Bruz trebas mi. opet krece isto. kul sam kad sam kuci. mogu napolje, naravno, ali uvek mislim jao sta cu, sve mi je tako besmisleno... odem sa deckom i u frci sam, samo sto ne krene napad, ali nije ga bilo, iako sam se plasila i bivala nervozna jer bi mogao da naidje.. i onda je izasla keva sa nama da ispusi i ja sam bila kul... danas je neka festa tu kod mene u gradu i treba da idem da volontiram, i sad vec mislim jao kako cu, hocu misliti d ami je lose... sad vise nije ni toliko neki strah, nego osecaj neke besmislenosti,.. treba mi samo saznanje kako sam postigla to da budem super onda kad sam ti napisala da je bolje, jer bas kad mi treba da skapiram to, nemoguce je.. i nerviram se.. opet mi se ne ide u grad.. opet se analiziram.. treba mi malo vetra u ledja kao prosli put.. svesna sam da ovo nije doslo za dve sekunde, pa ne moze ni da ode za dve sekunde.. ali mi samo treba opet tvoja rec, da se ohrabrim.. i pitam se vise, hoce li prestati ovo ikad? ja nemam snage da se vise sa tim borim.. dosta mi je..
Amelija, znam da je vikend i da bih trebalo da ti vise pisem, ali oprosti, ne sedim kuci, poslovno da odsutan po ceo dan, radim neke specijalizacije i usavrsavanja i trista cuda
Ti znas mene, kad mogu i imam vremena ne stedim se
Slusaj - "ja nemam snage da se vise sa tim borim.. dosta mi je."

ovo ne sme da bude izreceno, niti da se misli. Nisi ni svesna koliko je jak covek, covekov um. Ok, ako ne verujes sebi, veruj meni..... Kazi, ja mislim da nemam vise snage, ali sta ja znam, ko zna da li ja ispravno razmisljam, verovatno ne, pa imam i problem, znaci i ovo nije dobro razmisljanje i osecaj, meni je bRu rekao da ja u sebi sigurno imam puno snage, i JA MU VERUJEM! AKO ON TAKO KAZE, MORA DA JE TAKO!

Ja letos gledao bokserski mec , onaj nas boksovao i kaze - Pobedio sam, prvi put u zivotu boksujem 12 rundi,
pravo da Vam kazem, nisam ni sam verovao da mogu toliko da izdrzim, hajde5-6, pa cak i 7, ali 12

