Напокон слике Београда на води!

vazno je da drzava planski uredi prostor

jer videli smo kako izgleda kada ds tajkuni grade poslovno stambene komplekse. drzava ih finansira a oni trpaju extra zaradu u svoj dzeo ne vodeci racuna sta cce posle biti i ne izvodeci brojne potrebne pratece objekte

taj prostor pored save je suvise dragocen da bi ga nepismeni tajkuni parcelisali i pokupili kajmak

nema gorih od bote. 400.000 radnih meste ej ..je zatvorio

Da li Beogradu stvarno treba toliki poslovni prostor??? I kako zamisljaju da izbegnu dodatne saobracajne guzve? Kako ce nekoliko desetina hiljada ljudi koji bi tu radili dolaziti i odlaziti sa posla? I gde ce se parkirati? Ako zele da igrade neke moderne zgradetine za to imaju Novi Beograd koji je mnogo bolje mesto za tako nesto.

Ako stvarno zele dobro Beogradu pojas oko Save bi trebalo da bude zelena povrsina. Nesto slicno Central park u New York-u.

Централи део „Београда на води“ биће највећа џамија у Европи

http://www.srbijadanas.net/ekskluzivno-centrali-deo-beograda-na-vodi-bice-najveca-dzamija-u-evropi/

dzamija-Beograd-790x525.jpg

Кнежевина Монако је одавно изнела пројекат о вештачком полуострву јер у Монаку више нема слободног плаца за градњу нових де лухе вила и стамбених зграда.
Такође су требали да финансирају Арапи.
Пројекат се изнешен на неком сајму архитектуре пре неколико година, арапски инвеститор је како сам рекао већ био познат, а то се још увек није почело градити.
У Монаку.
Паметном довољно.

Кнежевина Монако је одавно изнела пројекат о вештачком полуострву јер у Монаку више нема слободног плаца за градњу нових де лухе вила и стамбених зграда.
Пројекат се изнешен на неком сајму архитектуре пре неколико година, арапски инвеститор је како сам рекао већ био познат, а то се још увек није почело градити. У Монаку.
Паметном довољно.

I Slovenci planiraju nešto tako.

Kažu da će time udvostručiti dužinu svoje obale. :hahaha:

Пројекат се изнешен на неком сајму архитектуре пре неколико година, арапски инвеститор је како сам рекао већ био познат, а то се још увек није почело градити.
У Монаку.
Паметном довољно.

Дај да видимо слике плана. Да видимо да ли је њихов минарет већи од нашег.

- - - - - - - - - -

Ma sve ok, ali onaj u Rijeci je na brdu, pa djeluje veći.

Ovo je, brate, ravnica ko tepsija!

Još ga zaoblili na vrhu, pa izgleda ko ****** obrezani. :lol:

Ал' видиш да је велики, па изгледа к'о *****.

Да је мали, изгледао би к'о пимпек.

Централи део „Београда на води“ биће највећа џамија у Европи

http://www.srbijadanas.net/ekskluzivno-centrali-deo-beograda-na-vodi-bice-najveca-dzamija-u-evropi/

dzamija-Beograd-790x525.jpg

У време Тадића, најомрзнутијег политичара код "српских националиста", стидљиво је изнесен пројекат по коме би се нова београдска џамија (а која се свакако мора изградити јер је то објективна потреба мухамеданаца који живе у нашем главном граду) градила у Бубањ потоку, на месту пијаце половних аутомобила. Тада сте дигли глас до неба у протест томе. Е, "националисти", сада вам се смеши џамија у центру, хе хе хе...

- - - - - - - - - -

I Slovenci planiraju nešto tako.

Kažu da će time udvostručiti dužinu svoje obale. :hahaha:

Ако не "финансирају" Арапи, већ сами Словенци, нека шанса и постоји.

- - - - - - - - - -

Дај да видимо слике плана. Да видимо да ли је њихов минарет већи од нашег.

Нема минарета, потражићу слике :cool:

Ma sve ok, ali onaj u Rijeci je na brdu, pa djeluje veći.

Ovo je, brate, ravnica ko tepsija!

Još ga zaoblili na vrhu, pa izgleda ko ****** obrezani. :lol:

Ja i dalje ne znam kome to oni grade i sta je svrha celog projekta.
Ajde sto se qurce pa grade gluposti po Dubaiju, ne znaju sta ce od nafte i novca pa sagradili najvecu zgradu na Svetu i nekoliko godina kasnije stoji poluprazna.

Ja i dalje ne znam kome to oni grade i sta je svrha celog projekta.
Ajde sto se qurce pa grade gluposti po Dubaiju, ne znaju sta ce od nafte i novca pa sagradili najvecu zgradu na Svetu i nekoliko godina kasnije stoji poluprazna.

Та зграда је полу-макета као многе екстремно високе зграде по свету новије градње. Има их свуда, од америчких градова средње величине који су хтели да имају свој "менхетн", до Азије.
Значи гради се више као кула, споменик друштву / режиму / градоначелнику који подиже зградурину, а пола (или чак мање од пола) су локали, канцеларије и апартмани, остало је - шупље.

У социјализму је било пуно таквих мегаломанских пројеката. Данас многи од тих објеката стоје празни и запуштени јер не може никаква намена да им се направи.

У центру Ниша је затворен хотел Амбасадор са ко зна колико спратова.

Баш ме занима шта ће бити са тим објектом.

У социјализму је било пуно таквих мегаломанских пројеката. Данас многи од тих објеката стоје празни и запуштени јер не може никаква намена да им се направи.

У центру Ниша је затворен хотел Амбасадор са ко зна колико спратова.

Баш ме занима шта ће бити са тим објектом.
Ваљда је иста прича и са Плазом у Крагујевцу?

Ако неко мисли да ће овај Бг на води бити стварно и изграђен, па лепо, човек је оптимиста. Није ни то лоше.

Кад сменимо вуЋка с власти тај највећи минарет у Европи ће морати да се прави у центру Ислама на Балкану, тј. у Скопју.

Не бој се...Београд је лидер у региону..Код вас иде ово ругло...
А и види се колике комплексе имаш...желиш другима зло...:hahaha:

Back