovde bi se pisalo i verovalo u to kako je Kris Pol bolji od Stoktona a Rouz od Medžika ... Da ti nije i Biber bolji pevač od Bočelija, ipak peva u modernom dobu i napredniji je :D ...

- - - - - - - - - -

Gledaj kako Hauard preskače igrača sa linije bacanja :D ... U vreme Džordana to nijedan centar ne bi mogao, danas su centri u proseku 20cm viši i skaču kao Sotomajor :D ...

Ti si bas neki floskulan tip xD

Pretpostavljam da si ovaj potez Russela gledao uzivo :lol:

Dzordan je DO silaska sa velike scene pravih legendi ovog sporta(Magica i Birda) bio tacno ono sto je tokom svoje karijere bio Trejsi Mc Grejdi.
Masina za koseve koja nije ni u plej of ulazila.

Moram da odreagujem na ovo, šta ću. :D

Trejsi je sa Orlandom ulazio u plej-of, izuzev njegove poslednje sezone tamo. Nije daleko dogurao jer nije imao dovoljno dobre saigrače. Žao mi je što ga nisu zadržali, jer istog leta kad je on otišao draftovan je Hauard. I ekipa je sa njim i još nekim kvalitetnim igračima svake sezone sve više napredovala i na kraju dogurala do finala 2009. gde su nažalost Lejkersi bili bolji. Meni je i dan-danas žao što Mekgrejdi i Hauard nikada nisu zaigrali zajedno u Orlandu; tvrdim da su mogli čak i na titulu da pucaju (naravno, da je Trejsi igrao na nivou kao u periodu od 2001-2004 i da se nije povređivao). Možda sam subjektivan, ali...

A da je u NBA sve podređeno profitu, to stoji. Zato mi se liga sve više gadi i sve manje imam volju da je pratim.

Moram da odreagujem na ovo, šta ću. :D

Trejsi je sa Orlandom ulazio u plej-of, izuzev njegove poslednje sezone tamo. Nije daleko dogurao jer nije imao dovoljno dobre saigrače. Žao mi je što ga nisu zadržali, jer istog leta kad je on otišao draftovan je Hauard. I ekipa je sa njim i još nekim kvalitetnim igračima svake sezone sve više napredovala i na kraju dogurala do finala 2009. gde su nažalost Lejkersi bili bolji. Meni je i dan-danas žao što Mekgrejdi i Hauard nikada nisu zaigrali zajedno u Orlandu; tvrdim da su mogli čak i na titulu da pucaju (naravno, da je Trejsi igrao na nivou kao u periodu od 2001-2004 i da se nije povređivao). Možda sam subjektivan, ali...

A da je u NBA sve podređeno profitu, to stoji. Zato mi se liga sve više gadi i sve manje imam volju da je pratim.

Duboko sam uveren da su sudbinu Orlanda odredila ona cetiri vezana promasena slobodna bacanja Hendersona u prvom mecu finala sa Hjustonom.
Cetiri bacanja, izgubljeni produzetci, epilog je odlazak Seka u vecu fransizu, a onda i problemi sa Hardavejom.....
I eto, umesto tima sa nekoliko naslova, dosli su do tima bez perspektive.

Duboko sam uveren da su sudbinu Orlanda odredila ona cetiri vezana promasena slobodna bacanja Hendersona u prvom mecu finala sa Hjustonom.
Cetiri bacanja, izgubljeni produzetci, epilog je odlazak Seka u vecu fransizu, a onda i problemi sa Hardavejom.....
I eto, umesto tima sa nekoliko naslova, dosli su do tima bez perspektive.

Opet si pogresio, poredis Trejsija(koji je moj omiljen igrac, uz jos neke) sa Dzordanom...Dzordan je igrao odbranu, i to kakavu, za razliku od Trejsija koji je otaljavao zadatke u odbrani, ali zato resavao meceve i davao 30 poena u proseku..Kazes da nikada nije dosao do plejofa a ispostavi se da jeste..cemu tvoje gadjenje Dzordanom to mi nije jasno..Govoris o Birdu i Medziku kao bogovima(sto i jesu), uz ogradu da su imali neverovatne saigrace, kada je Dzordana imao dosta slabije drugare iz tima..a kasnije tvrdis da Dzordan ne bi bio to sto je bio da nema Rodmana i Pipena...to sve stoji, samo sto ti spustas Dzordana na nivo prosecnog beka, a covek je bilo sve samo ne to..

