lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Pa nemoj sad da otkrivaš
Ako bi moglo bez otkrivanje bitnih detalja zbog drugih eventuralnih čitalaca.Да, деца су им направила хаос.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nemoj sad da otkrivaš
Ako bi moglo bez otkrivanje bitnih detalja zbog drugih eventuralnih čitalaca.Да, деца су им направила хаос.
Da, jeste. Po tvojoj preporuci sam je i čitalaJel to ono kad su im obili kuću dok su bili na odmoru? (i jos svasta, iz proslosti i sadasnjosti)
Можда ти се допадне Љубав у случају опасности.Da, jeste. Po tvojoj preporuci sam je i čitala![]()
Mene je jedna forumašica tako izgrdila i naljutila se, kad sam jednom otkrila nešto više nego što je ona smatrala da je potrebno, iako ja nisam mislila da sam otkrila nešto bitno, da sad jedva nešto smem da napišem.Прсти ми били бржи од памети. Извињавам се.
Utisci o knjizi mogu da se pišu i da se ne kaže apsolutno ništa o njenom sadržaju, posebno da se ne otkrije neki važan element priče.Mene je jedna forumašica tako izgrdila i naljutila se, kad sam jednom otkrila nešto više nego što je ona smatrala da je potrebno, iako ja nisam mislila da sam otkrila nešto bitno, da sad jedva nešto smem da napišem.
Ovo je već neko napisao!? Jer ja se stalno pitam šta će se biti kad se to desi, a skoro sam sigurna da hoće.Tišina – Don DeLilo, Geopoetika, 90 str, 7/10
https://www.geopoetika.com/o-knjizi/1706/tisina
Tišina. Vreme posle gašenja svih ekrana. U svetu. Svet zuri u pogašene ekrane telefona, TV-a, kompjutera... izazvane neznano čime. Zastrašujuće.
Kao što je zastrašujuća i naša oslonjenost na život kroz ekrane.
Šta i kuda dalje? Zaista, šta bismo radili u tom trenutku mi pojedinci, a šta bi se desilo ili dešavalo globalno?
Pokušavam to da zamislim. Ova knjiga mi služi kao podsticaj. Ne smem to da zamislim.
Ipak zamislim, ali se nadam da se to neće desiti.
Da-da, može i treba, ali omakne se, što reče gore koleginica. Ili nismo vešti u tome, ili nemamo inspiraciju, ili nismo ni shvatili poentu.Utisci o knjizi mogu da se pišu i da se ne kaže apsolutno ništa o njenom sadržaju, posebno da se ne otkrije neki važan element priče.![]()
Šta i kuda dalje? Zaista, šta bismo radili u tom trenutku mi pojedinci, a šta bi se desilo ili dešavalo globalno?
Pokušavam to da zamislim. Ova knjiga mi služi kao podsticaj. Ne smem to da zamislim.
Ipak zamislim, ali se nadam da se to neće desiti.
Meni se pokvari. Zavisi i od knjige, ali svakako ne volim da mi neko otkriva detalje. Izuzev ako pisac ne otkriva previse. Onda je to vec njegova odluka a ja se sa piscem ne raspravljamKnjiževnost ne može da se pokvari otkrivanjem detalja, barem ne može dobra književnost.
Potpuno je nebitno da li nešto već znamo pri čitanju.
Zasto sedmica? Zato sto sam je sve vreme citala bez ikakvog citalackog zara. Procitala sam je kao da mi je obavezna.
A mozda ce se ispostaviti da je njeno snaznije dejstvo odloženo za kasnije. Videcemo. Ne bi bilo prvi put.
Pamtim da sam i njegovog "Padaca" nekako tegobno citala. Ali ga i danas pamtim iako sam ga citala pre 10-15 godina.
Ovo mi ide na listu za citanje, deluje jako zanimljivo. Potrazicu u biblioteci.Najbolji primer mi je Tatarska pustinja, Dina Bucatija, koja mi je bila ok, ali nista posebno a na momente i dosadna. I onda sam zadnje 2 god više pomislio na nju i shvatio da je se dosta dobro sećam i da je u stvari odlično delo.
Kad god maloumnik reši da zastrašuje krdo ovaca i diže vojsku, policiju, zaracuje oko Kosova... ja se setim tvrdjave u Tatarskoj pustinji, u kojoj su decenijama čekali da veliki neprijatelj napokon napadne!