- Poruka
- 224.390
Na sajtu Carine Srbije pojavio se oglas za aukciju automobila Audi A6 koji je pod potragom Interpola. Iako ovo znači da će automobil izvesno biti zaplenjen na nekoj granici jer je najverovatnije ukraden, prodaja ovakvih vozila ustaljena je praksa Carine
Nije prvi put
Ovo nije prvi put da Carina prodaje ukradena vozila. Mediji su o tome pisali i ranijih godina. Recimo, Nišlija Aleksandar Rakić kupio je 2011. na javnoj licitaciji u Carinarnici Niš mercedes C 220 za koji se kasnije, nakon provera, ispostavilo da je ukraden u Švajcarskoj. Nakon saznanja da je životnu ušteđevinu potrošio na auto koji ima vlasnika u inostranstvu, pokušao je da reklamira slučaj kod Carinarnice Niš koja je odbila da mu vrati novac pravdajući se da je „auto kupio u viđenom stanju“.
Božidar Janković je 2012. na aukciji od Carinarnice Kraljevo kupio kamper vozilo na aukciji. U startu nije imao nikakvih problema, te je vozilom putovao i van zemlje. Međutim, sledećeg leta je zaustavljen na GP „Rožaje“ u Crnoj Gori, gde mu je rečeno da njegovu kamper-prikolicu potražuje Interpol i da će zbog toga biti zaplenjena, preneo je RTS.
https://vreme.com/drustvo/carina-srbije-prodaje-automobile-koje-potrazuje-interpol/
Ja sam šokiran. Kako je ovo moguće? Znao sam da je tokom devedesetih ovde voženo dosta ukradenih kola, ali sam mislio da je to dovedeno u red.