Opet si pogresio, poredis Trejsija(koji je moj omiljen igrac, uz jos neke) sa Dzordanom...Dzordan je igrao odbranu, i to kakavu, za razliku od Trejsija koji je otaljavao zadatke u odbrani, ali zato resavao meceve i davao 30 poena u proseku..Kazes da nikada nije dosao do plejofa a ispostavi se da jeste..cemu tvoje gadjenje Dzordanom to mi nije jasno..Govoris o Birdu i Medziku kao bogovima(sto i jesu), uz ogradu da su imali neverovatne saigrace, kada je Dzordana imao dosta slabije drugare iz tima..a kasnije tvrdis da Dzordan ne bi bio to sto je bio da nema Rodmana i Pipena...to sve stoji, samo sto ti spustas Dzordana na nivo prosecnog beka, a covek je bilo sve samo ne to..

Znaci ovde ti sve shvatas bukvalno?
Kada kazem nije video plej of, jel` mislis da treba da guglam da vidim da li je to precizno tacno?
Meni je dovoljno da znam da u tom plej ofu nije napravio nista vredno spomena, te sa te strane kao da nije ni igrao.

A tek prica oko mog "poredjenja" Dzordana i Trejsija?:
Pa razlikuju se Trejsi ima malo vece usi, a Dzordan nos.
Jedan nosi patike 48, a drugi 47 i po.:dash::dash: :dash::dash:
Ne mogu da verujem da tebi bas mora sve da se nacrta.

Znaci ovde ti sve shvatas bukvalno?
Kada kazem nije video plej of, jel` mislis da treba da guglam da vidim da li je to precizno tacno?
Meni je dovoljno da znam da u tom plej ofu nije napravio nista vredno spomena, te sa te strane kao da nije ni igrao.

A tek prica oko mog "poredjenja" Dzordana i Trejsija?:
Pa razlikuju se Trejsi ima malo vece usi, a Dzordan nos.
Jedan nosi patike 48, a drugi 47 i po.:dash::dash: :dash::dash:
Ne mogu da verujem da tebi bas mora sve da se nacrta.

A ja ne mogu da verujem da se ubacujes u diskusiju a da nemas veze sa vezom..izvini ja sam bukvalista...a ti nemas veze sa vezom kada je kosarka u pitanju..ispade i ono sto si pricao za Dzordana da sam ja to shvatio bukvalno...

dzabe lupas glavu, neces postati nista pametniji, a svoje teorije zavere ostavi za sebe..

Za razliku od tvog, ja njegovo misljenje izuzetno cenim i postujem, cak i kada se ne slaze sa mojim.
ZATO sto je on spreman da razgovor potkrepi agrumentima, za razliku od vecina vas ovde koji se u raspravi uglavnom sluzite glupostima.

I meni nikada nije bio problem da nekom kao sto je Muad kazem da sam pogresio, ili da je on a ne ja u pravu.
Dok vi cesto tvrdite cekad cak i tacne stvari, ali zbog sasvim pogresnih cinjenica.

Evo da iskoristim priliku da porucim Muadu.

Istina je, verovatno sma vodjen licnim animozitetom(razlozi su visestruki da sad ne navodim)kada sam onoliko pljuvao Zeljka Obradovica, i verovatno Obradovic nije toliko los trener kao sto sam ja mislio.

I dalje tvrdim da nije medju 5 nasih najboljih trenera, i mislim da su Nikolic, Zeravica,Maljkovic,Pesic,Novosel vise dali nasoj kosarci od njega u svakom smislu.

Sto se Dusana Ivkovica tice ni za milimetar ne odstupam od za mene, cinjenice da je on los i kao trener a posebno kao covek.

