Ne uplicem se u polemiku jer sve sto ti izgovaras ne moze da se dokaze ni da je tacno, niti pogresno. Teorija zavere na granici budalastina. 
Podji od rodjenog grada ili ulice, pa i kuce. Ni tu ne mozes sve da znas, ma koliko god upucen i informisan bio. A sta tek da kazem o poslu hiljadama kilometara daleko, o kojem sve informacije dobijas od nekoga... da li na forumima, video snimcima i ostalom propagandnom materijalu... onda odes na neki forum, gde opet neko kao ti sada, iznese nepozeljno misljenje, tebi se svidi, i onda gledas samo lose stranei potkrepljujes sve takvim argumentima zanemarivajuci one kontra.
Za MJ tvrdis da je najveca prevara svih vremena i da je prosecan igrac. Ja ne kazem da je najbolji, jer ima mnogo argumenata i za i protiv. U svom periodu, DA BIO JE NAJBOLJI! Argumenti - poeni, potezi, titule, status! 
Sto se tvoje teorije 'pravljenja zvezde' tice, to ne mozes da prodje. Tvoj krucijalni dokaz - snimak 'poslednjeg suta' - niti se vidi da je udario Melouna, niti da je napravio korake... Za faul nad Raselom, kada ga ne volis, verovatno ces reci da je za zatvor, dok ljubitelji MJ ce reci da ga je samo malo pipnuo, kada je vec izgubio ravnotezu. Moje misljenje - mislim da mu je MJ malo pomogao da odleti 

Mozda je i NBA to sakrila 

Sa druge strane, jedino zbog cega tvoju teoriju smatram izuzetno zanimljivom i mogucom - NBA jeste soubiznis, NBA cuva svoje zvezde - a nije iskljuceno i da ih je pravila bas kao sto ti opisujes situaciju u vezi sa MJ.
Cuo sam da je onaj MJ odlazak na bejzbol bio paravan - Stern je odlucio da ga skloni jer je imao problema sa kockanjem... e sad, da ne nacinjem novi temu - nemam argumente, a tako sam cuo...
Niti ti kazem da lupetas, niti da si u pravu, samo sam hteo malo da razbijem vas dijalog, jer mi se cini da ce pre Taci vratiti Kosmet nego sto cete vas dvojica (muad za koga je MJ bog kosarke i ti kome je MJ u rangu Vese Petrovica) naci kompromis na ovu temu 
- - - - - - - - - -
E ovo ces da izvinis! Bijons jeste najbolja 

))

E pa vidis.
Ovako pricati je ok.
Upotrebis argumente u razgovoru.
Da li cemo doci do nekog zakljucka ili ne, to na ovim stranicama i nije najbitnije.
Forum i posotji da se zapodene rasprava i da se ukrste cinjenice.
Sve sto sir ekao kao cinjenicu, nijednom recenicom ne oporvgava ono sto ja govorim sve vreme.
Da je Dziordan PREVARA stvorena radi profita NBA lige.
Neki bukvalisti ovde su shvatili da sma ja rekao i govorio kao je Dordan smao prosecan igrac.
Ocigkledno je ovde potrebno sve nacrtati i ponoviti jos jednom
Ja sam jasno rekao da za mene nije ni medju prvih 10, i nabrojao sam tih prvih deset koji su po meni ispred Dzordana.
U tih deset nema NIJEDNOG iz vremena kada je on sa Cikagom osvajao titule, te je onda logicno da je u to vreme on bio najbolji ?
To opet ne menja cinjenice da je i od Bostona , Milvokija, Detroita izbacivan metlom, kao i cinjenicu da mu je trebalo x godina do prve ttule(ovo x da ne guglam sad,iz inata prema bukvalistima).
Takodje je cinjenica da je posle epskih duela Boston-Lejkersi, koji su digli popularnost NBA lige na veoma veliki nivo, a samim tim i zaradu, nastao vakuum, koji je iskoristio Detroit da osvoji dve titule.
Detroit je igrao ruznu , ali kolektivnu korasku, noseci nadimke losih momaka, i kao takav nije mogao biti dobar materijal za dalju popularizaciju i jos vecu zaradu borda NBA lige.
Na losem imidzu ne mozes dugorocno da gradis profit, imidz junaka, pozitivnih heroja tipa Supermena je potreban za to.
ONDA je izmisljen Dzordan.
Prvu titulu osvojili usput  tukuci Detroit u sedam meceva, posle kojih igraci Detroita nisu hteli ni da se pozdrave sa protivnicima i sudijama(pitam se zasto), sto je za jednog Dzo Dumarsa, Ajzeu Tomasa, i Cak Dejlija skoro neverovatno.
Zasto cute?
Pa sta da kazu?
I KOME da kazu?
Sto se snimka tice, ja sam vec rekao i Muadu.
Druze, preboj koliko je puta Dzordan dodirnuo tle nogama i koliko je driblinga napravio.
Imas oci, znas da brojis.
i kad to prebrojis sve ce da bude i vise nego jasno.
Po pitanju faula.
Ono sto je Dordan uradio se u kosarci zove "sekirica".
Prilazak sa ledja i zamah PREKO GLAVE, je udarac sa NAMEROM da se napravi faul.
Po toj definiciji to je flagrant faul, medjutim.......
PS: I sve ovo nema blage veze sa teorijom zavere.
Kakva zavera?
NBA je preduzece koje vodi Stern, i kao sto bi svaki odgovorni direktor uradio, on ga vodi tako da iz tog preduzeca izvuce najveci PROFIT.
A kosarka? To je u drugom planu.