NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam mislio samo na Miami vec na sve bolje timove poslednjih godina,Boston,spurse,lakerse...Svi oni bi opusteno dobili timove iz 80 i 90-ih.Svakako ih treba respektovati,ipak su to igraci koji su "gradili" kosarku ali u poredjenju s ovim sto danas gledamo ipak je to mnogo slabije...
Možda samo fizički nivo igre, ali nađi mi sada recimo pleja poput Stoktona, da ne pričam o Džordanu, o centrima itd. Da se tada insistiralo toliko na fizici kao danas i ti igrači bi se skoncentrisali na to.

Verujem mi da ti se cini...to sa spremnoscu nema veze sa vezom...pa Dzordan je bio najspremniji igrac, a verujem ni da danas ne postoje takvi...Barklija, cuvenu 4 ne bi niko mogao da cuva, Centri 90ih i ovi danas ne mogu da se porede, danas plejmejkeri, bekovi, krila ulecu i polazu u reket kao da 5ica ne postoji..Juing, Robinson, Oladzuvon, Mutambo, Alonzo M.-all round centri, kakavih danas nema..kosarka se ipak gradila malo ranije i pre 90ih..za mene period od 2000-2005 je sjajan..mozda i najbolji..

Pa i MJ je kucao i polagao kao da nema centara :)))

Elem, centri su bili 10x bolji. Tehnicki i fizicki. Sada se svi pale na Hauarda, koga bi jedan prosecan defanzivac ranije spakovao u dzep! Da ne pricam o njegovoj odbrani protim Hakima, Seka ili juinga... Sa druge strane, ranije kada kec zakuca u kontri, to je bio hit! Sada, zakucavanje nije merilo, ali koliko god ranije bili dobri defanzivci, kada jedan Rouz ili Vestbruk protutnji pored tebe, dzabe ti brze ruke ;)

Igra je napredovala, u fizickom smislu, a tehnicki nazadovala. Usudio bih se reci da je Lebron najdominantniji igrac svih vremena. Ne najbolji... On igra od keca do petice sve jednako dobro, dovoljno brz, dovoljno jak, dobro baratanje loptom, pregled igre, defanziva, banane...

Jedino sto mu fali je ono sto su imali MJ, Kobe, Bird, a sto bi Sarenac rekao "Nesto treba da se vuce po parketu" :)

A sto se tice toga ko bi pobedio - jos uvek nisam resio slicno pitanje - ko je stariji, kokoska ili jaje ;)

Možda samo fizički nivo igre, ali nađi mi sada recimo pleja poput Stoktona, da ne pričam o Džordanu, o centrima itd. Da se tada insistiralo toliko na fizici kao danas i ti igrači bi se skoncentrisali na to.
Parker,Rose,Westbrook,Paul,Rondo,Kyrie,Curry...

Ne samo da su timovi fizicki dominantniji vec su i mnogo uigraniji...

Pa i MJ je kucao i polagao kao da nema centara :)))

Elem, centri su bili 10x bolji. Tehnicki i fizicki. Sada se svi pale na Hauarda, koga bi jedan prosecan defanzivac ranije spakovao u dzep! Da ne pricam o njegovoj odbrani protim Hakima, Seka ili juinga... Sa druge strane, ranije kada kec zakuca u kontri, to je bio hit! Sada, zakucavanje nije merilo, ali koliko god ranije bili dobri defanzivci, kada jedan Rouz ili Vestbruk protutnji pored tebe, dzabe ti brze ruke ;)

Igra je napredovala, u fizickom smislu, a tehnicki nazadovala. Usudio bih se reci da je Lebron najdominantniji igrac svih vremena. Ne najbolji... On igra od keca do petice sve jednako dobro, dovoljno brz, dovoljno jak, dobro baratanje loptom, pregled igre, defanziva, banane...

