Vanja 007
Početnik
- Poruka
- 23
Evo i ja da se javim i prokomentarišem ove napade panike. Prošle godine sam imala prvi napd panike (nisam imala dve blage o čemu se radi), pojavilo se niotkuda, bzv, posle večere.Sela sam sa porodicom da gledamo neki film na tv-u i odjednom mi je nešto krenulo od stopla prema glavi, i jednostavno to više nisam bila ja...lupanje srca, neka čudna glavobolja, vrtoglavica, pritisak 140/80 i tada se skroz izbezumim. Odem hitno u hitnoj službi, tamo sve ok, ekg, pritisak, ništa što bi ukazivalo da postoi neki problem. To se ponavljao i ponavljalo dok na kraju nisam završila na internom odeljenju jer sam imala osećaj da imam infarkt..bol u grudima uz skok krvnog pritiska i osećaja da ću da umrem, i samo sam pričala mužu "meni nije dobro, gotova sam". Srećom, radio je jedan fini dr koji je rekao da je samnom sve u redu, uradio čovek čak i uz srca da bi me smirio, i predložio mužu da me odvede do neuropsihijatra. Neuro mi je dao terapiju i objasnio mi o čemu se radi, da bih nakon tri meseca bila ponovo u stanju da normalno funkcionišem.Onda razgovori sa psihijatrom, koji su mi stvarno pomogli. Elem, kada sam pestala sa terapijom u veoma kratkom roku su se vratili simptomi, ne tako jaki ali su bili prisitni...nisam smela nekad sama da odem do prodavnice, da odvezem decu u školu, čak mi se jednom desilo da sam dobila napad u kolima na semaforu dok je bilo upaljeno crveno...još uvek ne znam kako sam se iskontrolisala, možda jer sam jednim delom bila svesna da vozim dete u kolima, i da moram da se saberem. Tek sada posle godinu i nešto dana nemam napade, ali imam one strahove koji mi nekad nedaju mira...nekad nesmem sama da odem da se okupam, strah da će nešto loše da se desi meni ili nekome od mojih bližnjih, taj neki glupi osećaj da će se desiti nešto loše.