Naša mala biblioteka

:oops::oops::oops:
Apsolutno ... ne znam kako sam to smetnula sa uma da pomenem.

Must have za početnike - "Tajni uticaj planeta" od Milekića.
Posle toga, "Astropsihologija" i "Beskrajna astrosimbolika".

I meni je "Saturn" jedna od najomiljenijih :wink:
Arojo je za početnike napisao odličnu knjigu - "Priručnik za tumačenje natalne karte", kratko i sažeto. Ova druga mi se takođe dopada :-D Inače mi se dopada kako on piše. Ne znam da li je još nešto od njega izdato kod nas, osim ove dve.

Jes' vala Milekić je odličan. Pogotovu Beskrajna astrosimbolika, malo je advanced i taj redosled dobar. Astropsihologija je mnogo lepa knjiga.

Pozdrav svima:) Interesuje me koje biste mi knjige preporucili kako bih mogla malo vise da se pozabavim temom astrologije. Meni ej astrologija zamljiva sa aspketa poistovecivanja planeta sa rimskim Bozanstvom koje poseduje neke ljudske osobine. Tako npr. Uran vazi za surovog Boga koji je svoje sinove koji su bili kiklopi zatvorio u utrobu Zemlje mozda to moze da se poistoveti sa nekim citanjem u astrologiji vezano za los odnos sa ocem ili prica vezana za Neptuna koji je gord jer je manje mocan od svoje brace Bogova dok je Jupiter vrhovno bozanstvo.:) Verujem da imate mnogo vise znanja i iskustva i da su vam smesne ovakve konstatacije.:)

Smešno mi je kada neko tek startuje sa astrologijom, pa nadobudno izjavi da je ;;Točak1 " ili 2, plitka knjiga...Knjige nisu ni malo plitke, nego su za početnike i u tom smislu su ok, sažeto, koncizno, sa primerima i objašnjenjima.Arojo,Vivijen Vestvud, Liz Grin, a ima obrih i ruskih autora koje bih preporučila -ali ne uopšteno, nego u zavisnosti od oblasti astrologije koja vas zanima...Naravno da su Dupor i Milekić klasici, ali ne treba se us tartu za njih hvatati kao ,,pijan plota" i muka mi je od ljudi koji nemaju dodirnih tačaka sa psihologijom, bar onako interesovanja -da sami proučavaju, jer astrologija iz takvih usta zvuči nebulozno.Takođe bih svakom početniku preporučila što više mitologije da čita, ako ima imalo šlifa skontaće zašto. I najbitniji savet: astrologija se uči čitav život, nikada ne možeš reći-sve znam, bez obzira na godine koje su protekle bavljenjem istom. Suvišno je napominjati da je potrebna intuicija, želja za poniranjem.

Prelistao sam temu do 2007. godine i nisam našao ni jednu "nadobudnu" izjavu! Tačno je da nosim cvikere +3,5 i moguće je da nisam video, pa se mnoooogo izvinjavam! Čini mi se, u ovom kratkom vremenu u kojem ste na Forumu, da sebe smatrate autoritetom astrologije i možda grešim, ali imam "blagi osećaj sa ukusom dima" da baš niste uvek u pravu i uvek ste, nekako, "nakrivo nasađeni". Na ovom Forumu prvo piše "Zabava", pa zatim "Astrologija", te mislim da bi više trebalo da se držimo Zabave. Život je suviše kratak da bi ga proćerdali tek onako. Kad budete došli u moje godine, videćete da sam bio u pravu! :deda:

Smešno mi je kada neko tek startuje sa astrologijom, pa nadobudno izjavi da je ;;Točak1 " ili 2, plitka knjiga...Knjige nisu ni malo plitke, nego su za početnike i u tom smislu su ok, sažeto, koncizno, sa primerima i objašnjenjima.Arojo,Vivijen Vestvud, Liz Grin, a ima obrih i ruskih autora koje bih preporučila -ali ne uopšteno, nego u zavisnosti od oblasti astrologije koja vas zanima...Naravno da su Dupor i Milekić klasici, ali ne treba se us tartu za njih hvatati kao ,,pijan plota" i muka mi je od ljudi koji nemaju dodirnih tačaka sa psihologijom, bar onako interesovanja -da sami proučavaju, jer astrologija iz takvih usta zvuči nebulozno.Takođe bih svakom početniku preporučila što više mitologije da čita, ako ima imalo šlifa skontaće zašto. I najbitniji savet: astrologija se uči čitav život, nikada ne možeš reći-sve znam, bez obzira na godine koje su protekle bavljenjem istom. Suvišno je napominjati da je potrebna intuicija, želja za poniranjem.

Poslednja izmena:
1342047760

Spremio sam ti,
u toploj sobi latice od ruza
da ti budu postelja.
I ruke cu ti grejati
dok te budem pogledom mazio...

Sve je sprzeno...I niceg nema... sem velikog praska...

http://sr.scribd.com/doc/45875630/Izlaz-Iz-Tame-Boris

Срећно с тим! Треба проверити у ''Езотерија''.

Додуше, није то исто к'о раније што је било.

http://www.esotheria.com/

Вероватно постоје упућенији људи од мене поводом тога с обзиром да нисам скоро читао било шта везано за астрологију.

Гдје се могу купити књиге Николе Стојановића? Нарочито ме занима 70 астролошких задатака са одговорима...

(Колико кошта тумачење наталне карте код њега?)

Back