, prosto ne verujem sta covek moze da uradi KADA MORA !
Znaci nije verovao ALI JE USPEO! A da je rekao - Aaaaa 12 rundi a pa ja to ne mogu - odustacu. Da je odustao potvrdio bi svoju LOSU MISAO - "ETO BIO SAM U PRAVU DA NE MOGU"
Ali posto je on uspeo - On je protivurecio sebi, i DOKAZAO DA NIJE BIO U PRAVU, i sledeci put nece misliti da ne moze da izdrzi 12 rundi.Sto je jos bolje, sledeci put kada ima izazov da izdrzi npr 15 rundi ON CE IMATI DRUGACIJE MISLJENJE, KAZACE - JAO MNOGO JE TESKO ALI ZA MENE JE TO IZAZOV A NE PROBLMEM , I BICE SIGURNIJI DA MOZE NEGO PROSLI PUT.
Kada 2 covek akazu:
Prvi - Ja ne mogu to, i
drugi - Ja mogu to, i ako obojica toliko jako veruju u to sto kazu, iz misli se to prenosi na delanje, i OBOJICA CE BITI U PRAVU! Onaj koji kaze da ne moze nece moci, a ovaj koji kaze da ce moci - moci ce, uspece.
Tako i ti - Desice se da ces doci do platoa svog truda i energije, i posle toga TEBI CE SE CINITI DA NECES MOCI. Ali uvek moze iznad toga.
Cak i kada ti je mnooogo tesko, samo znaj DA MOZES, ALI DA JE TESKO DA IZVEDES TO, KAZI OK MNOGO MI JE TESKO, ALI SVETLO NA KRAJU TUNELA POSTOJI I JA CU NEKAKO DA SE IZBORIM SA TIME JER MORAM.
Niakko staviti tacku i reci NE MOGU VISE.... Sta znaci vise - do sada si mogla a sada vise ne mozes?
Cini ti se. Neko i za tvoje ono sto si uradila sada upravo govori - Jao ja ne mogu vise, a moze, eto ti si puno toga mogla, moci ces i ovo veruj mi.
Prosli put si uspela jer si verovala u sebe, a i moje savete, prihvatila si to kako je i DALA MU VREMENA. E akko je pocelo sve da ide nabolje, dosao je na red sledeci stresor tj neka situacija. Ti si se malko ususkala i mislila si da si prezasticena.
Kada se stvorila nova stresna situacija, tvoj prag tolerancije na frustraciju je opao, JER TI ZELIS DA SVE BUDE IDEALNO,I ONDA TI DA SE SAVRSENO PONASAS, TO NE MOZE TAKO, NEGO TI MORAS DA PRIHVATIS DA POSTOJE SITUACIJE KOJE NISU IDEALNE, TO JE ONO STO SE NAZIVA ZIVOT I BORBA, I TI MORAS DA NA TO GLEDAS KAO NA IZAZOV A NE KAO NA "JAO STO ME SMARA OVO, JAO KOC E OVO DA URADI, JAO STO JE OVO TESKO" .
Nezgode i problemi postoje svima nama, e sad neki reaguju na to sa malo stresa a neko se previse uzivi u to i TO SHVATI KAO SMRTNU OPASNOST, I ONDA NAS PRA PRA PRA ZASTITNICKI MEHANIZAM ZVAN PANICNI NAPAD TJ PRIPREMA ZA BORBU NA SVE ILI NISTA SE JAVLJA.
Ovo nam je bilo korisno u proslosti kada ispred nas iskoci divlja zivotinja, ALI NAS SAD PRILICNO OMETA KADA TREBAMO DA IDEMO DA VOLONTIRAMO U GRADU GDE NEMA AMA BAS NIKAKVE REALNE OPASNOSTI PO ZIVOT.
D ali me razumes????? TI SAMA U SVOJOJ GLAVI SEBI DAJES AUTOSUGESTIJE DA JE TO NESTO MNOOOOOOOOOOOOGO STRASNO, I JA TE RAZUMEM , ZNAM KAKO SE OSECAS, TO JE KAO KADA BIH JA NPR ODLAZAK NA POSAO I RAD SA TESKIM STVARIMA POVEZAO KAO DA IDEM U RAT.
hej, a zamisli ljude koji stvarno idu u rat? Pa njima onda treba da prorade 154 panicna napada, znas li sta znaci rat?
A ti ides da volontiras! Ne razmisljaj A STA AKO OVO A STA AKO ONO????
A zasto ne reci - E, a sta ako sve bude super, i toliko se dobro provedem da kazem sebi - hej toliko se ispunjeno osecam, mogla bih da volontiram ceo zivot a da mi ne placaju.... Naravno hipoteticki, novac se mora zaraditi, ali ovo je toliko super da eto tako kazem.
A zasto ne reci - Jao bice toliko lepo , upoznacu neke ljude nove, saznacu ovo, ono, ma bice super.
Uopste ne mora da znaci 100% da ce se onako desiti kako si ti zamislila u svojoj glavi Amelija ! Veruj mi, zivot je cudo, DESAVA SE I PUNO PRELEPIH STVARI, ali mi to zaboravljamo brzo, a samo pamtimo ONO NEGATIVNO I OD TOGA PRAVIMO SEBI PROBLEME!
Ako nam njih 10 kaze - jao kako si fiti i zgodna, to mi i volimo da cujemo i da nam kazu i to cemo zaboraviti za pola sata, ali ako nam njih dvoje kazu npr sto niko skoro nije, a mozda i nikada u zivotu - Jao sto ti imas klempav usi, da li si primetila? E mi cemo poceti da se time bavimo narednih nekoliko meseci i kada se pogledamo u ogledalo samo o tome da razmisljamo.
Covek je takav da pamti ono lose i opterecuje se time da bi dostigao savrsenost. MNOGI FAKTORI SU KRIVI ZA TO - MAS MEDIJI GLUPI, VASPITANJE, UTICAJ VRSNJACKE GRUPE SA NJIHOVIM SISTEMIMA VREDNOSTI ITD.
Sta je najgora moguca situacija za tebe tamo? Da ti ne bude dobro i da ti pozli.....
PA STA