Ovo je odgoovr na Muadovo prozivanje kako stalno pljujem neke legende, i tako to.....
Pa eto, da iskoristim priliku da se korigujem.

Ne uplicem se u polemiku jer sve sto ti izgovaras ne moze da se dokaze ni da je tacno, niti pogresno. Teorija zavere na granici budalastina.
Podji od rodjenog grada ili ulice, pa i kuce. Ni tu ne mozes sve da znas, ma koliko god upucen i informisan bio. A sta tek da kazem o poslu hiljadama kilometara daleko, o kojem sve informacije dobijas od nekoga... da li na forumima, video snimcima i ostalom propagandnom materijalu... onda odes na neki forum, gde opet neko kao ti sada, iznese nepozeljno misljenje, tebi se svidi, i onda gledas samo lose stranei potkrepljujes sve takvim argumentima zanemarivajuci one kontra.

Za MJ tvrdis da je najveca prevara svih vremena i da je prosecan igrac. Ja ne kazem da je najbolji, jer ima mnogo argumenata i za i protiv. U svom periodu, DA BIO JE NAJBOLJI! Argumenti - poeni, potezi, titule, status!

Sto se tvoje teorije 'pravljenja zvezde' tice, to ne mozes da prodje. Tvoj krucijalni dokaz - snimak 'poslednjeg suta' - niti se vidi da je udario Melouna, niti da je napravio korake... Za faul nad Raselom, kada ga ne volis, verovatno ces reci da je za zatvor, dok ljubitelji MJ ce reci da ga je samo malo pipnuo, kada je vec izgubio ravnotezu. Moje misljenje - mislim da mu je MJ malo pomogao da odleti ;) Mozda je i NBA to sakrila ;)
Sa druge strane, jedino zbog cega tvoju teoriju smatram izuzetno zanimljivom i mogucom - NBA jeste soubiznis, NBA cuva svoje zvezde - a nije iskljuceno i da ih je pravila bas kao sto ti opisujes situaciju u vezi sa MJ.
Cuo sam da je onaj MJ odlazak na bejzbol bio paravan - Stern je odlucio da ga skloni jer je imao problema sa kockanjem... e sad, da ne nacinjem novi temu - nemam argumente, a tako sam cuo...

Niti ti kazem da lupetas, niti da si u pravu, samo sam hteo malo da razbijem vas dijalog, jer mi se cini da ce pre Taci vratiti Kosmet nego sto cete vas dvojica (muad za koga je MJ bog kosarke i ti kome je MJ u rangu Vese Petrovica) naci kompromis na ovu temu :)

- - - - - - - - - -

Istina, ovi klinci danas misle da je Bijons najbolja, a mi znamo da je to Britni. :lol:

E ovo ces da izvinis! Bijons jeste najbolja :)))

A ja ne mogu da verujem da se ubacujes u diskusiju a da nemas veze sa vezom..izvini ja sam bukvalista...a ti nemas veze sa vezom kada je kosarka u pitanju..ispade i ono sto si pricao za Dzordana da sam ja to shvatio bukvalno...

dzabe lupas glavu, neces postati nista pametniji, a svoje teorije zavere ostavi za sebe..

Ma sjajno.
Ako je NE ZNATI, ono sto ce me razlikovati od TVOG ZNANJA, ja sam onda rpesrecan u svom neznanju.

Mislio sam da ti imas argumente u raspravi.
Kad ono.ti bukvalista..
Da ti je bar hrast argument, a ne bukva.

Mada, ne treba puno ni ocekivati u raspravi od onoga kome je pored Cemberlena, Rasela i Dzabara najbolji centar svih vremena Olajdzuvon.

Inace, postoji razlika izmedju Trejsija, koji je zesce precenjen igrac, uvek i bio i Dzordana. Razlika se vidi u samoj igri. Dzordan je igrac koji je probijao, uvek je bio udvajan, i uvek je zbog toga pravio prednost, a Trejsi je samo jos jedan suter.