Jedino sto mu fali je ono sto su imali MJ, Kobe, Bird, a sto bi Sarenac rekao "Nesto treba da se vuce po parketu" :)

A sto se tice toga ko bi pobedio - jos uvek nisam resio slicno pitanje - ko je stariji, kokoska ili jaje ;)
Ako neko ne voli Lebitcha ovde to sam ja :mrgreen: Ali kontam da bi spakovao Jordana samo tako ;)

Oni bolji od Stoktona? po čemu? šta ti znači da su mnogo uigraniji? Ja ne znam ništa uigranije i preciznije od njega.
A za fizičku dominaciju, Stokton je bio fizički inferioran još tada, pa svejedno.
Stokton je imao jedan ogroman talenat koji se zvao Karl Malone xD (da,svi oni bi stavili Stoktona u dzep)
Ne znam koje si ti god. ali razumem starije ljude koji su nostaligicni za tim vremenom pa velicaju te igrace i timove ali ponekad stvarno preteruju :)

A šta ako je Meloun imao njega, ko je davao a ko koristio asistencije, pod nemogućim uglovima, o parket preko celog terena?
Imam 28god, Juta mi je prva a i jedina NBA ljubav, valjda sam ja jedini navijao protiv Džordana. :lol: Jesam pristrasan po tom pitanju, ali nisam lud. Ebga, moja poenta je da je Stokton bolji košarkaš i plejmejker, tvoja je da bi ga ovi "tvoji" stavili u džep. Možda si u pravu, al to nikad nećemo saznati. Ja poredim po onom što se da videti, po košarkaškim elementima, možemo i statistiku da istražimo. Uz rezervu da su druga vremena...

A šta ako je Meloun imao njega, ko je davao a ko koristio asistencije, pod nemogućim uglovima, o parket preko celog terena?
Imam 28god, Juta mi je prva a i jedina NBA ljubav, valjda sam ja jedini navijao protiv Džordana. :lol: Jesam pristrasan po tom pitanju, ali nisam lud. Ebga, moja poenta je da je Stokton bolji košarkaš i plejmejker, tvoja je da bi ga ovi "tvoji" stavili u džep. Možda si u pravu, al to nikad nećemo saznati. Ja poredim po onom što se da videti, po košarkaškim elementima, možemo i statistiku da istražimo. Uz rezervu da su druga vremena...
Imali su jedan drugog :mrgreen:

Inace Stockton i Malone su zasluzili bar jednu titulu,a ona ukradena lopta od Malonea u finalu 98 je najveca nedosudjena faulcina u kosarci :D

Kada gledas nekadasnje utakmice, kretanja igraca, taktiku, cini se kao da gledas burlesku.
Danas je taktika napredovala, igraci vec sa koledza dolaze mnogo spremniji i zreliji, mnogo je naprdovala nauka(citaj doping), mnogo su napredovale metode treninga, tehnologija izvodjenja treninga, i jos mnogo toga.

Oni koji su nekada bili dominantni verovatno bi u danasnjim uslovima bili jos dominantniji.
Tu mislim na Juinga, Magica,Olajdzuvona,Birda,Julijusa Irvinga, Dzabara, Oskara Robertsona, Cemberlena, Rasela(izvinjavam se ako sma nekoga zaboravio).

U toj prici uopste ne vidim Dzordana, ni na jedan nacin.
Dzordan je najveca prevara u istoriji kosarkaske igre, jedino se u novije vreme ista takva prevara sprema sa Lebronom, na sasvim slican nacin(dokaz je dozovljavanje transfera Lebron i Bosa u Majami , a stopiranje transfera Pola u Lejkerse).
Jendostavno, u vreme antologijskih finala NBA lige izmedju Birda i Magica, NBA liga je dozivela najveci rast u svojoj istoriji, te je to po prvi puta postao multimilionski posao.
Zvezde tog posla su bile vec u godinama, Dzabar na "izdisaju" , Magic bolestan, Bird sa ranjenim ledjima,MekHejl i Paris skoro u penziji.
Trebalo je pod hitno naci novu zvezdu koja ce doneti nove milijarde NBA ligi.
I nasli su tu zvezdu u Dzordanu, koji dok se "matorci" nisu penzionisali nije mogao da vidi skoro ni plejof, a kamoli titule.

