NAPREDNJAČKA VLAST - godina prva

Jesu li naprednjaci ispunili bar jedno predizborno obećanje u prvoj godini vladavine?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kao što sam od početka sumnjao, ispostaviće se da je čitava ujdurma dolaska SNS na vlast bila maestralna navlaka koju je pripremila što EU što njeni dugogodišnji verni podizvođači u lokalu.

U razmišljanjima kako da se kurtališu radikala i lečenih radikala svakako su došli na zamisao da zapravo njihovu masu i snagu okrenu protiv njih samih.

Prvo su ih podelili sa naglaskon na SNS kao izlečenu a onda...

Znajući da SNS ima ništavnu i polupismenu ekipu, da im je politika sklepana iz fragmenata populističke i integratorske demagogije ta da nisu u stanju da ispune niti jedno obećanje jednostavno ih je pustila na vlast da sagore na sopstvenim lažima i prljavim poslovima za Evropu kojoj uostalom duguju ovaj mandat.

To automatski objašnjava i jeziv promašaj od kampanje koju je vodio DS kao i ambivalentno ponašanje SPS-a i G17 abonenata tokom pregovora o formiranju vlasti.

Ono što nisam očekivao jeste da ovako brzo sagore i da se od stranke koja pretenduje na demokratsku diktaturu pretvore u svakako najomraženiju partiju u Srbiji u ovom trenutku.

Poslednja izmena:
Kao što sam od početka sumnjao, ispostaviće se da je čitava ujdurma dolaska SNS na vlast bila maestralna navlaka koju je pripremila što EU što njeni dugogodišnji verni podizvođači u lokalu.

U razmišljanjima kako da se kurtališu radikala i lečenih radikala svakako su došli na zamisao da zapravo njihovu masu i snagu okrenu protiv njih samih.

Prvo su ih podelili sa naglaskon na SNS kao izlečene a onda...

Znajući da SNS ima ništavnu i polupismenu ekipu, da im je politika sklepana iz fragmenata populističke i integratorske demagogije ta da nisu u stanju da ispune niti jedno obećanje jednostavno ih je pustila na vlast da sagore na sopstvenim lažima i prljavim poslovima za Evropu kojoj uostalom duguju ovaj mandat.

To automatski objašnjava i jeziv promašaj od kampanje koju je vodio DS kao i ambivalentno ponašanje SPS-a i G17 abonenata tokom pregovora o formiranju vlasti.

Ono što nisam očekivao jeste da ovako brzo sagore i da se od stranke koja pretenduje na demokratsku diktaturu pretvore u svakako najomraženiju partiju u Srbiji u ovom trenutku.

Cuo sam, samo jednom, veoma zanimljiv komentar na tv: neko iz EU ili slicno, ima interesa da ovde na vlasti budu "dobri desnicari" (SNS). Procenjeno je da oni mogu da urade ono sto DS nikad ne bi mogao.
I mogu da kazem da su u pravu. Prevedeni smo zedni preko Morave na maestralan nacin - a sasvim je sigurno da domaca pamet to ne bi mogla da smisli...

Cuo sam, samo jednom, veoma zanimljiv komentar na tv: neko iz EU ili slicno, ima interesa da ovde na vlasti budu "dobri desnicari" (SNS). Procenjeno je da oni mogu da urade ono sto DS nikad ne bi mogao.
I mogu da kazem da su u pravu. Prevedeni smo zedni preko Morave na maestralan nacin - a sasvim je sigurno da domaca pamet to ne bi mogla da smisli...

Verujem da postoji još jedan razlog zašto SNS i DS odgovaraju EU.

Evropa živi i od zelenašenja, da stvari nazovemo pravim imenom.

Stalna smena nesposobnih režima u perifernim državama poput Srbije jako odgovara poslovnoj politici EU jer su nesposobni i alavi režimi garant kontinuiteta besomučnog zaduživanja priglupih naroda koji služe po njima.

EU je prema nama u situaciji, kako se ono kaže - kuća uvek dobija.

Dok se šarlatani koji su se ovde zapatili u vlasti periodično smenjuju mi rasprodajemo budućnost svojih praunuka kako bi platitli struju ili preskupu hranu.

