Naše slike u Mozaiku 5 - dođite nam opet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dscn4260-1.jpg

:lol:
ne znam ja to sa tom hemijom, nesto mi nista nije jasno, ipak, sacekacu ja @Luda Srpska Druzina da mi napise proces pripreme caja :ceka:

A hemije vec ima dovoljno u stvarima koje kupujemo po prodavnicama tako da samo prirodno da ne kazem natural z:lol:

DSC_0699.jpg

sad malo ozbiljno o caju
mnogo volim zeleni caj i uvek sam se pitala kako kinezi tacno podese temp vode
i odem na jedan sajt a tamo stoji savet:
idealna temp vode za zeleni caj je ono kada se pri prokuvavanja vode pojave prvi mehurici tipa riblje oci
:eek:

tooo, rekoh, eto, to je dobro skuvan zeleni caj! :lol:

Ja vodu zagrejem na 85 stepeni, maksimalno 90. Spremanje caja je umetnost

@Lunja* caj sto pravi LSD tera na smeh. Ja se tako jednom iskidah od smeha ovde.
@Luda Srpska Druzina gde si bre?! Daj taj caj ovamo.

Bio u sumi da naberem sastojke za caj z:lol:

DSC_0354.jpg

Nego evo
avatars-000042108237-lkqi7f-t240x240.jpg

U 0.5l vode stavim 5-6 vrsta caja, cekam se prohladi onda dodam kurkumu, djumbir (njega ne puno jer hoce bude preljuto, limun moze se nacedi a ko voli pulpu moze i ceo, kasiku dve meda i na poslednji sastojak je po zelji, neko voce ali meni najbolji ukus daje marakuja da ne kazem passion fruit, to onda u blender se dobro sjedini i posle dodam jos pola litra vode ili ako ocu icetea manje i leda.

A hemije vec ima dovoljno u stvarima koje kupujemo po prodavnicama tako da samo prirodno da ne kazem natural z:lol:

Pogledajte prilog 880359

Bio u sumi da naberem sastojke za caj z:lol:

Pogledajte prilog 880360

Nego evo

U 0.5l vode stavim 5-6 vrsta caja, cekam se prohladi onda dodam kurkumu, djumbir (njega ne puno jer hoce bude preljuto, limun moze se nacedi a ko voli pulpu moze i ceo, kasiku dve meda i na poslednji sastojak je po zelji, neko voce ali meni najbolji ukus daje marakuja da ne kazem passion fruit, to onda u blender se dobro sjedini i posle dodam jos pola litra vode ili ako ocu icetea manje i leda.
:eek:
Auh! Pa ti stvarno posveceno spremas caj! Hvala ti, pisem kad zbrcam i ja ovakav caj ovih dana! ❤️

Nego evo

I ja uvek preferiram ono sto sama uberem i osusim, a posle i iskombinujem.
Ove vocne volim kad mi krene zelja za secerom, pa da samu sebe slazem.
To 85-90, to je ono riblje oci, valjda kad izadju pri zagrevanja vode, pre no sto ispare? :lol:
Jeste umetnost to spremanje caja. U sledecem zivotu zivecu u Japan, kuvacu caj i poznavacu umetnost ikebane i bonsaia i savijacu origami (mada ovo i sada vezbam) i pravicu cuda sa alt saxom.

Hahaha... mislim da nas nema mnogo takvih... ja stalno nalazim izgovore da ono sto mogu ostaviti za sutra ne uradim danas, ali kad gomila vesa stane nasred sobe i ne moze se preskakati - stanje je alarmantno :lol:
To se kaze ovako: Kad ce vec jednom taj ponedeljak, da se odmorim od posla! :lol:
Sad cu da ti resim problem, haj sa mnom, u KKM kafanu! ::ortakinje: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back