E, onda je pocela izgradnja imena, legenda, tima koji ce doneti nove milione Dejvidu Sternu.
Dozvoljavale su mu se stvari koje drugim igravima nisu tolerisane, koraci, faulovi u napadu(pogledajte snimak odlucujuceg kosa protiv Juta, kada je prvo sekirom izbio loptu Melounu iz ruke, zatim gurnuo odbrambenog igraca i onda napravio JEDANAEST dodira tla sa DVA driblinga, sutnuo sa penala i pogodio.
Kakva sreca za Dejvida Sterna , i oligarhe NBA lige!

Poslednja izmena:
Kosta, ti baš uživaš da pljuješ po legendama. Ne valjaju ti najbolji treneri Evrope, ne valja ti MJ (najcenjeniji igrač u istoriji košarke), ne valja ti LeBron. Ne vredi da se neko objašnjava sa tobom, ti samo želiš pažnju i reakcije. Predhodni post je ubedljivo najveća glupost koju sam pročitao na ovom forumu, a svakakvi se ovde javljaju.

NBA je soubiznis, igra se za publiku... Publika donosi novac - ulaznice, gledajuci TV...za prenos ce NBA uzeti brdo para... Greg Popovic je kaznjen 250.000$ zato sto je u nacionalno prenosenoj utakmici odlucio da odmara sve glavne igrace!... pa da ne pricam reklame... E sada, ljudi hoce da gledaju spektakl, spansku seriju, sa atraktivnim ribama (zakucavanjima), predvidljivom obrtima i manje vise poznatim ishodom...

Istina je da se liga brine o zvezdama, jer se tako brine o sebi... Zasto bi svirali faul u napadu ili korake ako neki LBJ, Durant ili neko treci posterizuje tamo neku budalu koja je usla na 5 min dok se zvezde s druge strane odmaraju.

Jos jedan dokaz koliko je NBA izrezirana - blokiranje Polovog trejda u LAL...

2007/08 - Boston dovodi Veliku trojku, LAL odgovaraju Filom i Gasolom. Do tada ekipa koja i nije nesto obecavala, posle trejda (Kvomi Braun za Gasola - hajde molim vas, ko bi njega uzeo!!!) bilo jasno na sta se cilja.

To je ono cega se ja secam...

A inace, sto se tice polemike Stokton/Meloun - ko je ikada igrao ekipni sport, zna da su oni bili dobitna kombinacija... kakvi bi bili jedan bez drugog - pitanje je... Mozda bi Stokton imao 5 as vise da nije morao vise da dodaje Melounu... Mozda bi Meloun imao vise poena da je imao MJ koga cuva po nekoliko igraca... Ne bih da nastavljam polemiku, samo konstatujem...
Da li bi Kobe i Sek osvojili titule da su bili razdvojeni??

Kada gledas nekadasnje utakmice, kretanja igraca, taktiku, cini se kao da gledas burlesku.
Danas je taktika napredovala, igraci vec sa koledza dolaze mnogo spremniji i zreliji, mnogo je naprdovala nauka(citaj doping), mnogo su napredovale metode treninga, tehnologija izvodjenja treninga, i jos mnogo toga.

Oni koji su nekada bili dominantni verovatno bi u danasnjim uslovima bili jos dominantniji.
Tu mislim na Juinga, Magica,Olajdzuvona,Birda,Julijusa Irvinga, Dzabara, Oskara Robertsona, Cemberlena, Rasela(izvinjavam se ako sma nekoga zaboravio).

U toj prici uopste ne vidim Dzordana, ni na jedan nacin.
Dzordan je najveca prevara u istoriji kosarkaske igre, jedino se u novije vreme ista takva prevara sprema sa Lebronom, na sasvim slican nacin(dokaz je dozovljavanje transfera Lebron i Bosa u Majami , a stopiranje transfera Pola u Lejkerse).
Jendostavno, u vreme antologijskih finala NBA lige izmedju Birda i Magica, NBA liga je dozivela najveci rast u svojoj istoriji, te je to po prvi puta postao multimilionski posao.
Zvezde tog posla su bile vec u godinama, Dzabar na "izdisaju" , Magic bolestan, Bird sa ranjenim ledjima,MekHejl i Paris skoro u penziji.
Trebalo je pod hitno naci novu zvezdu koja ce doneti nove milijarde NBA ligi.
I nasli su tu zvezdu u Dzordanu, koji dok se "matorci" nisu penzionisali nije mogao da vidi skoro ni plejof, a kamoli titule.

