Naučnici sa Stenforda prvi put otkrili: Muški i ženski mozak rade drugačije

Verovao ili ne, ali poznajem takvog muškarca.

Али жене у то уопште не верују, јер за њих сви мушкарци су исти, (мада исто не постоји) па из те фиксације хоће свака као од блата да га умеси, онако себи, оригиналног по свом женском лику и делу... :fdlan:...

Како су понекад само смешне ...
 
Zasto nauka sporo ide:

Why do women find aggressive men attractive?


This preference for the "warrior" was higher for women in their fertile window of the menstrual cycle. We conclude that women in their fertile window prefer men exhibiting higher appetitive aggression as a short-term partner, revealing appetitive aggression in men may serve as a signal for a higher genetic fitness.


Kao kad bi neko napisao:

Rapist man preference to rape because they smell the women window and their window during their high sexual/menstrual drive matches on subconscious level, and they crave for "warriors bitch", where once she gets his children she will listen to his assertive orders in harsh environments, there for its all organic and hormones are just like that.
 
Stalno kontradiktorne informacije po ovom pitanju ;)

Ali evo najnovije vesti. link
https://n1info.rs/magazin/scitech/n...-otkrili-muski-i-zenski-mozak-rade-drugacije/

Pogledajte prilog 1509506

Pa u textu, između ostalog, piše:

"Akademska javnost je dugo zastupala tvrdnju da su razlike među polovima društveno uslovljene, a ne biološki. Poslednje istraživanje prvi put pokazuje da se na mozgu može videti da pol određuje kako mislimo i ponašamo se."
"Nikada nije postojao pouzdan dokaz o razlici u aktivnosti u mozgu muškaraca i žena, ali Univerzitet Stanford je pokazao da je moguće razlikovati polove na osnovu aktivnosti u oblastima takozvanih „vrućih tačaka“ u mozgu.

One uključuju „mrežu podrazumevanog režima“, oblast mozga za koju se smatra da je neurološki centar „sopstva“, i važna je u introspekciji i tumačenju ličnih sećanja.

Umešan je i limbički sistem, koji pomaže u regulisanju emocija, pamćenju i seksualnoj stimulaciji, kao i striatum, koji je važan u stvaranju navika i nagrađivanju. (Striatum koordinira više aspekata kognicije, uključujući i motoričko i akciono planiranje, donošenje odluka, motivaciju, pojačanje i percepciju nagrade).

Stručnjaci kažu da razlike u mozgu mogu uticati na to kako muškarci i žene vide sebe, kako komuniciraju sa drugim ljudima i kako se prisećaju prošlih iskustava.
„Ovo je veoma jak dokaz da je pol čvrsta determinanta organizacije ljudskog mozga“, navodi dr Vinod Menon, profesor psihijatrije i bihejvioralnih nauka na Univerzitetu Stanford.

Za istraživanje, tim naučnika je koristio „objašnjavačku veštačku inteligenciju“ – vrstu kompjuterskog učenja koja može da prođe kroz ogromne količine podataka kako bi objasnila zašto se neki efekat dešava.
U model su unošeni snimci MR mozga i naznačeno je da li gleda ženski ili muški. Vremenom je neuronska mreža počela da izdvaja suptilne razlike između dva pola koje su ljudima promakle.
‌Kada su istraživači testirali model VI na oko 1.500 drugih snimaka skeniranog mozga, mogao je da prepozna da li je u pitanju muški ili ženski mozak sa 90 odsto uspešnosti."


Eto, i to je rešeno ;)

Ima li komentara?
A ta inteligencija koja je to sve pogađala kog je pola?
 
Жене више знајуверблно јер имају осам пута већу запремину дела мазгаза говор , али су им мала уста даискажу.....

Зато користе и татсатуре да се додатно изразе ораторички
 
Poslednja izmena:
Жене бржемисле јер им су краже неуронске путање мишљења...

Мозгови су мање жири него дужи тако да женемисле два пута брже

muski-i-zenski-konektom.png
 
A ta inteligencija koja je to sve pogađala kog je pola?

Pa sad, mogla je tema da ode i na nauku. Radi se o mašinskom učenju. Na primer, ako postaviš gomilu podataka o molekulima, on će da "nauči" i onda će da prepozna o čemu se radi kada dobije input za nepoznat. Mašinsko učenje je sad popularno, ulazi u sve nauke. Međutim, ovde je interesantno da su učitali snimkove sa MRa (magnetic resonance) i označili kog je pola koji učitan. I onda kada je dobio MR od mozga nepoznatog pola, on je u 90% slučajeva pogodio o kom se polu radi.

Sad, 90% jeste veliki procenat, ma kako se činio malim. Znači da ima žena ili muškaraca sa snimkom mozga koji nije lako prepoznatljiv, ali opet u većini je pogodio, a u pitanju je bio samo MR. Dakle, skeniranje mozga, čisto anatomski.
 
Male bioloske finese. Po meni je dosta vise drustveno usadjenog.
Eno ima ono pleme, matrijarhalno gde su zene te koje odlucuju, racionalnije, muskarce hrane nekim visokoproteinskim crvima da budu plodniji. Ovi se kriju po drvecu jer je neki ritual da mu pridje zena, rukkm ga nesto poklopi i u fazonu njen je veceras.

МЈао, које добро фолирање...

Ја могу само на шљиву да се попнем... :kafa:
 
Жене више знајуверблно јер имају осам пута већу запремину дела мазгаза говор , али су им мала уста даискажу.....

Зато користе и татсатуре да се додатно изразе ораторички
Da li se ovde tolerišu mizogini komentari?
 
Da li se ovde tolerišu mizogini komentari?

Апропо вашега :

Логично афирмативно... као еквилбар мизандрији ...

Жене више знајуверблно јер имају осам пута већу запремину дела мазгаза говор , али су им мала уста даискажу.....

Зато користе и татсатуре да се додатно изразе ораторички

а наспрам овога ...чист реализам факата

...

п.с.

питајте АИ
 

Back
Top