Ok, a sada ozbiljno...da li gledas NBA ovako kad naletis...ako gledas mozes da vidis da sudije nisu bas najbistrije, da nesto sto bi trebalo da nekada sviraju ne sviraju i ceste su greske, napravi se po 10-ak gresaka pa i vise u zavisnosti od raspolozenja sudija...ukoliko zelis da kazes, a mislim da tome smeras, da su poneke zvezde prezasticene(u ovom slucaju Dzordan) to stoji, ali to je uvek bilo i uvek ce biti, danas su tu sudije za najvece zvezde danasnjice(ali onse su same postale zvezda i stekle kredibilitet-u fudbalu Gigs, Zaneti(sudije se retko odlucuju da im pokazu karton i kada zasluzuju))..Poenta price je da Dzordan nije napravljen zvezdom, nego da je svojim talentom i radom postao to sto jeste, a oni koji baratuju novcem(vlasnici, sponzori) su tu da to iskoriste na najbolji nacin(citaj: zarade)...Ne mozes od malo iznadprosecnog igraca napraviti najboljeg ikada(ovde ostajem prilicno objektivan, jer se Dzordan danas smatra (od strucne kosarkaske javnosti) najboljim ikada- jer je to tesko dokazati i tesko osporiti kao i u drugim sportovima, u najmanju ruku mozemo da govorimo o najboljim irgacima kroz 1 deceniju )...
Ove greske sudije, mogu mozda biti namerne, ali to je tesko dokazati, a lako ospiriti, pogotovo ako se ima u vidu da je to finale i da su se i (takvim sudijama kakvi jesu u NBA) stegla muda...Nije neko drugi posle uzeo i pogodio, i tako dalje, ovako mozemo do sutra..
Okej nisi lagao, ja se izvinjavam ako si se nasao uvredjen...mozda si pogresio, a mozda i ja gresim..to je чar foruma, mozemo da pricamo, a opet da obojica gresimo i da obojica ponekad ubodemo poentu price..
Odmah da odgovorim.nisam se naljutio ni najmanje, smao sma primetio jer mi je "bolo oci".
Sto se kosarke tice, ja TO i tvrdim.da posotje igraci koji su zasticeni i postoje "oni drugi"......
Kosarka je egzaktna igra koju cesto resava jedan sitan, mali detalj.
A kad PRVENSTVO SVETA rese jedan nesudjen faul jedan nesudjen faul u napadu i jedni koraci, i to sve zajedno u 30 sekundi, onda to vise nije igra, a posebno se ne moze nazvati sportom.
Zar je neko mogao nazvati sportom ono nokautiranje Bibija od strane Brajanta u sedmom mecu finala konferencije?
NBA liga postoji zarad profita, i potpuno je usmerena tome.
ZATO je napravljen taj Cikago.
Zato se danas pravi Majami.
Pol nije mogao da dodje u Lejkerse, jer to NIJE resenje za NBA, posto je Brajant star.
Zato je otisao u Kliperse, sa perspektivnim timom, koji ce se jos ojacati, jer je LA velika fransiza.
Ali zato ne daju Memfisu da zadrzi Gay-a i time "smeta" ostalim , mnogo vecim fransizama.
Mnogi sahisti na svetu danas govore da je Bobi Fiser bio najveci sahista svih vremena.
Jedan je razlog za to(jedan od najvaznijih).
Do Bobija Fisera sahisti su igrali sah za piljke, a posle njega za milione.
Isto je i sa Dzordanom i celom tom masinerijom oko njega i oko NBA lige
... Takođe i sličan broj asistencija i skokova ...
Ja i dalje ne vidim tamo deset koraka.