E, onda je pocela izgradnja imena, legenda, tima koji ce doneti nove milione Dejvidu Sternu.
Dozvoljavale su mu se stvari koje drugim igravima nisu tolerisane, koraci, faulovi u napadu(pogledajte snimak odlucujuceg kosa protiv Juta, kada je prvo sekirom izbio loptu Melounu iz ruke, zatim gurnuo odbrambenog igraca i onda napravio JEDANAEST dodira tla sa DVA driblinga, sutnuo sa penala i pogodio.
Kakva sreca za Dejvida Sterna , i oligarhe NBA lige!

Sve ovo djuture sto si napisao je jedna sarena laza...ima malo istine, malkice lazi, a ponajvise nagadjanja..a da malo razmislis kakve je saigrace imao u starom Cikagu, da li je sa istima mogao da dogura do plejofa?

Kosta, ti baš uživaš da pljuješ po legendama. Ne valjaju ti najbolji treneri Evrope, ne valja ti MJ (najcenjeniji igrač u istoriji košarke), ne valja ti LeBron. Ne vredi da se neko objašnjava sa tobom, ti samo želiš pažnju i reakcije. Predhodni post je ubedljivo najveća glupost koju sam pročitao na ovom forumu, a svakakvi se ovde javljaju.

Ja sma naveo video klip u kojem je MJ napravio TRI prekrsaja kosarkaske igre, pre nego je sutnuo loptu kojim je OSVOJIO titulu.
Reci mi, KOSARKASKIM recnikom, da CINJENICE koje sam naveo NISU ISTINITE?

1.Jel` istina da je SEKIRICOM(znas da se tako kaze u kosarkaskom recniku) izbio loptu Melounu?
2.Jel` istina da je rukom odgurnuo odbrambenog igraca, iako to gradjenje NIKADA nije bilo dozvoljeno u NBA ligi?
3.Jel` istina da je napravio JEDANAEST dodira tla, sa samo DVA driblinga?

Kao dodatna cinjenica moze da posluzi da nikada nije imao nikakvog uspeha sa Cikagom dok se nisu penzionisali PRAVI velekani ove igre.
Jel` i to laz?

Jos malkice cinjenica.....Sta je NBA liga?
Sportsko takmicenje napravljeno od strane vlasnika klubova s ciljem PROFITA.
NBA liga je do dolaska Sterna na celo lige toliko nisko pala, da je jedna zvezda tadasnje lige Bob MCKadu igrao za Filips jer mu se to vise isplatilo.
Dejvid Stern je u tu ligu doneo SOU.......
A veliki sou, NE ZARADJUJE velike pare ako nema VELIKIH zvezda.

Prve globalno velike pare su nastale sudarom prvih istinski pravih GLOBALNIH zvezda u likovima Magica, Dzabar, Vortija i na drugoj strani Parisa, McHejla i Birda(bilo je velikih igraca i pre njih ali su ovi prvi put bili upregnuti samo u jednom cilju, PROFITA LIGE).

Kada su poceli da odlaze ti prvi autentnicni nosioci PROFITA lige, morao se STVORITI neko drugi ko ce odrzati taj profit.
TAKO je nastao Dzordan.

A ti i dalje misli da ja pricam gluposti, ne tangira to mene uopste, posebno ne od nekoga ko to kaze BEZ IJEDNOG argumenta.

A ako je jedini argument to sto ga najvise cene, ja mogu samo da se nasmejem na to.
Pa ne mislis valjda da ce bilo ko bilo kada SMETI da pljuje onoga ko je jedan od zacetnika njihovih poslova i milionskih ugovora?
Pa time bi pljuvali sami sebe.

