Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.352
Hvala ti Moolight, divno si prikazala ove knjige i svakako nas (bar mene) zainteresovala za čitanje sve tri.
Читам неку ТА литературу.Ja samo da vidim šta čita Sofija.
Ko nije čitao Sofijin svet, da pročita.
Ovog puta i ovom prilikom ću se saglasiti sa quentinom.
Ето видиш, појма нисам имала.Jeste, a i ekranizovana je.
Ja sam katastrofa što se tiče beletristike, poslednjih godinu i jače...Ето видиш, појма нисам имала.
Слабо пратим савремену књижевност, признајем.
Mene zanima i ova literatura, ako pod TA misliš na transakcionu analizu.Читам неку ТА литературу.
Није за препоруку јер је превише стручно.
Прочитах пре неки дан неку симпатичну књижицу, вероватно је био бестселер на западу али није лоша ('Кафић накрају света', извесни Џон Стрелецки).
Да, мислим.Mene zanima i ova literatura, ako pod TA misliš na transakcionu analizu.![]()
Opet on– Timur Vermes, Laguna, 370 str.
https://www.laguna.rs/n2347_knjiga_opet_on_laguna.html
Pročitala sam jedno 50-ak strana. Bilo mi je dovoljno da osetim sve ono na šta je Freya htela da nam ukaže.
Ali nisam mogla dalje. Sve vreme mi je bio prisutan neki čvor u stomaku. Dobro sam zapamtila Freyine reči: Ništa mi naučili nismo.
Prosto nisam htela/mogla da se uverim da mi „ništa naučili nismo“.
Divni opisi, kao da si tamo. Mnogo "skrivenih" poruka.Citajuci
Uporedo sa "pravom" knjigom citam u elektronskom obliku Tiagov Estoril. Odlicna je.
Kada sam skoro uzela nov telefon u njemu se nasla aplikacija Bookmate. I ima tu po nesto da se nadje. Moze fino da posluzi kad se nadjete negde pa neplanirano imate neko slobodno vreme.
Da, čudan osećaj. Ne znam da li je do prevoda, možda, a možda i nisam hela da se uverim da "mi ništa naučili nismo".Zar ne? Bude bas cudan osecaj. Mozda je i do prevoda. Ponekad je prevod odlican dok mi je Limeni dobos na momente zvucao rogobatno a sama knjiga mi se svidela daleko vise od Vermesove.
Sada citam zensko stivo. Dobijen poklon a ja poklon stavim u plakar kao domaci zadatak i taj zadatak me gleda u oci svaki put kada otvorim vrata da uzmem odecu.
Poslednja knjizara u Londonu.
Roman je sladak. Bombardovanje grada kao opozit vecnosti knjiga, ljubav prema knjigama, prijateljima i pokusaj da se covek zastiti u momentu kada se sve rusi a obicno se ne rusi samo jedan stub u zivotu.
Poput filma za nedeljno popodne.
Videla sam u knjizari Papagajevu teoremu.
U gimnaziji su svi decaci citali tu knjigu. Bila je hit, skupa sa racunarima.
Tada sam je propustila pa kao sto obicno biva sve propusteno nam ostaje kao slaba tacka te se nosim mislju, dve decenije kasnije, da je pazarim. Pitanje je da li poznajem matematiku sada na tom nivou...vrlo realno pitanje...
Ovo e jedan od meni najdražih romana. Predivan pripovedni stil, vidi se da je Halilović prevashodno pesnik, ali da je valjano radio na proznom stvaranju.Ljudi bez groboava– Enes Halilović, Laguna, 250 str, 8/10
https://www.laguna.rs/n4825_knjiga_ljudi_bez_grobova_laguna.html
Počele smo sa nekom težinom da se družimo ova knjig i ja. Na početku mi je ta naracija smetala.
Bila mi je nekako tegobna, teško su odmicale strane, a onda me obuzela i pročitala sam je za kratko vreme.
Specifičan je ovo pisac sa specifičnim izrazom. Sve je kod njega drugačije. I teme i naracija i likovi...
Uvek kada pročitam Halilovića osećam se obogaćenom za jedno novo saznanje o podneblju o kome tako malo znam.
Lako se čita, vrlo brzo, zgodna je dok negde sedimo i čekamo, ili na putu, posebno ako možeš da čitaš na telefonu. Nije da će te živu smoriti, ali, eto, nije ništa posebno.Skinula sam je u pdf-u učinila mi se zanimljiva, kao i sad kad sam počela da čitam šta si ti o njoj pisala. Ali, eto, to što je ideja interesanta, ne znači da je i knjiga takva. Onda neću žuriti da je čitam.
Sjedio je na tronošcu pokraj fumara, razabirao i raspoređivao brokve u tri drvene kutije, i uzdisao. Dvadeset godina radio je na tome da u prvoj kutiji budu najveće, u srednjoj one manje, a u trećoj najmanje brokve. Bilo ih je puno, mogla se s njima ukrug opkovati kuća, ali najsporijem ljudskom stvoru svejedno ne bi trebalo više od dva dana da svaku brokvu spremi u pravu kutiju. A on nikada nije došao do kraja.