Научна веровања Vs Наука

То је сасвим ирелевантно за оно на шта сам желио да укажем, а то је да се филозофске, научне теорије формирају у датом временском оквиру, да би их у неком другом одбацили и замијенили новом, односно да конкретизујем разлику између научне чињенице и "научне теорије", која се као таква може посматрати као нека научна догма (пролазна), јер је није могуће експериментално доказати, али се мора у њу вјеровати да не би био исмејан од одређеног лобија.
Бураз, не можеш без демантовања геоцентризма, да уводиш нову истину у звездонауку само зато што си пар нових информација сазнао, попут радијације планета, промене орбита планетоида и сл...

Не иде то тако, и даље чекамо демантиј геоцентризма, и нема га емпиријски...

:hahaha:

Дедер напредни новосазнајниче обајсни, зашто само на планети земљи имаш потпуну силу гравитације, док на месецу само бледу позајмицу гравитације од земљине орбите у којој се месец налази?

Зар од скоро непостојеће гравитације на Марсу који шатро има исту величину и ''привлачност'' ко и земља, треба да научите да гравитација не зависи од масе планете, већ од места у односу на центар васељене, према коме све гравитира ?
Гравитација као сила, у класичном смислу, у коме се учи у школама - не постоји. Гравитација је појава, а сила је - електрична по својој суштини. Има нешто од тога да се нађе по астрофизикама... и другим физикама...

Дао си ми задатак да читам Шестоднев... и већ на првој глави нађох нека размишљања мимо Првог Сабора (питање око онога да ли је било времена "пре почетка"). Да знаш да ме штрецнуло нешто... шта ћу још пронаћи.. ако кренем даље. Ево недељу дана.. стојим. Е?

Ако те не мрзи, пошаљи ми ону књижурину што имаш са оним пророчанством (о појави Руског Цара) што се не уклапа и не слаже.
Фотни ми ако може пар страница (на прајвет). 1. Издавач 2. Година издавања 3. Садржај 4. Аутор(и) 5. Штампар 6. Година штампања 7. Који је броји издања. По чијем благослову се штампа.

Česticama sa samih zvijezda Zilote.
Радијацију на толке даљине требају друге честице да пренесу... Само фотони имају таласно својство самокретања, остале крупније честице захтевају ланац других честица, да би зрачење наставило да се шири...

Пошто у вакуму нема честица, како сведоче сунцаши, испада да се неким порталима преноси радијација честица на толике раздаљине... Тотална мистика...

Радијацију на толке даљине требају друге честице да пренесу... Само фотони имају таласно својство самокретања, остале крупније честице захтевају ланац других честица, да би зрачење наставило да се шири...

Пошто у вакуму нема честица, како сведоче сунцаши, испада да се неким порталима преноси радијација честица на толике раздаљине... Тотална мистика...
Zašto trebaju druge? Radijacija i nastaje od tih čestica.

Наравно да сунцоцентрична теорија звезда тапка у месту, јер је мртва и редукциона памећу, где да се креће кад је замрзнути леш, коју научни дебили негују ко сатанисти Лењина у Кремљу...

Изнегирали су етар (електрину) у свемиру, проглашавајући сву васионску дубуну неба - вакумом у коме нема ништа... ни једне честице податомске

Како би се онда прострала она силна радијација са звезда, ако нема честица које би је преносиле до наше орбите...
Метафизичке дубиозе науке сам искоментарисао у ранијим постовима. Овде сам ово искоментарисао са практичне стране. Метафички је свака наука крива. А кад ни практично нема смисла - онда је то.. тапкање у месту. Није макла с мртве тачке. Зна колико и онај што баш ништа не зна.

Аристотел био геоцентриста? Ма немој...?
Учи, учи синко. Учи па причај. Немој напамет.. и не учи се из шарених новина, но из дебелих и воњавих књига...
Па шта је друго био, ако је заступао тезу да је земља непокретна сфера и да се сунце и остале планете окрећу око ње?

Гравитација као сила, у класичном смислу, у коме се учи у школама - не постоји. Гравитација је појава, а сила је - електрична по својој суштини. Има нешто од тога да се нађе по астрофизикама... и другим физикама...
Није брате... Гравитација привлачи све материје, не само наелектрисане и једина нема контра силу тј. антигравитацију...

Питај се зашто неко неће земљину гравитацију да припише надсили и централности земље у универзуму коју гравитација собом подразумева, којој се све остале силе покоравају емпиријски (чак и магнетизам попушта. ако му рђу супротствиш у малој количини)

Дао си ми задатак да читам Шестоднев... и већ на првој глави нађох нека размишљања мимо Првог Сабора (питање око онога да ли је било времена "пре почетка"). Да знаш да ме штрецнуло нешто... шта ћу још пронаћи.. ако кренем даље. Ево недељу дана.. стојим. Е?
Прескочи догамтику, глуп си за њу ко и већина мирјана, читај даље кад те демон чачне да попујеш Василију... ти си природњак, и људска ће те логика заклати на том пољу. Догматима се по канону баве само смирени и очишћени сузама и покајањем, тако да ти под то ''бављење'' не подпадаш... читај информативно... Астро део је чини ми се 4ти дан

Ако те не мрзи, пошаљи ми ону књижурину што имаш са оним пророчанством (о појави Руског Цара) што се не уклапа и не слаже.
Фотни ми ако може пар страница (на прајвет). 1. Издавач 2. Година издавања 3. Садржај 4. Аутор(и) 5. Штампар 6. Година штампања 7. Који је броји издања. По чијем благослову се штампа.
Нису ми овде књиге...

Потражи ''На обали Божије реке'' издање Оптина пустиње, Џорданвил 1960и нека, репринт 1911те, или прекуци од МП (у којима нема пола текста) из 2000тих...

Zašto trebaju druge? Radijacija i nastaje od tih čestica.
Па требају јој друге честице у простору да се сударају и настављају ланац зрачења... Ако нема ничег у вакуму, са којим честицама да се сударају и озрачавају даље простирање на милијарде километара ?

Па шта је друго био, ако је заступао тезу да је земља непокретна сфера и да се сунце и остале планете окрећу око ње?
ПА хелиоцентриста... Теро је контру званичној Египатској науци тог времена, о којој појма није имао...

ПА хелиоцентриста... Теро је контру званичној Египатској науци тог времена, о којој појма није имао...
Тек је Аристарх, који је живио неких стотињак година послије Аристотела предложио хелицентрични систем, који је прихваћен тек од Коперника и по њему назван Коперников систем.

Ништа више од осталих, али 'ајде нека ти буде.
Не, не... Ви сте највећи простаци међу Србљем... Нема вас поганијих у језик тртљара, скоро свака вам је узречица ''Бог те'...''... Чак су и Крајишници културнији од вас, што је заиста срамота

Тек је Аристарх, који је живио неких стотињак година послије Аристотела предложио хелицентрични систем, који је прихваћен тек од Коперника и по њему назван Коперников систем.
Ко тим лудацима и нагађачима да уће у траг... ти су се такмичили, ко ће бољу лаж да измисли о наукама које не познаје довољно...

Није брате... Гравитација привлачи све материје, не само наелектрисане и једина нема контра силу тј. антигравитацију...

Питај се зашто неко неће земљину гравитацију да припише надсили и централности земље у универзуму коју гравитација собом подразумева, којој се све остале силе покоравају емпиријски (чак и магнетизам попушта. ако му рђу супротствиш у малој количини)

Прескочи догамтику, глуп си за њу ко и већина мирјана, читај даље кад те демон чачне да попујеш Василију... ти си природњак, и људска ће те логика заклати на том пољу. Догматима се по канону баве само смирени и очишћени сузама и покајањем, тако да ти под то ''бављење'' не подпадаш... читај информативно... Астро део је чини ми се 4ти дан

Нису ми овде књиге...

Потражи ''На обали Божије реке'' издање Оптина пустиње, Џорданвил 1960и нека, репринт 1911те, или прекуци од МП (у којима нема пола текста) из 2000тих...
Не реци два пута, антигравитација би била згодно рјешење за мисаоне вратоломије у доказивању великог праска и савладавања баласта гравитационог бунара, те није искључено да је некад уведу. :mrgreen:

Не, не... Ви сте највећи простаци међу Србљем... Нема вас поганијих у језик тртљара, скоро свака вам је узречица ''Бог те'...''... Чак су и Крајишници културнији од вас, што је заиста срамота
Груби људи, сурова историја, нисмо мажени па не зарезујемо ауторитете, ми то од миља кад нам је неко симпатичан. ;) Мало бркаш појмове, већи дио Крајине је у Босни.

Не реци два пута, антигравитација би била згодно рјешење за мисаоне вратоломије у доказивању великог праска и савладавања баласта гравитационог бунара, те није искључено да је некад уведу. :mrgreen:
И то што кажеш...

Одсуство силе, је нова сила, додуше без начина да је измериш:mrgreen:

Зрачење се не састоји само од фотона, већ и од протона, електрона и других честица.

Зрачење се не састоји само од фотона, већ и од протона, електрона и других честица.
Браво, открио си Гугл...

Како да се простиру надалеко милијонима километара, тамо где нема ни једне такве честице, којима ће сударом да преносе и додатно ослобађају енергију на све стране?

Аух, ал сам ја овде промашио. Хвала, брате. Онај коментар се дакле односи на мене: ("Учи, синко, учи.. ") Е, тако ми и треба. На брзину се само буве ватају, што кажу стари. Размахо сам се ко уличар. Ваљда ћу и ја једном нешто научити.

Појава гравитације се открива тек ако се узме у обзир и микро и макро план. У суштини сама појава гравитације је још једна пројава слагања таласних сила по Казимиру (Казимиров ефекат). Шта је суштина (ти тражи па читај ако те занима више детаља, има и на нету доста тога и прилично је добро објашњено)? Кад се два брода крећу паралелно (само паралелно), онда се они привлаче у кретању, ако су довољно близу, а ако су довољно далеко онда се одбијају у кретању. То ти је "сила гравитације". Теби ће то бити... прснуће теорије... геоцентризма... јер мораш напустити геоцентризам да би схватио уопште... потпуну теорију гравитације која је искључује као силу а обухвата, кажем и оно што мисле да је микро-гравитациони (мале масе, блиске удаљености) и макро-гравитациони (велике масе, велике удаљености) ефекат. Са Месецом, Марсом итд... није чудо што "не привлачи" него је највеће чудо што "не бежи", него остаје у континуитету блиско и у тандему са Земљом. Кад имаш капетане бродова у Казимировом ефекту па једва избегну судар, а одбијању се и не покушавају супротставити. Ко онда, како, којом силом и пажњом.. ипак држи небеска тела на окупу? Доказује се непрекидно присуство ултимативне силе која држи небески свод, као што рекоше. Наука већ има довољно знања да то може да закључи (и посведочи) али се то - не дешава.

То је дакле издање пред револуцију? Тад је и тамо наступило мрачњаштво. Дубине понора у које је упала пред-револуционо православље описује баш књига: "Цар је победио". Има нешто и код Врангела, ал то још нисам почо читати. (тренутно не стижем од форума, а на форуму сам јер је настала "читалачка криза").

Све су то теоретска разводњавање о сили земљине гравитације, која се противи хелиоцентризму, којима Коперникови мантраши праве милијарде мини гравитација ка самима себи уместо једне јединствене, што је класична хипотетичка смејурија...

Само се геоцентризам у сред свемира (што говори и Бог у Библији) поклапа са центризмом гравитације земље, која је свугде и према сваком телу иста, без обзира на удаљеност од свог центра...

Остала привлачења, нису геопривлака, већ електро, магнетно или нуклеарно привлачење, које имају и контра силе одбијања, тако да су са геопривлаком неупоредиве и збркане емпиријски код тих глупих теоретичара просторних таласа који настају и нестају мењањем дистанце...

Што се Оптине тиче, дуг је она пут прешла од Оптинских стараца - житеља Оптине пустиње до Сергијанске провалије. Истом логиком којом ти нападаш све светогорце (Грке) и Старца Пајсија, истом мером онда и Оптина - под Сергијем... пада у воду. С тим што Оптина нема статус "републике монаха" ко Света Гора. Има само Патријарха, а кад Патријарх изда.. онда ... бели свет.

Што се Оптине тиче, дуг је она пут прешла од Оптинских стараца - житеља Оптине пустиње до Сергијанске провалије. Истом логиком којом ти нападаш све светогорце (Грке) и Старца Пајсија, истом мером онда и Оптина - под Сергијем... пада у воду. С тим што Оптина нема статус "републике монаха" ко Света Гора. Има само Патријарха, а кад Патријарх изда.. онда ... бели свет.
Оптина под Сергијем не постоји незнЛицо...

Званично је расформиран манастир 1927ме, и последњи је игуман био Никон, који се 1929 упокојио...

Књига коју је оптина публиковала око 1910те је рукопис из 1830те, 100 година пре Сергија, у коме се баш о сергијанцима и ради, плус то пророштво после њих, кад их цар све поубија ко издајнике и припреми Русе са васкрслим Серафимом за битку против Антихриста...

Back