Poslednja izmena:
Sve ovo djuture sto si napisao je jedna sarena laza...ima malo istine, malkice lazi, a ponajvise nagadjanja..a da malo razmislis kakve je saigrace imao u starom Cikagu, da li je sa istima mogao da dogura do plejofa?

Znaci, po mnogima NAJBOLJI igrac svih vremena nije mogao da dovede svoj tim ni do plej ofa?
Kakav je to onda najbolji igrac SVIH VREMENA?

A postao je najveci svih vremena kada je igrao sa NAJBOLJIM amaterskim kosarkasem na svetu(Kukoc), sa najboljim odbrambenim igracem NBA lige(Horas Grant), sa najboljim skakacem NBA lige(Denis Rodman), sa najboljim suterom za tri poena u NBA ligi(Paxton), i sa bekom koji je usao u izbor kao jedan od pedeset najboljih svih vremena(Pipen)?

Uz takvu ekipu stvarno je tesko bilo biti najbolji.:rotf::rotf::rotf:

Posebno kada odvalis coveka da mu otkines ruku, pa malo gurnes odbrambenog igraca, i onda se prosetas do lepog mesta za sut.

Poslednja izmena:
Znaci, po mnogima NAJBOLJI igrac svih vremena nije mogao da dovede svoj tim ni do plej ofa?
Kakav je to onda najbolji igrac SVIH VREMENA?

A postao je najveci svih vremena kada je igrao sa NAJBOLJIM amaterskim kosarkasem na svetu(Kukoc), sa najboljim odbrambenim igracem NBA lige(Horas Grant), sa najboljim skakacem NBA lige(Denis Rodman), sa najboljim suterom za tri poena u NBA ligi(Paxton), i sa bekom koji je usao u izbor kao jedan od pedeset najboljih svih vremena(Pipen)?

Uz takvu ekipu stvarno je tesko bilo biti najbolji.:rotf::rotf::rotf:

Bravo..samo ne znam ko je cinio te igrace takvima kakvi jesu nego MJ...Rodman je osvojio tri titule sa Jordanom tako da je MJ osvajao i pre njega titule..pricas o Paksonu kao najboljem trojkasu, za to ne znam, ali znam da je retko sutirao, i da u odnosu na danasnje plejmejkere on nije nista posebno, a ni tada nije bio...Grant je bio prosecan igrac, odlican defanzivac, ali reci da je bio najbolji je u najmanju ruku pokazatelj nepoznavanja materije...Kukoc, ok covek je ziva legenda..

Lupetas.

0.09
Prilazi s ledja NE GLEDAJUCI zamahuje rukom i odvaljuje Melouna po ruci?

0.31
Rukom sasvim jasno GURA odbrambenog igraca od sebe

i izvinjavam se pogresio sam, napravio je samo DESET dodira tla sa dva driblinga.

Ma dobro, to je jedan sestokorak u rukometu, i dva dvokoraka u kosarci.:rotf::rotf:
Nista strasno.
Nije ni bila nesto bitna utakmica, samo jedan mali mec za titulu PRVAKA SVETA, kako se to kaze u NBA.:dash::dash:

0.09
Prilazi s ledja NE GLEDAJUCI zamahuje rukom i odvaljuje Melouna po ruci?

0.31
Rukom sasvim jasno GURA odbrambenog igraca od sebe

i izvinjavam se pogresio sam, napravio je samo DESET dodira tla sa dva driblinga.

Ma dobro, to je jedan sestokorak u rukometu, i dva dvokoraka u kosarci.:rotf::rotf:
Nista strasno.
Nije ni bila nesto bitna utakmica, samo jedan mali mec za titulu PRVAKA SVETA, kako se to kaze u NBA.:dash::dash:

Za udaranje po ruci, ovde se i ne vidi lepo, ali ne kazem da nije, zbog toga reci da je cela njegova karijera pa i on sam farsa, je suludo..sta onda reci za kradju u Turskoj na SP, gde je bilo daleko ociglednije?
Ja sam ti gore naveo one skrabotine koje si napisao..Onda treba da umanjis kvalitet svakog velikog fudbalera u fudbalu, jer je igrao u jakom timu prilikom osvajanja Lige Sampiona ili Svetskog prvenstva? Zar ne? Onda ispada da Ronaldinjo nije bio najbolji 2006 kada je uzeo LS, jer je samo imao najbolje saigrace..Ili mozda Pele sa Brazilom, ili Zidan sa Francuzima i Realom?

