Cao svima
da podelim moje iskustvo sa vama a i da vam se i pozalim...
Pokusacu malo da skratim , a ako neko pozeli detalje neka me slobodno kontaktira.
Prvi panicni napad dozivela sam 2004. u stranoj zemlji,neznajuci sta je to ,nemajuci dokumenta,nemajuci prijatelje...Strasno !Mislila sam da umirem a u svoju zemlju nisam ni mogla(viza -istekla).Da ne duzim ,sa tim strasnim osecajem sam se vratila u svoju zemlju ali problem je ostao do 2007.(Umedjuvremenu sam bila sa covekom koji mi je pomagao koliko god je mogao(isao u prodavnicu zbog mene i ostalo).Tek 2008. (sredinom )sam smogla snage da odem kod psijatra.
U medjuvremenu

okusavala da sidjem sa stepenista svoje kuce (5-6 stepenika,davala sebi zadatke u smislu-ides do prodavnice pa sta bude)-nista.Usudila sam se da odem kod ps.(kazem "usudila" ne zato sto sam bila skepticna ,vec sam mislila kako cu otici do tamo,sta ako mi se tamo nesto desi...).(privatno sam isla). Nisam htela da pijem antidepresive ,jer me je kao od svega bilo strah i od njih.Samo seanse.Ali usput sa surfovala na netu i trazila iskustva drugih ljudi,Kada sam jednog dana zadala sebi zadatak da odem do prodavnice,pod,prisilom usput(kada je naravno usledio napad) setila sam se jedne recenice koju je neko napisao:"Strahu hajde sa mnom ,uhvati me pod ruku ,ti si moj prijatelj"-nesto se dogodilo

tisao je.Sve vise sam se opustala i odlazila sama dalje i dalje od kuce.Ps. mi je rekao da je vecina problema resena.Tek onda(zato sto nisam mogla da se oslobodim anksioznosti)pocela sam da pijem seroxat.Pila sam ga 6 meseci i napravila(on i ja )cudo.Ponovo sam bila ona lepa devojka puna elana ,itd...To je trajalo do pre par meseci kada sam upala u depresiju(previse emotivna,ne mogu da se izborim sa obicnim problemima,placem za svaku sitnicuitd..Ovo sam(kako se u nasem narodu kaze)napisala s'brda s' dola zeleci da sto pre docaram.Ne da nemam vremena -nego nemam snage -sada ponovo...
Oprostite na eventualnim greskama.
pozdrav