Mislis da si prva? Mislis da je to nesto mnooogoo strasno? Mislis da se to nije nikom desilo?
Veruj mi takvo je vreme, da je to maltene pa nesto normlano sad ......
Znaci kada prihvatis da se to moze desiti, ali ti veujes da nece NECES OSECATI TU NAPETOST I NECES RAZMISLJATI TIM INTENZITETOM KAO SADA.
Nemoj da se nerviras i ne analiziraj sebe. Pusti drugima da analiziraju tebe i da se muce a ti guraj dalje.... Kazi ako ti je bas lakse - e bas me briga kako sta , da se analiziram, to ce bRu da uradi a ja cu da pokusam da uradim ono sto je rekao. Deluje mi mozda sad nemoguce, ali ja znam da je to ustvari veoma lako i moguce, samo trebam da verujem u to i da tako razmisljam. prosli put sam uspela tako i TO MI JE NEOBORIV DOKAZ DA JA M O G U !!!
Koji ti je to osecaj besmislenosti? Opisi.
Nema potrebe za tim osecanjem...Kazes nemas strah a imas besmislenost?? Woooow nemas strah? PA TO JE SUPER COVECE. ZNAS STA BI NEKI DALI DA NEMAJU STRAH? ZACAS BI NASLI SMIAO U BILO CEMU

PO CEO DAN BI GLEDALI SAMO U NEBO, I TO BI RADILI SAMO DA NE OSECAJU ONAJ GROZAN STRAH, KOJI JE SADA MANJI OD MAKOVOG ZRNA I CINI NAM SE SMESAN
Imas decka, student si, izlazis, ides na te akcije, veste, rodjendane, veruj mi IMA SMISLA ZIVETI TVOJ ZIVOT, VEOMA JE ZANIMLJIV, IMA PUNO TOGA STO RADIS I STO ITEKAKO IMA SMISLA.....
Mislis da je lakse nekom ko mora da operise debelo crevo? Ili ko ima bajpas na srcu? Ili neko ko mora da prima insulin do kraja zivota, ima secernu bolest?
Ili neko ko mora da nosi naocare do kraja zivota....
neko ko je u invalidskim kolicima....Koji je njihov smisao zivota?
Znas Nik Vujicica, gostovao kod Ivana Ivanovica, zamisli on da kaze - koji je moj smisao zivota? I rekao je...A pre toga se ubijao razmisljajuci i 2010.godine usao u debelu depresiju.
I posle taj covek postao motivator.....Hteo da se ubije a posle postao motivator koga je culo milion ljudi .
PA KO BI VEROVAO U NJEGA I U TAKVU PRICU? 90% LJUDI DA GA JE VIDELO U DEPRESIVNOJ FAZI REKLO BI - OVAJ JE OTPISAN SLUCAJ ON VISE NIJE NI ZA STA.
Ali on je uspeo . On sada motivise druge. E zamisli kada je on prosao tu barijeru i verovao u sebe, I TI MOZES , I TI CES NACI SMISAO.
SVAKO MOZE! SAMO JE BITNO DA LI HOCE I DA GA NEKO MALO PRIDRZAVA NA TOM PUTU.
eto tu sam ja, koliko mogu da ti pomognem.
I sama znas, kada nam neko kaze 30 puta - jao los si, ovo ti fali, ne zasluzujes da zivos - kako se osecamo? LOSE ....VECINA NAS....
Kada nas neko hvali i potvrdjuje nas uspeh, rad, kako se osecamo? - LEPO , ISPUNJENO, STABILNO, ZADOVOLJNO.
Tako i ti - moras sama da koracas, ali mi smo tu blizu tebe da te pridrzimo ako se spotaknes, kao i da te uhvatimo ako zelis previse predaleko da skocis.
Videces, kada nekoliko puta uspes da postignes "ono sto si pozitivno uspela" sama ces SHVATITI KAKO, I ONDA TI NASA POMOC NECE BITI NI POTREBNA, SAMA CES ZNATI, OSECACES SIGURNOST, A NECES ZNATI TIPA - HM TREBAM DA URADIM TO I TO .
Zato ne preispituj sebe previse, jer se opterecujes i umaras a to sve dovodi do nove frustracije