Bravo..samo ne znam ko je cinio te igrace takvima kakvi jesu nego MJ...Rodman je osvojio tri titule sa Jordanom tako da je MJ osvajao i pre njega titule..pricas o Paksonu kao najboljem trojkasu, za to ne znam, ali znam da je retko sutirao, i da u odnosu na danasnje plejmejkere on nije nista posebno, a ni tada nije bio...Grant je bio prosecan igrac, odlican defanzivac, ali reci da je bio najbolji je u najmanju ruku pokazatelj nepoznavanja materije...Kukoc, ok covek je ziva legenda..

Lupetas.

Horas Grant.u pravu si, nije bio najoblji odbrambeni igrac lige, bio je CETIRI puta u drugoj odbrambenoj petorci lige, sto nikako ne moze biti malo.
Bio je veliki i na koledzu gde je bio najbolji igrac 1987. sto nikako ne podrzava tvoju tezu da je samo uz Dzordana postao igrac

http://en.wikipedia.org/wiki/Horace_Grant

Denis Rodman je osvajao titulu u NBA PRE Dzordana(cisto da se zna , da ne bude da je i od njega igraca napravio Dzordan).

http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Rodman

Paxton 1992-93 plej of sut za tri 16/24 Taman kad god je trebalo.

Malo li je ?

Za Kukoca i Pipena ne treba da navodim nista, nadam se.

Ne zelim dalje da se raspravljam o ovome.
Ja imam svoje misljenje, izneo sam svoje argumente(koje vi osporavate najcesce recima" lupas " bez ikakvih argumenata).
Vi imate svoje misljenje, i naravno da iamte pravo na njega.

Ja samo tvrdim da je Dzordan samo jedan malo iznadprosecni igrac kojeg je masinerija zvana NBA liga napravila velikim, a sve zarad profita.
i da od njega ima MNOGO igraca koji su MNOGO vise dlai korarkaskoj igri od Dzordana.
Isto onako kako su Lejkersi bili favorizovani u mecevima sa Sacramentom.
Razlog je samo jedan jedini.
PROFIT.

Za udaranje po ruci, ovde se i ne vidi lepo, ali ne kazem da nije, zbog toga reci da je cela njegova karijera pa i on sam farsa, je suludo..sta onda reci za kradju u Turskoj na SP, gde je bilo daleko ociglednije?
Ja sam ti gore naveo one skrabotine koje si napisao..Onda treba da umanjis kvalitet svakog velikog fudbalera u fudbalu, jer je igrao u jakom timu prilikom osvajanja Lige Sampiona ili Svetskog prvenstva? Zar ne? Onda ispada da Ronaldinjo nije bio najbolji 2006 kada je uzeo LS, jer je samo imao najbolje saigrace..Ili mozda Pele sa Brazilom, ili Zidan sa Francuzima i Realom?

Ja nisam rekao da je farsa.
Rekao sam i opet cu ponoviti.
U kosarkaskoj istoriji NBA lige postojalo je MNOGO kosarkasa koji su kosarkaskoj igri dali MNOGO vise od Dzordana, koji je samo jedan malo iznadprosecni kosarkas maksimalno guran radi profita.

Za mene su dve titule Olajdzuvona, igrajuci sa mladim Kaselom i Robertom Orijem mnogo vece od SVIH Dzordanovih.

Horas Grant.u pravu si, nije bio najoblji odbrambeni igrac lige, bio je CETIRI puta u drugoj odbrambenoj petorci lige, sto nikako ne moze biti malo.
Bio je veliki i na koledzu gde je bio najbolji igrac 1987. sto nikako ne podrzava tvoju tezu da je samo uz Dzordana postao igrac

http://en.wikipedia.org/wiki/Horace_Grant

Denis Rodman je osvajao titulu u NBA PRE Dzordana(cisto da se zna , da ne bude da je i od njega igraca napravio Dzordan).

http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Rodman

Paxton 1992-93 plej of sut za tri 16/24 Taman kad god je trebalo.

Malo li je ?

Za Kukoca i Pipena ne treba da navodim nista, nadam se.

Ne zelim dalje da se raspravljam o ovome.
Ja imam svoje misljenje, izneo sam svoje argumente(koje vi osporavate najcesce recima" lupas " bez ikakvih argumenata).
Vi imate svoje misljenje, i naravno da iamte pravo na njega.

Ja samo tvrdim da je Dzordan samo jedan malo iznadprosecni igrac kojeg je masinerija zvana NBA liga napravila velikim, a sve zarad profita.
i da od njega ima MNOGO igraca koji su MNOGO vise dlai korarkaskoj igri od Dzordana.
Isto onako kako su Lejkersi bili favorizovani u mecevima sa Sacramentom.
Razlog je samo jedan jedini.
PROFIT.

Ok, prvo napises malo lazi, posle se raspitas na wikipediji i uocis da si malo prenaglio...kao prvo: ja nisam rekao da je Dzordan napravio od Rodmana igraca, ali da se zna da je Rodman igrao sa Dumarsom i Tomasom, u tom trenutku zvezdama NBA, ako vec pricamo o jacini tima, sto opet ide u prilog da veliki igraci prave velike saigrace jos vecim no sto jesu...
Navodis Pakstona kao da je on resavao meceve a ne Jordan, ne umanjujem njegov doprinos, ali ne moze da se meri sa doprinosom MJ..
I da uporno navodis da sam napisao da je Dzordan od njih napravio igrace, ja sam rekao da je on njih cinio boljima nego sto jesu, kao sto je Maradona osvojio titulu sa Napolijem, ti saigraci nisu nista posebno bili,ali su imali lidera, vodju i nekoga ko je njima pokazao da mogu bolje.

Ja nisam rekao da je farsa.
Rekao sam i opet cu ponoviti.
U kosarkaskoj istoriji NBA lige postojalo je MNOGO kosarkasa koji su kosarkaskoj igri dali MNOGO vise od Dzordana, koji je samo jedan malo iznadprosecni kosarkas maksimalno guran radi profita.

Za mene su dve titule Olajdzuvona, igrajuci sa mladim Kaselom i Robertom Orijem mnogo vece od SVIH Dzordanovih.

Nisi rekao, ali kao da jesi, kako pricas o njemu, kao da je robot, koji je stavljen tu da zakucava, da publika skace..Kao da njegov uspeh nije njegov nego tudji, ako to nije farsa ne znam sta jeste..
Ja, inace ne volim toliko Dzordana, ali pljuvati po coveku koje je ipak ostavio(mozda) najveci trag u igri na 2 kosa je puno..
Oladzuvon mi je inace omiljeni kosarkas iz te ere, i za mene najbolji centar ikada..

Nisi rekao, ali kao da jesi, kako pricas o njemu, kao da je robot, koji je stavljen tu da zakucava, da publika skace..Kao da njegov uspeh nije njegov nego tudji, ako to nije farsa ne znam sta jeste..
Ja, inace ne volim toliko Dzordana, ali pljuvati po coveku koje je ipak ostavio(mozda) najveci trag u igri na 2 kosa je puno..
Oladzuvon mi je inace omiljeni kosarkas iz te ere, i za mene najbolji centar ikada..

Povlacis paralelu sa kradjom u Turskoj.

Na klipu koji sma prezentovao dogodila su se TRI prekrsaja pravila kosarkaske igre za nepunih 30-tak sekundi, sto NE MOZE NIKAKO biti slucajno, i kao takvo se ne moze porediti sa time sto sudije nisu videle(mozda i namerno) jedan prekrsaj pravila.
Zatim vodimo dijalog o argumentima, ja pronadjem SAM svoje greske i priznam ih, da bi od tebe dobio komentar kako LAZEM?
Prilicno ruzan recnik za jednu argumentovanu raspravu(u kojoj ti jos uvek ne iznosis argumente, cak se ne izjasnjaavas oko 2 . i 3. na postavljenom klipu, nego samo govoris uopsteno), posebno kada na raspolaganju imas rec "POGRESIO SI".