Resetovanje, nema druge.

pa zar i tadic nije osijavao patriotizmom na sve strane? zar nije imao istu retoriku? zar sada djilas ne promovise patriotizam? i oni su "dobri desnicari". sve je to isto, samo je ambalaza drugacija.

Verujem da postoji još jedan razlog zašto SNS i DS odgovaraju EU.

Evropa živi i od zelenašenja, da stvari nazovemo pravim imenom.

Stalna smena nesposobnih režima u perifernim državama poput Srbije jako odgovara poslovnoj politici EU jer su nesposobni i alavi režimi garant kontinuiteta besomučnog zaduživanja priglupih naroda koji služe po njima.

EU je prema nama u situaciji, kako se ono kaže - kuća uvek dobija.

Dok se šarlatani koji su se ovde zapatili u vlasti periodično smenjuju mi rasprodajemo budućnost svojih praunuka kako bi platitli struju ili preskupu hranu.

Resetovanje, nema druge.

Prvo da se narod obrazuje... mada razumem da je to jako tesko. Neka se meri po potezima koji se vuku, a ne po tome da li nam se neko po izgledu svidja. Neka se kazni na izborima svako ko ne radi i neka se nagradi onaj koji ima rezultate iza sebe.

Protiv sam kredita kao takvih, i protiv sam zaduzivanja svake vrste. Hajde za stan / kucu, ali ostalo moze da se sredi stednjom, licnom stednjom u kuci.

Da. U pravu si Sunce. Levo desno je odnos prema kapitalu. Levicari bi vise trosili novac na socijalu a desnicari na investicije, vojsku i slicno. Opet liberali do anarhista su za labavu drzavnu kontrolu coveka, dok centralisti do totalitarista za jaku pa i fasisticku kontrolu.

Patriota moze biti i levicar i desnicar.

Dinar su stavili na steroide da bi nesto manje dinara dali kada vracaju dugove... Mogu to razduzivanje da pozdravim - ali mi smo jos uvek jedno 3 milijarde u minusu od avgusta 2012. do sada.

U minusu smo zbog dugogodišnje nakaradne kadrovske politike u javnom i državnom sektoru.

To su rupe bez dna. Umesto suštinskog restrukturisanja mi u javnom sektoru imamo gomilanje familije i aktivista a na čela državnih preduzeća se postavljaju alavi amateri - čilageri pred penzijom koji ne samo da nisu ništa pametno u životu uradili nego su i sami parazitirali i stvarali ogromne štete kad god ime se ukazala prilika.

Pogledaj kog je SNS postavio za upravitelje raznih firmi i institucija i sve će ti biti jasno.

Najveć debakl 5. listopada je što je umesto tržišne u Srbiji zaveo burazersku ekonomiju. Mnogi direktori u javnom sektoru više vremena provode smišljajući šeme kako da namaknu lovu privilegovanim privatnim kooperantima no što razmišljaju o unapređenju firme na čijem su čelu.

Sramno je to što se zbiva u Srbiji.

On je bio patriota koliko je morao. On je cvrsto na putu socijaldemokratije, sto je levo, a patriotizam je desno.

Наравно да није тачно како је патриотизам само десно. То је бесмислица. Постоји и национална патриотска левица. Имаш много таквих партија у Свету.

Dinar su stavili na steroide da bi nesto manje dinara dali kada vracaju dugove... Mogu to razduzivanje da pozdravim - ali mi smo jos uvek jedno 3 milijarde u minusu od avgusta 2012. do sada.

Pa za manje od godinu dana spoljni dug porastao vise od 4 milijarde evra

Mi smo sada duzni vise od 100% BDP-a i spadamo u hronicno prezaduzene drzave nesposobne da servisiraju svoje dugove.

Moze ovako da se tera jos godinu dve tri a posle toga propast i totalna katastrofa.

- - - - - - - - - -

Velika greska je to sto su pustili Dinar da jaca a ne da slabi, a i katastrofa u poljoprivredi.

Vazno je nekako skupiti pare za navodnjavanje Vojvodine obuka seljaka i modernizacije poljoprivrrede da se tu poveca izvoz drasticno.

Naravno da je katastrofa. Al briga njih. Njima je bitno da budu na vlasti i da pljackaju narod.

Back