Moje lično iskustvo vezano je za depresiju, ne za panični napad, ali siguran sam da svako može naučiti kako da upravlja i kako da kontroliše to stanje.
Evo recimo ja mogu sad da uključim svoj depresivni program. Na kraju dana već ču plakati kao malo dete. Na kraju drugog dana već će mi se po glavi vrzmati suicidne misli. Trećeg dana ću već razmišljati o načinu kako da se ubijem. Dalje nisam išao iz razumljivih razloga.
Isto toliko vremena, možda malo duže, potrebno mi je da se vratim u normalu!
Možda nećeš poverovati u ovo, ali ja sam to proživljavao ( i istraživao usput), i odgovorno tvrdim da se depresijom može upravljati.
Stoga sam ubeđen da se i panični napad takođe može kontrolisati.
Jer apsolutno sve komande su u našoj glavi
E sad, koliko će vremena još proći dok psiholozi i psihijatri ne ukapiraju da kong -bihev. metoda ne daje DOVOLJNO DOBRE rezultate, a lekovi još manje, i ne potraže nova rešenja, u sferi mog neposrednog iskustva, veliko je pitanje?
Ili možda nisu zainteresovani da ga traže ?
Radovane, koliko netacnih stvari si ovde ispisao....Gotovo SVE sto si ispisao je NETACNO. I sta si ti ono polagao pre 30ak godina, ne rece nam nikako?

Kao sto ne znas kako se pravilno pise misic koji grci analni otvor, tako ne znas skoro ista i iz ove teme, medicine i srodnih pomazucih nauka.
Kakav program bre tvoj, kakvo izazivanje depresije do suicidalnosti, i istovetno njeno otklanjanje za priblizan vremenski period, da li bre ti imas Minhauzena sunce ti kalaisano?
Zasto pises nebuloze, neki BOLESTAN COVEK/ZENA./DETE se mogu ubiti tako. Dovoljno je da ne rade nista i da "traze resenje u svojoj glavi", jer je "sve u tvojoj glavi" i sigurno ce doci do nivoa suicida.

Niti ti mozes da izazoves depresiju na zahtev, niti mozes da je se resis lako, sam, ako je zaista u pitanju jaka klinicka depresija. To ti sto mozda imas borderline, pa si cas manican cas polu--depresivan, ili pak distimican, ne znaci da mozes da izazoves depresiju do samoubistva, kao i da je lecis, vec je to sto ti vidis i osecas kao "mogucnost" da to uradis, kao sto rekoh, ili Minhauzen, ili neka forma histrionicnog poremecaja licnosti i slicno - Pozornica je svuda oko nas, a Radovan je glavna uloga, heeej psihijatri i psiholozi, psihoterapeuti, zasto ne implementirate "Radovanov sistem" u sve udzbenike psihologije i psihijatrije, psihoterapije? Gasite sve modalitete psihoterapija, psihoanaliza je duga, KBT je kratka ali nistavna, neucinkovita, TA je prodavanje magle, a porodicna sistemska terapija, horoskop-zanimacija za zene, sve to gasite, jer stize "Radovanov sistem". U samo par koraka, uz pomoc programa u svojoj glavi izazvacete sebi bilo koju mentalnu bolest, ali isto tako je se i resiti.
Pitanje je samo, da li vam je dosadno u zivotu ili imate problem? Ako vam je dosadno, mozete se igrati i izazvati sebi neku bolest, ono, to bi bila "praksa", "prakticna nastava na sebi" buducim psihijatrima, lekarima na specijalizaciji, izazovu na sebi neku mentalnu bolest, poremecaj, da tacno znaju kako je to 100%, a onda za par dana, sve to ugase "Radovanovim sistemom" preko programa u glavi. A ako vam nije dosadno vec ste bolesni, nemojte ici kod psihijatra i psihoterapeuta, oni se ne trude, i ne rade im strategije i tehnike lecenja, primenite Radovanov sistem, za 3-4 dana sve gotovo, samo da se zahikta PROGRAM.
E sad, koliko će vremena još proći dok psiholozi i psihijatri ne ukapiraju da kong -bihev. metoda ne daje DOVOLJNO DOBRE rezultate, a lekovi još manje, i ne potraže nova rešenja, u sferi mog neposrednog iskustva, veliko je pitanje?
Radovane, da sam tvoj licni psihijatar, zbog ove recenice bi imao otvoren karton kod mene.

Mislis da psiholozi i psihijatri "ne kapiraju" ? Pitas se "jos koliko ce vremena proci da ukapiraju svi svetski mozgovi ovo i ono....." ?

Razmisli ! Zasto je to tako?

Zasto oni svi "ne mogu da ukapiraju toliko dugo", a time se bave, to im je struka, najbolji su od svih u tome, a ti jedan "mozes da ukapiras" ?
Hajde majku mu, primenti sistem Okamove ostrice ovde, i nepisane zakone verovatnoce?
Da nije mozda DA ONI SAVRSENO KAPIRAJU, a da UPRAVO TI NE KAPIRAS NISTA, i imas mnogo jake mehanizme odbrane licnosti, kao i mnogo toga (Minhauzen mozda malopre spominjan, zatim Daning i Kruger i tako razna neka muska imena

) te i kada ti se prica i nastoji da ti se pomogne i objasni, ti se ne dajes, a znamo za sta je to indikacija nazalost.
Pogledaj malo oko sebe. Uvek JE DIJAGNOZA ISTA - Ako neko misli da je ceo svet glup a on jedini pametan - zna se tu odmah ko je tu zapravo glup.
Ako neko misli da ceo svet ne moze nesto da provali a on kao provalio jedan - zna se tu "kako je provalio". Tako u medicini nastaju oni koje na engl. nazivaju "quack" ili prolupao lekar, strucnjak.
Nazalost, takvi imaju i jednu crtu a to je - harizmaticnost i lucidnost, pa veoma brzo okupljaju oko sebe veliki broj slicnih zaludjenika, te postaju neke moderne pseudonaucno-religiozne mesije i predvodnici ne-religijskih i religijskih kultova.
Radovane, nisi znao da se pise SFINKTER MISIC. I jos mnoge druge stvari. Ostavi se svoje deluzije o nekom programeru, programu i da imas moc da sam sebi za par dana izazivas psihicke poremecaje, bolesti i da ih za isto toliko lecis, jer je "sve u glavi", "kljuc je u glavi", (najodvratnija recenica u svetu medicine, pored "koristimo samo 10% mozga" ).
Zaista je mucno citati tvoje deluzije, a znamo da ti ne mozemo pomoci preko foruma....Ono jeste, edukovali smo te pravopisno-terminoloski, znas sada u medicini kako se pravilno neke stvari zovu, ali to nije dovoljno.....
Jer ono..... Evo ovako delujes, kada te citamo ovde na forumu gde ti "edukujes psihologe i psihijatre, gde modaliteti psihoterapija ne rade, a farmakoterapija - jos manje, a svima njima treba previse vremena da ukapiraju kako se pali i gasi program" - za razliku tebe koji si ukapirao to, uprokos sto si ko zna gde, kod koga, polagao nesto pre 30ak godina :
Znaci ono, pre bih cak i njoj objasnio sta je Didaktika i otrezio je od "
Stilovi Univerzalizma", "30 dana didakticke prakse", nego tebe od programera, programa i totalne deluzije o mentalnim bolestima homo sapiensa: