- Poruka
- 4.419
Ima ovde uvek nekoga 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A da se malo potrudis?Sta si "dao" da dobijes nesto zauzvrat?
Cao...Ja sam Marina i imam 25 godina, pre par godina sam imala napade panike i bez lekova sam uspela da ih se resim uz veliki napor i odricanje...zbog te panike sam izgubila svasta u zivotu,pocev od prijatelja,posla,decka itd..
kada sam sve to povratila moj zivot je postao mnogo jasniji...i lepsi naravno...upoznala sam jednog decka do kog mi je mnogo stalo i super nam je...ali ovi prokleti napadi panike su se vratili bez ikakvog razloga,niti sam mislila o njima, niti sam bila u depresiji cak sta vise sam bila mnogo srecna zbog tog decka...
i sada kad opet vodim bitku protiv panike, postala sam drugacija osoba koja ima mnogo kraci fitilj, buknem jako brzo na neke sitnice i to izbacim tako sto se izdrndam na decka i posle mi bude zao...kao da u tom trenutku aksioznosti ne kontrolisem ja moje telo nego neki djavo...
uz to kad pobesnim jer mi ta aksioznost i panike smetaju jednostavno blokiram da ljudi i prijatelji misle da sam ljuta na njih...tako sam izgubila prijatelje prvi put kad sam imala isto to....
sta da radim,jednostavno ne mogu da ponovo prolazim kroz isto...pukla sam i besna sto ne mogu to da oteram...imam sve skoro u zivotu i ova aksioznost mi ne treba u zivotu PONOVO...
hvala unapred...
I ja sam to isto doziveo pre jedno 3 godine i od toga dana nije nikad prestalo, a mislim i da nece, negativne misli i stalno razmisljanje da ce nesto ruzno i lose da mi se desi.. Bio sam kod svih mogucih doktora sve mi jesuper, pio lekove i trista stvari nista nije pomoglo, one lekove za smirenje kad popijem ne osecam se normalno nego vec kao drogiran idem i krecem se kao zombi. Bio sam uplasen jedno vreme i da izadjem iz kuce plaseci se da mi se nesto ruzno ne desi i da ne krene neki panican napad.. I ja sam jedinac previse sam drustven , ziveo sam zivot punim plucima izlasci, alkohol cigare bas sam uzivao u zivotu. Od kad mi se to prvi put desilo bukvalno sam sve to zanemario i ostavio samo da bi mi bilo bolje ali to je bilo samo u mojoj glavi da ce da mi bude bolje od toga posle nekog vremena meni je bilo jos gore, panicni napadi su se nastavljali i nastavljaju se i dan danas. Nisam prosao tu krizu jos uvek niti mislim da cu ikada ali znam jedno vise necu da se odreknem svog zivota zbog toga da se zatvaram u kuci , da bezim od sveta i da izbegavam da pijem da pusim naprotiv zivim sada jos ludji zivot zadnjih godinu dana i ne planiram da stanem, jos uvek imam strahova, napade i raznih stvari ali jednostavno bas me briga opustio sam se i rekao sebi neka bude sta bude i da mi je najgore pravicu se da mi je najbolje. Najbolje je resenje da kazete sebi da hocu da zivim svoj zivot normalno pa sta bude neka bude i isto sto je jedna vazna stvar da imate obaveze tako prestajete da razmisljate o gluposti jednostavno nemate vremena vise za njih...Ja evo za dve nedelje idem na letovanje u Grcku i tripujem se kako ce da mi bude tamo da me ne uhvate napadi ali sta cu moram da odem moram sebe da stavim na taj test pa sta bude neka bude idem sa drustvom da uzivam i da se provedem a anksioznost cu da bacim duboko u more i vise necud a je vracm kici![]()
I pored silne samokontrole i svega sinoc sam imala panicni posle dugo vremena,i tako....Besna sam sto mi se to desilo i tako...... :/ Kako ste svi vi?
Doputovala sam kuci iz bga bila kod momka neko vreme i sve regularno dosla vozom sve ok,cak sam i brzo stigla,i kada sam dosla kuci znam da me je posle pocela boleti glava,uzmem ja lek i legnem da slusam muziku,i u neko doba "onaj" osecaj i pocelo je.....Trajalo je oko sat vremena i tek je proslo kad sam krknula oko 10mg bensedina koji inace pijem kao terapiju.....Sta je tu bilo,da li je bio umor prikriveni ili ko zna sta znam da sam besna i da to ne sme da se desava!
I sta imam tu da vidim?Sto nema neki snimak tog procesa kako je postao takav?Ovo je onaj slucaj sto se kaze da svasta pise na tarabi,tako nesto ha ha bas cu da mu verujem.
Ma kako da ne,ti me znas pa procenjujes tako...Vrlo vrlo kako da ne...
A neoroze i panicni su isto?AAJJDEEEEE!
Slazem se sa sve to navedeno spada u neuroze (zapravo, nauka tako kaze) ali sumnjivi
nije to uopste tako lako kao sto ti mislis niti se tako lako leci. Sustinski najbolji lek je izlaganje strahovima itd,
ali poenta je sto se oni vrlo cesto vracaju, pa su cesto u kombinaciji sa drugim neuroticnim poremecajima koji onda komplikuju proces lecenja
n.pr imas panicni a posle izvesnog vremena krene i depresivnost ili OKP (navodim samo kao pr.) sto komplikuje proces lecenja.
Ako su tako lako izlecivi, zasto toliko mnogo ljudi koji pate od tih neuroticnih stanja nikako da se izlece?! Ok, jedan deo se izleci
ali, po mom skromnom misljenju, vecina cesto ima recidive ili postanu veoma skloni da im se to cesto vraca.
pa lecenje traje godinama, to jeste, rec je o kontinuiranomo procesu, nije kao prehlada, pijes lekove par dana i prodje....... e sad ipak je ovo Srbija, mnogo ljudi i nece da idu na terapiju, mnogo i ne znaju sta je to, a mnogi i nemaju pare za tako skupu rabotu ili nisu u prilici da idu......ovde kad ljudi imaju neki problem psihicke prirode idu kod vracara ili jurisaju po bensandine, a ako su ovako malo vise "muskarcine" idu pijance i biju se po ulicama, a drustvo i kultura i drzava koji trebaju da daju podrsku induvidui su nacisto pukla i naravnos sve se krije, jer zaboga ako se neko plasi da udje u lift ili ima fobiju da se da dobije srcku, on mora da je lud