Ne uplicem se u polemiku jer sve sto ti izgovaras ne moze da se dokaze ni da je tacno, niti pogresno. Teorija zavere na granici budalastina.
Podji od rodjenog grada ili ulice, pa i kuce. Ni tu ne mozes sve da znas, ma koliko god upucen i informisan bio. A sta tek da kazem o poslu hiljadama kilometara daleko, o kojem sve informacije dobijas od nekoga... da li na forumima, video snimcima i ostalom propagandnom materijalu... onda odes na neki forum, gde opet neko kao ti sada, iznese nepozeljno misljenje, tebi se svidi, i onda gledas samo lose stranei potkrepljujes sve takvim argumentima zanemarivajuci one kontra.

Za MJ tvrdis da je najveca prevara svih vremena i da je prosecan igrac. Ja ne kazem da je najbolji, jer ima mnogo argumenata i za i protiv. U svom periodu, DA BIO JE NAJBOLJI! Argumenti - poeni, potezi, titule, status!

Sto se tvoje teorije 'pravljenja zvezde' tice, to ne mozes da prodje. Tvoj krucijalni dokaz - snimak 'poslednjeg suta' - niti se vidi da je udario Melouna, niti da je napravio korake... Za faul nad Raselom, kada ga ne volis, verovatno ces reci da je za zatvor, dok ljubitelji MJ ce reci da ga je samo malo pipnuo, kada je vec izgubio ravnotezu. Moje misljenje - mislim da mu je MJ malo pomogao da odleti ;) Mozda je i NBA to sakrila ;)
Sa druge strane, jedino zbog cega tvoju teoriju smatram izuzetno zanimljivom i mogucom - NBA jeste soubiznis, NBA cuva svoje zvezde - a nije iskljuceno i da ih je pravila bas kao sto ti opisujes situaciju u vezi sa MJ.
Cuo sam da je onaj MJ odlazak na bejzbol bio paravan - Stern je odlucio da ga skloni jer je imao problema sa kockanjem... e sad, da ne nacinjem novi temu - nemam argumente, a tako sam cuo...

Niti ti kazem da lupetas, niti da si u pravu, samo sam hteo malo da razbijem vas dijalog, jer mi se cini da ce pre Taci vratiti Kosmet nego sto cete vas dvojica (muad za koga je MJ bog kosarke i ti kome je MJ u rangu Vese Petrovica) naci kompromis na ovu temu :)

- - - - - - - - - -

E ovo ces da izvinis! Bijons jeste najbolja :)))

E pa vidis.
Ovako pricati je ok.
Upotrebis argumente u razgovoru.
Da li cemo doci do nekog zakljucka ili ne, to na ovim stranicama i nije najbitnije.
Forum i posotji da se zapodene rasprava i da se ukrste cinjenice.
Sve sto sir ekao kao cinjenicu, nijednom recenicom ne oporvgava ono sto ja govorim sve vreme.
Da je Dziordan PREVARA stvorena radi profita NBA lige.

Neki bukvalisti ovde su shvatili da sma ja rekao i govorio kao je Dordan smao prosecan igrac.
Ocigkledno je ovde potrebno sve nacrtati i ponoviti jos jednom
Ja sam jasno rekao da za mene nije ni medju prvih 10, i nabrojao sam tih prvih deset koji su po meni ispred Dzordana.
U tih deset nema NIJEDNOG iz vremena kada je on sa Cikagom osvajao titule, te je onda logicno da je u to vreme on bio najbolji ?

To opet ne menja cinjenice da je i od Bostona , Milvokija, Detroita izbacivan metlom, kao i cinjenicu da mu je trebalo x godina do prve ttule(ovo x da ne guglam sad,iz inata prema bukvalistima).
Takodje je cinjenica da je posle epskih duela Boston-Lejkersi, koji su digli popularnost NBA lige na veoma veliki nivo, a samim tim i zaradu, nastao vakuum, koji je iskoristio Detroit da osvoji dve titule.
Detroit je igrao ruznu , ali kolektivnu korasku, noseci nadimke losih momaka, i kao takav nije mogao biti dobar materijal za dalju popularizaciju i jos vecu zaradu borda NBA lige.
Na losem imidzu ne mozes dugorocno da gradis profit, imidz junaka, pozitivnih heroja tipa Supermena je potreban za to.
ONDA je izmisljen Dzordan.
Prvu titulu osvojili usput tukuci Detroit u sedam meceva, posle kojih igraci Detroita nisu hteli ni da se pozdrave sa protivnicima i sudijama(pitam se zasto), sto je za jednog Dzo Dumarsa, Ajzeu Tomasa, i Cak Dejlija skoro neverovatno.
Zasto cute?
Pa sta da kazu?
I KOME da kazu?

