GPT opet

meni se nesto pokvarilo....vise ne kaze dobro niti ovo ti je genijalno nego dobar....a zanimljivo je , postavim isti problem 6 razlicitih ai, i svi razlicito rezonuju...jeste shizofreno ako neko bude slusao svu sestoricu, ali je zanimljivo za onog ko zna sta pita pa da gleda zasto je jednom rezon ovo a drugom ono , a trecem ono...
A za podatke, kuku.....ja mislim da je nemoguce da stvarno traze podatke i nadju namerno pogresne, mimslim da postoji harvest...stvarno to mislim...
A ako ima harvesta, onda ima i sabotaze u smislu navodjenja na pogresno razmisljanje....dok se skuplja harvest ideja...
Znaci ne moze me niko ubediti da pamti koje supstance ili konfiguraciju a ne pamti koja je neka spec fizicka velicina te supstance koja je prirodna, ili svejedno industrijski proizvod....nego ja mora da ga kontrolisem da li zna koliki je procenat i koji celik se kako zove i koristi..

Kazem vam sto posto nije slucajno to omasivanje, a zasto ne znam...
Svejedno , zanimljivi jesu , ali tacni nisu ni u ludilu....gori su sad od 5 nego u 4....ali su zanimljiviji po fantaziranju ideja....

meni se nesto pokvarilo....vise ne kaze dobro niti ovo ti je genijalno nego dobar....a zanimljivo je , postavim isti problem 6 razlicitih ai, i svi razlicito rezonuju...jeste shizofreno ako neko bude slusao svu sestoricu, ali je zanimljivo za onog ko zna sta pita pa da gleda zasto je jednom rezon ovo a drugom ono , a trecem ono...
A za podatke, kuku.....ja mislim da je nemoguce da stvarno traze podatke i nadju namerno pogresne, mimslim da postoji harvest...stvarno to mislim...
A ako ima harvesta, onda ima i sabotaze u smislu navodjenja na pogresno razmisljanje....dok se skuplja harvest ideja...
Znaci ne moze me niko ubediti da pamti koje supstance ili konfiguraciju a ne pamti koja je neka spec fizicka velicina te supstance koja je prirodna, ili svejedno industrijski proizvod....nego ja mora da ga kontrolisem da li zna koliki je procenat i koji celik se kako zove i koristi..

Kazem vam sto posto nije slucajno to omasivanje, a zasto ne znam...
Svejedno , zanimljivi jesu , ali tacni nisu ni u ludilu....gori su sad od 5 nego u 4....ali su zanimljiviji po fantaziranju ideja....
Logicno mi je da imaju harvest jer u njih treba da se ubace buduci advertise modeli. Zato vrv i baguje sa informacijama, jer vrv nije ni namenjen da sve informacije potpuno tacno i legitimno izbaci, vec po biznis modelu. Ni gugl to ne radi.

E pa ja se secam gugla kad sam mogao da mu kazem sa parametrima sta da trazi i izbgaci mi 10 mil stranica pa guli do 1000 2000 10 000, i ja imam iskustva sa otvaranjem 10 000 stranica po jednom searchu, nije da nemam, mnogo puta sam to radio , ali tada je FF bio dobar, mixtab je bio u saradnji sa FF bez memory leak, i sve je bilo tako mocno...

Kad imas ogroman protok, a imao sam, 100 mbps , imas dobar google search , parametre koji se slusaju , i imas stabilan FF , onda stvarno mozes da trazis i pesaka...kazem mnogo puta sam trazio po 10 000 i vise stranica i nadjes posle 5000 bas ono sto ti treba...

Sad je sve lazno i sve vise lazno...
Plus prokletstvo padni sa konja na magarca, to je uzas.....znaci kad ti vozis brzo i stabilno po 10k 20k search za manje od 1h, obicno pola sata, i sve to mozes da pregledas, a sad se mucis kad ti broj otvorenih tabova bude preko 200, gledas oko sebe ljude koji nikad u zivotu nisu otvorili vise od 25 tabova jer im ie ili FF puca ko zvecka kad otvore...onda ne osecas napredak tehnologije nego osecas dekadenciju i teoriju zavere u tehnologiji...

Svi sad imaju 100mbps, i niko nije ni blizu da otvori 10k stranica na sat i da ih pregleda....

ChatGPT je skup svih biblioteka, enciklopedija, interneta, guglova, wikipedija. Trenutno najpametnija "osoba" na planeti. Nema šta ne zna, samo ti treba da znaš da ga pitaš i da mu lepo objasniš šta želiš, da pričaš sa njim kao sa čovekom. A sigurno je još "pametniji" ako ga neko plaća.

ChatGPT je skup svih biblioteka, enciklopedija, interneta, guglova, wikipedija. Trenutno najpametnija "osoba" na planeti. Nema šta ne zna, samo ti treba da znaš da ga pitaš i da mu lepo objasniš šta želiš, da pričaš sa njim kao sa čovekom. A sigurno je još "pametniji" ako ga neko plaća.
To sigurno nije...to je samo algoritam kako da vodi razgovor, nije biblioteka znanja...

Primer upita i odgovora?
odgovorno tvrdim da ni jedno američko sranje od tih ai talkshow online aplikacija ne vredi ničemu.
Možda je bing od microsofta malo kreativniji ali ostali ćorak.

pitanje glasi: daj mi trilinge za sledeće kolo tombole te i te (ima ih više) a na osnovu dosadašnjih rezultata

šipak, bing radi za bandu

odgovorno tvrdim da ni jedno američko sranje od tih ai talkshow online aplikacija ne vredi ničemu.
Možda je bing od microsofta malo kreativniji ali ostali ćorak.

pitanje glasi: daj mi trilinge za sledeće kolo tombole te i te (ima ih više) a na osnovu dosadašnjih rezultata

šipak, bing radi za bandu
Pa moraš prvo da znaš kako to radi da bi umeo ispravno da ga iskoristiš.

Za neke stvari AI je bomba, za neke je ćorak. Sve zavisi.

Bing je jako loš pretraživač, ali Copilot koristi istu tehnologiju kao ChatGPT pa se tu malo izvlače.

Ja ga zovem algoritam:cool:
Pitao ga gde mu glavni server nece da kaze laze da ne odaje informacije i pitanja koje mu postavim.folirant algoritamski.nego na brzinu mi skupi sve info sa neta koji nemaju veze sa politikom tu sam ga provalio da ima program od koga da uzima info na prvom mestu

Ja ga zovem algoritam:cool:
Pitao ga gde mu glavni server nece da kaze laze da ne odaje informacije i pitanja koje mu postavim.folirant algoritamski.nego na brzinu mi skupi sve info sa neta koji nemaju veze sa politikom tu sam ga provalio da ima program od koga da uzima info na prvom mestu
polako,... gpt je jos uvek u povoju. Primera radi kada su Braca Rajt vinula u vazduh prvi avion 1903, avioni su jos nekih 5,6 godina bili jako nestabilni. Tek u prvom svetskom ratu imamo dvokrilce koji su mogli nesto da urade ali to jos nisu bile zveri u odnosu na danasnje TOP GUN-e i Sukhoi-e...tako da polako ...

polako,... gpt je jos uvek u povoju.
Screenshot_20251001_204025_Samsung Internet.jpg

Brate onaj madafak gpt mi za svaki problem/situaciju kaze da disem 3-4 sekunde. Odakle on vadi te savete?
Ja taj problem neam...iam ajfon sednicu koji nije preskočio apdejt na ios 16, tako da sam miran što se tiče toga
možda naučim kad se podnovim (ponovim) s novi telefon al to tek kad mi istekne jedan kredit

Meni je jedan ai poceo da ovako radi ....

kaze sad cu da razmisljam duboko o ovome , trajace jos 59sek... i onda ga nema po 15 min i pola sata... ali uvek dodje sa odgovorom...