Povlacis paralelu sa kradjom u Turskoj.

Na klipu koji sma prezentovao dogodila su se TRI prekrsaja pravila kosarkaske igre za nepunih 30-tak sekundi, sto NE MOZE NIKAKO biti slucajno, i kao takvo se ne moze porediti sa time sto sudije nisu videle(mozda i namerno) jedan prekrsaj pravila.
Zatim vodimo dijalog o argumentima, ja pronadjem SAM svoje greske i priznam ih, da bi od tebe dobio komentar kako LAZEM?
Prilicno ruzan recnik za jednu argumentovanu raspravu(u kojoj ti jos uvek ne iznosis argumente, cak se ne izjasnjaavas oko 2 . i 3. na postavljenom klipu, nego samo govoris uopsteno), posebno kada na raspolaganju imas rec "POGRESIO SI".

Ok, a sada ozbiljno...da li gledas NBA ovako kad naletis...ako gledas mozes da vidis da sudije nisu bas najbistrije, da nesto sto bi trebalo da nekada sviraju ne sviraju i ceste su greske, napravi se po 10-ak gresaka pa i vise u zavisnosti od raspolozenja sudija...ukoliko zelis da kazes, a mislim da tome smeras, da su poneke zvezde prezasticene(u ovom slucaju Dzordan) to stoji, ali to je uvek bilo i uvek ce biti, danas su tu sudije za najvece zvezde danasnjice(ali onse su same postale zvezda i stekle kredibilitet-u fudbalu Gigs, Zaneti(sudije se retko odlucuju da im pokazu karton i kada zasluzuju))..Poenta price je da Dzordan nije napravljen zvezdom, nego da je svojim talentom i radom postao to sto jeste, a oni koji baratuju novcem(vlasnici, sponzori) su tu da to iskoriste na najbolji nacin(citaj: zarade)...Ne mozes od malo iznadprosecnog igraca napraviti najboljeg ikada(ovde ostajem prilicno objektivan, jer se Dzordan danas smatra (od strucne kosarkaske javnosti) najboljim ikada- jer je to tesko dokazati i tesko osporiti kao i u drugim sportovima, u najmanju ruku mozemo da govorimo o najboljim irgacima kroz 1 deceniju )...
Ove greske sudije, mogu mozda biti namerne, ali to je tesko dokazati, a lako ospiriti, pogotovo ako se ima u vidu da je to finale i da su se i (takvim sudijama kakvi jesu u NBA) stegla muda...Nije neko drugi posle uzeo i pogodio, i tako dalje, ovako mozemo do sutra..

Okej nisi lagao, ja se izvinjavam ako si se nasao uvredjen...mozda si pogresio, a mozda i ja gresim..to je чar foruma, mozemo da pricamo, a opet da obojica gresimo i da obojica ponekad ubodemo poentu price..

Slazem se s Kostom...Jordana je liga izgurala do nebesa...

A gde je bio osamdesetih,nije se moglo preko Medzika,Birda i bad boys pistonsa

Uporedi timove LA i BOS sa onakvim Cikagom.. Kada sam rekao da je Dzordan cinio saigrace boljima nego sto su bili, to ide u prilog da je neke igrace moguce uciniti boljima a neke ne...Bird je imao najbolji reket iza sebe i najboljeg defanzivnog plejmejkera, a o Medzikovom LA da ne pricam..samo kazem da su oni bili najbolji, ali da su i pravili saigrace boljima no sto jesu, kao i kasnije Dzordan, uz Pipena i Rodmana.

I da nezahvalno je porediti Birda i Medzika sa Jordanom, ipak postoji neki generacijski jaz, ovaj je bio na pocetku karijere, dok drugi par zvezda u najboljim godinama(86,87,88)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back