Sto se snimka tice, ja sam vec rekao i Muadu.
Druze, preboj koliko je puta Dzordan dodirnuo tle nogama i koliko je driblinga napravio.
Imas oci, znas da brojis.
i kad to prebrojis sve ce da bude i vise nego jasno.

Po pitanju faula.
Ono sto je Dordan uradio se u kosarci zove "sekirica".
Prilazak sa ledja i zamah PREKO GLAVE, je udarac sa NAMEROM da se napravi faul.
Po toj definiciji to je flagrant faul, medjutim.......

PS: I sve ovo nema blage veze sa teorijom zavere.
Kakva zavera?
NBA je preduzece koje vodi Stern, i kao sto bi svaki odgovorni direktor uradio, on ga vodi tako da iz tog preduzeca izvuce najveci PROFIT.
A kosarka? To je u drugom planu.

Poslednja izmena:
Sto se tice Mita o Dzordanu, da naravno da je mit o Dzordan produkt popularne kulture. Kao sto je to i Muhamed Ali. To je i normalno, to pomaze da sport postane veci biznis. To pomaze svima, pa i drugim kosarkasima. Generalno je jako glupo uporedjivati igrace iz razlicitih vremena, ali se to radi da bi se pojacavao taj utisak, i da bi se sakupljale pare od biznisa. Tako je u svakom sportu u koji se ulazu vece pare. Cinjenica je da Dzordan nikada nije bio dominatan u igri kao sto je to bio Cemberlen npr., ali je i cinjenica da je promenio igru u smislu da je on konacni dokaz da je kosarka pre svega fizicki, a ne tehnicki sport.

Jordan jeste bio najbolji igrac 90-ih,msm nece sigurno od Skalabrinija praviti legendu xD Ali poenta price je da:nije najbolji ikada i da bez pomoci sudija ne bi stigao do 6 titula...

Sto se tice poslednjeg suta protiv jute to definitivno nisu koraci,cist crossover ali je zato Malonea posteno odvalio.Ne znam sta Kosta podrazumeva pod "dodirom tla" verovatno misli na dvokorak xD

wiltviking.jpg

Jordan jeste bio najbolji igrac 90-ih,msm nece sigurno od Skalabrinija praviti legendu xD Ali poenta price je da:nije najbolji ikada i da bez pomoci sudija ne bi stigao do 6 titula...

Sto se tice poslednjeg suta protiv jute to definitivno nisu koraci,cist crossover ali je zato Malonea posteno odvalio.Ne znam sta Kosta podrazumeva pod "dodirom tla" verovatno misli na dvokorak xD

Meni je generalno uvek faul kada ruka odbrambenog igraca dira loptu napadaca a da je ovaj nije podigao iznad glave, tako da ja nisam bas najobjektivniji covek koji ce da kaze da li je to bio faul ili nije. Naravno da neko mora da bude bar zvanicno najbolji u jednom periodu da bi od njega pravili legendu. To sto se neko nalozi pa misli da je taj igrac bio za 10 klasi bolji od svih ostalih, to je vec njegov problem, a ne problem onog ko forsira legendu o tom igracu.

Meni je generalno uvek faul kada ruka odbrambenog igraca dira loptu napadaca a da je ovaj nije podigao iznad glave, tako da ja nisam bas najobjektivniji covek koji ce da kaze da li je to bio faul ili nije. Naravno da neko mora da bude bar zvanicno najbolji u jednom periodu da bi od njega pravili legendu. To sto se neko nalozi pa misli da je taj igrac bio za 10 klasi bolji od svih ostalih, to je vec njegov problem, a ne problem onog ko forsira legendu o tom igracu.
Upravo to :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back