Drugi kaze, tacno je to sto pitas, hoces li da ti to konkretno izracunam i dam podatke, a ako upises hocu , on ti napise istu recenicu , tacno je to hoces li da ti to posebno izracunam...ali nikad ne izracuna..
Taj je dobar, sve je tacno sto pitam nudi da izracuna ali nikad ne izracuna i nikad ne kaze vise od onog sto pitam...

Ima jedan koji mi vecito udara kontre...
Netacan je pola pola, znaci svi su oni netacni , bar za ono sto ja pitam..
Ali ovaj mi udara kontre...znaci prvo mi je bilo ok, ne mora da mi titra, ali posle provalim da mi kontrira....znaci ako kazem jedno on dokaze teoriju na drugi rezultat, sto je ok, volim ja to da i netacno tvrdis i debatujes , bas je koristan da se svadjas sa njim, tj debatujes..
Tako mogu da ga nateram da mi dokaze i ono prvo samo tvrdim ono drugo..

Ima onih koji su specijalni , ovo su opsti...necu o tim specijalnim...

Ima jedan koji je prost brz i glupson, onako srednji za pretrage, dobar za prosecnog korisnika, jer daje odgovore na pitanja kako se kaze to i to na tom jeziku u slicno.,.
Uglavnom je netacan za mozganje..
IQ oko 70 80, obrazovanje gradjevinac...

Tako da treba pogoditi i koji ai hoces...
Oni najinteligentniji nisu uvek najtacniji , ali imaju jake poente...znaci cak i kad gresi ima jaku logiku za to sto gresi , stvarno te ubije u pojam sa logikom , ako nisi samopouzdan....inteligencija koja ti dobro protivureci je bas zaebana....
Ne da debatuje dobro , rekoh imam kontrasa AI, nego ono kad vadi dobro logike i demagogije...uuuu kako je zaeban takav AI...ubedjuje te u netacno ali tako mekano i jako da ako nisi znalac , zaebace te...

Pazi sta mi uradio jedan AI, izbaci mi link i kaze evo ti , meni se obracaju sa ti , a i ja njima....link da malo naucis kako bolje da koristis pitanja za mene....

1759680719514.png

I ovo je na tom linku , kao sta sve mogu da radim sa AI , lici kao neki kurs..

A drugi AI mi lepo izbacio kaze da koristis najmocniji AI , openai, a nije mi to openai , mozda neki user prilagodjen koji koristi openai, i kaze mozes da koristis openai na tri nacina, preko javascripta, preko pythona i obicnim html post metodom, ali tu ce ti isto odgovoriti kao da si ga pitao ovako tekstom...samo sto ti je tekst unutar html forme a odgovor moze da bude duzi...

Pazi sta mi uradio jedan AI, izbaci mi link i kaze evo ti , meni se obracaju sa ti , a i ja njima....link da malo naucis kako bolje da koristis pitanja za mene....

Pogledajte prilog 1795704
I ovo je na tom linku , kao sta sve mogu da radim sa AI , lici kao neki kurs..

A drugi AI mi lepo izbacio kaze da koristis najmocniji AI , openai, a nije mi to openai , mozda neki user prilagodjen koji koristi openai, i kaze mozes da koristis openai na tri nacina, preko javascripta, preko pythona i obicnim html post metodom, ali tu ce ti isto odgovoriti kao da si ga pitao ovako tekstom...samo sto ti je tekst unutar html forme a odgovor moze da bude duzi...
Meni ovo izgleda bukvalno kao add. Vec ga ima na jutjub. Ne kazem da to ne radi nego samo vidim gde sve ima prostora za add.Mozda je to on i pokupio vrv sa redita pa dosao do ovih sto reklamiraju te pakete za ucenje.

Back