Električni automobili s generatorom

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
223.216

Automobilske kompanije razvijaju električna vozila sa ugrađenim generatorom kako bi rešile problem dometa​

Extended-Range Electric Vehicles (EREV) su novi trend u automobilskoj industriji, sa fokusom na produženje dometa i prevazilaženje skepticizma prema EV vozilima
Na Bernstein Annual Strategic Decisions konferenciji u maju, izvršni direktor Forda, Jim Farley, podelio je viziju mobilnosti koju smatra odgovarajućom za američko tržište automobila.

Nakon desetodnevnog putovanja u Kinu, Farley je govorio o EREV vozilima, ili Extended-Range Electric Vehicles. Ova vozila su potpuno električna sa ugrađenim generatorom (obično benzinskim motorom) koji puni bateriju kada je to potrebno, produžavajući njen domet.
“Oni se ne voze kao vozila sa unutrašnjim sagorevanjem, tako da dobijate EV sa dometom od 1100 kilometara. Nemate anksioznost zbog dometa na dužim putovanjima. Ne morate da se oslanjate na punjače,” rekao je Farley. “I ta vozila imaju upola manje baterija, pa su vrlo profitabilna.”
“To je dobro rešenje; zato je popularno u Kini, zato je udvostručilo svoju prodaju u Kini, i nama se to rešenje zaista sviđa.”

Upoznajte “xEV”​

Prema izveštaju iz Korea Economic Daily, Hyundai Motor Group, matična kompanija Hyundai-a i Kia-e, razvija sopstvene pogonske sisteme sledeće generacije sa tehnologijom extended-range električnih vozila.

Zvaničnici Hyundai-a koji su razgovarali sa KED navode da je istraživanje EREV tehnologije, nazvane “xEV” od strane Hyundai-a, rezultat ispitivanja realnosti posedovanja tradicionalnih baterijskih EV vozila. Smatraju da baterijska EV vozila, poput njihove Ioniq serije, imaju ograničen domet i pate od nedostatka EV infrastrukture, što može biti velika prepreka za usvajanje EV vozila.

https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...im-generatorom-kako-bi-resile-problem-dometa/

Znači tu su kolo poveli Kinezi i Koreanci. Nije to loše, samo u toj priči nema nulte emisije.
Ima li ovo budućnost?

A ne, nisu hibridi. Ovi s generatorom uvek idu na struju i ni u jednom trenutku ih ne pokreće sus motor. To znači da nema celog pogonskog sklopa između sus motora i točkova kao ni prateće elektronike koja to opslužuje. To naravno celu stvar čini jednostavnijom i jeftinijom.
Ovo je varijanta kao kad bi u Teslin gepek stavio motorčić. Neki su to i uradili, najčešće u model S kojeg vidimo ovde na slici

1724577207777.png

Da ima pa je ukinuo , tri cetiri proizvodjaca su ukinula..
Ja sam inace pobornik ovih vozila, ali ne ovako sirovih , ali sam pobornik...
Ali na zalost nikako da ubodu ono sto ja hocu....
pisao sam ranije o tome ali su sva vozila e i usa proizvodjaca ukinuta, a toyota je takodje svoj model ukinula...

I ja sam pobornik ali nebi dao više od 10 soma za nov gradski dometa 250-300 km
Pa fora je sto je skoljka standardna, to znaci 6k max, nema nista od komplikovane elektronike...ono sto nece da urade, nece...tako da svi erev bi trebali da kostaju do 10k e, ali tu nemas domet....to ne funkcionise tako....iako zvanicno EREV bira da generator bude 15kW i onda ima domet, ali se moze staviti i 25kW generator i onda nema domet..

Ima negde moja tema o pogodnostima tih EREV vozila...kazem nijedno vise se ne proizvodi u EU i USA...

Automobilske kompanije razvijaju električna vozila sa ugrađenim generatorom kako bi rešile problem dometa​

Extended-Range Electric Vehicles (EREV) su novi trend u automobilskoj industriji, sa fokusom na produženje dometa i prevazilaženje skepticizma prema EV vozilima
Na Bernstein Annual Strategic Decisions konferenciji u maju, izvršni direktor Forda, Jim Farley, podelio je viziju mobilnosti koju smatra odgovarajućom za američko tržište automobila.

