Evo mene posel visemesecne pauze an odeljku NBA
Dakle,bio sam malo dokon i izvlacio sam statistiku do,evo gotovo,kraja prvog dela sezone....I do cega sam dosao?
Na Istoku,sem Klivlenda,Bostona i Orlanda NEMA ozbiljne ekipe,to je to!Ali ko bi rekao da je Atlanta ekipa koja daje ubedjlico najvise koseva na Istoku,105 po mecu?I ko bi rekao da je Toronto 6.na istoku sa cak 105 primljenih koseva po utakmici?
Sto se odbrane tice,najmanje koseva priamju Sarlot i Boston,po 92.5 poena,dok je posle njih ti u Klivlend sa 93.5 poena....Eto kako se dobijaju utakmice
Naravno,negativan rekord po broju postignutih koseva drzi Nju Dzersi....Samo 90 poean po mecu,katastrofa
I jos jedna zanimacija sa Istoka....Nju Jork,i pored toga sto je prilicno udaljen od Plej Ofa,ima ekipu koja je cak treca po efikasnosti na Istoku sa 102 poena po emcu!Problem je sto ipak primaju malo vise negos to daju
Na Zapadu je vec druga prica....Skoro sve ekipe koje iole misle d aigraju Plje OF iamju prosek od preko 100 poena po mecu,prvi je(naravno),Finiks sa gotovo 110 poena...Ipak,najjacu odbranu iam Portland sa samo 93 primljena poena po mecu,sto moze da bude i odraza njihovog visokog treceg mesta na jakom Zapadu.I opet,naravno,negativan rekord drzi Golden Stejt sa cak 112 primljenih poena po mecu...Stvarno su kraljevi ne igranja odbrane....
I bilo bi lepo da Nju Dzersi ove sezone obori rekord po malom broju pobeda u sezoni koji je ukupno 9!I
maju sve sanse,jer imaju samo 3 pobede iz 33 utakmice