Nakon desetodnevnog putovanja u Kinu, Farley je govorio o EREV vozilima, ili Extended-Range Electric Vehicles. Ova vozila su potpuno električna sa ugrađenim generatorom (obično benzinskim motorom) koji puni bateriju kada je to potrebno, produžavajući njen domet.
“Oni se ne voze kao vozila sa unutrašnjim sagorevanjem, tako da dobijate EV sa dometom od 1100 kilometara. Nemate anksioznost zbog dometa na dužim putovanjima. Ne morate da se oslanjate na punjače,” rekao je Farley. “I ta vozila imaju upola manje baterija, pa su vrlo profitabilna.”
“To je dobro rešenje; zato je popularno u Kini, zato je udvostručilo svoju prodaju u Kini, i nama se to rešenje zaista sviđa.”

Upoznajte “xEV”​

Prema izveštaju iz Korea Economic Daily, Hyundai Motor Group, matična kompanija Hyundai-a i Kia-e, razvija sopstvene pogonske sisteme sledeće generacije sa tehnologijom extended-range električnih vozila.

Zvaničnici Hyundai-a koji su razgovarali sa KED navode da je istraživanje EREV tehnologije, nazvane “xEV” od strane Hyundai-a, rezultat ispitivanja realnosti posedovanja tradicionalnih baterijskih EV vozila. Smatraju da baterijska EV vozila, poput njihove Ioniq serije, imaju ograničen domet i pate od nedostatka EV infrastrukture, što može biti velika prepreka za usvajanje EV vozila.

https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...im-generatorom-kako-bi-resile-problem-dometa/

Znači tu su kolo poveli Kinezi i Koreanci. Nije to loše, samo u toj priči nema nulte emisije.
Ima li ovo budućnost?
vec 100 godina u "necijim" arhivima postoji plan za "perpetum mobile", ali, posto je do juce Rokfeler posedovao 70 posto svetske nafte, taj plan je strogo cuvan. Danas, kada treba unistiti rusiju i njen profit na energentima, plan se aktivira............ko sto je to slucaj i sa e-automobilima, koji su proizvedeni pre 120 godina ali su na volseban nacin "nestali" sa svetske scene.................sve da bi Rokfeler profitirao na biznisu sa naftom.

vec 100 godina u "necijim" arhivima postoji plan za "perpetum mobile", ali, posto je do juce Rokfeler posedovao 70 posto svetske nafte, taj plan je strogo cuvan. Danas, kada treba unistiti rusiju i njen profit na energentima, plan se aktivira............ko sto je to slucaj i sa e-automobilima, koji su proizvedeni pre 120 godina ali su na volseban nacin "nestali" sa svetske scene.................sve da bi Rokfeler profitirao na biznisu sa naftom.
Ček bre, odluči se već jednom, Rokfeler ili Rotšild? :D

Ček bre, odluči se već jednom, Rokfeler ili Rotšild? :D
ako si primetio, odavno koristim frazu RoRo-sistem. Pre 15-tak godina Rotschild i Rokfeler su se ujedinili , Rotschild sa udelom od 90 posto a Rokfeler sa 10 posto...................sto je i logicno buduci da je Rotschild nekoliko stotina puta bogatiji od Rokfelera pa ce i svetski kolac koji dele biti srazmeran njihovim bogatstvima.

Ti bi trebao da promenis profesiju, i da postaneš scenarista za filmove.
Ne znam koju supstancu koristiš, ali talenat je tu evidentno prisutan, trebalo bi da ga unovcis

prema tome sto si se vec posle 1000 i kusur postova bacio na mene, zdravo je zakljuciti da si "skolovan" i pripremljen za moj "slucaj".
Zelim ti uspeh.

Nisam se bacio na tebe, niti me interesuješ iskreno…
Samo smaraš sa svojim postovima na temama koje te ne interesuju, i iritiras ljude koji zaista žele nešto da kažu na odredjenu temu.

Otvori brate svoje teme, i svi koje zanima to sto pišeš, doći će i dati svoje mišljenje.

Back